🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

Kahden tutkinnon opiskelu samanaikaisesti
Kuinka voin hakea yliopistoon, jos opiskelen ammattikorkeakoulussa? Tarkoituksena olisi siis opiskella samanaikaisesti kahdessa korkeakoulussa ensimmäisen ammattikorkeakoulun lukuvuoden jälkeen.
Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Voit hakea yliopistoon ihan normaalisti yhteishakujen tai mahdollisten erillis- ja lisähakujen kautta.

Voit siis opiskella kahdessa eri korkeakoulussa samaan aikaan, tosin nykyisen yhden korkeakoulupaikan säännön vuoksi voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Tämä ei kohdallasi muodostuisi ongelmaksi, koska suunnittelet hakevasi eri lukukausina.

Huomaathan kuitenkin, että nykyinen hallitus esittää muutosta lakiin. Jatkossa lakimuutoksen myötä opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttää muista saman tai alemman tasoisista korkeakoulututkintoon johtavista opiskeluoikeuksista luopumista, jolloin ei enää ole mahdollista opiskella samanaikaisesti kahta eri korkeakoulututkintoa.

En valitettavasti osaa sanoa, milloin tämä uusi yhden paikan sääntö mahdollisesti tulisi voimaan. Ajankohdasta ei käsittääkseni ole ollut vielä puhetta, joten suosittelen seuraamaan hallituksen tiedotusta aiheeseen liittyen.

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Englannin kirjoittaminen äidinkielenä
Hei,

olen valmistunut lukiosta ja hakenut muutaman kerran teknilliseen fysiikkaan aalto yliopistoon. Mietin että voisin yrittää päästä todistusvalinnalla sisään, mutta en usko voivani korottaa äidinkielen E:ksi. Kotikieleni on englanti, niin mietin että olisikohan minun mahdollista kirjoittaa englanti äidinkielenäni?
Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Yritin selvitellä vastausta, mutta en valitettavasti onnistunut löytämään tietoa selvästi mistään.

Suosittelisin, että olet vielä suoraan yhteydessä Aalto-yliopiston hakijapalveluihin ja tiedustelet heiltä valintakriteerejä.

Myös ylioppilastutkintolautakunnasta voisi saada apua kysymykseen.

Mukavaa kesän jatkoa! :)

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi:n tiimi

Ammatillisen koulutuksen haastattelu
Tervehdys! Voinko tehdä ammatillisen koulutuksen haastattelun verkossa, jos olen Venäjällä? Mihin kouluihin pääsen?
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Se onko koulutukseen haastattelua ja miten mahdollinen haastattelu pidetään, vaihtelee eri alojen ja oppilaitosten välillä. Kannattaa lukea sinua kiinnostavan oppilaitoksen sivuilta tietoa koulutukseen hakemisesta ja mahdollisesta haastattelusta. Jos et löydä tarvitsemaasi tietoa sivuilta, voit olla suoraan yhteydessä oppilaitokseen ja kysyä asiaa heiltä.

Ystävällisin terveisin

Aino, studentum.fi

Näyttää 1-3 kysymystä 1167 tuloksesta
1
2
3
4
...
389

Mainokset