Sivuston käyttötapa: Mobiili

Korkeakoulujen kevään 1. yhteishaku on käynnissä 7.1. klo 8 – 20.1. klo 15. Katso haussa olevat ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutukset ja hae!

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset ja vastaukset


05 tammi 2021
Taidelukioon vaihtaminen kesken lukion
Lukion vaihtaminen peruslinjalta erikoislinjalle
Olen tällä hetkellä lukion ykkösvuodella peruslukiossa, mutta haluaisin vaihtaa Kuopion Lumit lukion tanssilinjalle. Asun eri paikkakunnalla. Lukioon on pääsykokeet, ja vuodessa sinne ei oteta montaa opiskelijaa. Mitä minun kannattasi tehdä? Haenko yhteishaussa sinne vai mikä olisi paras vaihtoehto? Suunnitelmana olisi siis, että jatkaisin siellä kaksosvuotena. Ja vielä hyväksytäänkö käymäni kurssit jos vaihdan?
Kiitos:)

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Lukiota vaihtaessa kannattaa aina ihan ensimmäiseksi olla yhteydessä omaan opinto-ohjaajan ja uuden lukion rehtoriin, sillä heiltä saat tarkemmat neuvot siitä, miten kyseisissä lukioissa toimitaan koulun vaihdossa.

Kuopion taidelukion Lumitin tanssilinjalle päästäkseen pitää tosiaan suorittaa pääsykoe, joten voi olla, että sinun pitää hakea kyseiselle linjalle kevään yhteishaun kautta. Asia kannattaa kuitenkin varmistaa suoraan lukion rehtorilta ja samalla kysyä aiemmin käytyjen kurssien hyväksiluvusta. Todennäköisesti saisit hyväksiluettua ainakin pakolliset lukiokurssit, jotka ovat yleensä valtakunnallisia, eivätkä koulukohtaisia.

Onnea lukion vaihtoon!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

11 joulu 2020
Ilmoittautuminen ylioppilaskokeeseen
Hei!
Jossain halua korottaa YO kokeessa matikkaa keväällä 2021 myöhästyinkö jo ilmoittautumisesta?
Olen valmistunut YO keväällä 2019.

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Kevään ylioppilaskirjoituksiin ilmoittaudutaan viimeistään edellisen vuoden marraskuun 23. päivään mennessä, joten valitettavasti myöhästyit kevään 2021 ilmoittautumisesta. Jos haluat ilmoittautua syksyn 2021 ylioppilaskirjoituksiin, se tulee tehdä viimeistään 5.6.2021 mennessä siihen lukioon, josta olet valmistunut.

Tsemppiä arvosanan korottamiseen!

Terveisin,

studentum.fi

30 marras 2020
Ammatillisen oppilaitoksen vaihtaminen toiseen
Hei, olin hakenut toisen kotikunnalla lähihoitajaksi ja en päässyt läpi niin hain toisella kaupunkiseudulla ja pääsin sinne. Kysymys kuuluu se että, voinko vaihtaa koulua takaisin kotikunnallani opiskelemaan, en aluksi päässyt niin en tiiä pystynkö?

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi ja onnea opiskelupaikasta! Ensisijaisesti koulun vaihtoon liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä suoraan oppilaitokseen, johon haluat vaihtaa sekä oman koulusi opinto-ohjaajaan.

Toinen vaihtoehto on hakea kotipaikkakuntasi kouluun yhteishaun tai jatkuvan haun kautta uudelleen, kun opinnoista on kertynyt uutta osaamista hakua varten. Jos pääset tätä kautta sisään haluamaasi kouluun, voit todennäköisesti hyväksilukea aikaisemmat opintosi.

Tsemppiä koulun vaihtoon!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi