Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tietoa hakijalle

Tietoa hakijalle

Oletko hakemassa opiskelemaan? Kaipaatko lisätietoa hakemisesta ja hakuajoista? Haluatko saada tietoa eri alojen pääsykokeista ja pisterajoista? Studentum.fi-koulutussivustolta löydät lisätietoa yhteishausta, jatkuvasta haustalisähausta, erillishausta ja eri alojen pääsykokeista.

Yhteishaku

YHTEISHAKU

Onko tähtäimessäsi opiskelupaikka ammatillisessa oppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa, yliopistossa tai ammatillisessa opettajakorkeakoulussa? Syksyllä alkavat koulutukset ovat mukana kevään yhteishaussa ja alkuvuodesta alkaviin koulutuksiin haetaan syksyn yhteishaussa.

 Lue lisää yhteishausta

Jatkuva haku

JATKUVA HAKU

Haluatko hakea ammatilliseen koulutukseen? Jatkuvan haun kautta voit hakea joustavasti ympäri vuoden, mutta oppilaitokset päättävät tarkemmista hakuajoista, hakumenettelyistä ja valintaperusteista. Lue lisää jatkuvasta hausta ja selvitä, kannattaisiko sinun hakea jatkuvan haun kautta.

 Lue lisää jatkuvasta hausta

Lisähaku

LISÄHAKU

Jäikö haluamasi opiskelupaikka saamatta kevään yhteishaussa vai unohditko hakea ajoissa? Ei hätää! Lisähaussa sinulla on vielä mahdollisuus päästä sisään haluamaasi oppilaitokseen! Hakuaika on kesäisin ja haussa ovat mukana koulutukset, joihin on jäänyt vapaita aloituspaikkoja kevään yhteishaussa. Lisätietoja lisähausta löydät meidän sivuiltamme.

 Lue lisää lisähausta

Erillishaku

ERILLISHAKU

Etkö voi hakea valtaiskunnallisessa yhteishaussa esimerkiksi aiemmin suoritetun tutkinnon takia? Tällöin voit hakea erillishaussa, joka on oppilaitoksen järjestämä oma haku tiettyihin koulutuksiin, jotka eivät kuulu yhteishaun piiriin. Hakeutuminen erillishaussa tapahtuu suoraan oppilaitokseen ja kukin oppilaitos päättää itse, milloin he järjestävät erillishakunsa.

 Lue lisää erillishausta

Pääsykokeet

PÄÄSYKOKEET

Mietityttääkö sinua millainen pääsykoe sinua kiinnostavalla alalla on? Haluatko tietää, miten pääsykokeet pisteytetään eri aloilla? Tai miten yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen pääsykokeet eroavat toisistaan? Tutustu pääsykoesivustoon, niin osaat valmistautua pääsykokeeseen parhaimmalla mahdollisella tavalla!

 Lue lisää pääsykokeista

    

Lisää opintoihin liittyvää sisältöä

» Selaa koulutusvaihtoehtoja ja löydä oma koulutuksesi
» Ammatinvalintatesti
» Tietoa koulutusvaihtoehdoista
» Opiskelijalle

Viimeksi päivitetty: 11 tammi 2018