Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kysymyksiä ja vastauksia - Sivu: 1

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset ja vastaukset


14 elo 2018
Voiko lukion aloittaa alusta?
Hei, olen toisen vuoden opiskelija ja ensimmäinen vuoteni meni todella huonosti erinäisten syiden takia. Nyt asiat ovat kunnossa, mutta kursseja jotka pitäisi käydä uudestaan on todella paljon, eikä minulle jäänyt ensimmäisen vuoden opinnoista paljoa käteen useiden poissaolojen ja huonon opiskelumotivaation takia. Siksi olenki miettinyt, että voiko lukion aloittaa alusta?

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi.

Lukio-opinnot voi kyllä aloittaa alusta ja kursseja voi tietysti myös uusia, jos arvosanat ovat riittävän huonoja. Nyt suosittelen sinua juttelemaan koulusi opon kanssa. Hän varmasti tietää tilanteesi ja osaa neuvoa sinua parhaiten. 

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

09 elo 2018
Lääkikseen ulkomaille kaksoistutkinnon jälkeen
Hei, lähiaikoina lääketiede on alkanut olla itselleni kiinnostava.
Suoritin lähihoitajakoulutuksen kaksoistutkintona ja olen työskennellyt 2-3v sairaalassa.
Tykkään työstä, mutta työ on samalla rankkaa. En varmaan jaksaisi tehdä rankkaa työtä eläkeikään asti.

Lähihoitajakoulutuksen aikana ei tullutkaan mieleen, että hakisin lääkikseen jatkossa. Oletetusti en ole kirjoittanut mitään lääkikseen liittyviä aineita (fy, ke, bi) enkä panostanut lukion suorituksiin ja taso jäi tyydyttävään. Kuitenkin päädyin kokeilemaan lääkistä.
Ajattelin aloittaa iltalukiossa fysiikan, kemian ja biologian opiskelun työn ohella.

Kysymyksenä vaan..
- Kelpaako kaksoistutkinnon lukion päättötodistus (+fy, ke, bi arvosanat iltalukiosta) ulkomaille opiskeluun hakemiseen? (Olen enemmän kiinnostunut ulkomailla opiskelemista, kun Suomessa yliopistoon pääseminen on jo vaikeaa lahjakkaille henkilöillekin, joita itse tunnen..)

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestä. Hienoa, että olet kiinnostunut lääketieteen opiskelusta!

Ulkomailla yliopistojen pääsyvaatimukset saattavat vaihdella maittain ja jopa kouluittain. Siksi en osaa sanoa suoraan, ovatko mainitsemasi kriteerit riittäviä sisäänpääsyyn. Fysiikan, kemian ja matematiikan osaaminen on joka tapauksessa tärkeää, jos haluaa päästä opiskelemaan lääkäriksi. 

Aloittaaksesi lääketieteen opinnot ulkomailla sinun tulee olla koulutukseltasi vähintään ylioppilas. Osa oppilaitoksista järjestää hakijoille pääsykokeen, ja merkittävä osa vaatii ulkomailta tulevilta hakijoilta virallisen kielitestin suorittamista. Lue lisää lääketieteen opiskelusta ulkomailla.

Suomessa hakijat voivat pyrkiä koulutusohjelmiin joko pääsykokeen ja ylioppilastutkinnon yhteispisteillä tai pelkillä pääsykokeista saatavilla pisteillä. Yhteispisteissä otetaan huomioon pääsykoepisteet sekä neljän yo-kokeen arvosanat.

Jos haluat ulkomaille lääkikseen, kannattaa tutustua vaihtoehtoihin ja löydettyäsi itsellesi sopivan vaihtoehdon, kannattaa kysyä pääsyvaatimuksista suoraan yliopistolta. 

06 elo 2018
Lisähaussa lukioon - koska tulokset tulevat?
Hei! Hain täydennyshaussa lukioon. Nyt haluaisin tietää milloin saan tietää tuloksista. Venyykö se pitkälle yli koulujen alun, vai onko mahdollista saada tietää pääsystä jo ennen koulujen aloitusta? Entä mitä kautta tieto tulee?

Vastaus

Heippa,

kiitos kysymyksestä!

En osaa vastata, koska saat tietää valinnoista. Lisähaun päättymiselle ei ole tiettyä päivämäärää, vaan oppilaitos pitää yleensä hakunsa auki niin kauan kuin paikkoja riittää.

Nyt suosittelen sinua kyselemään asiasta siltä lukiolta, johon hait. He kertovat sinulle tuloksista.

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi