Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset ja vastaukset


11 heinä 2022
Sairaanhoitajaksi opiskelu Ruotsissa
Moi, olen kiinnostunut lähteä opiskelemaan sairaanhoitajaksi Ruotsiin. Onko siellä millaisia koulutusmenetelmiä ja missä koulussa voisi opiskella sairaanhoitoa?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Ruotsiin voi toki lähteä opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Ruotsissa opiskelee paljon suomalaisia, vaikka hakutavat hiukan poikkeavat suomalaisista käytännöistä.

Lue täältä, millaista opiskelu Ruotsissa todella on.

Lue täältä, miten ja milloin Ruotsiin voi hakea opiskelemaan.

Ruotsissa tarjottavia sairaanhoitajan koulutuksia voit selata täältä. Voit myös olla yhteydessä suoraan oppilaitoksiin.

Tsemppiä opintojen etsimiseen!

Terveisin,

studentum.fi

10 kesä 2022
Psykologian opiskelu avoimessa
Hei! Osaatteko sanoa, onko psykologin pätevyyteen johtavaan yliopistotutkintoon olemassa avoimia kursseja, joita pystyisi myöhemmin hyväksi lukemaan tutkinto-opintoihin? Olen hakenut tänä keväänä psykologian kanditaatin ja maisterin tutkintoon, mutta mietin tätä varavaihtoehtona.

Vastaus

Hei!

Kiitos viestistäsi. Psykologian opintoja voi opiskella avoimessa yliopistossa, ja ne voidaan hyväksi lukea myöhemmin tutkinto-ohjlemaan. Opinnot avoimessa antavat tutkintoon tähtääville mahdollisuuden tutustua oppiaineeseen ja hankkia valmiuksia valintakokeisiin. Tutkinto-ohjelmaan ei kuitenkaan ole avoimen väylää tarjolla.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

07 kesä 2022
Opiskelupaikan vastaanottaminen
Moro,

Sain opiskelupaikan ensimäisestä hakutoiveestani, mutta elämäntilanteeni on muuttunut ja haluisin nyt toisena olevaan paikan. Puruuntavatko kaikki hakutoiveeni jos hylkään tämän tarjotun paikan vai ainoastaan kyseinen paikka? Pisteet riittävät todistuksella kumpaankin.

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Jos sinut hyväksytään ylempään hakutoiveeseesi, alempi hakutoiveesi peruuntuu automaattisesti. Voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan koulutuksesta, joka alkaa samana lukukautena. Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitova, etkä voi enää myöhemmin peruuttaa tai muuttaa sitä. Lisätietoa aiheesta voit lukea esimerkiksi täältä.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi