Anni Moilanen, Business Intelligence Developer, Visma

Lue Anni Moilasen uratarina.

Visma

Anni Moilanen, Visma

  • Mitkä ovat ensisijaisia työtehtäviäsi ja vastuualueitasi?

Työskentelen Vismalla tiedolla johtamisen konsulttina. Työssäni kehitän asiakkailleni raportointi- ja budjetointisovelluksia liiketoiminnan johtamisen tarpeisiin. Raportoinnin ja analysoinnin aiheet vaihtelevat, mutta yhteistä kaikille projekteille on se, että kehitetyn sovelluksen avulla näkyvyys liiketoiminnan tilanteeseen kasvaa. 

Organisaatiomme on hyvin itseohjautuva ja vastuuta on jaettu tasaisesti kaikille. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että toisessa projektissa saatan olla enemmän projektin vetovastuussa ja toisessa taas pääosin sovelluksen kehittäjänä. Lisäksi projektin tilanteesta riippuen työtehtäviini kuuluu myynnin tukena toimiminen, sovellusten uusien ominaisuuksien määrittely sekä loppukäyttäjien koulutukset.

  • Mikä on parasta työssäsi?  

Työssäni parasta on asiakkaiden kanssa työskentely. Asiakkaat ovat monelta eri toimialalta, joten pääsen kasvattamaan omaa osaamista ja asiantuntijuutta jatkuvasti. Projektien sisältö, käsiteltävät liiketoimintaprosessit sekä käytetyt teknologiat vaihtelevat projektista toiseen, joten pitkästymään ei pääse!

  • Miten hyödynnät koulutustasi työssäsi?

Olen opiskellut pääaineena tietojenkäsittelytieteitä ja sivuaineena matematiikkaa, tilastotiedettä ja kauppatieteitä. Työssäni hyödynnän näistä kaikkia.

Tietojenkäsittelytieteistä opittu looginen päättelykyky ja ongelmanratkaisutaidot ovat avainasemassa teknisessä kehitystyössä. Toisaalta kaikkiin projekteihin liittyy laskentaa jossain muodossa, joten matemaattiset taidot tulevat myös hyötykäyttöön. 

Kauppatieteiden opinnoista on hyötyä erilaisten toimialojen ymmärryksessä ja lisäksi käymäni johtamisen kurssit ovat osoittautuneet hyödyllisiksi projektipäällikön roolissa.

  • Mitä vinkkejä antaisit samoista työtehtävistä haaveilevalle? 

Internetissä on saatavilla valtavat määrät tietoa, verkkokursseja ja itseopiskelumateriaalia. Jos tiedolla johtamisen maailma kiinnostaa, suosittelen tutustumaan tuohon saatavilla olevaan materiaaliin. 

On olemassa paljon ilmaisia työkaluja, joiden käyttöä voi harjoitella omatoimisesti. Hyviä hakusanoja Googleen on esimerkiksi Azure data platform, Power BI ja Power Apps.

Visma tekee aktiivista yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa esimerkiksi messujen ja yritysvierailujen merkeissä, joten ne ovat hyviä tilaisuuksia luoda verkostoja ja kuulla lisää meidän avoinna olevista työtehtävistä. Omalla aktiivisuudella ja oma-aloitteisuudella pääsee pitkälle!

  • Mitkä ovat kolme parasta asiaa Vismalla työskentelyssä?

Paras asia Vismalla on huippuosaavat ja mukavat työkaverit, jotka kannustavat kehittymään ja joilta saa ammentaa lisää myös omaan asiantuntijuuteen. Toisena tulee matala organisaatio ja itseohjautuvuus, joka vähentää turhaa byrokratiaa minimiin ja vapauttaa työaikaa olennaiseen. 

Lisäksi pidän Visman kulttuurista, jossa vastuuta saa halutessaan paljon. Se mahdollistaa omien vahvuuksien hyödyntämisen parhaalla mahdollisella tavalla. 

Lue lisää Vismasta

Lue uratarinoita Vismasta:


Mainokset