Sivuston käyttötapa: Mobiili

Etkö oikein tiedä, mitä lähtisit opiskelemaan?🎓📚 Tule mukaan digitaalisille koulutusmessuille 17.-18.11. ja ota selvää!✨ Lue lisää tästä!

Akateemiset opinnot

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Akateemiset opinnot


23 loka 2020
Kirjallisuustieteen pisterajat 2020
Hei! Osaatteko sanoa yhtään, millaisella yo-todistuksella olisi mahdollista päästä opiskelemaan kirjallisuustiedettä/kirjallisuutta Jyväskylän, Turun tai Tampereen yliopistoon? Esimerkiksi Jyväskylän kohdalla en löytänyt tietoa alimmista pisteistä, joilla olisi päässyt sisälle. Kiitos jo valmiiksi! :)

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Hienoa, että olet löytänyt alan, joka kiinnostaa! Vuoden 2020 haku yliopistoihin oli poikkeuksellinen, joten ihan kaikkia hakijatilastoja ei ole ilmeisesti vielä julkaistu. Valitettavasti Jyväskylä ei näköjään ole julkaissut vuoden 2020 alimpia pisterajoja. Todennäköisesti pisterajat ovat kuitenkin suunnilleen samat kuin muissakin yliopistoissa, mutta kannattaa silti pitää Jyväskylän yliopiston sivuja silmällä, jos pisterajat vielä lähiaikoina julkaistaisiin.

Turun pisterajat pääset katsomaan tästä linkistä ja Tampereen pisterajat tästä linkistä. Kannattaa samalla laskea Opintopolun pisteytystaulukosta, miten omat pisteet riittävät, jos ne ovat jo tiedossa.

Tsemppiä hakuun!

Terveisin,

studentum.fi

23 syys 2020
Tukholman yliopistoon opiskelemaan kauppatieteitä
Hei!

Haluaisin hakea Tukholman yliopistoon opiskelemaan kauppatieteitä kansainväliseen kandidaattiohjelmaan. Minun lukion päättötodistuksen keskiarvo on kaikista aineista 8,1 ja ylioppilaskirjoituksissa kirjoitin yhteiskuntaoppi E, äidinkieli M, terveystieto M, pitkä matikka C ja pitkä englanti C. Onko minun arvosanoilla mahdollista päästä opiskelemaan?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi!

Ruotsissa opiskelu on monen haaveena ja useat suomalaiset hakevatkin vuosittain Ruotsiin opiskelemaan. Hakuprosessi on varsin suoraviivainen ja helppo. Haku tapahtuu lukion päättötodistuksen ja ylioppilaskirjoitusten arvosanojen perusteella eikä pääsykoetta useinkaan ole.

Päättötodistuksesta huomioidaan kaikkien aineiden keskiarvo ja ylioppilastodistuksen arvosanat pisteytetään tietyn kaavan perusteella. Oman suuntaa-antavan pistearvonsa voi laskea Antagning.se:n sivuilta löytyvällä ohjeistuksella. Jos tästä ei ole apua, kannattaa kääntyä sen yliopiston puoleen, jonne suunnittelee hakevansa opiskelemaan.

Jos todistusvalinta ei ole itselle suosiollinen, hakea voi myös suorittamalla yleisen korkeakouluvalmiutta mittaavan kokeen (Högskoleprov). Tällöin voi hakea korkeakoulukiintiössä.

Lue lisää aiheesta tästä artikkelista: Miten ja milloin Ruotsiin voi hakea opiskelemaan?

Lisätietoja voit etsiä myös studentum.se:n verkkosivuilta.

Tsemppiä hakuprosessiin!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

30 elo 2020
Neurotieteiden opiskelu
Miten paljon, ja minkälaisia töitä neurotieteen parista löytyy?
Mitä aineita kannattaa lukiossa opiskella/kirjoittaa, jos neurotiedettä hakee seuraavaksi opiskelemaan?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Mukavaa, että kiinnostava ala on löytynyt.

Neurotieteitä voi Suomessa opiskella vasta maisterivaiheessa (Helsingin yliopisto). Kandin voit suorittaa esimerkiksi biologiasta tai lääketieteestä. Lisätietoja kannattaa etsiä yliopistojen verkkosivuilta ja keskustella opinto-ohjaajan kanssa.

Neurotieteiden opiskelua ajatellen varmastikin kemia, fysiikka, matematiikka, biologia ja miksei psykologiakin voisivat olla sopivia aineita. Kannattaa kuitenkin keskustella oman oppilaitoksen opinto-ohjaajan kanssa, sillä hän tietää vahvuutesi ja osaa neuvoa sinua paremmin.

Neurotieteen parissa voi tehdä monenlaisia töitä. Voit toimia esimerkiksi tutkijana tai vaikkapa erikoislääkärinä. Opiskelujen aikana varmasti työmahdollisuudet selkiytyvät.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi