Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lisähaku – uusi mahdollisuus!

Lisähaku 2017


Lisähaku 2018


Jos haluamasi opiskelupaikka jää kevään yhteishaussa saamatta, voi ovi toivomaasi oppilaitokseen aueta lisähaun kautta. Lukioiden, ammatillisten koulutusten ja ammattikorkeakoulujen lisähaussa on mukana koulutuksia, joihin on jäänyt vapaita aloituspaikkoja. Lisäksi kansanopistojen korkeakouluihin valmistavilla linjoilla on hakuaika parhaillaan käynnissä.


Oletko vailla toisen asteen koulutusta? Tutustu ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden koulutustarjontaan.

Lukiolainen tai ammattikoulutusta valmistuva, luetko pääsykokeisiin tai mietitkö miten viettää välivuosi hyödyllisesti? Tutustu kansanopistojen koulutustarjontaan.


Ammatilliset oppilaitokset ja aikuiskoulutus   Lukiot   Kansanopistot   Ammattikorkeakoulut ja yliopistot


AMMATILLISET OPPILAITOKSET JA AIKUISKOULUTUS


Ammatilliset oppilaitokset järjestävät omia lisähakuja kevään yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille 16.6.2017 alkaen. Lisähaussa ei ole varsinaista päättymispäivää, vaan haku on avoinna niin kauan kuin paikkoja on tarjolla.

Lisähaku ammatilliseen koulutukseen tapahtuu sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi tai oppilaitoksen omien kotisivujen kautta.

LUKIOT


Lukiot järjestävät omia lisähakuja kevään yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille 16.6.2017 alkaen. Lisähaussa ei ole varsinaista päättymispäivää, vaan haku on avoinna niin kauan kuin paikkoja on tarjolla.

Lisähaku lukioihin tapahtuu sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi tai oppilaitoksen omien kotisivujen kautta.

KANSANOPISTOT

Kansanopisto on erinomainen mahdollisuus peruskoulun, ammatillisen koulutuksen tai lukion jälkeen. Esimerkiksi välivuoden ennen yliopistoon hakua voi käyttää opiskeluun kansanopistossa. Nykyään kansanopistoissa voi opiskella myös muun muassa avoimen yliopiston kursseja sekä suorittaa ammatillisia tutkintoja. 

Kansanopistojen opintolinjat alkavat useimmiten elo-syyskuun vaihteessa ja päättyvät huhti-toukokuun vaihteessa. Huomioithan, että kansanopistojen yleissivistäville linjoille haetaan opiston omien kotisivujen kautta. Linjat eivät ole mukana valtakunnallisessa lisähaussa.

AMMATTIKORKEAKOULUT JA YLIOPISTOT

Ammattikorkeakoulujen vapaiksi jääneille opiskelupaikoille järjestetään lisähakuja aikavälillä 3.7.–30.8.2017. Lisähaku koskee syksyllä 2017 alkavaa koulutusta. Ammattikorkeakoulut ilmoittavat, mitä koulutuksia heillä on mukana lisähaussa. Vapaaksi jääneitä paikkoja kannattaakin tiedustella suoraan oppilaitoksien hakutoimistoista.

Lisähaku mukana oleviin AMK-koulutuksiin tapahtuu sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi.

Yliopistoihin ei järjestetä varsinaista lisähakua ammattikorkeakoulujen tapaan. Yliopistoihinkin on kuitenkin saattanut jäädä vapaita paikkoja, joista kannattaa kysyä suoraan oppilaitoksilta.

Tutustu myös näihin:

» Yhteishaku
» Erillishaku

Viimeksi päivitetty: 18 tammi 2018

Kommentteja: