Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kysymyksiä ja vastauksia - Sivu: 1

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset ja vastaukset


14 marras 2017
Voiko psykologiaa opiskella etänä ja kuinka paljon?
Hei!

Haen opiskelemaan psykologiaa. Ajatuksena on hakea Jyväskylän tai Joensuun yliopistoon. Tämän seurauksena tulisi etäsuhde poikaystäväni kanssa. Minua kiinnostaisi tietää miten paljon psykologian opintoja pystyy suorittamaan etänä ja mahdollisesti asumaan toisella paikkakunnalla opintojen aikana? Eli miten paljon on läsnäolovelvollisuutta?

Kiitos vastauksesta!

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Kiva kuulla, että olet löytänyt sinua kiinnostavan opiskelualan :)

Yliopisto-opiskelu on yleisesti itsenäisempää kuin esimerkiksi ammatillisessa oppilaitoksessa, ammattikorkeassa tai lukiossa opiskelu. Luentoja ei yliopistossa välttämättä ole joka päivä, eivätkä ne aina ole pakollisia. Monesti vain tentit ja erilaiset pienryhmäseminaarit vaativat opiskelijan läsnäoloa. Etäopiskelumahdollisuudet vaihtelevat kuitenkin alasta ja kurssista riippuen.

Suosittelen sinua olemaan yhteydessä sinua kiinnostavien yliopistojen hakutoimistoihin, kyselemään heiltä lisätietoja ja tarvittaessa ohjaamaan kysymyksesi oikealle henkilölle. Lisäksi voit tutustua yliopistojen opinto-oppaisiin mikäli pääset niihin käsiksi ilman yliopiston tunnuksia. Opinto-oppaat esittelevät kunkin oppiaineen kurssitarjontaa ja niistä saa käsityksen kurssien sisällöistä ja siitä, mitä kurssien suorittaminen vaatii.

Itä-Suomen avoimessa yliopistossa voi myös suorittaa psykologian perus- ja aineopinnot kokonaan etänä. Avoimessa yliopistossa opiskelu maksaa yleensä 10e/opintopiste eikä siihen voi saada opintotukea, mutta avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot voidaan hyväksilukea yliopistotutkintoon.

Paljon tsemppiä hakuun!

Terveisin,
Studentum.fi

14 marras 2017
Ammattikoulusta oikikseen
Hei!
Olen kiinnostunut menemään yliopistoon oikikseen. Minulla on ammattikoulu pohja. Onko paljon vaikeampi päästä kun lukio pohjalla? Mistä saa pääsykoemateriaalit parhaiten? Olen koittanut etsiä tietoa netistä, mutta tuntuu olevan jotenkin sekavasti kerrottuna pääsykoemateriaaleista.

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi :) Ammattikoulu antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin, eli ammattikoulupohjalta voit hyvin hakea oikikseen!

Oikeustiedettä voit opiskella Helsingin, Vaasan, Turun, Itä-Suomen ja Lapin yliopistoissa. Oikeustieteellisen alan yhteisvalinnassa vuonna 2018 ovat mukana Helsingin, Itä-Suomen, Lapin ja Turun yliopistot. Yliopistot käyttävät valinnassa yhteistä valintakoetta ja yhteisiä valintaperusteita. Osa opiskelijoista hyväksytään valintakokeen ja ylioppilastodistuksen yhteispisteiden perusteella ja osa pelkän valintakokeen perusteella. 

Ainut asia mihin ammattikoulupohja vaikuttaa, on se, että sinua ei voida valita yhteispisteiden perusteella, vaan pelkän valintakoemenestyksen perusteella. Oikeustieteelliseen pääsy vaatii kuitenkin aina onnistumista valintakokeessa, joten ammattikoulupohja ei vaikeuta pääsyäsi mielestäni ollenkaan.

Pääsykoemateriaalit julkaistaan 11.4.2018 ja valintakoepäivä on 15.5.2018. Pääsykoemateriaalien julkaisua kannattaa seurata oikeustieteet.fi-sivustolta. Pääsykokeisiin luettavat kirjat voi yleensä tilata yliopiston omasta kirjakaupasta tai verkosta.

Hurjasti tsemppiä pääsykokeisiin valmistautumiseen!

Terveisin,
Studentum.fi

09 marras 2017
Ulkomaisesta lukiosta Suomeen yliopistoon
Hei! Olisi pientä kysyttävää yliopistoon menemisestä.
Käyn nyt viimeistä vuotta lukiota espanjassa, koulu loppuu toukokuun lopussa ja kirjoitukset olisivat sitten kesäkuussa. Olisi tarkoitus tulla opiskelemaan valtiotieteitä, politiikkaa, yms. suomeen sen jälkeen, mutta kun tutkin esimerkiksi Helsingin lukiota joka kovasti kiinnostaisi, luin että pääsykokeet olisivat kesäkuun alussa. Ja nyt en oikein tiedä mitä kuuluisi tehdä kun ei ole edes opoa joka ymmärtäisi suomen yliopistoista jonka kanssa tästä voisi puhua.

Vastaus

Hei,

Kiitos hyvästä kysymyksestäsi! Kiva kuulla, että tiedät jo mitä haluaisit tehdä lukion jälkeen. Tarkoitat varmaankin Helsingin yliopistoa? Suosittelen ottamaan yhteyttä Helsingin yliopiston hakijapalveluihin, yhteystiedot löytyvät heidän verkkosivuiltaan. Voit lähettää sahköpostia tai soittaa.

Uskoisin, että pystyt hakemaan Helsingin yliopistoon, vaikka kirjoituksesi ovat vielä kesken haku- ja pääsykoeaikana. Ainut ongelma voi olla se, että kirjoituksesi ja pääsykokeet osuvat samoille päiville. Ota kuitenkin yhteyttä suoraan Helsingin yliopistoon ja kysele heiltä lisätietoja hakemiseen liittyen, uskon että heillä on paras tietämys tähän asiaan.

Paljon tsemppiä kirjoituksiin ja hakuasioiden selvittelyyn!

Terkuin Studentum.fi