Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset ja vastaukset


09 huhti 2021
Teologian opiskelu lukion jälkeen- Mitä aineita kannattaa kirjoittaa?
Mitä aineita pitää kirjoittaa, jos aikoo teologiaa opiskella?

Vastaus

Heippa,

Kiitos kysymyksestäsi.

Mukavaa kuulla, että olet miettinyt teologian opiskelemista tulevaisuudessa.

Suomessa teologiaa voi opiskella kolmessa eri yliopistossa.Hakijat valitaan opiskelemaan joko todistusvalinnalla tai pääsykokeella. Vuonna 2020 todistusvalinnalla valittiin 51 % opiskelijoista.

Pisteitä voi saada viidestä aineesta: äidinkielestä, uskonnosta (ortodoksiseen teologiaan valittavien opiskelijoiden uskonnon arvosana tulee olla ortodoksisesta uskonnosta) tai elämänkatsomustieteestä sekä kolmesta oma valinnaisesta hakijalle parhaat pisteet tuottavasta aineesta.

Lukio-opinnoissa kannattaa siis valita kaikki uskonnon tai elämänkatsomustieteen valinnaiset kurssit ja kirjoittaa uskonto tai elämänkatsomustiede, äidinkieli ja kolme valinnaista ainetta. Psykologia ja yhteiskuntatieteet tukevat varmasti myös teologian opintoja. Suosittelisin sinua kuitenkin keskustelemaan asiasta vielä oman lukiosi opon kanssa ja kysymään häneltä, mitä aineita hän suosittelisi kirjoitettavaksi.

Voit lukea lisää viime vuoden teologian pääsykokeista ja hakijavalinnoista täältä.

Tsemppiä opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

09 huhti 2021
Åbo Akademi- Voiko pääsykokeet tehdä suomeksi?
Hei! Voiko Åbo Akademin pääsykokeet tehdä suomeksi?

Vastaus

Moi,

Kiitos viestistäsi. 

Valintakokeet tehdään yleensä sillä kielellä, joka on kyseisen yliopiston tai korkeakoulun opetus- ja tutkimuskieli. Åbo Akademi on ruotsinkielinen oppilaitos, joten pääsykokeet tehdään ruotsiksi. 

Voit lukea lisää Åbo Akademin pääsyvaatimuksista  täältä

Mukavaa perjantaita sinulle!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

29 maalis 2021
Opiskelemeen Tartoon- Lääketieteen- ja eläinlääketieteellisen hakuprosessit
Hei! Tarton lääkikseen voi ilmeisesti hakea tänä vuonna SAT-kokeen sijaan myös ylioppilastodistuksella. Koskeeko tämä sama myös eläinlääketieteellistä? Ja jos ei, niin mitä tehdä kun SAT-kokeiden paikat ovat jo täynnä?

Vastaus

Moikka,

Kiitos viestistäsi.

Tarton yliopiston sivuilla tosiaan mainitaan, että lääkikseen voi hakea tänä vuonna SAT-kokeen sijaan ylioppilastodistuksella, jos olet kirjoittanut biologian ja/tai kemian ja keskiarvosi on M tai korkeampi arvosana.Voit lukea lisää lääketieteellisen hakuprosessita täältä.

Englanninkielistä eläinlääketieteen tutkintoa Tartossa tarjoaa Eesti Maaülikool (Estonian University of Life Sciences). Tutkinnon nimi Degree of Veterinary Medicine (DVM). Eläinlääketieteelliseen hakiessasi sinun tulee tehdä SAT-koe. Voit lukea lisää eläinlääketieteellisen hakuprosessista suoraan oppilaitoksen sivuilta tai Suomalaiset eläinlääketieteen opiskelijat Tartossa Ry:n sivuilta.

Suomessa SAT-kokeita järjestää Perhon Liiketalousopisto ja Aalto yliopisto. Suosittelisin sinua olemaan kyseisiin oppilaitoksiin suoraan yhteydessä ja kysymään olisiko SAT-koepäiviä tulossa mahdollisesti lisää. Jos oppilaitos johon haet vaatii SAT-koetta,niin se tulisi olla suoritettuna oppilaitoksen sivuilla mainittuun tiettyyn päivämärään mennessä.

Tsemppiä opiskelupaikan hakemiseen!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi 


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi