Kysymyksiä ja vastauksia - Sivu: 1

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


Etsi

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset16 maalis 2017
Yliopisto-opinnot Ruotsissa
Moi! Haluaisin nyt keväällä päästä Ruotsiin opiskelemaan. En vaan vielä tiedä että mitä... Kuitenkin haluaisin nyt tietää että onko 7,8 ka ja C:n papereilla mahdollista päästä opiskelemaan mitään Ruotsin yliopistoihin, ja jos on, niin mihin on suht helppo näillä arvosanoilla? Olen miettinyt esimerkiksi historiaa, opettajan alaa, kielen opiskelua yms...

Vastaus

Heippa!

Ja kiitos kysymyksistäsi. Ruotsiin yliopistoon haettaessa voit hakea joko juurikin ylioppilaskirjoitustesi tuloksilla ja lukion päättötodistuksen keskiarvolla. Suomen arvosanat muunnetaan vastaamaan ruotsalaista pisteytystyyliä jotta tulokset ovat täysin vertailukelpoisia. Arvosanojen muuntokaavan löydät täältä.

Tämän lisäksi koulutusohjelmissa on yleensä myös ohjelmakohtaisia pääsyvaatimuksia, jotka löytyvät kyseisten yliopistojen koulutusohjelmien tiedoista.

Tarkempaa tietoa Ruotsin eri yliopistoista ja koulutusohjelmista voit löytää maaoppaastamme  tai lähestymällä Ruotsin kollegoitamme osoitteessa www.studentum.se 

Toivottavasti tästä oli sinulle apua ja löydät vielä etsimäsi koulutuksen!

Terveisin,

Henni/Studentum.fi

15 maalis 2017
Lääkisopinnot Virossa
Hei, olen miettinyt Viron lääkistä. Jossain vastauksessa teidän sivulla puhuttiin että todistuksina riittää ylioppilastodistus ja lukion päättötodistus. Tarton yliopiston sivuilla oli myös mainittu grade list? Minkä muotoinen tämän listan tulisi olla?

Vastaus

Hei,

Ja kiva kun otit meihin yhteyttä! Tarttoon lääkikseen haettaessa valinta perustuu SAT-testin biologian osuuteen sekä motivaatiokirjeeseen. Sen lisäksi sinun tulee toimittaa sinne lukion päättötodistus, ylioppilastodistus ja vielä erikseen lista kaikista käymistäsi kursseista arvosanoineen suomeksi. Sinun pitää lisäksi hankkia näistä kaikista viralliset englanninkieliset käännökset, esimerkiksi lukiosi kääntämänä, leimaamana ja allekirjoittamana.

Toivottavasti tämä selvensi hakuprosessia ja tsemppiä kevään koitoksiin!

Terveisin,
Henni
Studentum.fi

10 maalis 2017
Lukio-opinnot ja ylioppilaskirjoitukset
Heippa!
Olen lukion ensimmäisellä luokalla ja samalla, kun nyt teen kakkosluokan valintoja, pohdiskelen mahdollisia yo-kirjoitusaineita. Olen aina haaveillut luokanopettajan ammatista. Yläkoulussa myös lääkärin (erityisesti lastenlääkärin) ammatti alkoi kiinnostamaan. Nykyään tuntuu, että en ole enää mistään niin varma, mutta opettajan ammatti tuntuu enemmän siltä omalta jutulta. Nyt pohdinkin, että mitä minun kannattaisi kirjoittaa yo-kirjoituksissa? Kun en sitten tiedä, josko mieli vielä muuttuisi näissä parissa vuodessa. Kannattaisiko opiskella ns. varmuuden vuoksi fysiikkaa ja kemiaa, vaikka ei ne kovin mieluisia aineita olekaan. Entä historia? Psykologia? Biologia? Maantiede? En oikein tiedä, mitä minun kannattaisi kirjoittaa!!

Vastaus

Heippa!

Ja kiva kun laitoit meille viestiä. Lukion ensimmäisen luokan aikana olet varmastikin saanut hyvän yleiskuvan kaikista opetettavista reaaliaineista, ja tiedät myös itse parhaiten, mitkä niistä ovat sinulle mieluisimpia. Suosittelisin keskittymään niihin aineisiin ja sen lisäksi panostamaan äidinkielen opintoihin, matematiikan opintoihin sekä englannin kielen opintoihin. Näistä aineista ymmärtääkseni useimmiten saa ennakkopisteitä korkeakouluihin haettaessa, eivätkä ne ole niin alaan sidottuja jos mielesi vielä muuttuukin. Luokaopettajan koulutuksessa opiskellaan jonkun verran kaikkia peruskoulussa opetettavia oppiaineita, joten edes fysiikan tai kemian opintosi eivät varmasti mene täysin hukkaan yliopistoon päästessäsi.

Toivottavasti tästä oli sinulle apua ja onnea ja menestystä lukio-opintoihisi!

Ystävällisin terveisin,

Henni
Studentum.fi