Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Akateemiset opinnot

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Akateemiset opinnot


13 helmi 2020
Oikeuspsykologian opiskelu
Hei! Opiskelen tällä hetkellä Jyväskylän avoimessa yliopistossa psykologiaa. Minulla on alkanut kiinnostaa erikoistuminen oikeuspsykologiaan. Käsittääkseni sitä ei voi pääaineena lukea missään, mutta missä sitä voi lukea sivuaineena? Lisäksi jos lukee oikeuspsykologiaa sivuaineena, antaako se tällöin valmiudet työskennellä tulevaisuudessa oikeuspsykologian parissa? Kysyisin vielä, että mikäli Jyväskylässä ei ole mahdollista opiskella sivuaineena oikeuspsykologiaa, onko etäopiskelu mahdollista jossakin toisessa yliopistossa?
Kiitos!

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi.

Oikeuspsykologian erikoistumisopintoja voi suorittaa Åbo Akademissa. Oikeuspsylologiaa voi opiskella aineopintoina 30 opintopisteen verran Itä-Suomen yliopistossa. Etäopiskelumahdollisuuksista suosittelen kysymään suoraan oppilaitoksilta.

Oikeuspsykologian opinnot voivat antaa valmiuksia työskennellä aiheen parissa, mutta tietenkään opiskelu ei takaa, että alan töihin työllistyisi. Oikeuspsykologian asiantuntijoista on tällä hetkellä pulaa työmarkkinoilla.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

23 tammi 2020
Opiskelupaikan valinta monista kiinnostuksenkohteista
Hei

Mitä minun kannattaisi tehdä, kun kiinnostuksenkohteita, joista voisin haluta ammatin on hyvin monta? (Fysiikka, tähtitiede, teologia, filosofia, psykologia, sosiaalityö) Miten karsin pois? Pelkään myös, että jos nyt esim. fysiikan valitsen, etten ikinä saavuta mitään.

Kiitos!

Vastaus

Heippa,

kiitos viestistäsi. Neuvottomuus opiskelualan valinnassa on hyvin yleistä, joten ei kannata huolestua asiasta :) Voisit tehdä sivustomme ammatinvalintatestin, joka kenties antaa jotain suuntaa sinulle mikä olisi oikea ala tai ammatti.

Kannattaa myös muistaa, että etenkin yliopistossa valinnaisilla kursseilla ja kokonaisuuksilla voi muokata omasta tutkinnostaan oman näköisen, ja yhdistellä eri oppiaineita omien kiinnostuksen kohteidensa mukaan. Useampien mielenkiinnon kohteiden yhdistäminen on siis mahdollista.

Opiskelupaikan tai alan vaihtaminen on myös mahdollista, jos tuntuu, että haaveet ja mielenkiinnon kohteet ovat muuttuneet. Ei siis kannata liikaa miettiä väärän valinnan tekemistä, sillä alaa on aina mahdollista vaihtaa :) 

Tsemppiä oman opiskelupolkusi löytymiseen!

Terkuin,

studentum.fi

13 tammi 2020
Kasvatustieteen yliopisto-opinnot
Hei
Olen 25 vuotta päivähoidon alalla työskennellyt lukion käynyt päivähoitaja. Nyt olen alkanut pohtia vielä kouluttautumista lastentarhanopettajaksi.
- Onko muuta polkua kuin yhteisvalinnassa yliopistoon haku ?
- Hyväksyttäisiinkö minulla mitään kursseja työkokemuksen avaulla ?
- Ja kauankohan koulutus minun tapauksessani koulutus kestäisi ?
- Voiko koulutusta käydä läpi työn ohella vai onko se kokopäivä opiskelua ?

Kaiken tämän jälkeen pohdin ajallisesti kannattaako yliopisto koulutus enää tässä iässä

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Mukava kuulla, että kouluttautuminen kiinnostaa!

Yliopistoon haetaan aina yhteishaussa, joten muuta reittiä ei valitettavasti ole. Kasvatustieteiden kandidaattiohjelma kestää yleensä noin kolme vuotta. Yliopisto-opiskelu on kuitenkin itsenäistä, joten halutessasi voit suorittaa kursseja nopeampaan tahtiin. Yliopisto-opinnoissa ei valitettavasti saa työkokemuksella hyväksi luettua opintoja. 

Vaikka opinnot ovat kokopäiväisiä, itsenäisyytensä vuoksi yliopisto-opinnot eivät vaadi jokapäiväistä läsnäoloa kursseilla, jos luennoilla ei ole läsnäolopakkoa. Tämä mahdollistaa periaatteessa työssä käynnin opintojen ohella, mutta kannattaa miettiä realistisesti riittääkö aika ja oma jaksaminen näiden kahden kokonaisuuden yhdistämiseen 😊 

Mukavaa alkanutta vuotta!

Terveisin,

studentum.fi 


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi