Unelmatalvi urheiluopistoille

Julkaistu maaliskuussa 2010

Unelmatalvi urheiluopistoille

Unelmatalvi urheiluopistoille

Kuluva talvi on eteläistäkin Suomea myöten ollut poikkeuksellisen otollinen talviurheilulle. Luminen talvi on tuonut tavallista talvea enemmän talviurheilusta innostuneita urheiluopistoihin. Talviolympialaisetkin lisäävät lajien näkyvyyttä, vaikka eivät juuri vaikuta asiakasmääriin. Hiihtolomakausi on myös vuosittain huippuaikaa urheiluopistoille.

”En sanoisi olympialaisten heijastuvan asiakasmääriimme harrastajien osalta juurikaan. Enemmän käyntiä piristää hiihtolomakausi”, kertoo Vuokatin urheiluopiston vt. rehtori Timo Welsby.

Erityisesti maastohiihto on ollut kuluvan talven aikana suosittu. Syitä perinteisen maastohiihdon uuteen suosioon voi etsiä monelta taholta. Hiihto on jokamiehelle sopiva matalan kynnyksen laji. Monen suomalaisen kotioven tuntumasta lähtee latu. Lisäksi välineet kehittyvät ja tulevat siten helppokäyttöisemmiksi.

”Talvilajien, esimerkiksi hiihdon ja luistelun, kysyntä on tänä vuonna ollut huomattavaa. Maastohiihdon osalta voidaan puhua aivan trendistä”, selittää Suomen Urheiluopiston vs. rehtori Leena Kaivola.

Lähde: www.sivistys.net 25.2.2010

Viimeksi päivitetty: 28 kesä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi