Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Akateemiset opinnot

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Akateemiset opinnot


05 heinä 2021
Neurotieteen opiskelu yliopistossa
Hei,
Olen eläintenkouluttaja ja koirahieroja ja minua kiinnostaa syventyä enemmän eläinten oppimiseen, esimerkiksi aivojen toiminnan kautta, ehkäpä ryhtyä tutkijaksikin. Olisiko neurotiede sopiva opiskeluala vai suosittelisitko jotakin muuta? Missä oppilaitoksessa minun kannattaisi aloittaa biologian kandivaiheen opiskelu neurotiedettä ajatellen (itseäni lähimmät yliopistot ovat Jyväskylä, Kuopio ja Joensuu)? En haluaisi opiskella montaa vuotta asioita, jotka eivät kiinnosta ennen kuin pääsen "käsiksi" aivojen toiminnan opiskeluun. Psykologia voisi olla vaihtoehto myös, mutta ihmisten psyykkiset häiriöt eivät minua kiinnosta vaan eläinten oppiminen, tunteet ja kognitio.

Vastaus

Hei ja kiitos yhteydenotostasi.

Mukavaa kuulla,että olet löytänyt itseäsi kiinnostavat jatko-opinnot. 

Sinulle sopivimmat opiskelualat voisi olla juurikin neurotiede (biologia) tai eläinlääketiede. Suosittelisin sinua olemaan suoraan yhteydessä neurotieteen opintoja järjestävien esim. Jyväskylän-, Kuopion- ja Joensuun yliopistojen hakutoimistoihin ja kysymään heiltä lisätietoja koulutusalasta ja koulutuksen sisällöstä. Voisit myös kysyä heiltä pystyykö heillä erikoistumaan eläinten neurotieteeseen.

Aurinkoista maanantaita!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

05 heinä 2021
Psykologian opiskeleminen ruotsissa tai virossa
Hei! Olisin halukas lähtemään opiskelemaan psykologiaa ruotsiin. Ilmeisesti virossa sitä voi opiskella vain viroksi? Mutta myös viro kävisi, jos opinnot voisi suorittaa englanniksi. Eli minkälaisia vaatimuksia ruotsiin on tuohon psykologian opiskeluun? Itsellä lukiopaperit on ihan keskiluokkaa, joten niillä tuskin pääsee sisään. Ilmeisesti ruotsissa on tuo högskolprov koe jolla voisi päässä sisään, niin millainen tuo koe on? Onko yleissivistävä vai keskittyykö alakohtaisesti pääsykokeen tavoin? Entä virossa, tehdäänkö SAT koetta psykalle? Lisäksi olen valmistunut sairaanhoitajaksi tässä jo valmiiksi, eli onko tuosta tutkinnosta mitään hyötyä? Eli voisiko sillä hakea suoraan vaikkapa maisterivaiheeseen?
Kiitokset vastauksesta jo etukäteen!

Vastaus

Moikka,

Kiitos viestistäsi. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Virossa voi suorittaa vain psykologian tohtorintutkinnon englanniksi. Virossa SAT-testi on pitänyt suorittaa psykologian opintoihin hakiessa, jos hakija hakee vironkieliselle linjalle eikä puhu viroa tai venäjää. 

Högskoleprovet on korkeakouluvalmiuttasi mittaava koe. Ruotsissa korkeakouluihin voi hakea kahden eri järjestelmän kautta, jotka ovat betygsurval (jossa valinta tehdään todistuksen arvosanojen perusteella) ja provurval (jossa valinta tehdään högskoleprovetin perusteella). Suosittelisin sinua olemaan suoraan yhteydessä sinua kiinnostavaan ruotsalaiseen korkeakouluun ja kysymään heiltä lisätietoja psykologian pääsykokeista ja vaativuus tasosta. He osaavat auttaa sinua tässä asiassa parhaiten.

Voit suorittaa sosiaali- ja terveysalan maisterintutkinnon, koska sinulla on jo sairaanhoitajan AMK-tutkinto. Psykologian opinnot sinun tulee kuitenkin aloittaa ihan alusta, koska maisterintutkintoa varten sinulla tulisi olla psykologian yliopistotasoiset peruskurssit suoritettuna.

Mukavaa kesää! 

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

24 touko 2021
Opiskelupaikka yliopistosta kevään yhteishaun jälkeen?
Voisiko yliopistosta saada opiskelupaikan vielä kesän aikana, jos ottaisi korkeakouluun yhteyttä ja vapaita paikkoja sattuisi löytymään?

Vastaus

Moi ja kiitos viestistäsi!

Kannattaa tiedustella vapaita opiskelupaikkoja sinua kiinnostavien oppilaitoksien hakutoimistoista. Jos yliopistoilla on peruutuspaikkoja tai jostain muusta syystä vapaita paikkoja tulisivat ne lisähakuun. Voit siis saada opiskelupaikan vielä kesän aikana, jos haet koulutuksia lisähaussa. Lisähaku alkaa 1.6. (mukana on kansanopistot ja jotkut korkeakoulut), mutta suurin osa korkeakouluista ilmoittavat mahdolliset lisähakuun tulevat koulutukset vasta heinä-elokuussa.Korkeakoulut päättävät itse lisähaun kestosta.

Aurinkoista maanantaita!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi