Tietojohtamisen opiskelija Niina Paavilainen

Julkaistu joulukuussa 2012

Nimi: Niina PaavilainenTTY:n tietojohtamisen opiskelija Niina Paavilainen

Ikä: 23 vuotta

Oppilaitos: Tampereen teknillinen yliopisto

opiskeluala: Tietojohtaminen

Miksi halusit opiskella Tampereen teknillisessä yliopistossa ja juuri tietojohtamisen opiskelualalla?

Jo lukiossa olin varma siitä, että haluaisin opiskella Tampereella, sillä isosiskoni opiskeli silloin Tampereella ja tästä johtuen kaupunki oli tullut minulle tutuksi. Ajattelin, että Tampere on loistava opiskelukaupunki, joka on sopivan lähellä mutta samalla riittävän kaukana kotipaikkakunnastani Eurasta.

Lisäksi toivoin pääseväni opiskelemaan jotain matemaattista alaa, sillä olen aina pitänyt matemaattisista aineista. Lukiossa en tiennyt oikeastaan mitään tietojohtamisen opiskelualasta enkä myöskään Tampereen teknillisestä yliopistosta, mutta minulla oli käsitys, että diplomi-insinöörin tutkinto on hyvin arvostettu tutkinto ja he työllistyvät usein mielenkiintoisiin ja haastaviin työtehtäviin.

Minun ollessani abiturientti poikaystäväni isosisko opiskeli tietojohtamista TTY:llä ja hän suositteli kyseistä opiskelualaa minulle. Hän sanoi, että opiskeltavat kurssit ovat mielenkiintoisia ja lisäksi TTY:llä on runsaasti erilaista opiskelijatoimintaa.

Mikä on ollut parasta opinnoissasi? Mikä on ollut haastavinta?

Tietojohtamisen opinnoissa parasta on se, että saan melko vapaasti valita mitä opiskelen. Näin tutkinnosta tulee omannäköinen. Koen myös, että TTY ja tietojohtamisen tutkinto antaa minulle valmiudet työllistyä lähes mihin tahansa työtehtävään. TTY:llä opetus on laadukasta ja kurssit hyvin mielenkiintoisia.

Opinnoissani haastavaa on ollut kiireellinen työtahti. Yleensä kurssien harjoitustöiden palautusten määräajat ovat samoihin aikoihin. Lisäksi olen työskennellyt opintojen ohessa, joten toisinaan opiskelu ja työnteko on vaikea yhdistää.  

Oletko jo suorittanut tai aiotko suorittaa vaihtojakson ulkomailla?

Suoritin vaihto-opintovuoden Australiassa. Asuin Australian pääkaupungissa Canberrassa ja opiskelin siellä Canberran yliopistossa, mutta vuoden aikana matkustin myös paljon eri puolilla Australiaa. Sain Australian opinnoista sivuainekokonaisuuden International Management, joten opiskelu siellä todella kannatti myös TTY:n opintojen näkökulmasta. Tämän lisäksi kielitaitoni myös parani, sain ihania uusia ystäviä ympäri maailmaa, tutustuin uuteen kulttuuriin ja opin sukeltamaan ja surffaamaan.

Miten kansainvälisyys näkyy Tampereen teknillisen yliopiston arjessa?

Tampereen teknillisessä yliopistossa opiskelijoita kannustetaan suorittamaan osan opinnoistaan ulkomailla, joko vaihto-opintojen tai työharjoittelun muodossa. TTY tarjoaa useita vaihto-opintopaikkoja ja opiskelijoiden on mahdollista lähteä vaihtoon lähes minne tahansa.

TTY:llä on mahdollista myös kotikansainvälistyä. Tämä tarkoittaa sitä, että TTY:llä on mahdollista opiskella kursseja englanniksi, lukea useita eri kieliä, toimia erilaisten kv-kerhojen jäsenenä ja toimia tuutorina TTY:llä aloittaville vaihto-opiskelijoille. TTY:llä on paljon vaihto-opiskelijoita ja kansainvälisen maisteritutkinnon opiskelijoita ja heihin on hyvin helppo tutustua. Lisäksi suomenkielisillä kursseilla tehdään paljon yhteistyötä kansainvälisten yritysten kanssa.

Millaisia mahdollisuuksia koulutuksesi tarjoaa työelämässä ja millaisia suunnitelmia sinulla itselläsi on?

Useimmat diplomi-insinöörit työllistyvät asiantuntijatehtäviin valmistuttuaan. Tietojohtamisen opiskeluala tarjoaa sen, että tutkinnosta voi muokata omien kiinnostusten kohteiden mukaisesti hyvin oman näköisen, joten uskon, että jokainen työllistyy juuri sellaiselle alalle, josta on kiinnostunut. Lukiossa en tiennyt mitään ohjelmoinnista ja koodaamisesta, mutta TTY:llä olen kiinnostunut ohjelmistotekniikasta kovasti ja siten toivoisinkin työllistyväni IT-alalle.

Lisäksi minua kiinnostaa erityisen paljon konsultointi, sillä tässä voisin hyödyntää niin tiedonhallinnan opintojani kuin ohjelmistotuotannon osaamiseni. Haluaisin myös asua vielä jonkin aikaa ulkomailla ja kokea minkälaista olisi työskennellä vieraassa maassa, vieraalla kielellä.

Minkälainen Tampere on opiskelukaupunkina?

Tampere on hyvin viihtyisä opiskelukaupunki, jossa riittää tekemistä jokaiseen makuun. Itse asun Hervannassa lähellä TTY:tä, ja kaupungin keskustaan minulla on matkaa noin 10 kilometriä. Hervannassa on kuitenkin lähellä kaikki tarvittavat palvelut. Tampereella asuu paljon opiskelijoita, sillä täällä on kaksi yliopistoa ja ammattikorkeakoulu, ja tästä johtuen erilaisia opiskelijatapahtumia järjestetään viikoittain.

Mitä vinkkejä antaisit alasta kiinnostuneille ja uusille opiskelijoille?

Mikäli harkitset tietojohtamisen opintoja TTY:llä, kannattaa kysellä vanhempien opiskelijoiden ja valmistuneiden kokemuksia opiskelusta TTY:llä. Mielestäni olet jo pitkällä, jos olet kiinnostunut tästä alasta ja tällöin suosittelen sinua ehdottomasti hakemaan diplomi-insinöörin opintoihin. Opinnot aloitat ikimuistoisella orientaatioviikolla, jonka aikana tutustut teekkarikulttuuriin ja saat paljon uusia kavereita. Et varmasti tule katumaan valintaasi!

Viimeksi päivitetty: 27 kesä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi