Sivuston käyttötapa: Mobiili

Työharjoittelussa: Viestintäharjoittelijana Veikkausliigassa

Viestintäharjoittelijana Veikkausliigassa

Viestintäharjoittelijana Veikkausliigassa

Annika Uusikari opiskeli kolmatta vuotta journalismia Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa, kun harjoittelupaikka osui eteen onnekkaiden sattumusten summana. Viestintäharjoittelijan pesti Veikkausliigalla ylitti Uusikarin odotukset.

“Opiskelin kolmatta vuotta journalismia Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa, ja oli aika etsiä harjoittelua. Harjoittelupaikka Veikkausliigalta tarjoutui sattumalta eteeni, kun avasin suuni oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Urheilujournalismi kiinnostaa ja jalkapallo on lajina lähellä sydäntäni. Harjoittelu Veikkausliigassa kuulosti siis paremmalta kuin hyvältä!

Harjoittelu alkoi toukokuussa 2017, ja kesti saman vuoden lokakuuhun eli lähes koko Veikkausliigan kauden ajan. Toimin viestintäharjoittelijana. Tuotin erilaista teksti-, kuva-, tilasto- ja videosisältöä Veikkausliigan verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan. Lisäksi olin mukana suunnittelemassa Veikkausliigan kumppanitapahtumia ja seminaareja. Pääsin myös avustamaan kumppaneiden mainoskuvauksissa ja kampanjatoteutuksissa.

Harjoittelussa opin tuottamaan erilaista sisältöä eri tarkoitukseen. Sosiaalisen median kanavat ovat käyttötarkoituksiltaan erilaiset ja näin ollen tarvitsevat erilaista sisältöä. Opin myös, miten markkinointi ja viestintä toimivat lähes koko ajan käsi kädessä. Oli mahtavaa päästä puoleksi vuodeksi työelämään ja nähdä, miten Veikkausliigan organisaatio käytännössä toimii.

Veikkausliigassa on neljä vakituista työntekijää, joten kuulin ja näin myös omaa ”osastoani” pidemmälle. Opin siis paljon pelkästään pitämällä silmät ja korvat auki. Työskentelin paljon  itsenäisesti, joten pääsin kehittämään oma-aloitteisuuttani, ongelmanratkaisukykyäni ja luovuuttani.

En oikeastaan osannut ennalta kuvitella millaista työ tulisi olemaan. Näin ollen odotukseni täyttyivät ja jopa ylittyivät. Jälkeenpäin oli mahtava huomata, että osasinkin asioita jo ennen harjoittelua. Oli mahtavaa päästä käyttämään jo opittuja taitoja käytännössä.

Parasta harjoittelussa oli sen monipuolisuus. Tapasin koko ajan uusia ihmisiä ja tuotin paljon erilaista sisältöä. Osallistuin mielenkiintoisiin palavereihin ja erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Pääsin seuraamaan suomalaista jalkapalloa aitiopaikalta ja näkemään niin sanotusti kulissien taakse.

Työ oli ehdottomasti sellaista, jota haluaisin tulevaisuudessa tehdä. Haluaisin tulevaisuudessakin toimia sisällöntuotannon parissa, ja olla mukana välittämässä urheilun suuria tunteita.”

Tutustu viestinnän koulutuksiin

Viimeksi päivitetty: 20 huhti 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 12.2.2018

Ole nöyrä, mutta älä nöyristele!

Tamperelainen Arto Lappalainen, 30, työskentelee freelancer-kokkina ja opettaa restonomiopiskelijoita. Muun muassa Suomen Top Chef -ohjelmassa esiintynyt ja kokkien maajoukkueessa kisannut Arto nauttii erityisesti alan jatkuvasta murroksesta.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 7.5.2018

Opetusala

Opetusalan tehtävänä on antaa tietoja ja taitoja eri elämänalueille sekä tukea ihmisen yksilöllistä kasvua ja yhteisöllisyyttä. Tutustu opetusalan työhön, työllisyyteen ja siihen, mitä alalle haluavan kannattaa opiskella!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 7.5.2018

Ympäristöala

Ympäristöalalla tehdään tärkeää työtä luonnon ja ympäristön suojelemiseksi ja hoitamiseksi. Tutustu ympäristöalan työhön, työllisyyteen ja siihen, mitä alalle haluavan kannattaa opiskella!

Lue lisää
Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Koulutus.fi