Sivuston käyttötapa: Mobiili

Akateemiset opinnot

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Akateemiset opinnot


09 huhti 2021
Åbo Akademi- Voiko pääsykokeet tehdä suomeksi?
Hei! Voiko Åbo Akademin pääsykokeet tehdä suomeksi?

Vastaus

Moi,

Kiitos viestistäsi. 

Valintakokeet tehdään yleensä sillä kielellä, joka on kyseisen yliopiston tai korkeakoulun opetus- ja tutkimuskieli. Åbo Akademi on ruotsinkielinen oppilaitos, joten pääsykokeet tehdään ruotsiksi. 

Voit lukea lisää Åbo Akademin pääsyvaatimuksista  täältä

Mukavaa perjantaita sinulle!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

26 maalis 2021
Lukiosta yliopistoon-Mitä aineita kannattaa kirjoittaa jos haluaa päästä opiskelemaan psykologiaa?
Jos haluaa päästä opiskelemaan psykologiaa niin kannattaako kirjoittaa humanistis-yhteiskunta-aineita, psykologian lisäksi?
Kannattaako lukea terveystietoa, historiaa, yhteiskuntaoppia, uskontoa, filosofiaa, biologiaa?
Mitä muita aineita kannattaa lukea psykologian kanssa?
Mitä aineita kannattaa kirjoittaa psykologian kanssa, jos ei kirjoita matematiikkaa?

Vastaus

Heippa,

Kiitos viestistäsi.

Tästä aiheesta tuleekin ajoittain aina usein kysymyksiä. 

Lukio-opinnoissa luonnontieteet (esimerkiksi biologia), yhteiskuntatieteet sekä matematiikka tukevat psykologian jatko-opintoja. Erityisesti matematiikan rooli on noussut tärkeäksi, kun hakee opiskelemaan psykologiaa yliopistoon. 

Suosittelisin sinua keskustelemaan oman oposi kanssa lisää siitä, mitkä aineet kannattaisi kirjoittaa jos hakee jatko-opiskelemaan psykologiaa. 

Mukavaa perjantaita!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi 

22 maalis 2021
Maisteriohjelmaan hakeminen AMK-tutkinnolla
Hei!
Olen lukion toisen vuoden opiskelija ja mietin jo nyt paljon, että minne lähtisin lukiosta opiskelemaan. Haluan opiskella akateemisia opintoja, sillä haluan oppia tutkimaan asioita monesta näkökulmasta. Toisaalta haluaisin tulevaisuuden työssäni voida myös konkreettisesti auttaa ihmisiä ja työskennellä heidän kanssaan. Olen todella kiinnostunut yhteiskunta-asioista ja tasa-arvon kysymyksistä. Olen siis päättänyt hakea yliopiston valtiotieteelliseen ja AMK:hon sosionomiksi. Kysymykseni siis kuuluu: Jos en pääse opiskelemaan yliopistovaihtoehtooni, mutta tulen hyväksytyksi sosionomikoulutukseen, onko minun mahdollista suorittaa maisteriopinnot yliopiston valtiotieteellisessä? Jos voin, niin pitääkö minun tehdä jotain erityistä tullakseni hyväksytyksi, esim. ottaa ylimääräisiä avoimen yliopiston opintoja? Vai voinko hakea samalla tavalla kuin yliopistossa kandidaattitutkinnon suorittaneet?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi.

Mukavaa kuulla, että sinua kiinnostaa yhteiskunta-asiat ja tasa-arvon kysymykset.

Voit hakea maisteriohjelmaan kandin tai amk-tutkinnon suorittamisen jälkeen. Joissakin maisterihauissa on valintakoe, mutta se riippuu haettavasta maisteriohjelmasta. Mikäli hakijoita on enemmän kuin tarjottavia opiskelupaikkoja, asetetaan hakijat paremmuusjärjestykseen tieteenalan aineopintojen (tai vastaavien) painotetun keskiarvon perusteella.

Yliopistossa joissakin kandiohjelmissa opiskelija voi jatkaa opintojaan suoraan  maisteriohjelmaan ilman erillistä hakua, jos hänelle on myönnetty tutkinnonsuoritusoikeus kandidaatin ja maisterin tutkintoihin.

Suosittelisin sinua vielä keskustelemaan asiasta tarkemmin oman opinto-ohjaajasi kanssa. Hän auttaa sinua asiassa eteenpäin mielellään.

Aurinkoista maanantaita!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi