🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammatilliset perustutkinnot

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | luonto-ohjaaja tai luonnonvaratuottaja

AhlmanEdu, paikassa Tampere
marker
Mukana kesän lisähaussa!
Mukana kesän lisähaussa!
Pituus
n. 1,5 – 2,5 vuotta
Opiskelukieli
suomi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Syksyllä / joustavasti katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
marker
Mukana kesän lisähaussa!
Mukana kesän lisähaussa!
Pituus
n. 1,5 – 2,5 vuotta
Opiskelukieli
suomi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Syksyllä / joustavasti katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | luonto-ohjaaja tai luonnonvaratuottaja

Luonto-ohjaaja tai luonnonvaratuottaja

Ihmisten kiinnostus luontoa ja luonnon tuottamaa hyvinvointia kohtaan on lisääntynyt huomattavasti. Luontoa voi yhdistää luovasti monenlaisiin palveluihin ja toimintaan.

AhlmanEdun luontoalalla voit suuntautua luonnonvaratuottajaksi tai luonto-ohjaajaksi.  Vaikka nämä kaksi ovat melko erilaisia työnkuvia, kaiken toiminnan perustana on luonto ja luonnon tunteminen sekä luontoyhteyden vaaliminen.

Luonto-ohjaaja

Haluaisitko sinä luontoalalla valmentaa niitä, joiden luontoyhteys on katkennut ja joille luonnossa toimiminen sekä liikkuminen ei ole enää luonnollista?  Luontoalan osaamisalan suorittanut luonto-ohjaaja toimii erilaisissa luontoon liittyvissä ohjaustehtävissä. Luonto-ohjaajat neuvovat, kertovat ja opastavat liikkumaan luontoon. Ohjaaminen voi tapahtua joko verkossa tai luonto-ohjaaja lähtee mukaan luontoon. Työtehtävä voi löytyä esimerkiksi kasvatus- ja ohjausalalta, yhdistyksistä ja alan yrityksistä.

AhlmanEdun luonto-ohjaajakoulutuksessa opiskelijoita valmennetaan toimimaan itsenäisesti ja luomaan jo opiskeluvaiheessa suhteita yhteistyökumppaneihin.  Opiskelussa painottuu yrittäjämäinen toiminta, verkostoituminen ja opiskelijan aktiivinen rooli opintojensa suunnittelussa ja osaamisen hankkimisessa. 

Tutkinnon suorittanut luonto-ohjaaja

 • saa valmiudet toimia erilaisten ohjelma- virkistys- ja ulkoilupalveluyritysten ammattityöntekijöinä tai yrittäjinä
 • pystyy toimimaan luontoalan eri ammateissa luonto-ohjaajana valintojensa mukaisesti esim. kaupungeilla, maatilamatkailuyrityksessä, opastuskeskuksessa, leirikoulussa, ohjelma- tai hyvinvointipalveluja tarjoavassa yrityksessä, yrittäjänä.
 • voi työskennellä mm. kaupungeilla, maatilamatkailuyrityksissä, matkailuyrityksissä, opastuskeskuksissa, ohjelmapalveluyrityksissä, leirikouluissa, ohjelma- tai hyvinvointipalveluja tarjoavissa yrityksissä sekä omassa yrityksessä

Luonnonvaratuottaja

Luontoalan osaamisalan suorittanut luonnonvaratuottaja etsii luonnosta tuotteita, joita voi hyödyntää esimerkiksi ruoanlaitossa tai kosmetiikka- ja käsityöalalla. Luonnonvaratuottaja hyödyntää työssään monenlaisia luonnontuotteita. Näitä ovat esimerkiksi koristemateriaalit, marjat, sienet, villiyrtit ja viljelyt luonnonkasvit. Työtä tehdään usein yrittäjänä ja verkostoissa. Työtehtävä voi löytyä esimerkiksi keruun, viljelyn, jatkojalostuksen, tuotekehityksen tai ohjaustyön parista. Usein työ on yhdistelmä monenlaisesta tekemisestä vuodenaikojen kierron mukaan.

Ala kehittyy huimaa vauhtia ja luonnonvaratuottajan on pysyttävä vauhdissa mukana. Ihmisten kiinnostus luontoa ja luonnon tuottamaa hyvinvointia kohtaan on lisääntynyt huomattavasti. Luontoa voi yhdistää luovasti monenlaisiin palveluihin ja toimintaan. AhlmanEdulla opiskelijan uudenlaiset ja innovatiiviset näkemykset luontoalasta voi viedä koko alaa eteenpäin, sillä mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat. Haluaisitko sinä tehdä metsäsienistä nahkaa? Vai kenties keksiä ihan uuden innovaation, joka edistäisi luontoyhteyden säilymistä kaupunkilaistumisen keskellä?

Tutkinnon suorittanut luonnonvaratuottaja

 • kerää ammatissaan tarvittavan raaka-aineen luonnosta tai viljelee tuotevalikoimaansa soveltuvia luonnonkasveja
 • tuntee luonnon lainalaisuudet ja luonnon kiertokulun
 • toimii yhteistyössä maa- ja metsätalouden, elintarvikealan, kotiteollisuuden, luontoyritysten ja hyvän olon palveluita tarjoavien yritysten ja laitosten kanssa
 • voi työskennellä mm. puutarhaliikkeissä, järjestöissä, luontokouluissa, hyvinvointiyrityksissä, luontomatkailuyrityksissä, viljelijänä, jatkojalostusyrityksissä tai omassa yrityksessä

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | luonto-ohjaaja tai luonnonvaratuottaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksyllä / joustavasti

 • Lähiopetus
 • Tampere
 • suomi
 • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen ei ole pohjatietovaatimuksia, mutta ihmisten, yhdessä tekemisen, yrittäjyyden ja luonnon pitää kiinnostaa sinua.

Voit hakeutua luonto- ja ympäristöala perustutkintoon jatkuvassa haussa tai kevään haussa ja valita suuntautumisesi opintojen alussa tai opintojen aikana.

Koulutukseen haetaan AhlmanEdun kotisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | luonto-ohjaaja tai luonnonvaratuottaja

Kustannukset

Perustutkinnon suorittaminen on opiskelijalle maksutonta ja opiskelupäiviin kuuluu lounas. Kustannuksia voi tulla esimerkiksi oppikirjoista, opintoretkistä, työvaatteista ja -jalkineista sekä muista opiskelumateriaaleista.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | luonto-ohjaaja tai luonnonvaratuottaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
AhlmanEdu
Hallilantie 24
33820 Tampere

AhlmanEdu

AhlmanEdu tarjoaa ammatillistakoulutusta, taideaineita, pelikoulutusta ja –valmennusta, lähiruokaa sekä kokous– ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, aivan Tampereen keskustan tuntumassa. Visiomme mukaisesti tavoitteenamme on olla välittävin yhteisö oppia, kasvaa ja kehittyä. AhlmanEdu valmentaa ruokaketjun ammattilaisia, kuten maatalousyrittäjiä, eläintenhoitajia, kokkeja ja tarjoilijoita, matkailun ja elämysten moniosaajia laajasti kaupungeista erämaihin sekä elämyksiä tuottavia floristeja, muusikoita,...

Lue lisää oppilaitoksesta AhlmanEdu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu