🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Akateemiset opinnot

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Akateemiset opinnot

Kahden tutkinnon opiskelu samanaikaisesti
Kuinka voin hakea yliopistoon, jos opiskelen ammattikorkeakoulussa? Tarkoituksena olisi siis opiskella samanaikaisesti kahdessa korkeakoulussa ensimmäisen ammattikorkeakoulun lukuvuoden jälkeen.
Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Voit hakea yliopistoon ihan normaalisti yhteishakujen tai mahdollisten erillis- ja lisähakujen kautta.

Voit siis opiskella kahdessa eri korkeakoulussa samaan aikaan, tosin nykyisen yhden korkeakoulupaikan säännön vuoksi voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Tämä ei kohdallasi muodostuisi ongelmaksi, koska suunnittelet hakevasi eri lukukausina.

Huomaathan kuitenkin, että nykyinen hallitus esittää muutosta lakiin. Jatkossa lakimuutoksen myötä opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttää muista saman tai alemman tasoisista korkeakoulututkintoon johtavista opiskeluoikeuksista luopumista, jolloin ei enää ole mahdollista opiskella samanaikaisesti kahta eri korkeakoulututkintoa.

En valitettavasti osaa sanoa, milloin tämä uusi yhden paikan sääntö mahdollisesti tulisi voimaan. Ajankohdasta ei käsittääkseni ole ollut vielä puhetta, joten suosittelen seuraamaan hallituksen tiedotusta aiheeseen liittyen.

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Englannin kirjoittaminen äidinkielenä
Hei,

olen valmistunut lukiosta ja hakenut muutaman kerran teknilliseen fysiikkaan aalto yliopistoon. Mietin että voisin yrittää päästä todistusvalinnalla sisään, mutta en usko voivani korottaa äidinkielen E:ksi. Kotikieleni on englanti, niin mietin että olisikohan minun mahdollista kirjoittaa englanti äidinkielenäni?
Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Yritin selvitellä vastausta, mutta en valitettavasti onnistunut löytämään tietoa selvästi mistään.

Suosittelisin, että olet vielä suoraan yhteydessä Aalto-yliopiston hakijapalveluihin ja tiedustelet heiltä valintakriteerejä.

Myös ylioppilastutkintolautakunnasta voisi saada apua kysymykseen.

Mukavaa kesän jatkoa! :)

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi:n tiimi

Psykologian aineenopettajan kelpoisuus
Moi! Pitääkö psykologian aineopettajaksi päästäkseen opiskella nimenomaan psykologiaa, vai voiko vaikkapa historian opiskelija lukea pedagogiset opinnot+ psykologian aineopinnot valinnaisena opintokokonaisuutena ja siten saada opettajan pätevyyden psykologiaan? (Ensimmäiseksi tai toiseksi opetettavaksi aineekseen)
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Finlexin sivuilla aineenopettajan kelpoisuudesta lukee näin:

"Aineenopetusta on kelpoinen antamaan henkilö, joka on suorittanut:

1) ylemmän korkeakoulututkinnon;

2) kussakin opetettavassa aineessa vähintään 60 opintopisteen laajuiset aineenopettajan koulutukseen kuuluvat opetettavan aineen opinnot, jotka ovat oppiaineen tai siihen rinnastettavan kokonaisuuden perusopinnot ja aineopinnot; sekä

3) vähintään 60 opintopisteen tai vähintään 35 opintoviikon laajuiset opettajan pedagogiset opinnot."

Eli sinun ei siis tarvitse suorittaa psykologian tutkintoa voidaksesi toimia psykologian aineenopettajana, mutta sinun tulee suorittaa psykologiassa vähintään 60 opintopisteen laajuiset aineenopettajan koulutukseen kuuluvat opetettavan aineen opinnot, jotka ovat oppiaineen tai siihen rinnastettavan kokonaisuuden perusopinnot ja aineopinnot. Lisäksi sinun tulee suorittaa vielä 60 opintopisteen laajuiset opettajan pedagogiset opinnot.

Ystävällisin terveisin

Aino, studentum.fi

Näyttää 1-3 kysymystä 409 tuloksesta
1
2
3
4
...
137

Mainokset