Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset ja vastaukset


20 heinä 2020
Oikeustieteen notaarin tutkinto ja maisteriopinnot
Hei,

Onko oikeustieteen notaarin tutkinto soveltuva koulutus hakemaan maisterihaussa Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden kriminologian maisteriopintoihin?
Onko valintakriteerinä ainoastaan arvosanat?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Hakeakseen maisteriopintoihin tulee aina oltava suoritettuna soveltuva kanditutkinto tai muu pohjakoulutus. Oikeustieteen notaarin tutkinto on sama kuin oikeustieteen kandin tutkinto, joten sen puolesta tutkinnon pitäisi olla soveltuva. Asia kannattaa kuitenkin tarkistaa Helsingin yliopiston hakupalveluista. Seuraava hakuaika Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden kriminologian maisteriopintoihin on ensi vuoden maaliskuussa. Valintaperusteita ko. maisteriohjelmaan voit lukea täältä, mutta lisätietoja kannattaa kysyä yliopistolta.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

20 heinä 2020
Liikunnanohjaajasta liikunnanopettajaksi
Moi, minulla on tavoitteena päästä opiskelemaan liikunnanopettajaksi. Suunnitelmissa on hakea ykkösenä sinne ja sitten toisina vaihtoehtoina liikunnanohjaaja AMK-tutkinto. Jos päädyn liikunnanohjaajaksi niin millä tavalla voisin saada vielä liikunnanopettajan paperit ja kuinka paljon opiskelua se vaatisi?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi!

Liikunnanohjaajan ammattikorkeakouluopintojen jälkeen voit hakea maisteritutkintoon esimerkiksi Jyväskylän yliopistoon. Mikäli haluat päästä opiskelemaan liikuntapedagogiikkaa, sinun tulee tällöin hakea liikuntapedagogiikan aikuiskoulutukseen Jyväskylään. Lisätietoja voit lukea JYU:n verkkosivuilta. Asia kannattaa vielä tarkistaa yliopistolta sekä jutella oman opinto-ohjaajan kanssa eri mahdollisuuksista.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

17 heinä 2020
Kauppatieteiden opiskelu Ruotsissa
Hei!

Haluaisin Ruotsiin opiskelemaan kauppatieteitä. Saako koulusta välittömästi tutkinnon, joka kelpaa Suomessa ja onnistuuko esimerkiksi maisterin tekeminen Suomessa?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Mikäli suoritat kauppatieteiden kandidaatin tasoisen tutkinnon Ruotsissa, on se pätevä myös Suomessa. Tutkinto on pätevä heti valmistuttuasi. Hakukriteereistä ja opintomenestyksestäsi riippuen voit hakea Suomeen opiskelemaan maisteriksi. 

Täältä voit lukea lisää Ruotissa opiskelusta ja sinne hakemisesta:

studentum.se:n sivuilta löydät enemmän opiskeluvaihtoehtoja Ruotista:

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi 


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi