Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset ja vastaukset


23 tammi 2020
Opiskelupaikan valinta monista kiinnostuksenkohteista
Hei

Mitä minun kannattaisi tehdä, kun kiinnostuksenkohteita, joista voisin haluta ammatin on hyvin monta? (Fysiikka, tähtitiede, teologia, filosofia, psykologia, sosiaalityö) Miten karsin pois? Pelkään myös, että jos nyt esim. fysiikan valitsen, etten ikinä saavuta mitään.

Kiitos!

Vastaus

Heippa,

kiitos viestistäsi. Neuvottomuus opiskelualan valinnassa on hyvin yleistä, joten ei kannata huolestua asiasta :) Voisit tehdä sivustomme ammatinvalintatestin, joka kenties antaa jotain suuntaa sinulle mikä olisi oikea ala tai ammatti.

Kannattaa myös muistaa, että etenkin yliopistossa valinnaisilla kursseilla ja kokonaisuuksilla voi muokata omasta tutkinnostaan oman näköisen, ja yhdistellä eri oppiaineita omien kiinnostuksen kohteidensa mukaan. Useampien mielenkiinnon kohteiden yhdistäminen on siis mahdollista.

Opiskelupaikan tai alan vaihtaminen on myös mahdollista, jos tuntuu, että haaveet ja mielenkiinnon kohteet ovat muuttuneet. Ei siis kannata liikaa miettiä väärän valinnan tekemistä, sillä alaa on aina mahdollista vaihtaa :) 

Tsemppiä oman opiskelupolkusi löytymiseen!

Terkuin,

studentum.fi

20 tammi 2020
Lukion vaihto korkeamman keskiarvon lukioon
Moikka,
Onko mahdollista vielä näinä vuosina vaihtaa lukioon jossa on paljon korkeampi keskiarvo kun mitä itsellä on tokana vuonna ? Vaatiiko tämä hyviä kurssi arvosanoja tai muuta vastaavaa ?

Vastaus

Moikka,

kiitos kysymyksestäsi. Jossain tapauksissa vaihto korkeamman keskiarvon lukioon onnistuu, tämä on kuitenkin tilannekohtaista. Suosittelenkin juttelemaan tilanteestasi nykyisen lukiosi opon kanssa :) 

Terveisin,

studentum.fi 

14 tammi 2020
Lukion vaihto korkeamman keskiarvon lukioon
Hei, Olen käynyt lukiossa noin 3 jaksoa ja tulin siihen päätökseen, että en halua jatkaa koulussa useiden syiden vuoksi. Haluaisin vaihtaa lukiota, mutta lukiossa minne haluaisin vaihtaa keskiarvo yhteishaussa oli huomattavasti korkeampi kuin minun. Onko vaihto silti mahdollista vai ei?

Vastaus

Moikka,

kiitos kysymyksestäsi. Korkeamman keskiarvon lukioon vaihto kyllä onnistuu jossain tilanteissa. Suosittelen juttelemaan lukion vaihdosta nykyisen lukiosi opon kanssa, ja keskustelemaan eri vaihtoehdoista. :) 

Mukavaa alkanutta vuotta!

Terveisin,

studentum.fi 


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi