Jarkko Karjalainen - ympäristöteknologian opiskelija

Julkaistu syyskuussa 2011

Nimi: Jarkko Karjalainen

Ikä: 27 vuotta

Oppilaitos: Mikkelin ammattikorkeakoulu

Koulutusohjelma: Ympäristöteknologia

Miten päädyit valitsemaan Mikkelin ammattikorkeakoulun ympäristöteknologian koulutusohjelman?

– Päädyin opiskelemaan ympäristöteknologiaa, sillä luonnonilmiöiden käyttäytyminen ja ihmisen toiminnan vaikutus ympäristöön ovat aina kiinnostaneet minua. Myös aikaisempi koulutukseni auttaa minua tällä alalla. Lisäksi ympäristöteknologiaa opiskeleva ystäväni suositteli minulle koulutusta, joten sitä kautta täällä ollaan. Ainakin tähän mennessä olen ollut tyytyväinen valintaani.

Mikkeli sopi minulle erittäin hyvin myös opiskelupaikkakunnaksi, sillä ehdin asua Mikkelin naapurikunnassa Savonlinnassa muutamia vuosia, joten alue oli tuttua ja ihmiset leppoisia. :)

Mitä mieltä olet ollut opinnoista ja niiden sisällöstä?
– Selkeästi parasta tähän mennessä mikrobiologian-, fysiikan-, kemian labrat ja se että koulutus on ollut mielenkiintoista ja liikkuvaa. Opinnot ovat ainakin tähän mennessä edenneet kohtuullisen loogisessa järjestyksessä, eikä mitään ylitsepääsemätöntä ole tullut vastaan. Ehkä toi matematiikka hieman takerteli, ei niinkään mikään yllätys, mutta kyllä se siinä menee.

Millaista vapaa-aika ja opiskelijaelämä Mikkelissä on?
– Kyllähän täältä varmasti kaikki tarpeellinen löytyy eli ruokapaikat, elokuvat, live-musaa, kuntosalit, budolajit ja niin edelleen. Baareja unohtamatta. Vapaa-ajanviettomahdollisuuksia löytyy varmaan tarpeeksi jo torin ympäristöstä.

Hauskaa siis varmasti on, jos vaan potkii itsensä ulos välillä, vaikka kampuksen ”labralle” järjestettyihin juhliin.  Lyhyet välimatkat ovat olleet ainakin itselleni helpottava tekijä ja junalla pääsee suoraan keskustasta minne vain,
jos viikonlopuksi haluaa vaihtelua.

Minkälaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on?
– Tarkoitukseni olisi suunnata tulevaisuudesa ulkomaille, ellen löydä sellaista työtä suomesta, jossa pääsen matkustamaan. Koulutuksesta on varmasti hyötyä työelämässä ja työnhaussa, koska ympäristöömme liittyvät ongelmat kasvavat jatkuvasti maailmalla.

Kenelle suosittelisit koulutusta?
– Kaikille, joita kiinnostaa ympäristö, luonto ja/tai laboratorio työskentely. 


Mainokset