Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset ja vastaukset


03 huhti 2020
Pääsykoe
Moi!

Jos hakee lääketieteelliseen sekä biolääketieteelliseen, joiden valintakokeet osuvat samalle päivälle, voiko valita kumman kokeen menee tekemään hakutoivejärjestykstä huolimatta?
Jos esim lääketieteellinen ala on ykkösvalintana voiko siitä huolimatta mennä tekemään alempana yhteishaussa olevan biolääketieteen valintakokeen.

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Mikäli ykkösvalintasi on lääketieteellinen, suosittelen sinua osallistumaan siihen pääsykokeeseen. Jos osallistut kakkosvaihtoehdon pääsykokeeseen, menetät tällöin mahdollisuutesi päästä opiskelemaan ykkösvaihtoehtoasi eli lääketiedettä. Kannattaa siis miettiä tarkasti, kunpaa haluat ja kumman valita ykköseksi! :)

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

02 huhti 2020
Kriminologian opinnot
Hei!

Olisin kiinnostunut opiskelemaan kriminologiaa. Tätä voi ymmärtääkseni opiskella ainakin Helsingin yliopistossa sosiaalitieteiden maisteriohjelmassa. Voiko kriminologiaa tai jotakin vastaavanlaista alaa opiskella muualla kuin Helsingin yliopistossa?

Minulla on AMK-insinöörin tutkinto tekniikanalalta. Käsittääkseni AMK-tutkinto antaisi minulle hakupätevyyden suoraan maisterin opintoihin, mikäli suoritan esimerkiksi avoimessa yliopistossa 35 op verran kyseiselle tieteenalalle soveltua opintoja ja 15 op verran menetelmä opintoja. Minua epäilyttää silti, voiko minulla kuitenkaan käytännössä olla mahdollisuuksia päästä kyseistä alaa opiskelemaan, koska AMK-tutkintoni on täysin eri alalta eikä tukisi millään tasolla sosiaalitieteiden maisterin opintoja. Onko AMK-tutkinnolla muutenkin kuin vain teorian tasolla mahdollista päästä opiskelemaan täysin eri alan maisteriohjelmaan?

Mistä saisin selville mitä kursseja minun kannattaa avoimesta yliopistosta valita jotta ne tukisivat pääsyäni opiskelemaan mahdollisimman hyvin?

Toivottavasti täältä löytyisi vastauksia kysymyksiini ja kiitos jo etukäteen!

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Kriminologiaa voi opiskella useammassa Suomen yliopistossa. Turun yliopistossa, Itä-Suomen yliopistossa sekä Helsingin yliopistossa. Turun yliopiston oikeustieteellisessä maisteriohjelmassa voi erikoistua mm. kriminologiaan sekä rikosoikeuteen. Usein kriminologia on osa rikosoikeuden opintoja. Laitoin sinulle linkit oppilaitosten sivustoille sekä opintopolkuun. Voit sieltä tutustua koulutuksiin ja alaan paremmin. 

Opintopolku

Turun yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Helsingin yliopisto

Olet oikeassa, AMK-tutkinto antaa yleisesti pätevyyden maisteriopintoihin. Se, pääsetkö insinööritutkinnolla jatkamaan kriminologian maisteriopintoja kannattaa varmistaa suoraan oppilaitokselta, johon olisit hakemassa. He tietävät tarkalleen omista periaatteistaan sekä hakukriteereistään. Usein on monia mahdollisuuksia maisteriopinnoissa, vaikka olisikin valmistunut aiemmin eri alalta. Mutta juuri niin kuin sanoit, hyvin todennäköisesti joudut suorittamaan avoimessa yliopistossa kriminologia-alan kursseja, jolloinka saat opintopisteitä maisterihakuun. 

Suosittelen sinua siis olemaan yhteydessä tarkemmista tiedoista yliopistoon, johon aiot hakea. 

Toivottavasti tästä oli sinulle jokseenkin apua ja onnea tuleviin opintoihisi! :)

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

31 maalis 2020
Ammattiopisto
Hei,
Opiskelen ammattikorkeakoulussa ja opinto-oikeuteni on 30.7.2021 asti voimassa. olen samanaikaisesti tehnyt osa-aikatyötä,joka on nyt loppunut lomautukseen. Voinko hakeutua samanaikaisesti opiskelemaan ammattiopistoon tutkintoon johtavaan koulutukseen? Onko näihin opintoihin saatavilla erikseen tukea?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Voit varmasti hakeutua samanaikaisesti opiskelemaan ammattiopistoon. En näe siihen mitään estettä. Toki, tällaiset asiat suosittelen varmistamaan suoraan oppilaitokselta, johon olisit hakemassa. He osaavat sieltä tarkemmin sanoa omista periaatteistaan. 

Aina voi hakea ja kannattaakin hakea opintotukea / toimeentulotukea tms. Tätäkin asiaa kannattaa tiedustella suoraan Kelalta, koska siellä he tietävät tukien määristä sekä osaavat arvoida tuet tilanteen mukaisesti. Kelan nettisivuilla on myös mahdollisuus jättää sähköinen hakulomake tuen hakemiseen. Alta löydät linkin Kelan sivustolle. 

Kela - opiskelijat

puh. 020 692 209 <-- Opiskelijoille.

Toivottavasti tästä oli sinulle apua ja onnea opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi