Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kysymyksiä ja vastauksia - Sivu: 1

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset ja vastaukset


22 maalis 2018
Kielitaidon todentaminen Åbo Akademiihin
Hei,

Aion hakea luokanopettajankoulutukseen Åbo Akademihin.
Miten todistan omaavani tarvittavan kielitaidon ruotsissa, jotta voin hakea sinne?

Vastaus

Hei ja kiitoksia kysymyksestä!

Kiva kuulla, ettät tiedät jo, mihin haluat hakea. Åbo Akademissa kandintutkintoon johtavaan koulutukseen riittävän kielitaidon voi osoittaa kolmella tavalla.

  • Koulusivistyskieli, joka tarkoittaa sitä kieltä, joka on ollut hakijalla opetuskielenä peruskoulussa, lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa ja josta hakija on saanut hyväksytyn äidinkielen arvosanan päättötodistukseen. Sinun tapauksessasi tämän kielen olisi oltava ruotsi.
  • Opetuskieli, joka tarkoittaa, että kokonainen tutkinto tai tutkintoon johtava koe on suoritettu ruotsiksi. Tällöin suomalaisen ylioppilastutkinnon pitkän oppimäärän (A-kieli) mukainen ruotsin koe on oltava kirjoitettuna vähintään avosanalla E.
  • Kielikoe, jossa hakija todentaa kielitaitonsa suorittamalla jonkun Åbo Akademin hyväksymistä kielikokeista.

Lisää kielitaidon todentamisesta voit lukea Åbo Akademin sivuilta tästä tai kysyä suoraan oppilaitokselta.

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

15 maalis 2018
Kielitaidon osoittaminen Åbo Akademiin
Hei!
Olen käynyt peruskoulun ruotsinkielen kielikylpyluokalla. Tarvitseeko minun silti käydä kielikokeessa, joka vaaditaan haettaessa Åbo Akademiin opiskelemaan kauppatieteitä?

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Åbo Akademin kauppatieteelliselle linjalle perusteeksi käy, jos peruskoulun päättötodistuksessa on hyväksytty arvosana ruotsista äidinkielenä. Jos suomalaisen ylioppilastutkinnon pitkän oppimäärän (A-kieli) mukainen ruotsin koe vähintään arvosanalla eximia cum laude approbatur (E), voit myös hakea ilman kielikoetta.

Myös muita vaihtoehtoja löytyy. Lisää Åbo Akademin käytännöistä kielitaidon osoittamisesta voit lukea tästä.

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

15 maalis 2018
Ruotsinkielisen yliopiston kielikoe
Olen käynyt peruskoulun ruotsiksi, onko se riittävä peruste ruotsinkieliseen yliopistoon vai tuleeko minun osallistua kielikokeeseen?

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Ruotsiksi käyty perusloulu on riittävä peruste kielitaidosta ruotsinkieliseen yliopistoon. Esimerkiksi Svenska Handelshögskolaniin tai Åbo Akademiin riittää hyväksytty arvosana ruotsista äidinkielenä peruskoulun päättötodistuksessa. Sama käytäntö on Helsingin yliopistolla, jos hakee ruotsinkielisiin tutkintoihin. Kannattaa kuitenkin olla yhteydessä sen yliopiston hakupalveluihin, johon olet hakemassa ja varmistaa asia. 

Voit myös hakea vapautusta kielikokeesta, jos olet muilla opinnoilla saavuttanut niin hyvän kielitaidon, että uskot pystyväsi suorittamaan korkeakouluopintoja ruotsiksi.

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi