Näyttää 1-20 koulutusta 25 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 25 tuloksesta
1
2

Kirjanpitäjä on numerotarkka, mutta hallitsee myös asiakaspalvelun

Kirjanpitäjä on taloushallinnon ammattilainen. Hänen työtehtäviinsä kuuluu kirjanpitoa, laskutusta ja reskontrien hoitoa.

Kirjanpitäjän työssä on oltava tarkka, järjestelmällinen ja huolellinen. Työssä vaaditaan myös hyviä asiakaspalvelutaitoja ja kykyä reagoida yllättäviinkiin tilanteisiin rauhallisesti ja ammattitaidolla.

Kirjanpitäjän koulutus

Kirjanpitäjän työtehtävistä kiinnostunut voi opiskella ammatillisissa oppilaitoksissa liiketoiminnan perustutkinnon ja valmistua merkonomiksi. Omaa osaamistaan voi syventää suorittamalla liiketoiminnan ammatti- ja erikoisammattitutkinnon taloushallinnon osaamisalalla.

Ammattikorkeakoulussa voi lisäksi opiskella tradenomin tutkinnon (Liiketalouden amk-tutkinto). Joissakin taloushallinnon vaativimmissa tehtävissä saatetaan edellyttää liiketalouden ylempää ammattikorkeakoulututkintoa tai kauppatieteiden kandidaatin tai maisterin tutkintoa.

Kirjanpitäjä työelämässä

Kirjanpitäjä voi työskennellä esimerkiksi tilitoimistossa tai erilaisten virastojen, yritysten ja organisaatioiden palveluksessa. Työ voi olla kiireistä erityisesti tilinpäätösten aikaan.

Kirjanpitäjän työhön kuuluu yrityksen tai julkishallinnon organisaation kuten viraston kirjanpidosta, laskutuksesta ja reskontrien hoidosta vastaaminen. Työtehtäviin voi kuulua esimerkiksi

  • tilinpäätökseen,
  • verotukseen,
  • budjetointiin,
  • palkanlaskentaan
  • ja kannattavuuseurantaan

liittyviä toimenpiteitä.

Pienet yritykset ulkoistavansa kirjanpidon usein tilitoimistojen hoidettavaksi. Kirjanpitäjä vastaa tällöin yrityksen laskentatoimen oikeellisuudesta asiakkaan antaman aineiston perusteella

Palaa sivun alkuun 

Lähteet: Ammattinetti, Markkinointi-Instituutti, Amiedu

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!