Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset ja vastaukset


17 elo 2022
Tradenomin koulutus verkossa
Onko missään Tradenomi, liiketalous koulutusta maksuttomana ja verkossa käytynä ja jossa
ei ole valintakoetta?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Tradenomiksi opiskellaan suorittamalla alempi korkeakoulututkinto, joihin on aina valintakokeet. Valituksi voi tulla myös todistusvalinnan kautta. Opinnot ovat maksuttomia.

Verkossa järjestettäviä tradenomin koulutuksia voit selata täällä. Voit olla suoraan yhteydessä sinua kiinnostavaan koulutukseen koulutuksen esittelystä löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

17 elo 2022
Otetaanko korotetut arvosanat huomioon korkeakouluun hakiessa?
Hei,

Jos on on korottanut yhtä hyväksytyn ylioppilastutkinnon arvosanaa, otetaanko tämä parempi arvosana huomioon ”konkurranspoengeja” laskettaessa Norjan yliopistoihin pyrittäessä? Lisäksi kysyisin, mikä on tilanne lukion päättötodistuksen osalta ts. jos aikanaan olen saanut ”lyhyestä” kemiasta numeron 8 ja suorittanut päättötodistuksen saamisen jälkeen lukion pitkän oppimäärän kemian opinnot numerolla 10.

Otetaanko tämä parempi numero huomioon päättötodistuksen keskiarvoa laskettaessa? Olen yrittänyt etsiä vastauksia molempiin kysymyksiin ”SamordnaOpptak”-sivuston kautta, mutta mielestäni siellä ei löydy suoraa vastausta kumpaankaan kysymykseen.

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. 

Yleisesti ottaen korotetut numerot ovat ne, jotka otetaan hakiessa huomioon. Näin on ainakin Suomessa.

Voit tietysti tarkistaa asian sieltä lukiosta, jossa olet korottanut arvosanojasi. Myös ylioppilastutkintolautakunta osannee vastata kysymyksiisi (yhteystiedot löytyvät täältä).

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

17 elo 2022
Koodaajan koulutus verkossa
Löytyykö mistään Koodaajan ammattitutkintoa maksuttomana ja verkossa muualta kuin Sasky:stä?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi.

Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto (Sasky) tarjoaa tosiaan koodaajan koulutusta verkkototeutuksena. Tämä koulutus on tutkinnon osa tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta.

Verkossa toteutettavia tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoja löytyy täältä ja alan ammattitutkintoja täältä. Ammattitutkintojen suorittaminen omaehtoisena koulutuksena on usein maksullista, mutta kustannuksiin kannattaa tutustua koulutusten sivuilla.

Lisätietoja koulutuksista voit kysyä suoraan koulutuksen järjestäjiltä koulutusesittelystä löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi 


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi