🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Käytännönläheisiä graafisen suunnittelun opintoja

Nimi: Sari

Koulutusohjelma: Graafisen suunnittelun linja

Miksi valitsit juuri Jyväskylän Kristillisen opiston?

Asun Jyväskylässä, ja minun olisi ollut hankala lähteä toiselle paikkakunnalle opiskelemaan, joten sijainti oli tärkein syy. Olin käynyt opistolla alaan liittyvän lyhytkurssin, ja paikka sekä opetus vaikuttivat hyvälle. Vuoden linja sopi minulle hyin sillä en halunnut enää opiskella pitkään yliopisto-opintojen päälle.

Miten päädyit opiskelemaan graafisen suunnittelun linjalle?

Huomasin tarvitsevani työelämässä tiettyjä erityistaitoja, joita en siihenastisissa opinnoissani vielä ollut hankkinut. Toisaalta kaipasin vaihtelua, käytännönläheistä opiskelua ja uusia ajatuksia siitä, mitä haluan tehdä isona.

Millaista opiskelu on ollut?

Opiskelu on ollut hyvin käytännönläheistä, mutta toki välillä on ollut myös teoriaa. Kurssit ovat tiiviitä, joten turhaan ei kannata olla poissa. On paljon kiinni omasta itsestään, mitä saa irti kursseista.

Mikä on ollut antoisinta? Entä mikä haastavinta?

Antoisinta on ollut itse tekeminen ja palautteen saaminen työstään. Haastavimpia ovat asiakasprojektit, joissa haluaa työn jäljen olevan mahdollisimman hyvää. Välillä kurssien tiiviys on haaste, koska aina ei ehdi tehdä sellaista jälkeä tai niin paljon kokeiluja, kuin haluaisi.

Suunnitelmasi koulutuksen jälkeen?

Viimeistelen yliopisto-opinnot ja hakeudun työelämään. Toivon pääseväni hyödyntämään uusia taitojani. Jossain kohdin haluan opiskella lisää graafista suunnittelua.

Mitä vinkkejä sinulla on uusille opiskelijoille?

Kansanopistolinja antaa paljon eväitä eteenpäin ja se on todella monipuolinen katsaus siihen, mitä graafinen suunnittelu on. On paljon omasta motivaatiosta kiinni, että mitä saa irti opinnoista. Vaikka joku asia tuntuisi turhalle tai tylsälle, kannattaa silti pitää silmät ja korvat auki, koska opinnot ovat myös yleissivistäviä ja asioihin törmää varmasti työelämässä. Opistolla pääsee tekemään oikeita asiakastöitä, joten niiden kautta saa luotua kontakteja. Siitä voi olla hyötyä esimerkiksi työharjoittelu- tai kesätyöpaikkahaussa.

Jyväskylän kristillinen opisto
Lue lisää Graafisen suunnittelun koulutus

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta JKO – Jyväskylän kristillinen opisto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.