Kysymyksiä ja vastauksia
Etsi
Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset
Haluaisin opiskella kriminaalipsykologiaa. Tiedän, että Suomessa sitä ei ole pääaineena, siksi haluaisinkin muuttaa ulkomaille. Netistä löytyy aika vähän tietoa onko kriminaalipsykologiaa mahdollista opiskella Euroopassa ja jos on niin missä.
Missä maissa?
Missä yliopistoissa?
Mitä opinnot maksavat?
Miten haku tapahtuu?
Vastaus
Moi,
Kiitos kysymyksestäsi!
Suosittelisin sinua tutustumaan educations.com - sivustoon, sinne on listattu laajasti ulkomaalaisia oppilaitoksia Euroopasta ja muualta maailmasta. Löydettyäsi itseäsi kiinnostavan oppilaitoksen,voit olla koulutuksen järjestäjään suoraan yhteydessä ja kysyä tarkemmin opintomaksuista sekä haku prosessista.
Kriminaalipsykologiaa ei tosiaan pysty Suomessa opiskelemaan pääaineena, mutta kriminaalipsykologiasta kiinnostunut voi silti opiskella alaa yhdistämällä esimerkiksi kriminologian ja psykologian opintoja. Psykologiaa voi opiskella pääaineena Turun, Itä-Suomen, Helsingin, Tampereen ja Jyväskylän yliopistoissa. Kriminologian perusopinnot voi opiskella sivuaineena ainakin Itä-Suomen yliopistossa. Helsingin yliopistossa voi suorittaa kriminologian maisteriohjelman sosiaalitieteissä.
Tsemppiä sinulle sopivan oppilaitoksen etsintään!
Ystävällisin terveisin,
Studentum.fi
Tulevaisuudessa haluan olla sosiaalityöntekijä ja mahdollisimman korkealla tasolla eli mahdollisesti johtajana. Aion siis opiskella mahdollisimman paljon ja mahdollisimman laajasti.
Kumpaa väylää minun kannattaa lähteä työstämään ja kumpaan tähdätä. Ammattikorkeaan vai yliopistoon? Ja millainen prosessi tämä olisi?
Kirjoitan lukiossa matikan, enkun, äikän, psykologian ja terveystiedon.
Kiitos jo valmiiksi vastauksista!
Vastaus
Hei,
Kiitos viestistäsi.
Pystyt kouluttautumaan molempien korkean-asteen koulutuksien kautta sosiaalityöntekijäksi ja edetä urallasi johtotehtäviin. Voit opiskella ammattikorkeakoulussa sosionomiksi tai yliopistossa esimerkiksi sosiaalityön koulutusta. Voit myöhemmin täydentää koulutustasi johtajuuteen syventävillä opinnoilla.
Ammattikorkeakoulun opinnot ovat käytännönläheisiä, kun taas yliopiston opinnot ovat teoreettisempia. Voit keskustella opinto-ohjaajasi kanssa siitä, kumpi oppimistyyli sopisi sinulle parhaiten.
Usein ylemmän tason johtotyötä tekeviltä edellytetään alan perustutkintoa, soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa sekä hallinnon ja johtamisen koulutusta ja kokemusta.
Ystävällisin terveisin,
Studentum.fi
Opiskelen nyt lukiossa ensimmäistä vuotta, mutta mietin olisiko toiseen oman kaupungin lukioon mahdollista vaihtaa opiskelemaan 2- ja 3-vuodeksi. Toisessa lukiossa on omaani korkeampi keskiarvo, vaikuttaako tämä vaihtoon? Kuullut että opiskelijoita sieltä olisi jonkin verran lähtenyt eli paikkojen määrästä ei pitäisi olla kiinni. Miten opolle kannattaa asia esittää ja mitä kriteereitä lukion vaihtoon liittyy?
Vastaus
Hei,
Kiitos kysymyksestäsi.
Sinun kannattaa ottaa yhteyttä pikimmiten sen lukion rehtoriin, mihin haluat vaihtaa opiskelemaan. Lukion vaihtaminen onnistuu yleensä ihan vain keskustelemalla ja sopimalla asiasta. Asiaan vaikuttaa tietysti, onko kohdelukiossa tilaa ja myös koulumenestykselläsi on merkitystä. Joihinkin kouluihin saattaa joutua hakemaan yhteishaussa uudelleen, mutta suosittelisin ottamaan ensimmäisenä yhteyttä lukioon, johon haluat vaihtaa.
Asia kannattaa esittää opollesi suoraan ja kertoa, että olet miettinyt toiseen lukioon vaihtamista. Hän ymmärtää varmasti ja auttaa sinua mielellään.
Jos haluat vaihtaa lukuvuoden aikana toiseen lukioon, ole yhteydessä siihen lukioon, johon haluat. Uusi lukio päättää, miten se hyväksilukee ne opinnot, jotka ehdit jo suorittaa aikaisemmassa lukiossa.
Ystävällisin terveisin,
Studentum.fi