Noora Ollikainen

Julkaistu tammikuussa 2011

Nimi: Noora Ollikainen

Ikä: 17

Oppilaitos: Savon ammatti- ja aikuisopisto Kuopio

Koulutusohjelma: Turvallisuusvalvojan perustutkinto

Miten valitsit juuri Savon ammatti- ja aikuisopiston?

Kyseisen oppilaitoksen koulutustarjonta oli laaja, ja monia mielenkiintoisia aloja löytyi joihin tutustua. Oma ala kuitenkin löytyi oppilaitokseen katsomatta, eli ala oli etusijalla eikä niinkään oppilaitos.

Milloin kiinnostuit alasta?

Oman alan löytyminen, jota tulisi opiskella kolme vuotta, oli todella vaikeaa kohdallani. Joten montaa alaa mietittyäni mikään ei tuntunut sopivalta, mutta löydettyäni Savon ammatti- ja aikuisopiston nettisivuilta Turvallisuusvalvojan perustutkinnosta kertovan osion, olin varma, että oma ala löytyi. Joten lopulta päätin hakea yhteishaussa tälle kyseiselle alalle.

Millaista opiskelu on ollut? Mikä on ollut antoisinta?

Opiskelu on ollut joustavaa ja mukavaa. Mitään tiukkapipoisuutta ei ole havaittavissa, ellei siihen tietenkään ole tarvetta. Itsenäinen työskentely ja opiskeluista huolehtiminen on ollut antoisaa, enää ei toiset kehota töitä hoitamaan vaan ne ovat omalla vastuulla.

Entä mikä on ollut haastavinta?

Oman alan löytyminen ehdottomasti kohdallani, en kuitenkaan kadu päivääkään lähtöäni opiskelemaan tätä alaa.

Millainen on tavallinen koulupäiväsi?

Koulupäiväni ovat aika ajoin suhteellisen pitkiä. Jokainen kouluaamuni alkaa herättyäni klo 05.00, joten minulla on puoli seitsemään asti aikaa valmistautua kunnes linja-auto lähtee Nilsiästä Kuopioon. Matka aamuisin kestää 1,5h ja koulusta lähdettyä matkan kesto on noin reilun tunnin verran. Oppitunteja minulla on viikossa 32 tuntia, joihin sisältyy niin teoriaa kuin käytännön töitä esim. kameran asennusta, kaapelin vetämistä ja siivoamistakin.

Onko koulutus vastannut odotuksiasi?

Koulutus on ylittänyt odotukseni päivä päivältä! Jokainen päivä on omalta osaltaan monipuolisempaa ja opettavaisempaa.

Millaisia mahdollisuuksia koulutus tarjoaa työelämässä ja millaisia suunnitelmia sinulla itselläsi on?

Tutkintoni antaa laajat perusvalmiudet toimia turva-alalla, johon kokemustakin saa jo työharjoitteluista. Mitään varmaa suunnitelmaa minulla ei vielä toisen opiskelu vuoden aikana ole tullut, mutta tiedän haluavani käydä armeijan ja opiskella vielä alalla eteenpäin.

Lopuksi, minkälaisia vinkkejä sinulla on muille koulutuksesta ja ammatista kiinnostuneille?

Miettikää mitä haluatte tulevaisuudeltanne, koska jokaisen on tehtävä oma päätös itse, ei muiden. Mutta jos ala kiinnostaa niin rohkeasti vain hakemaan! Olkaa positiivisia ja rohkeita, jos ei heti onnistu niin tehkää sen eteen voitavanne.

Viimeksi päivitetty: 03 heinä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi