Vastavalmistuneet työllistyivät toissa vuonna hyvin

Koulutusuutinen: Vastavalmistuneet työllistyivät toissa vuonna hyvin

KOULUTUSUUTINEN 19.3.2013

Vastavalmistuneet työllistyivät toissa vuonna hyvin


Vastavalmistuneiden työllistymisaste paranee vuosi vuodelta. Merkittävintä kehitys edelliseen vuoteen verrattuna oli ammatillisen perustutkinnon suorittaneiden joukossa. Kaikilla aloilla korkeakoulututkinnon suorittaneet kuitenkin sijoittuivat töihin toisen asteen koulutuksesta valmistuneita paremmin. Koulutusaloittain parhaiten työelämään sijoittuivat suojelualalta ja sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalta valmistuneet opiskelijat.

Vastavalmistuneet työllistyivät vuonna 2011 paremmin kuin vuotta aikasemmin, käy ilmi Tilastokeskuksen toteuttamasta tutkimuksesta. Tilastokeskus mittasi tutkimuksessaan suomalaisten nuorten ja aikuisten työllistymistä vuoden kuluttua valmistumisen jälkeen.

Eniten kehitystä on tapahtunut toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittaneiden kohdalla. Heistä 71 prosenttia oli työelämässä ja 12 prosenttia työttömänä vuosi valmistumisensa jälkeen. Työllistyneiden osuus oli kaksi prosenttia enemmän edellisvuoteen verrattuna.

Kaikilla aloilla korkeakoulututkinnon suorittaneet sijoittuivat töihin toisen asteen koulutuksesta valmistuneita paremmin. Ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneista työllistyi 87 prosenttia ja ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneista 88 prosenttia. Vastavalmistuneet naiset työllistyivät miehiä paremmin. Työttömien osuus kaikista vastavalmistuneita oli vuonna 2011 seitsemän prosenttia.

Koulutusaloittain parhaiten sijoittuivat suojelualalta ja sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalta valmistuneet. Vaikeinta työllistyminen oli kulttuurialalta valmistuneilla opiskelijoilla. Koko maan keskiarvoon verrattuna parhaiten työllistyttiin Ahvenanmaan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Pohjanmaan maakunnissa.


Lähteet: Helsingin Sanomat 6.3.2013

Suomen virallinen tilasto (SVT): Sijoittuminen koulutuksen jälkeen [verkkojulkaisu].
Tilastokeskus [viitattu: 19.3.2013].Lue lisää koulutusuutisia Palaa lukemaan lisää koulutusuutisia

Lue lisää koulutusuutisia Tutustu myös Studentum.fi:n työelämä-osioon

Viimeksi päivitetty: 25 kesä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi