Akateemiset opinnot

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Akateemiset opinnot


21 syys 2023
Suomalaiseen maisteriohjelmaan hakeminen ulkomaisella kanditutkinnolla
Hei,

Olen suorittamassa psykologian kandidaatin ohjelmaa Irlannissa, minkä jälkeen haluaisin hakea Suomeen maisteriohjelmaan. Millainen prosessi maisteriohjelmaan haku ulkomaisella tutkinnolla on ja vaikuttaako siihen se, että olen Suomen kansalainen? Onko yleisesti maisteriohjelmiin pääsy kuinka vaikeaa ja mitä valintaperusteita siihen on?

Terveisin,
Liinu

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Voit hakea maisterikoulutukseen sillä ehdolla, että ulkomainen kanditutkintosi katsotaan soveltuvaksi haluamaasi maisterikoulutukseen. Hakukelpoisuus ja valintaperusteet kannattaa tarkistaa koulutuskuvauksesta yliopiston sivuilta tai olemalla yhteydessä yliopiston yhteyshenkilöihin. Suosittelen sinua olemaan ajoissa liikkeellä, sillä tarvittavien papereiden kääntäminen ja yliopistojen välinen byrokratia voi olla hidasta.

Tsemppiä opiskeluihin!

Vilma, studentum.fi

21 syys 2023
Journalistiksi korkeakoulusta
Moi! Oon miettinyt toimittajan uraa, ja haluaisin lukion jälkeen jatko-opiskelemaan. Enemmän houkuttelisi ja kiinnostaisi mennö yliopistoon. Onko esim. helsingissä mahdollisuutta opiskella toimittajaksi/journalismia? Löysin nopealla haulla poltiikkaan ja viestintään liittyviä koulutksia, ovatko ne ainoita?

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Mahtavaa, että toimittajan ura kiinnostaa! Journalismia voi opiskella Helsingissä Haaga-Helia Ammattikorkeakoulussa Journalismikoulutus -ohjelmassa. Ja niinkuin mainitsit jo, Helsingin yliopistolla on Politiikka ja viestintä -ohjelmassa viestinnän opintolinja. Muita vaihtoehtoja Helsingin alueella ei korkeakouluissa valitettavasti ole.

Jyväskylän yliopistolla on Journalistiikan kandidaatti- ja maisteriohjelma, joka kannattaa tsekata!

Toivottavasti löydät itsellesi sopivan tutkinnon!

Vilma, studentum.fi

16 syys 2023
Valokuvauksen lisäkoulutus
Hei. Minua kiinnostaisi lisäkouluttaa itseäni valokuvaamisessa, mutta teen jo työtä freelancer kuvaajana ja sisällöntuottajana. Minulle sopisi parhaiten oppisopimus oman työni ohjella, mutta minulla ei ole toiminimeä. Toimin kevytyrittäjänä, mutta maksan YEL:iä. Mikä koulutus minulle toimisi parhaiten?

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Löydät valokuvauksen koulutuksia koulutus.fi -sivustoltamme. Valitettavasti koulutuksissa ei ole mainittu oppisopimusmahdollisuutta, mutta kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä sinua kiinnostaviin oppilaitoksiin, he varmasti osaavat neuvoa sinua oppisopimusasiassa.

Esimerkiksi tämä Lapin kesäyliopiston täydennyskoulutus voisi sopia sinulle. Myös tämä studentum.fi -sivustolla oleva Stailaus ja tuotekuvaus -kurssi voisi olla kiinnostava vaihtoehto. Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa valokuvataiteen ammatilaisille ylempää ammattikorkeakoulutusta (kannattaa tarkistaa ylempien AMK -tutkintojen hakuvaatimukset ennen hakemista). Useimmissa kursseissa ja koulutuksissa opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, eli löydät varmasti itsellesi sopivan kokonaisuuden yhdessä oppilaitosten kanssa. Löydät lisää tutkintoja ja kursseja studentum.fi -sivustolta.

Toivottavasti näistä oli apua sinulle!

Ystävällisin terveisin,

Vilma, studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi