Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset ja vastaukset


24 tammi 2022
Elintarvikekemian maisteriohjelma
Hei,

Olen suorittanut Restonomi tutkinnon Haaga-Heliassa, ruokatuotannonjohtamisen linjalla.
Haluaisin opiskella elintarvikekemian maisterintutkinnon.

Haluisin tietää täyttääkö ruokatuotannonjohtamisen restonomin tutkintoni elintarvikekemian maisteriin vaaditut opinnot? Mikäli ei, niin mitä opintoja pitäisi suorittaa, jotta haku olisi mahdollista?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Kiva kuulla, että maisteriopinnot kiinnostavat.

Yleisellä tasolla AMK-koulutus antaa mahdollisuuden hakea maisteriopintoihin, kunhan opintojen keskiarvo on tarpeeksi ja opinnot antavat sisällön puolesta kelpoisuuden hakea ko. alan maisteriohjelmaan.

Juuri sinun tilanteeseesi en osaa sanoa varmana tietona mitään, sillä meillä täällä studentum.fi:ssä ei ole tarkkaa tietoa eri opintojen sisällöistä. Suosittelen ottamaan yhteyttä suoraan sen yliopiston hakupalveluihin, jonne suunnittelet hakevasi.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

24 tammi 2022
Aikuisten perusopetus ja arvosanojen korottaminen
Hei!

Kyselen tätä hieman kaverini puolesta (ja ehkä itsenikin puolesta). Me ollaan molemmat autismin kirjoilla ja kummallakaan meistä ei mennyt persoonallisten syiden takia hyvin peruskoulussa (hänen k.a 6.4, minun k.a 6.8) ja mietin sitä, että onko sitä mitenkään mahdollista nostattaa enää? Hän haluaisi kuitenkin päästä ammattikouluun, mutta niihin haetaan nykyisin keskiarvolla sen sijaan kuin portfoliolla, joten hänen mahdollisuudet ammattiin pääsemiseen on aika pienet.

Koulunkäynti on kaverille tosi raskasta, joten hän tarvisi kanssa henkistä tukea ja helpotettuja koulupäiviä. Onko mitään aikuisille suunnattuja kouluja, jossa numeroiden nostaminen olisi mahdollista? (Hän on 18v, minä 20v) Olisi sääli jos työpaikan saaminen ja elämän eläminen jäisi kokonaan välistä entisten ongelmien takia.

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Hienoa, että opiskelu ja aiempien arvosanojen korottaminen kiinnostaa.

Perusopetuksen aiempia arvosanoja voi nostaa aikuisten perusopetuksessa. Aikuisten perusopetusta järjestävät mm. kansanopistot sekä jotkin aikuislukiot. Yhteistyökumppaniemme aikuisten perusopetuksen koulutuksia löytyy täältä. Koulutusesittelyjen kautta voi olla suoraan yhteydessä opetusta järjestävään oppilaitokseen.

Suosittelen kysymään sisäänpääsymahdollisuuksista myös suoraan siltä ammatilliselta oppilaitokselta, jonne haluaisi opiskelemaan. He osaavat sanoa paremmin opiskelun mahdollisuuksista ja kertoa vaihtoehdoista, jotka juuri teidän tilanteisiinne sopivat.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

24 tammi 2022
Puuttuvien kurssien suorittaminen aikuislukiossa
Moikka. Olen nyt viimeisellä vuodella lukiossa ja minulta puuttuu n. 4 kurssia (jotka ovat pakollisia), että saisin tarvittavat 75 kurssia täyteen. Muutamaa näistä pakollisista kursseista, joita minulta puuttuu, ei enää järjestetä loppukouluvuoden aikana. Mietin, että pystyisinkö tulla tekemään tarpeelliset kurssit aikuislukioon ja silti valmistua peruslukiosta?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Osaan vastata kysymykseesi ainoastaan yleisellä tasolla – ensisijaisesti suosittelen keskustelemaan kurssien suorittamisesta aina oman opinto-ohjaajan kanssa.

On mahdollista, että puuttuvia kursseja voi suorittaa esimerkiksi aikuis- tai iltalukiossa, jotta saisi pakolliset kurssit suoritettua. Lukioiden tavoitteena on kuitenkin se, että opiskelijat valmistuvat ajallaan.

Mutta kuten sanottu, suosittelen ottamaan pikaisesti asian puheeksi oman opon kanssa!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi