Sivuston käyttötapa: Mobiili

Akateemiset opinnot

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Akateemiset opinnot


27 elo 2019
Oikeustieteiden opinnot
Hei!

Minua olisi kiinnostanut tietää, onko Turun oikeustieteellisessä tiedekunnassa mahdollista opiskella rikosoikeutta pääaineena? Ja onko mahdollista ottaa kriminologiaa sivuaineeksi?

Kiitos paljon vastauksesta! :)

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Kiva kuulla, että oikeustieteen opinnot kiinnostavat :)

Oikeustieteellisessä tiedekunnassa ei voi valita pääaineita tai sivuaineita. Tutkinto pitää sisällään paljon valinnaisuutta, ja tutkintoa voi suunnata syventävien opintojen ja muiden valinnaisten opintojen avulla.

Turun oikeustieteellisessä on kuitenkin mahdollista valita rikosoikeuden (8 op) sekä kriminologian (6 op) opintoja. Turun oikeustieteellisen tiedekunnan sivuilla voit tutustua tarkemmin opintojen sisältöön. Lisäksi Opintopolussa on paljon tietoa koulutuksen sisällöstä. Lisätietoja voit kysellä myös Turun yliopiston hakijapalveluista.

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

21 elo 2019
Kauppatieteiden opinnot: pääaineen ja sivuaineen valinta
Hei! Kysymykseni koskee kauppatieteiden opiskelua. Olen käsittänyt, että suurimmassa osaa Suomen yliopistojen kauppatieteiden tutkinnoissa valitaan joko kandi- tai maisteritasolla joku pääaine tai opintosuuntaus. Voiko pääaineita olla useampi, esim. 2, jos ei osaa päättää/valita ja haluaa opiskella molemmista pääaineen eikä sivuainetta?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Kiva kuulla, että kauppatieteiden opinnot kiinnostavat.

Olet aivan oikeassa. Kandi- sekä maisterivaiheessa valitaan kummassakin oma pääaineensa, joka voi siis eri kandiopinnoissa sekä maisteriopinnoissa. Ensimmäisen vuoden opinnot ovat kauppatieteiden opiskelijoille lähes samanlaisia, joten sinulla on aikaa miettiä, mikä olisi juuri sinulle paras valinta pääaineeksi.

Pääaineita voi olla virallisesti vain yksi, joten kahden eri pääaineen suorittaminen esimerkiksi maisterivaiheessa ei ole mahdollista. Mikään ei kuitenkaan estä sinua suorittamasta jostakin sivuaineesta pääaineen laajuisia opintoja (60 op).

Suosittelen kysymään asiaa vielä kauppatieteiden opintoja järjestävien yliopistojen hakijapalveluista.

Tsemppiä tuleviin opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

20 elo 2019
Yliopisto-opinnot Yhdysvalloissa
Hei! Opiskelen tällä hetkellä Australiassa raamattukoulussa, mutta haluaisin tämän jälkeen lähteä opiskelemaan psykologiaa ja erityisesti avioliitto-perhe terapeutiksi. Olen kuitenkin muuttamassa Amerikkaan näiden opiskelujeni jälkeen, ja mietin, että onko mahdollista tehdä suomalaista yliopistoa ulkomailta käsin? Esimerkiksi avoimen yliopiston kautta tai mitä muita vaihtoehtoja voisi olla tarjolla? Ehkä jopa vaihtoon meneminen yliopistosta?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Kiva kuulla, että olet löytänyt itseäsi kiinnostavan koulutusalan :)

Yliopisto-opinnot ovat usein itsenäisempiä kuin esimerkiksi ammattikorkeakoulussa suoritettava tutkinto. Luentoja ei välttämättä ole joka päivä tai edes joka viikko, eikä luennoilla aina ole läsnäolopakkoa. Digitaaliset alustat saattavat mahdollistaa luentojen seuraamisen myös etäyhteydellä. Kokonaisen tutkinnon suorittaminen etänä yliopistossa lienee melko epätavallista – ja joissakin tapauksissa jopa mahdotonta. Yliopistoissa kuitenkin on myös kursseja, luentoja, ryhmäprojekteja sekä tenttejä, joita ei voi etänä suorittaa. 

Suosittelenkin lähestymään psykologian opintoja järjestäviä yliopistoja ja kysymään heidän hakijapalveluista mahdollisuuksistasi suorittaa opinnot etänä ulkomailta käsin. Jos suoritat tutkinnon kokonaan etänä, et myöskään saa suomalaista opintotukea. Lisätietoja opintotukiasioista löydät Kelan sivuilta.

Avoimen yliopiston kautta voit suorittaa vain yksittäisiä opintoja, mutta et voi suorittaa kokonaista tutkintoa tai saada pätevyyttä. Avoimen yliopiston opintoja on toki mahdollista suorittaa etänä. Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi yliopistoon avoimen väylän kautta, jolloin avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot hyväksytään osaksi suoritettavaa tutkintoa.

Mikäli muutat pysyvästi asumaan Yhdysvaltoihin, sinulla on toki mahdollisuus hakea paikallisiin yliopistoihin opiskelemaan. Yhdysvaltojen maaoppaasta voit lukea enemmän maassa opiskelusta.

Yhdysvalloissa suoritettavat yliopisto-opinnot voivat olla hyvin kalliita. Erilaisia apurahoja ja stipendejä on tietysti mahdollista hakea. Ulkomailla opiskelevalle maksetaan korotettua opintotukea, joka koostuu opintorahasta, asumislisästä ja opintolainasta. Tarkempia tietoja opintotuesta löydät Kelan sivuilta

Vaihtoon voit lähteä suomalaisesta yliopistosta Yhdysvaltoihin tai yhdysvaltalaisesta yliopistosta Suomeen. Tällöin sinun on luonnollisesti oltava tutkinto-opiskelija jommassa kummassa maassa.

Lisätietoja ulkomailla opiskelusta löydät Opiskelu ulkomailla -osiostamme, josta löydät muun muassa kattavan oppaan ulkomailla opiskeluun sekä laulaja Ida Paulin haastattelun koskien hänen opiskelujaan Harvardin yliopistossa Bostonissa.

Tsemppiä jatko-opintojen suunnitteluun!

Terveisin,

Studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Koulutus.fi