Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kysymyksiä ja vastauksia

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset ja vastaukset


23 huhti 2019
Yhteishaussa hain moneen kohteeseen - pitääkö osallistua kaikkiin pääsykokeisiin?
Hei! Hain kevään 2019 yhteishaussa kuuteen eri hakukohteeseen. Täytyykö minun osallistua jokaisen hakemani yliopiston ja ammattikorkeakoulun järjestämiin pääsykokeisiin, jos olen päättänyt pyrkiä niistä vain kahteen?

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestä!

Kaikkiin pääsykokeisiin ei ole pakko osallistua, mutta hakeminen voi vaikuttaa esimerkiksi työttömyysetuuden saantiin: alle 25-vuotiaan on haettava vähintään kahteen opiskelupaikkaan ja osallistuttava esimerkiksi pääsykokeeseen ja muihin koulutuksen hakemiseen kuuluviin tilaisuuksiin. (Lähde: TE-palvelut).

Onnea pääsykoekoitoksiin! 

Keväisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

23 huhti 2019
Onko yliopiston pääsykokeeseen pakko osallistua, jos haluaakin panostaa toiseen hakukohteeseen?
Olen hakenut korkeakouluyhteishaussa ensimmäisenä vaihtoehtona ammattikorkeakouluun ja toisena vaihtoehtona yliopistoon. Onko minun pakko osallistua yliopisto esivalintapääsykokeeseen ? En ole ehtinyt yhtään perehtyä niihin materiaaleihin ja koen, että haluan täysillä yrittää ammattikorkeakouluun. AMK:hon minulla pitäisi olla hyvät mahdollisuudet päästä ja lisäksi olen hakenut ammattikouluun, joten jatko-opinnot on siinä mielessä turvattu.
Jos yliopisto pääsykokeeseen ei ole pakko osallistua, pitääkö ilmoittaa jos ei mene paikalle ? Ja tiedostan kyllä sen, että paikkaa en voi tietenkään saada jos en mene pääsykokeeseen.

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestä. Pääsykokeeseen ei ole pakko osallistua eikä esimerkiksi Helsingin yliopistoon tarvitse ilmoittaa, mikäli ei osallistu pääsykokeeseen.

Hakeminen voi kuitenkin vaikuttaa esimerkiksi työttömyysetuuden saantiin: alle 25-vuotiaan on haettava vähintään kahteen opiskelupaikkaan ja osallistuttava esimerkiksi pääsykokeeseen ja muihin koulutuksen hakemiseen kuuluviin tilaisuuksiin. (Lähde: TE-palvelut).

Onnea ja menestystä hakuprosessiin!

Aurinkoisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

09 huhti 2019
Ulkomailta oikeustieteen notaarin tutkinto - maisteriksi suomalaisessa yliopistossa?
Hei,

voiko Tallinnan yliopiston (TLÜ) oikeustieteellisen kandin tutkinnon (Bachelor's Degree) jälkeen hakea Suomeen opiskelemaan maisterin tutkintoa jossakin suomalaisen yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa? Aiemminhan tämä on ollut mahdollista mutta ETA-kokeen poistuessa nykyinen tilanne on epäselvä. Miten tilanteessa siis pitäisi toimia, jos kandin tutkinnon jälkeen haluaa suorittaa maisterin Suomessa?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistä! Tutkin mm. Helsingin, Turun, Lapin ja Itä-Suomen yliopistojen maisterihaun valintaperusteita keväälle 2019 ja valintaperusteissa mainittiin, että maisterin tutkintoon voi hakea myös ulkomailla oikeusnotaarin tutkintoa vastaavan koulutuksen suorittaneet. Ulkomaisen oikeustieteellisen korkeakoulututkinnon tulisi antaa asianomaisessa maassa kelpoisuuden suomalaista oikeustieteen maisterin tutkintoa vastaaviin korkeakouluopintoihin. 

Hakuprosessiin kuuluvista tehtävistä ja valintaperusteista kannattaa vielä tiedustella tarkemmin hakukohteena olevalta yliopistolta tai tutkia yliopistojen hakuohjeita esimerkiksi Opintopolusta. 

Toivottavasti tämä vastaus auttoi hiukan eteenpäin.

Onnea maisterihakuun!

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi


Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.