Lääketeknikot toimivat apteekeissa erilaisissa avustavissa tehtävissä, joihin kuuluu esimerkiksi toimistotöitä sekä varastonhoitoon ja tietotekniikkaan liittyviä töitä. Työ apteekissa edellyttää tarkkuutta, huolellisuutta ja palvelualttiutta sekä kykyä siirtyä tarvittaessa tehtävästä toiseen tilanteen mukaan.

Lääketeknikot työskentelevät apteekeissa monipuolisissa tehtävissä, joiden painotus voi vaihdella eri apteekeissa ja työntekijän erityisosaamisen mukaan. Lääketeknikot huolehtivat esimerkiksi apteekin lääkevarastosta, toimistotyöstä ja tietotekniikkaan liittyvistä tehtävistä.

Tärkeä lääketeknikoiden tehtäväalue apteekeissa on varastonhallinta. Lääketeknikot

Lue lisää ammatista Lääketeknikko

Lääketeknikot työskentelevät apteekeissa, sairaala-apteekeissa ja terveyskeskusten lääkekeskuksissa sekä lääketeollisuudessa ja lääketukkukaupassa.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa lääkealan perustutkinnon, jossa voi suuntautua apteekkialaan. Tutkintonimike on lääketeknikko.

Perustutkinnon voi suorittaa myös näyttötutkintona oppisopimuksella ja aikuiskoulutuksessa.* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus
Mainokset