✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Ympäristö- ja energiatekniikan opiskelija Pertti Tapiainen

Julkaistu joulukuussa 2012

Nimi: Pertti TapiainenTTY:n ympäristö- ja energiatekniikan opiskelija Pertti Tapiainen

Ikä: 22 vuotta

Oppilaitos: Tampereen teknillinen yliopisto

Opiskeluala: Ympäristö- ja energiatekniikka

Miksi halusit opiskella Tampereen teknillisessä yliopistossa ja juuri kyseisellä opiskelualalla?

Minua kiinnostivat energia-alaan liittyvät aiheet ja etenkin uusiutuvaan energiaan keskittyvät kokonaisuudet. Lisänä valintaan vaikutti myös se, että halusin tamperelaisena jäädä kotikaupunkiini opiskelemaan.

Mikä on ollut parasta opinnoissasi?

Ehdottomasti opiskelijakaverit, joiden kanssa voi harrastaa monipuolista toimintaa kuten liikuntaa, musisointia tai reissailua hauskanpitoa unohtamatta. Myös opintojen haastavuus on yksi motivaatiota ylläpitävä tekijä, koska uusien asioiden oppiminen on mukavaa.

Mikä on ollut haastavinta?

Haastavin ajanjakso opintojeni kannalta sijoittuu aivan opintojen alun fuksisyksyyn, jolloin piti toden teolla ottaa itseään niskasta kiinni ja aikatauluttaa omia menojaan edes jollakin tasolla. Yliopisto-opiskelussa haastavaa on myös akateemisen vapauden tuoma vastuu omista teoistaan, jolloin kukaan ei ole patistamassa tekemään läksyjä tai lukemaan tenttiin.

Minkälaiset pääsykokeet olivat?

Pääsykokeet olivat mielestäni haastavat, vaikkakin lukiotiedoilla helposti läpäistävät. Tällä tarkoitan sitä, että mikäli lukiossa on ahkerasti opiskellut ja jopa oikeasti ymmärtänyt jotain, niin pääsykokeisiin valmistautumiseen riittää hyvä kertaus aiemmista opeista. Toisaalta pääsykokeisiin saattaa eksyä joitakin tehtäviä, jotka vaatisivat hieman harrastuneisuutta kyseisiin aiheisiin.

Millaisia mahdollisuuksia koulutuksesi tarjoaa työelämässä ja millaisia suunnitelmia sinulla itselläsi on?

Energia-alahan on yksi tämän hetken kuumimmista puheenaiheista, ollaan sitten missä päin maailmaa tahansa, joten töitä pitäisi olla mielin määrin tarjolla asiantunteville henkilöille. Omat suunnitelmani ovat vielä melko avonaisia, mutta tällä hetkellä koen kiinnostavaksi aiheeksi tuulivoiman, jota ei sinällään opeteta yhdessäkään Suomen yliopistoissa ainakaan paria opintojaksoa enempää. Siihen liittyviä aihealueita kuten esimerkiksi virtausoppia, lujuusoppia ja generaattorisuunnittelua käsitellään kuitenkin monissa TTY:n opintojaksoissa.

Miten kansainvälisyys näkyy Tampereen teknillisen yliopiston arjessa?

Kaikista selkeimmin sen huomaa yliopistomme ruokaloissa, joissa ei voi välttyä kuulemasta muitakin kieliä kuin suomea. Myös erilaiset tapahtumat toimivat hyvinä väylinä vaihto-oppilaisiin tutustumisessa. Lisäksi TTY:llä kannustetaan opiskelijoita lähtemään vaihtoon ja itsekin olen ajatellut lähteä hetkeksi ulkomaille opiskelemaan.

Minkälainen Tampere on opiskelukaupunkina?

Tampere on erittäin hyvä paikka olla opiskelijana, sillä suurten opiskelijamäärien vuoksi monista paikoista saa opiskelija-alennuksia. Opiskelija-asunnot ovat myös hyviä hinta-laatusuhteeltaan ja niitä on melko paljon. Lisäksi Tampere omaa vanhat opiskelijakulttuuriperinteet ja opiskelijat ovat osa normaalia katukuvaa.

Mitä vinkkejä antaisit alasta kiinnostuneille ja uusille opiskelijoille?

Jos teitä tekniikan lisäksi kiinnostavat myös teoriat ilmiöiden takana, on TTY oikea paikka opiskella. Mikäli olette myös kiinnostuneita ihmisten ja maailman tulevaisuudesta kannattaa valita Ympäristö- ja energiatekniikan opiskeluala.

Teille, jotka olette jo opintonne aloittaneet, voin antaa vinkiksi, että käykää harjoituksissa ja luennoilla, mutta muistakaa nauttia myös opiskelijaelämästä!

Viimeksi päivitetty: 03 heinä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi