Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kysymyksiä ja vastauksia - Sivu: 1

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset ja vastaukset


16 tammi 2018
Haluaisin hakea Ruotsiin opiskelemaan psykologiaa
Hei! Haluaisin hakea ruotsiin opiskelemaan psykologiaa, mutta siellä sivuilla tuli vastaan vaatimus yhteiskuntaopin opsikelusta. Olen siis suorittanut vain lukion pakolliset yhteiskuntaopin kurssit, eli voinko edes hakea sinne?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Kiva kuulla, että tiedät jo, mitä haluat opiskella ja missä. Yleensä suomalaisen lukion oppimäärä riittää Ruotsissa korkeakouluopintoihin hakemiseen. Tietyissä aineissa ja tietyillä kouluilla saattaa kuitenkin olla omia vaatimuksia. Kannattaa varmistaa hakukriteerit suoraan esimerkiksi sähköpostitse sinua kiinnostavan yliopiston hakutoimistosta. Tsemppiä hakuun!

Terveisin,
Studentum.fi

10 tammi 2018
Dieettikokin erikoisammattitutkinnon täydentäminen
Olen suorittanut Dieettikokin-erikoisammattitutkinnon. Haluaisin täydentää opintojani. Olen vielä jokusen vuoden työtä jäljellä, ennen eläköitymistäni. Halu oppia lisää. Takana 43 v ammattiia nissestä esimiesteh.täviin. Olisiko jotain mitä voisin tehdä etänä valtaosin netin kautta.
Työt täällä pohjoisessa ovat kausityöt ainoiaita tilaisuuksia ansaita leipänsa.

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Kiva kuulla, että olet innokas opiskelemaan. Etäopiskelu on todella joustava mahdollisuus itsensä kehittämiseen työn ohella. Kannattaa aloittaa pohtimalla, minkälaista koulutusta tai lisäosaamista tarvitset. Yksi mahdollisuus on suorittaa erikoisammattitutkinto joltakin toiselta osaamisalalta, esimerkiksi suurtalouskokin erikoisammattitutkinto. Yksi vaihtoehto on korkeakouluopiskelu, tosin korkeakouluopinnot kestävät useamman vuoden. Vai haluaisitko ehkä täydentää osaamistasi esimerkiksi kaupallisen alan tai johtamisen opinnoilla?

Tärkeää on miettiä, mitä haluat opiskella ja minkälaisessa aikataulussa ja haluatko suorittaa tutkinnon vai yksittäisen kurssin. Suosittelen sinua hyödyntämään Studentum.fi:n ja Koulutus.fi:n koulutushakukoneita, joiden avulla voit etsiä ja vertailla erilaisia koulutuksia keskenään.

Tsemppiä oikean koulutuksen etsintään!

Terveisin,
Studentum.fi

27 marras 2017
Yhden korkeakoulupaikan säännös
Hei, kysyisin yhden korkeakoulupaikan säännöksestä: jos otan vastaan ylemmän amk:n paikan (opintojen aloitus tammikuussa) ja haen keväällä tekemään maisteria yliopistoon ja sattuisin tulemaan valituksi sinne, voinko ottaa paikan vastaan (kesällä, opinnot alkaisivat syksyllä)? Onko sillä merkitystä oleko läsnä- vai poissaoleva opiskelija nyt ensimmäisen lukukauden amk:ssa? Nimeäni tai yhteystietojani ei saa julkaista, kiitos.

Kiitos paljon vastauksesta jo etukäteen!

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Yhden korkeakoulupaikan säännös tarkoittaa, että voit ottaa kussakin yhteishaussa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan paikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta. Voit siis ottaa huoletta paikan tammikuussa alkavasta koulutuksesta vaikka hakisitkin seuraavassa yhteishaussa syksyllä alkavaan koulutukseen. Se, oletko läsnä- vai poissaolevana, ei vaikuta yhteishakuun tapauksessasi millään tavalla.

Tsemppiä hakuun ja opintoihisi!

Ystävällisin terveisin,
Elina/Studentum.fi