Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Etä- ja verkko-opinnot

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Etä- ja verkko-opinnot


14 helmi 2019
Suomeksi opiskelu Ruotsissa?
Hei, olen muutama vuosi sitte muuttanut Ruotsiin ja ruotsin kieleni ei ole hyvä. Olisiko mahdollista lukea ammatti suomen kielellä tai saada jonkin laista apua opiskella "huonolla" ruotsilla?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi.

En osaa sanoa, millaisia mahdollisuuksia Ruotsissa on opiskella ammatti suomeksi. Suosittelen ottamaan selvää oman alueesi oppilaitoksista ja kouluttajista, ja katsoa, millaisia vaihtoehtoja heillä on. Ruotsissa on varmasti myös erilaisia koulutuksia ulkomaalaisille Ruotsiin muuttaneille.

Kannattaa tutustua eri mahdollisuuksiin opiskella etänä Ruotsista käsin ja keskustella asioista eri oppilaitosten kanssa Suomessa.

Voit tietysti myös kehittää ruotsin kielen taitoasi myös itsenäisesti. Olemme kirjoittaneet jutun, johon olemme keränneet viisi vinkkiä uuden kielen opiskeluun.

Terveisin,

Aino, Studentum.fi

10 tammi 2018
Dieettikokin erikoisammattitutkinnon täydentäminen
Olen suorittanut Dieettikokin-erikoisammattitutkinnon. Haluaisin täydentää opintojani. Olen vielä jokusen vuoden työtä jäljellä, ennen eläköitymistäni. Halu oppia lisää. Takana 43 v ammattiia nissestä esimiesteh.täviin. Olisiko jotain mitä voisin tehdä etänä valtaosin netin kautta.
Työt täällä pohjoisessa ovat kausityöt ainoiaita tilaisuuksia ansaita leipänsa.

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Kiva kuulla, että olet innokas opiskelemaan. Etäopiskelu on todella joustava mahdollisuus itsensä kehittämiseen työn ohella. Kannattaa aloittaa pohtimalla, minkälaista koulutusta tai lisäosaamista tarvitset. Yksi mahdollisuus on suorittaa erikoisammattitutkinto joltakin toiselta osaamisalalta, esimerkiksi suurtalouskokin erikoisammattitutkinto. Yksi vaihtoehto on korkeakouluopiskelu, tosin korkeakouluopinnot kestävät useamman vuoden. Vai haluaisitko ehkä täydentää osaamistasi esimerkiksi kaupallisen alan tai johtamisen opinnoilla?

Tärkeää on miettiä, mitä haluat opiskella ja minkälaisessa aikataulussa ja haluatko suorittaa tutkinnon vai yksittäisen kurssin. Suosittelen sinua hyödyntämään Studentum.fi:n ja Koulutus.fi:n koulutushakukoneita, joiden avulla voit etsiä ja vertailla erilaisia koulutuksia keskenään.

Tsemppiä oikean koulutuksen etsintään!

Terveisin,
Studentum.fi

14 marras 2017
Voiko psykologiaa opiskella etänä ja kuinka paljon?
Hei!

Haen opiskelemaan psykologiaa. Ajatuksena on hakea Jyväskylän tai Joensuun yliopistoon. Tämän seurauksena tulisi etäsuhde poikaystäväni kanssa. Minua kiinnostaisi tietää miten paljon psykologian opintoja pystyy suorittamaan etänä ja mahdollisesti asumaan toisella paikkakunnalla opintojen aikana? Eli miten paljon on läsnäolovelvollisuutta?

Kiitos vastauksesta!

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Kiva kuulla, että olet löytänyt sinua kiinnostavan opiskelualan :)

Yliopisto-opiskelu on yleisesti itsenäisempää kuin esimerkiksi ammatillisessa oppilaitoksessa, ammattikorkeassa tai lukiossa opiskelu. Luentoja ei yliopistossa välttämättä ole joka päivä, eivätkä ne aina ole pakollisia. Monesti vain tentit ja erilaiset pienryhmäseminaarit vaativat opiskelijan läsnäoloa. Etäopiskelumahdollisuudet vaihtelevat kuitenkin alasta ja kurssista riippuen.

Suosittelen sinua olemaan yhteydessä sinua kiinnostavien yliopistojen hakutoimistoihin, kyselemään heiltä lisätietoja ja tarvittaessa ohjaamaan kysymyksesi oikealle henkilölle. Lisäksi voit tutustua yliopistojen opinto-oppaisiin mikäli pääset niihin käsiksi ilman yliopiston tunnuksia. Opinto-oppaat esittelevät kunkin oppiaineen kurssitarjontaa ja niistä saa käsityksen kurssien sisällöistä ja siitä, mitä kurssien suorittaminen vaatii.

Itä-Suomen avoimessa yliopistossa voi myös suorittaa psykologian perus- ja aineopinnot kokonaan etänä. Avoimessa yliopistossa opiskelu maksaa yleensä 10e/opintopiste eikä siihen voi saada opintotukea, mutta avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot voidaan hyväksilukea yliopistotutkintoon.

Paljon tsemppiä hakuun!

Terveisin,
Studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi