Sivuston käyttötapa: Mobiili

Akateemiset opinnot

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Akateemiset opinnot


06 touko 2022
Psykologian opiskelu avoimessa
Hei!
Jos lukion jälkeen opiskelen välivuoden aikana avoimessa yliopistossa psykologian opintoja voinko päästä sisään opiskelemaan psykologiaa avoimen väylän kautta niin, että minusta tulee ihan laillistettu psykologi, josta saa ammattipätevyyden? Vai tuleeko minusta silloin psykologian kanditaatti ja filosofian maisteri, jolla ei ole ammattipätevyyttä toimia psykologina?
Ovatko avoimen ammattikorkeakoulun opinnot haittana ensikertalaiskiintiön menettämisessä? Miten avoimen ammattikorkeakoulun opinnot otetaan huomioon yliopistossa?

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Sinusta tulee silloin psykologian kanditaatti ja filosofian maisteri, jolla ei ole ammattipätevyyttä toimia psykologina. Avoimen väylän kautta voit saada psykologin valmiudet vain, jos olet jo päässyt tutkinto-opiskelijaksi ja haet uudelleen pääsykokeen kautta toiseen tutkinto-ohjelmaan.

Se, miten avoimen ammattikorkeakoulun opinnot otetaan huomioon yliopistossa, riippuu usein alasta. Olet yhteishaussa ensikertalainen, jos sinulla ei ole yhteishaun hakuajan loppuun mennessä suoritettua Suomen koulutusjärjestelmän mukaista ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoa ja et ole ottanut vastaan opiskelupaikkaa ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoon johtavasta koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen (koskee myös siirtohakuja). Eli avoimen ammattikorkeakoulun opinnot eivät poista ensikertalaisuuttasi.  Voit lukea lisätietoa avoimen väylän opinnoistta täältä,

Ystävällisin tervesin

studentum.fi

22 huhti 2022
Kriminologian opinnot
Moikka!

Teen tällä hetkellä "Yhteiskunta tänään 2022" kurssia, josta pitäisi päästä Turkuun, Helsinkiin tai Tampereelle opiskelemaan sosiaalitieteitä. Ensimmäisenä vaihtoehtonani oli Turku, joten todennäköisesti pääsen sinne. Olen kiinnostunut kriminologiasta, mutta se ei ole mahdollinen Turussa. Onko mahdollista suorittaa siis toinen maisterin tutkinto eli kriminologia, vaikka esim. sosiologian lisäksi?

Vastaus

Hei!

Kiitos viestistäsi. On mahdollista suorittaa myös toinen maisterin tutkinto.  Helsingin yliopistossa voi opiskella kriminologiaa sosiaalitieteiden maisteriohjelmassa. Voit hakea sinne esimerkiksi maisterihaussa, kun olet suorittanut kandidaatin tutkinnon. 

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

14 huhti 2022
Yhden opiskelupaikan säännös
Hei,
Pääsin sisään ammattikorkeakouluun suorittamaan ammatillisen opettajan pätevyyden terveysalalla (kesto 10kk). Paikka piti vastaanottaa tällä viikolla.
Hain myös yhteishaussa toiseen yliopistotasoiseen perustutkintokoulutukseen.
Tarkistan vielä, saanko enää hakea/vastaanottaa paikkaa yliopistoon kun tuon ammatillisen opettajan koulutuksen otin vastaan, vai onko niin että koska se ei johda varsinaisesti tutkintoon niin saisin hakea/osallistua opiskelijavalintaan vielä yhteishaussakin?

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Yhden korkeakoulupaikan säännös koskee korkeakoulututkintoja. Säännös tarkoittaa, että voit ottaa kussakin yhteishaussa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan paikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta. 

Ystävällisin terveisin

studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi