Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kysymyksiä ja vastauksia - Sivu: 1

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset ja vastaukset


21 huhti 2017
Sosiaalityöntekijän pätevyys
Hei,
opiskelen AMK:ssa sosionomiksi monimuotototeutuksessa aikuispuolella. Haluaisin AMK-opintojen jälkeen opiskella yliopistossa ja saada sosiaalityöntekijän kelpoisuuden. Kannattaako minun hakeutua opiskelemaan valtiotiedettä vai yhteiskuntatiedettä ja mikä yliopisto olisi paras tätä koulutusta ajatellen?Kuinka pitkään opinnot yliopistossa kestäisivät, mikä kannattaisi ottaa pääaineeksi ja mitä svuaineeksi, kun tähtään nimenomaan sosiaalityöhön?
Kiitoksia jo etukäteen!

Vastaus

Hei Anne,

Ja kiitos hyvistä kysymyksistäsi! Mukava kuulla, että lisäkouluttautuminen kiinnostaa vielä AMK-tutkintosi jälkeenkin.

Sosiaalityön koulutusohjelmat ovat yleensä yhteiskuntatieteiden tiedenkunnan alla, mutta käytännössä sillä, mihin tiedekuntaan päädyt ainetta lukemaan, ei ole mitään merkitystä. Tärkeintä on, että pääaineesi on juuri sosiaalityö. Yliopistossa sinun luultavasti kannattaisikin hakeutua suoraan tuohon sosiaalityön maisteriohjelmaan, mutta ennen tätä sinun tulisi kuitenkin suorittaa sosiaalityön yliopistolliset perus- ja aineenopinnot (60op) esimerkiksi avoimessa yliopistossa. Maisterinopintojen suorittaminen kestää yleensä noin 2 vuotta, ja tutkintoon kuuluva sivuainekokonaisuus on laajuudeltaan 12-16 op. Tutkinto valmistaa sinut automaattisesti sosiaalityöhön, joten voit huoletta valita sivuaineesi täysin omien kiinnostustesi mukaan.

Toivottavasti tästä oli sinulle apua ja pääset vielä suorittamaan kyseisen maisteritutkinnon!

Terveisin,
Henni
Studentum.fi

16 huhti 2017
Ammatin vaihto aikuisiällä
Voiko esim nuori mies 30 v hakea koulutukseen.Hän on asunut perheineen jo tammikuusta asti Fuengirolassa toimien kokkina ja suunnitellen uutta ammattia?

Vastaus

Hei Marketta,

Ja kiitos kysymyksestäsi! Vastaus siihen on lyhyesti ja ytimekkäästi, että kyllä voi! Suomessa ei koulutukseen hakemisessa ole mitään ikärajaa, mutta eri ikäisille ihmisille on tarjolla vähän erilaisia koulutusmuotoja, kuten monimuoto-opintoina suoritettavia tutkintoja sekä etäopintoja.

Toivottavasti siis kyseinen nuori mies löytää vielä tiensä takaisin koulun penkille ja löytää oman koulutuksensa!

Terveisin,
Henni
Studentum.fi

07 huhti 2017
Obduktiopreparaattorin ammattitutkinto
Hei,
Olen työskennellyt sekä asisstentti- että it-tehtävissä yhteensä n. 30 vuotta. Nyt toiveeni olisi kouluttautua aivan eri alalle. Olen tutustunut eri aloihin, jotka minua lähinnä kiinnostavat tällä hetkellä.
Haluaisin tietoa obduktiopreparaattorin sekä hautausurakoitsijan kouluttautumisesta.
Nykyisen työnantajani palveluksesta suunnittelen ottavani opintovapaata ja olen etsinyt internetistä näiden alojen koulutustietoa, jota löytyy kovin vähän.
Asun Helsingissä, joten oppilaitoksen toivoisin olevan mahdollisimman lähellä. Etäopiskelu, oppisopimus tms. tulee myös mainiosti kysymykseen.
Terveisin: Liisa

Vastaus

Hei Liisa,

Ja kiitos yhteydenotostasi! Mukava kuulla, että lisäkouluttautuminen kiinnostaa.

Tutustuin myöskin obdukitopreparaattorin tutkinnon tarjontaan, ja suurin osa löytämistäni koulutuksista järjestetään näyttötutkintoina. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla tulisi jo koulutusvaiheessa olla jokin alan työpaikka, jossa kyseiset näyttötutkinnot voitaisiin järjestää. Löysin myös yhden Järvenpäässä oppisopimuksella järjestettävän Obduktiopreparaattorin ammattitutkinnon, jonka järjestäjänä on Keuda. Voit halutessasi olla heihin suoraan yhteydessä heidän omien nettisivujensa kautta ja suunnitella sitä kautta omaa mahdollista tutkintorakennettasi siellä.

Toivottavasti tästä oli sinulle apua ja pääset vielä toteuttamaan haaveesi!

Terveisin,
Henni
Studentum.fi