Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset ja vastaukset


13 heinä 2021
Liian vanha opiskelemaan?
Hei. Olen 53-vuotias ja olen hakenut avoimen amk:n opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Olen valmistunut tradenomiksi 2003. Nyt mietin, että olenko liian vanha opiskelemaan uutta ammattia? Pärjäänkö opinnoissa, opiskelu on muuttunut paljon minun päivistä?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Mielestämme opiskelu ei ole turhaa eikä opiskeluun voi koskaan olla liian vanha! Toki opiskelussa käytetyt menetelmät ja laitteet ovat päivittyneet 2000-luvun alusta, mutta pohjimmiltaan opiskelu on kuitenkin samanlaista.

Avoimessa AMK:ssa et voi suorittaa tutkintoa, mutta suoritettuasi opintoja avoimessa AMK:ssa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi. Lisää voit lukea täältä.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

13 heinä 2021
Yhdysvaltoihin opiskelemaan
Heippa,

Olen 30-vuotias ja minulla on merkonomin paperit. Haaveilen kansainvälisestä urasta Yhdysvalloissa. Kyselisin, minkälaisia opiskelumahdollisuuksia minulla on, mikä olisi kannattavaa? Haluaisin hakea tradenomiksi ja opiskella verkossa, sillä olen kokoaikatyössä. Onko minulla minkäänlaisia mahdollisuuksia hakea Yhdysvaltoihin opiskelemaan, ja miten voisin sitä rahoittaa?

Ystävällisin terveisin,
Susanna

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi.

Tradenomin opintoja ei sellaisenaan yhdysvaltalainen koulutusjärjestelmä tunne. Tradenomiksi voi opiskella englanniksi myös Suomessa useassa korkeakoulussa. Voit selata vaihtoehtoja esimerkiksi täällä. Englanninkielisiä ja monimuoto-toteutuksena järjestettäviä koulutuksia löytyy täältä muutamia. Googlettelemalla löytynee enemmänkin.

Tässä muutamia hyödyllisiä linkkejä, joihin voit tutustua:

Vaihtoehtoihin kannattaa tutustua tarkkaan ja olla suoraan yhteyksissä kiinnostaviin oppilaitoksiin.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

09 heinä 2021
Floristin ammattitutkinnon täydentäminen kukkiensidonnan kurssilla
Hei
Olen opiskellut floristksi 2010.
En ole tehnyt floristin töitä, mutta ala kiinostaa edelleen . Onko mahdollista etäopiskelua mm. Morsiussidonnasta?
Olisiko jotain maksullista kurssia esim.

Vastaus

Moi ja kiitos viestistä!

Kiva kuulla, että olet kiinnostunut floristin töitä tukevista kursseista.

En valitettavasti löytänyt etänä järjestettäviä kukkasidonnan kursseja. Näyttää siltä,että useat kukkasidonnan kurssit toteutetaan lähiopetuksena. Sinua voisi kiinnostaa seuraavat lähiopetuksena toteutettavat maksulliset kurssit:

Myös jotkut kukkakaupat saattavat järjestää morsiussidonnan kursseja, joten suosittelisin sinua kysymään kursseista sinua lähimpänä olevilta kukkakaupoilta.

Aurinkoista kesää! :)

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi