Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset ja vastaukset


02 kesä 2023
Hakukohteiden järjestys
Hei!

amk hakupaikka valinnoissa on kuusi vaihtoehtoa, jos pääset 1 vaihtoehtoosi muut peruuntuu. Mutta jos esimerkiksi hakupaikka nro 4 tulee hyväksytyksi ennen ensimmäistä, pystyykö nro 4 ottamaan vastaan ennen kuin saa tietää 1 hakutoiveen.

Vastaus

Moi!

Kiitos kysymyksestäsi. Jos tulet hyväksytyksi esimerkiksi neljänteen hakukohteeseesi, voit

  • ottaa sen heti vastaan joko sitovasti niin, että muut hakukohteet peruuntuvat tai
  • ottaa paikan vastaan, mutta jäädä odottamaan vielä muiden hakukohteiden tuloksia.

Ihanaa alkavaa kesää!

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

02 kesä 2023
Voiko lukion opintoja hyväksilukea ammattikoulussa?
Hei, olen juuri suorittanut lukion oppimäärän. Hain ammattikorkeakouluun mutta en päässyt. Olen kiinnostunut ammatillisesta koulutuksesta (Ajoneuvo ja kuljetustekniikan ala). Haen varmaankin jatkuvassa haussa sinne. Haluaisin tietää, toimiiko lukion oppimäärä hyväksilukuna ammatilliseen koulutukseen ja kuinka paljon? Voiko se hyväksilukea ammatillisen yto aineet?

Vastaus

Moi!

Onneksi olkoon lukion oppimäärän suorittamisesta! Tietääkseni voit hyväksilukea yto-aineet ja valinnaiset aineet ammattikoulussa lukion oppimäärällä. Kehottaisin sinua kuitenkin olemaan yhteydessä siihen oppilaitokseen, jossa haluat opiskella ja varmistamaan asian heiltä.

Hauskaa kesää!

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

02 kesä 2023
Sairaanhoitajasta ensihoitajaksi
Hei!

kevään yhteishaku tehty sairaanhoitajaksi. Tajusin kuitenkin pitkän pohdinnan jälkeen että haluankin ensihoitoon joten kysymykseni kannattaako sairaanhoitopaikka ottaa vastaan ja valmistuttuani siitä mennä opintopolusta löytyvän muuntokoulutuksen kautta ensihoitoon. Tämä on jo toinen välivuoteni joten opiskelemaan pääseminen olisi jo mieluista

Vastaus

Hei!

Jos haluat opiskelemaan sinun kannattaa ottaa opiskelupaikka vastaan ja tehdä juurikin niin kuin sanoit eli hakea muuntokoulutuksen kautta ensihoitoon. Ensihoitajatutkinnon suoritettua voi myös toimia sairaanhoitajana, joten opinnoistasi sairaanhoitajana olisi hyötyä ensihoitaja-opintojen kannalta ja pääsisit heti opiskelemaan.

Tsemppiä opintoihin!

Ystävällisin terveisin

studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi