Sivuston käyttötapa: Mobiili

Työharjoittelussa: Viestintäharjoittelijana Veikkausliigassa

Viestintäharjoittelijana Veikkausliigassa

Viestintäharjoittelijana Veikkausliigassa

Annika Uusikari opiskeli kolmatta vuotta journalismia Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa, kun harjoittelupaikka osui eteen onnekkaiden sattumusten summana. Viestintäharjoittelijan pesti Veikkausliigalla ylitti Uusikarin odotukset.

“Opiskelin kolmatta vuotta journalismia Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa, ja oli aika etsiä harjoittelua. Harjoittelupaikka Veikkausliigalta tarjoutui sattumalta eteeni, kun avasin suuni oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Urheilujournalismi kiinnostaa ja jalkapallo on lajina lähellä sydäntäni. Harjoittelu Veikkausliigassa kuulosti siis paremmalta kuin hyvältä!

Harjoittelu alkoi toukokuussa 2017, ja kesti saman vuoden lokakuuhun eli lähes koko Veikkausliigan kauden ajan. Toimin viestintäharjoittelijana. Tuotin erilaista teksti-, kuva-, tilasto- ja videosisältöä Veikkausliigan verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan. Lisäksi olin mukana suunnittelemassa Veikkausliigan kumppanitapahtumia ja seminaareja. Pääsin myös avustamaan kumppaneiden mainoskuvauksissa ja kampanjatoteutuksissa.

Harjoittelussa opin tuottamaan erilaista sisältöä eri tarkoitukseen. Sosiaalisen median kanavat ovat käyttötarkoituksiltaan erilaiset ja näin ollen tarvitsevat erilaista sisältöä. Opin myös, miten markkinointi ja viestintä toimivat lähes koko ajan käsi kädessä. Oli mahtavaa päästä puoleksi vuodeksi työelämään ja nähdä, miten Veikkausliigan organisaatio käytännössä toimii.

Veikkausliigassa on neljä vakituista työntekijää, joten kuulin ja näin myös omaa ”osastoani” pidemmälle. Opin siis paljon pelkästään pitämällä silmät ja korvat auki. Työskentelin paljon  itsenäisesti, joten pääsin kehittämään oma-aloitteisuuttani, ongelmanratkaisukykyäni ja luovuuttani.

En oikeastaan osannut ennalta kuvitella millaista työ tulisi olemaan. Näin ollen odotukseni täyttyivät ja jopa ylittyivät. Jälkeenpäin oli mahtava huomata, että osasinkin asioita jo ennen harjoittelua. Oli mahtavaa päästä käyttämään jo opittuja taitoja käytännössä.

Parasta harjoittelussa oli sen monipuolisuus. Tapasin koko ajan uusia ihmisiä ja tuotin paljon erilaista sisältöä. Osallistuin mielenkiintoisiin palavereihin ja erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Pääsin seuraamaan suomalaista jalkapalloa aitiopaikalta ja näkemään niin sanotusti kulissien taakse.

Työ oli ehdottomasti sellaista, jota haluaisin tulevaisuudessa tehdä. Haluaisin tulevaisuudessakin toimia sisällöntuotannon parissa, ja olla mukana välittämässä urheilun suuria tunteita.”

Tutustu viestinnän koulutuksiin

Viimeksi päivitetty: 20 huhti 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 7.3.2018

Keskivertoa karskimpi yliopisto-opiskelija

Sami opiskelee Turun yliopistossa kemiaa ja valmistuu tänä vuonna luonnontieteiden kandidaatiksi. Opintopolku poikkeaa merkittävästi opiskelukavereiden vastaavista, sillä Sami on tullut yliopistoon ammattikoulupohjalla.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 13.6.2018

Ammattilaisen haastattelu: Lääkäri

Mikkelin keskussairaalassa työskentelevä Sini Laaksonen pänttäsi Galenosta ahkerasti kahden kuukauden ajan, ja ovet lääketieteelliseen tiedekuntaan aukenivat ensi yrittämällä.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 29.3.2018

10 vinkkiä hyvän ensivaikutelman luomiseen

Ensimmäinen työhaastattelu tai haastattelu unelmiesi työpaikkaan saattaa olla todella jännittävä tilanne. Sinulla on mahdollisuus antaa hyvä ensivaikutelma vain kerran.

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Koulutus.fi