Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tietoa hakijalle

Oletko hakemassa opiskelemaan? Kaipaatko lisätietoa hakemisesta ja hakuajoista? Haluatko saada tietoa eri alojen pääsykokeista ja pisterajoista? Studentum.fi-koulutussivustolta löydät lisätietoa yhteishausta, lisähausta, erillishausta ja eri alojen pääsykokeista.

YhteishakuYhteishaku


Onko tähtäimessäsi opiskelupaikka ammatillisessa oppilaitoksessa? Vai ammattikorkeakoulussa, yliopistossa tai ammatillisessa opettajakorkeakoulussa? Hae opiskelupaikkaa yhteishaussa! Syksyllä alkavat koulutukset ovat mukana kevään yhteishaussa ja alkuvuodesta alkaviin koulutuksiin haetaan syksyn yhteishaussa. Tarkista hakuajat meidän sivuiltamme ja katso lisätietoa hakemisesta!

» Lue lisää yhteishausta!

LisähakuLisähaku


Jäikö haluamasi opiskelupaikka saamatta kevään yhteishaussa vai unohditko hakea ajoissa? Ei hätää! Lisähaussa sinulla on vielä mahdollisuus päästä sisään haluamaasi oppilaitokseen! Hakuaika on kesäisin ja haussa ovat mukana koulutukset, joihin on jäänyt vapaita aloituspaikkoja kevään yhteishaussa. Lisätietoja lisähausta löydät meidän sivuiltamme!

» Lue lisää lisähausta!

Erillishaku
 

Etkö voi hakea valtaiskunnallisessa yhteishaussa esimerkiksi aiemmin suoritetun tutkinnon takia? Tällöin voit hakea erillishaussa, joka on oppilaitoksen järjestämä oma haku tiettyihin koulutuksiin, jotka eivät kuulu yhteishaun piiriin. Hakeutuminen erillishaussa tapahtuu suoraan oppilaitokseen ja kukin oppilaitos päättää itse, milloin he järjestävät erillishakunsa.

» Lue lisää erillishausta!

PääsykokeetPääsykokeet


Mietityttääkö sinua millainen pääsykoe haluamallasi alalla on? Haluatko tietää miten eri aloilla pääsykokeet pisteytetään? Tai miten yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen pääsykokeet eroavat toisistaan? Tutustu sivujemme pääsykoesivustoon, niin osaat valmistautua pääsykokeeseen parhaimmalla mahdollisella tavalla!

» Katso mitä eri alojen pääsykokeissa vaaditaan!

Lisää opintoihin liittyvää sisältöä

» Selaa koulutusvaihtoehtoja ja löydä oma koulutuksesi
» Ammatinvalintatesti
» Tietoa koulutusvaihtoehdoista
» Opiskelijalle