Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

Yo-kirjoitukset ja psykiatria
Hei,
Riittääkö jos kirjoittaa lukiossa biologian ja psykologian ja haluaa päästä opiskelemaan psykiatriksi vai pitäiskö kirjoittaa jotain muutakin? Ajattelin kirjoittaa näiden lisäksi myös lyhyen matikan, s2 ja pitkän englannin.
Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. 

Jotta voit opiskella psykiatriksi eli psykiatrian erikoislääkäriksi, sinun tulee hakea yliopistoon opiskelemaan lääketiedettä. Todistusvalinnan pisteytyksiin pääset tutustumaan täältä. Biologia kannattaa kirjoittaa, sillä siitä saa paljon pisteitä, psykologian kirjoittaminen ei ole välttämätöntä pisteytyksen puolesta.

Tsemppiä opiskeluihin!

Vilma, studentum.fi

Haku yliopistoon AMK:sta
Hei,

Aloitin vuonna 2021 sairaanhoitajaopinnot ammattikorkeakoulussa. Valmistun näillä näkymin keväällä 2024. Voinko hakea maaliskuussa yliopistoon opiskelemaan vaikka en ole vielä välttämättä silloin saanut papereita AMK:sta? Yliopiston opinnot alkaisivat syksyllä 2024 jos sisään pääsen.
Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. 

Tottakai voit hakea yliopistoon, vaikka olet vielä kirjoilla toisessa koulussa. Sinulla voi käytännössä olla kaksi opiskelupaikkaa samanaikaisesti, kunhan opiskelupaikat on otettu vastaan eri lukuvuosina. Mikäli valmistut keväällä 2024 ja saat uuden opiskelupaikan syksyksi 2024, näin ei tule olemaan, mutta käytännössä se on kuitenkin mahdollista, eli siitä ei pidä huolehtia!

Toivotan sinulle onnea sekä valmistumiseen sekä uuteen hakuun!

Vilma, studentum.fi

Kriminaalipsykologi ammattina
Moikka!

Kun Suomessa ei valitettavasti ole kriminaalipsykologian koulutusta ollenkaan, niin osaatteko vastata, onko se silti mahdollinen työ? Kun sitähän voisi opiskella niin, että yhdistäisi psykologian opintoja kriminologian kanssa. Ja mitä aineita sitten kuuluisi opiskella ja kirjoittaa päästääkseen kriminologian koulutukseen?
Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi!

Kriminaalipsykologi ei käsittääkseni mukaan ole varsinainen ammattinimike, mutta psykologeja voi mahdollisuuksien mukaan työllistyä kriminologian alalle. Voit tutkia kriminologian työmahdollisuuksista lisää esimerkiksi Helsingin yliopiston kriminologian opiskelijoiden yhdistys Desistanssi ry:n sivuilta.

Saat eniten pisteitä psykologian todistusvalinnassa pitkästä matematiikasta, äidinkielestä sekä psykologiasta, eli ainakin nämä aineet kannattaa kirjoittaa yo-tutkinnossasi. 

Mikäli haluat päästä opiskelemaan sosiaalitieteitä, jossa kriminologia on maisterisuuntauksena Helsingin yliopiston tarjonnassa, saat eniten pisteitä psykologiasta, pitkästä matematiikasta, äidinkielestä sekä historiasta.

Toivottavasti vastauksestani on sinulle apua!

Ystävällisin terveisin,

Vilma, studentum.fi


Mainokset