Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset ja vastaukset


11 kesä 2021
Pitääkö minun erota nykyisestä ammattikorkeakoulustani ennen kuin haen uutta opiskelupaikkaa?
Hei! Opiskelen jo korkeakoulu paikassa, voinko silti hakea opiskelemaan toisen alan opintoja vai tuleeko minun ensin erota koulusta?

Vastaus

Moi,

Kiitos yhteydenotostasi. Voit hakea uutta opiskelupaikkaa, vaikka oletkin jo opiskelemassa korkeakoulussa. Sinun ei tarvitse erota nykyisestä oppilaitoksestasi vielä haku vaiheessa. Suosittelisin sinua keskustelemaan eroon liittyvistä asioista lisää nykyisen oppilaitoksesi opinto-ohjaajan kanssa. Hän auttaa sinua mielellään asiassa eteenpäin.

Mukavaa kesää!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

07 kesä 2021
Lukion päättötodistuksen arvosanojen korottaminen
Moikka!

Onko lukion päättötodistuksen arvosanoja mahdollista korottaa valmistumisen jälkeen?
En tarkoita ylioppilaskirjoitusten arvosanojen parantamista vaan ihan lukiotodistuksen arvosanojen.

Vastaus

Moi,

Kiitos viestistäsi! Lukion päättötodistuksen kurssien arvosanoja voi korottaa valmistumisen jälkeen aikuislukioissa tai siinä lukiossa, josta valmistuit ylioppilaaksi. Arvosanojen korottamiseen liittyvät prosessit vaihtelevat oppilaitoksittain.Suosittelisin sinua siis olemaan suoraan yhteydessä omaan vanhaan lukioosi ja/tai sinua kiinnostavaan aikuislukioon ja kysymään heiltä lisätietoja arvosanojen korottamisesta. 

Mukavaa alkavaa kesää!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

31 touko 2021
Ammatillisen oppilaitoksen opintojen keskeyttäminen - Vaikuttaako opintojen keskeyttäminen tuleviin yhteishakuihin?
Olen 1. vuoden opiskelja ammatillisessa oppilaitoksessa. Koulua jatkuisi vielä kesäkuussa, mutta olen menettänyt kokonaan motivaation alalle. En ole hakenut muualle opiskelemaan. Onko minulle haittaa tulevia hakuja varten, jos keskeytän tämän eka vuoden?

Vastaus

Heippa ja kiitos viestistäsi.

Ammatillisissa oppilaitoksissa tai lukioissa ei ole ensikertalaiskiintiötä, joten tästä ei pitäisi olla haittaa tulevissa hauissa. Voit siis hakea normaalisti tulevissa yhteishauissa, eikä se että olet jo kerran vastaanottanut opiskelupaikan ammatillisesta oppilaitoksesta vaikuta uuden opiskelupaikan saamiseen. Ensikertalaiskiintiö koskee ainoastaan korkeakouluja eli ammattikorkeakouluja ja yliopistoja.

Suosittelisin sinua vielä keskustelemaan opintojesi keskeyttämisestä ja muista siihen liittyvistä asioista oman opinto-ohjaajasi kanssa. 

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi 


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi