Sivuston käyttötapa: Mobiili

Vinkkejä koodaamisen opetteluun

Vinkkejä koodaamisen opetteluun

9 hauskaa ja simppeliä tapaa oppia koodaamista!

Unelmoitko IT-alalla työskentelystä? Haluaisitko työskennellä esimerkiksi web designerina tai peliohjelmoijana? Osaatko jo näille ammateille keskeisen taidon, koodaamisen? Ei hätää, jos vastasit kieltävästi. Listasimme avuksesi muutamia sivuja ja työkaluja, joita voit käyttää ilmaiseksi. Näin voit helposti aloittaa koodaamisen oppimisen!

Koodaamisen opiskelu yleistyy koko ajan, ja yhä useammassa työpaikassa kaivataan työntekijöitä, jotka ovat erikoistuneet ohjelmointiin. Koodaaminen on kehittynyt IT-spesialistien salaisesta kielestä yleisemmäksi taidoksi. Haluatko oppia koodaamista, mutta et tiedä, mistä aloittaisit?

Helpointa on aloittaa HTML-, Python- tai Ruby-ohjelmointikielien opettelusta, sillä niitä pidetään yksinkertaisimpina ja myös helpoiten opittavina ohjelmointikielinä. Kun olet oppinut nämä kielet, on helpompi siirtyä JavaScriptiin, C# ja C++ -kieliin, jotka vaativat hieman edistyneempiä ohjelmointitaitoja.

Mitä taitoja tai ominaisuuksia koodari tarvitsee?

EMG:llä web developerina työskentelevän Kevin Segerin mukaan et periaatteessa tarvitse mitään tiettyjä taitoja voidaksesi ryhtyä koodariksi. Kolmesta ominaisuudesta on kuitenkin apua, jos lähdet opettelemaan koodaamista.

  1. Tykkäät ongelmanratkaisusta
  2. Osaat ajatella loogisesti
  3. Olet utelias ja haluat tietää, miten asiat toimivat

Selaa tietotekniikan ja ohjelmoinnin koulutuksia


9 sivua, joiden avulla voit oppia koodaamaan

W3SCHOOLS.COM – YKSINKERTAISTA, MUTTA SELKEÄÄ

Tällä sivustolta löydät runsaasti kursseja, joiden avulla voit opetella eri ohjelmointikieliä. Voit opetella mm. HTML-, CSS-, SQL- ja JavaScript-kieliä. Sivu näyttää ehkä yksinkertaiselta ja simppeliltä, mutta älä anna ulkoasun hämätä. Täältä löytyy runsaasti tietoa!

KHAN ACADEMY – IDEAALI SIVUSTO OHJELMOINNIN OPISKELULLE

Khan Academy auttaa sinua oppimaan mm. JavaScriptiä, HTML-, CSS- ja SQL-kieliä. Kursseilla voit syventyä tiettyihin ohjelmoinnin osa-alueisiin, kuten esimerkiksi pelien ohjelmointiin.

CODEACADEMY – YKSI MAAILMAN SUURIMISTA OHJELMOINTISIVUSTOISTA

Täällä opit HTML-, CSS-, JavaSript- ja Ruby-kieliä selkeillä kursseilla, joilla voit syventyä esimerkiksi kotisivujen rakentamiseen. Kurssit ovat aluksi ilmaisia, mutta jatkaaksesi opintoja sinun on hankittava maksullinen Pro-tili.

SCRATCH – HAUSKA JA LEIKKISÄ TAPA OPPIA OHJELMOINTIA

Scratchilla voit luoda omia tarinoita, animaatioita ja pelejä yksinkertaisten ohjelmointityökalujen avulla. Jos sinulla ei ole yhtään koodaustaustaa, tämä on hauska ja opettavainen tapa oppia perusteet!

CODE COMBAT – OPI KOODAAMISTA PELAAMALLA

Onko tämä toimintapeli, jossa seikkaillaan fantasiamaailmassa? Code Combat saattaa ehkä näyttää siltä, mutta kyseessä on alusta, jossa voit oppia ohjelmointia pelaamalla! Voit pelata erilaisilla hahmoilla, joille voit valita varusteita ja asuja. Pelissä "pelaat" eri kenttiä ja keräät samalla timantteja, joilla voit avata uusia ominaisuuksia pelissä. Code Combatissa opit JavaScriptiä ja Pythonia.

DON’T FEAR THE INTERNET – OPI LUOMAAN KOTISIVUJA!

Tämä on simppeli sivusto, joka opettaa sinua lyhyiden opetuspätkien avulla luomaan kotisivuja HTML- tai CSS-kielillä. Opit koodausta selkeissä vaiheissa, perusteista valmiiseen sivuun asti.

LEARNLAYOUT.COM – YKSINKERTAISTA INFOA CSS-KIELESTÄ

Täällä opit, miten CSS-kielen kanssa työskennellään. Opit luomaan erilaisia design-elementtejä kotisivuille.

LUDU – KÄYTTÄJIEN LAATIMIA KURSSEJA

Ludu on sivusto, jonne käyttäjät voivat itse laatia kursseja, joita muut käyttäjät voivat kuunnella ja katsoa oppiakseen itse lisää esimerkiksi ohjelmoinnista. Monet kursseista maksavat, mutta Ludustä löydät myös ilmaisia kursseja.

MICROSOFT VIRTUAL ACADEMY – MICROSOFTIN OMA KOULU

Täältä löydät useita ohjelmointikursseja. Voit ensin katsoa ohjausvideoita, jonka jälkeen kertaat oppimasi tekemällä tehtäviä. Voit harjoitella esimerkisi C#-kielen, JavaScriptin tai C++-kielen perusteita.

OHJELMOINTISANASTOA

HTML: Ohjelmointikieli, jota käytetään sivujen rakentamiseen.

CSS: Tyylikieli, jota käytetään verkkosivuston ulkoasun muotoiluun.

JavaScript: Yksi netin käytetyimmistä ohjelmointikielistä.

Python: Hieman vanhempi ohjelmointikieli, josta on hyvä aloittaa ohjelmoinnin opettelu.

Ruby: Selkeä ja yksinkertainen kieli, joka on helppo oppia (täällä voit oppia kielen 20 minuutissa!)

C, C++ och C#: C on vanhempi ohjelmointikieli, joka on vaikuttanut käytännössä kaikkiin suosituimpiin käytössä oleviin ohjelmointikieliin. Se on hieman vaikeampi oppia, mutta kun osaat sitä, muiden kielten oppiminen on helpompaa. C++ ja C# ovat kielen moderneja variantteja. Jopa Java on kehittynyt C-kielestä.

Selaa tietotekniikan ja ohjelmoinnin koulutuksia

Viimeksi päivitetty: 07 touko 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 21.9.2018

Työharjoittelu

Työharjoittelu on loistava mahdollisuus saada oman alan työkokemusta, selvittää omia kiinnostuksen kohteita ja saada jalka oven väliin mahdolliselle tulevalle työnantajalle.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 4.4.2019

Miten haen opiskelemaan ulkomaille?

Haluatko ulkomaille opiskelemaan? Keräsimme yhteen 10 vinkkiä avuksesi.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 21.6.2018

Valmistaudu syksyn opintoihin!

Ennen koulujen alkua saa nauttia kesälomasta ja tehdä rauhassa kesätöitä, mutta syksyn lähetessä kannattaa alkaa valmistautua myös alkaviin opintoihin.

Lue lisää
Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Koulutus.fi