Näyttää 1-20 koulutusta 35 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 35 tuloksesta
1
2

Assistenttikoulutus

Assistentit työskentelevät yrityksissä ja organisaatioissa toimistopalvelu-, tietohallito- ja viestintätehtävissä. Assistentteja tarvitaan useilla toimialoilla sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Tehtäväkenttä on monipuolinen ja assistentteja kutsutaankin usein moniosaajiksi.

Kouluttautuminen assistentiksi

Toisen asteen koulutuksissa voi opiskella liiketoiminnan perustutkinnon ja valmistua merkonomiksi. Merkonomikoulutuksen voi suorittaa oppilaitoksessa tapahtuvana päiväopiskeluna tai työelämälähtöisesti oppisopimuksella tai näyttötutkintona alan työpaikassa. Vastaavasti liiketoiminnan ammattitutkinto soveltuu sihteeriksi tähtäävälle.

Vaativammissa tehtävissä assistentilta saatetaan edellyttää liiketalouden ammattikorkeakoulututkintoa. Assistentille soveltuvia AMK-tutkintoja ovat liiketalouden tradenomin tutkinto sekä johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelma. Vaihtoehto ammattikorkeakoulututkinnolle on yliopistotutkinto ja erityisesti kauppatieteen kandidaatin ja -maisterin tutkinto.

Assistentti työelämässä

Assistentit hoitavat monipuolisia toimistopalvelu-, tietohallinto- ja viestintätehtäviä yrityksissä ja organisaatioissa niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla. Assistenttien tehtäväkenttä vaihtelee työnantajaorganisaation tai -yrityksen koon ja toimialan mukaan. Myös esimiehen asema vaikuttaa assistentin tehtäviin.

Assistentit vastaavat yrityksen tai organisaation päivittäisten asioiden sujumisesta. Hän huolehtii postista, sähköpostista, ajanvarauksista sekä puheluiden vastaanottamisesta ja välittämisestä. Assistentit keräävät informaatiota ja kokoavat siitä yhteenvetoja esimiehen tarvitsemaan muotoon. Päivittäiset tehtävät saattavat sisältää raportointia, tilastointia ja arkistointia.

Erilaisten tilaisuuksien, matkojen ja kokousjärjestelyjen tekeminen voi kuulua assistentin toimenkuvaan. Hän voi myös hoitaa henkilöstöasioita ja sisäisiä hankintoja. Assistentti voi hoitaa myös viestinnällisiä tehtäviä, kuten vuosikertomusten, mainostekstien ja esitteiden painatukseen liittyviä asioita tai nettisivujen päivittämistä.

Assistentin tehtävänimikkeet

Assistentit voivat työskennellä useilla eri toimialoilla ja jopa sadoilla eri tehtävänimikkeillä. Alla muutama esimerkki:

  • toimistoassistentti
  • talousassistentti
  • myyntiassistentti
  • viestintäassistentti
  • johdon assistentti
  • markkinointi- tai viestintäpäällikkö
  • henkilöstö-, PR- tai tapahtumakoordinaattori

Assistentin keskeiset ominaisuudet

Palveluhenkisyys, kielitaito ja hyvät sosiaaliset taidot ovat assistentin valttikortteja. Assistentin tärkein työväline on tietokone, joten tietotekniikan ja toimisto-ohjelmien hallitseminen on tärkeää. Hyvä assistentti on järjestelmällinen, ennakointikykyinen ja nopea tekemään päätöksiä. Työtahti on usein reipas, joten hyvä paineensietokyky on eduksi.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi, rekrytointi.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!