Koulutusala
Koulutustyyppi
Paikka

Kysymyksiä ja vastauksia - Sivu: 1

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset14 helmi 2017
Skotlannissa opiskelu
Moikka,

Valmistuin merkonomiksi kesällä 2016. Minua kiinnostaisi hakea nyt Skotlantiin yliopistoon opiskelemaan englannin kandiksi. Esim. Dundeehen, Stirlingiin, Strathclydeen tai Aberdeeniin. Osaatko sanoa voiko näihin hakea amispohjalla englantia opiskelemaan? Koitin katsella näiden yliopistojen sivuilta, mutta en ihan nyt 100% ole varma joten haluaisin tarkistaa.

Vastaus

Hei,

Ja kiitos viestistäsi! Kiva kuulla, että opiskelu ulkomailla kiinnostaa sinua. 

Ymmärtääkseni Skotlannin yliopistoissa vaaditaan suomalainen ylioppilastodistus hakukelpoisuuteen, koska yliopistot eivät erillisiä pääsykokeita siellä järjestä. Toinen yleisesti kansainvälisissä koulutusohjelmissa pääsykokeiden sijasta käytettävä hakukelpoiduuden mittari on SAT-testi. Neuvoisinkin sinua selvittämään, voitko suomalaisena hakijana käyttää SAT-tuloksia hakemuksessasi ylioppilastulosten sijaan! Samaa testiä voi käyttää myös joissain Suomessa järjestettävissä kansainvälisissä yliopistoohjelmissa.

Toivottavasti tästä oli sinulle apua ja onnea oman koulutuksesi löytämisessä!

Terveisin,
Henni
Studentum.fi

12 helmi 2017
Siirtohaku
Olen miettinyt vaihtoa toiseen yliopistoon. Opiskelen nyt toista vuotta yliopistossa ja minua kiinnostaisi siirtyä siirtohaussa toisen kaupungin yliopistoon samaa alaa opiskelemaan. Miten vaikeaa siirtyminen on ja mitä asioita tulisi ottaa huomioon?

Vastaus

Hei,

Ja kiitos viestistäsi! Yliopiston vaihtamisen haastavuus siirtohaun kautta vaihtelee osittain roimastikin alastasi ja kohdeyliopistostasi riippuen. Yleisimpiä vaikuttavia tekijöitä siirtohakua tehdessä ovat oma opintomenestyksesi, opinto-oikeutesi sekä suorittamiesi opintojen vastaavuus hakemaasi koulutukseen. Suosittelisin ottamaan yhteyttä suoraan siihen yliopistoon, johon olet siirtohakua tekemässä ja kysymään heiltä asiasta tarkemmin!

Toivottavasti tästä oli apua ja siirtohakusi onnistumaan!

Ystävällisin terveisin,

Henni
Studentum.fi

11 helmi 2017
Opettajankoulutus
Hei! Haluaisin tietää onko opettaja koulutukseen Jyväskylään vaikeampi päästä, jos pohjalla on liikunnanohjaus perustutkinto ja lukio (eli kaksoistutkinto)? Vai että on pelkästään lukion käynyt?

Vastaus

Hei Janette,

Ja kiitos viestistäsi!

Yliopistoon haettaessa sinut arvoidaan joko valintaprosessissa saamiesi pisteiden mukaan tai sitten ylioppilastodistuksesi ja valintakoepisteiden yhteismäärän perusteella. Kaksoistutkinnon suorittaminen ei siis varsinaisesti vaikuta hakukelpoisuuteesi, mutta esimerkiksi ylioppilaskokeen äidinkielen arvosanalla on melko suuri painoarvo luokanopettajankoulutukseen haettaessa!

Toivottavasti tästä oli sinulle apua ja tsemppiä kevään yhteishakuun!

Terveisin,

Henni/ Studentum.fi


Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Hyödyllisiä linkkejä
Ammatinvalintatesti
Lisähaku
Erillishaku
Yhteishaku
Pääsykokeet
Studentum Roadshow
NAO ja ENO
Oppisopimuskoulutus
Haastattelut
Tietoa opoille