Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tietoa hakijalle

Tietoa hakijalle

Oletko hakemassa opiskelemaan? Kaipaatko lisätietoa hakemisesta ja hakuajoista? Haluatko saada tietoa eri alojen pääsykokeista ja pisterajoista? Studentum.fi-koulutussivustolta löydät lisätietoa yhteishausta, jatkuvasta haustalisähausta, erillishausta ja eri alojen pääsykokeista.

Yhteishaku

YHTEISHAKU

Onko tähtäimessäsi opiskelupaikka ammatillisessa oppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa, yliopistossa tai ammatillisessa opettajakorkeakoulussa? Hae syksyn tai kevään yhteishaussa, jossa haetaan Opintopolun kautta.

Lue lisää yhteishausta

Jatkuva haku

JATKUVA HAKU

Haluatko hakea ammatilliseen koulutukseen? Jatkuvan haun kautta voit hakea joustavasti ympäri vuoden. Oppilaitokset päättävät tarkemmista hakuajoista, hakumenettelyistä ja valintaperusteista.

Lue lisää jatkuvasta hausta

Lisähaku

LISÄHAKU

Jäikö haluamasi opiskelupaikka saamatta yhteishaussa tai unohditko hakea ajoissa? Sinulla on vielä mahdollisuus päästä haluamaasi oppilaitokseen! Hakuaika on kesäisin ja haussa ovat mukana koulutukset, joihin on jäänyt vapaita paikkoja kevään yhteishaussa.

Lue lisää lisähausta

Erillishaku

ERILLISHAKU

Etkö voi hakea valtaiskunnallisessa yhteishaussa esimerkiksi aiemmin suoritetun tutkinnon takia? Tällöin voit hakea erillishaussa, joka on oppilaitoksen järjestämä oma haku tiettyihin koulutuksiin, jotka eivät kuulu yhteishaun piiriin. 

Lue lisää erillishausta

Pääsykokeet

PÄÄSYKOKEET

Mietityttääkö sinua millainen pääsykoe sinua kiinnostavalla alalla on? Haluatko tietää, miten pääsykokeet pisteytetään eri aloilla? Tai miten yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen pääsykokeet eroavat toisistaan? 

Lue lisää pääsykokeista

    


Lisää opintoihin liittyvää sisältöä

» Selaa koulutusvaihtoehtoja ja löydä oma koulutuksesi
» Ammatinvalintatesti
» Tietoa koulutusvaihtoehdoista
» Opiskelijalle

Viimeksi päivitetty: 14 kesä 2018

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.