Sivuston käyttötapa: Mobiili

Akateemiset opinnot

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Akateemiset opinnot


09 joulu 2019
Ylioppilaskirjoitusten arvosanojen korottaminen ja korkeakouluhaku
Hei,

Kirjoitin keväällä ylioppilaaksi ja nyt olen menossa korottamaan muutaman aineen kevään 2020 ylioppilaskirjoituksiin. Lisään tutkintooni myös lyhyen matikan, jota en ole aiemmin kirjoittanut. Haen samalla ulkomaisiin yliopistoihin opiskelemaan. Osaatteko sanoa, miten tämä vaikuttaa hakuprosessiin? Haenko silti vanhoilla yo-tuloksilla hakujärjestelmässä, sillä haut ovat ennen kuin kevään yo-kokeiden tulokset tulevat? Miten saan korotetut arvosanat liitettyä hakujärjestelmään?

Kiitos jo etukäteen!

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Suosittelen tiedustelemaan asiaa esimerkiksi ylioppilaslautakunnalta tai sen lukion opolta, mihin olet menossa korottamaan arvosanojasi. Voit myös tiedustella asiaa Opintopolusta. He osaavat varmasti vastata sinulle tarkasti :) Ulkomaisten yliopistojen hakukäytännöstä en valitettavasti osaa sanoa, tämä on luultavasti maa- ja alakohtaista. Kannattaakin siis olla suoraan heihin yhteydessä ja selittää tilanteesi. Toivottavasti vastauksesta oli apua sinulle 😊

Tsemppiä opintoihisi!

Terveisin,

Studentum.fi

27 marras 2019
Kauppakorkean pääsykokeisiin osallistuminen
Hei! Mikäli haen seuraavassa yhteishaussa samaa pääainetta opiskelmaan useaan eri oppilaitokseen, tuleeko minun osallistua pääsykokeisiin kaikissa toimipaikoissa vai riittääkö jos käyn yhdessä? Jos käyn vain yhdessä onko mahdollista silti päästä johonkin toiseen hakukohteeseen pääsykoevalinnan kautta?
Esimerkiksi haluan hakea pääaineena kauppatieteisiin ja haen sekä Tampeerelle ja Vaasaan, riittääkö jos käyn Tampereella pääsykokeissa? Ja voinko silti päästä Vaasaan pääsykoevalinnan kautta, mikäli ylioppilastodistukseni ei riitä?

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Tämä saattaa olla alakohtaista, mutta ainakin kauppatieteissä on käytössä yhteisvalinta. Eli jos haet vaikkapa Tampereelle ja Vaasaan lukemaan kauppatieteitä, riittää että osallistut vain yhteen pääsykokeeseen. Eli on mahdollista hakea useampaan yliopistoon lukemaan kauppatieteitä ja osallistua vain yhteen valintakokeeseen 😊

Molemmat yliopistot kuuluvat kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan piiriin, joten niiden valintakoe arvostellaan samalla tavalla. Koepaikka tulee ilmoittaa hakulomakkeen täytön yhteydessä. Jos et tule valituksi todistusvalinnassa, voit osallistua valintakokeeseen. 

Tsemppiä hakuusi!

Parhain terveisin,

Studentum.fi

24 loka 2019
Kriminaalipsykologian opinnot Suomessa
Moi! Pystyykö kriminaalipsykologiaa opiskelemaan Suomessa?

Vastaus

Moikka,

Kiitos kysymyksestäsi. Suomessa ei valitettavasti pysty opiskelemaan suoraan kriminaalipsykologiaa, mutta kriminologian ja psykologian opintojen yhdistäminen on mahdollista. Voit siis hakea opiskelemaan psykologiaa, ja valita kriminologian kursseja. Tarjottavat kurssit riippuvat yliopistosta.

Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden maisteriohjelmassa voi myös opiskella pääaineenaan kriminologiaa, mutta tätä ennen tulee olla suoritettuna soveltuva kanditasoinen tutkinto. 

Kriminologiaa on myös mahdollista opiskella oikeus- ja yhteiskuntatieteen näkökulmasta, ja yhdistää näihin opintoihin psykologian opintoja. Yliopistojen verkkosivuja tutkimalla saat lisätietoa heidän kurssivalikoimistaan.

Eli vaikka kriminaalipsykologiaa ei pysty suoraan opiskelemaan Suomessa, on kuitenkin mahdollista koostaa hieman samantyylinen opintokokonaisuus yhdistelemällä eri oppiaineita :) 

Tsemppiä opintoihin ja mukavaa syksyä!

Terveisin,

studentum.fi 


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi