Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset ja vastaukset


12 joulu 2019
Lukion aloittaminen Tanskassa
Moi! Opiskelen tällä hetkellä Suomessa yhdeksännellä luokalla. Kesän jälkeen olemme muuttamassa Tanskaan eli siellä menisin lukioon. Todennäköisesti aloittaisin lukiota suomessa ja vaihtaisin kesken Tanskaan. Miten tälläiset vaihtamiset käytännössä tapahtuvat? Mietin myös että miten Tanskassa ylipäätään haetaan Englanninkielisiin/kansainvälisiin lukioihin?

Vastaus

Heippa!

Kiitos kysymyksestäsi.

Suosittelen kyselemään lukion vaihdosta lisää sen lukion opolta, jossa aiot aloittaa lukion. Tanskassa voi tosiaan suorittaa kansainvälisen lukion eli IB-lukion. Tältä sivulta voit tutkailla kansainvälisiä lukiovaihtoehtoja Tanskassa kaupungeittain. Suosittelen tutustumaan näihin, ja ottamaan yhteyttä johonkin sopivaan lukioon. Haku saattaa useimmiten onnistua lukion verkkosivujen kautta, tai ottamalla yhteyttä heidän opintoneuvojaansa tai hakupalveluihinsa. 

Tsemppiä muuttoon ja lukio-opintoihin Tanskassa!

Parhain terveisin,

studentum.fi

09 joulu 2019
Lukion vaihtaminen ensimmäisen vuoden jälkeen
Moi!

Voiko siis lukiota vaihtaa lukion kakkoselle yhteishaun kautta samalla tavalla kuin kaikki ysit? Eli jos olen nyt lukion ykkösellä voisin hakea peruskoulun päättötodistuksella yhteishaussa? Voiko niin tehdä?

Vastaus

Moikka! Kiitos kysymyksestäsi. Käsittääkseni voit kyllä hakea uuteen lukioon yhteishaun kautta. Vaihto saattaa kuitenkin onnistua myös ottamalla suoraan yhteyttä uuden lukion rehtoriin, ja tiedustelemaan mahdollisuutta vaihtoon. Tästä saat varmasti lisätietoa myös nykyisen lukiosi opintoneuvojalta.

Mukavaa joulun odotusta!

terveisin,

studentum.fi 

09 joulu 2019
Ylioppilaskirjoitusten arvosanojen korottaminen ja korkeakouluhaku
Hei,

Kirjoitin keväällä ylioppilaaksi ja nyt olen menossa korottamaan muutaman aineen kevään 2020 ylioppilaskirjoituksiin. Lisään tutkintooni myös lyhyen matikan, jota en ole aiemmin kirjoittanut. Haen samalla ulkomaisiin yliopistoihin opiskelemaan. Osaatteko sanoa, miten tämä vaikuttaa hakuprosessiin? Haenko silti vanhoilla yo-tuloksilla hakujärjestelmässä, sillä haut ovat ennen kuin kevään yo-kokeiden tulokset tulevat? Miten saan korotetut arvosanat liitettyä hakujärjestelmään?

Kiitos jo etukäteen!

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Suosittelen tiedustelemaan asiaa esimerkiksi ylioppilaslautakunnalta tai sen lukion opolta, mihin olet menossa korottamaan arvosanojasi. Voit myös tiedustella asiaa Opintopolusta. He osaavat varmasti vastata sinulle tarkasti :) Ulkomaisten yliopistojen hakukäytännöstä en valitettavasti osaa sanoa, tämä on luultavasti maa- ja alakohtaista. Kannattaakin siis olla suoraan heihin yhteydessä ja selittää tilanteesi. Toivottavasti vastauksesta oli apua sinulle 😊

Tsemppiä opintoihisi!

Terveisin,

Studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi