Sivuston käyttötapa: Mobiili

Etkö oikein tiedä, mitä lähtisit opiskelemaan?🎓📚 Tule mukaan digitaalisille koulutusmessuille 17.-18.11. ja ota selvää!✨ Lue lisää tästä!

Valmennuskurssit

Valmennuskurssit tarjoavat tehokkaan tavan valmistautua pääsykokeisiin ja kerrata aiemmin opittua. Kurssien tarkoituksena on tukea ja auttaa opiskelijaa pääsykokeisiin lukemisessa. Valmennuskursseilla jaetaan useimmiten opiskelumateriaali sekä tehtäviä, joiden avulla voi harjoitella tulevaa pääsykoetta varten. Kurssit pitävät usein sisällään lähiopetuksen lisäksi etäopiskelua verkossa.

Valmennuskurssit auttavat valmistautumaan yliopistojen tai korkeakoulujen pääsykokeisiin. Valintakokeiden tarkoituksena on mitata opiskelemaan pyrkivien opiskelijoiden opiskeluvalmiuksia sekä kypsyyttä opiskella kyseisessä oppilaitoksessa. Valmistautuminen pääsykokeisiin on aikaa vievää ja vaativaa työtä – valmennuskurssit ovat hyvä vaihtoehto, mikäli kaipaa neuvoja ja opastusta valmistautumiseen.

Valmennuskurssien sisältö

Kursseilla opetellaan vastaus- ja oppimistekniikoita, joista opiskelijoilla tulisi valmennuskurssin jälkeen olla vankka pohja. Tärkeintä ei ole, mitä on oppinut, vaan miten osaa osoittaa oppimansa pääsykokeissa. Kursseilla keskitytäänkin usein laajoihin kokonaisuuksiin ja niiden hahmottamiseen. Valmennuskurssit tarjoavat myös hyvän tilaisuuden vaihtaa ajatuksia muiden yliopistoon tai korkeakouluun pyrkivien kanssa.

Opiskelu valmennuskursseilla

Oman motivaation löytäminen on tärkeää osallistuessa valmennuskurssille. Tärkeää on myös suunnitella opiskelunsa ja varata riittävästi aikaa lukemiseen. Kaikki valmennuskurssit toimivat oman opetussuunnitelmansa mukaan. Yhteistä niillä on kuitenkin, että järjestäjät toivovat oppilaidensa pääsevän sisään toivomaansa opiskelupaikkaan.

Kurssin aikana on usein välikokeita sekä erilaisia testejä, joilla voi seurata oppimisensa kehitystä. On tärkeää tehdä annetut tehtävät ja olla tunneilla valppaana, jotta saisi valmennuskurssista mahdollisimman paljon irti. Valmennuskurssien sisältö on aina päivitetty vastaamaan valintakokeiden vaatimuksia.

Valmennuskurssien opettajat ovat usein alansa huippuja, joilla on pitkä kokemus alalta. Usein opettajakunta koostuu asiantuntijoista ja opetettavien alojen ammattilaisista. Toisinaan opettajina saattaa toimia myös alan opiskelijoita, joilla on vankaa kokemusta pääsykokeista sekä niihin valmistautumisesta. Valmennuskursseilla opiskelija saa ainutlaatuista valmennusta pääsykokeisiin ja varmasti vastaukset kaikkiin kysymyksiinsä.

Valmennuskursseille hakeminen

Valmennuskursseille hakeminen tapahtuu usein kursseja tarjoavien tahojen omien kotisivujen kautta. Kurssijärjestäjille voi myös soittaa tai lähettää sähköpostia ja kertoa halukkuudestaan osallistua valmennuskurssille.

Opiskelija voi joko osallistua kurssille tai tilata järjestäjältä itseopiskelupaketin. Voit helposti vertailla valmennuskurssivaihtoehtoja täällä.

Valmennuskurssien hinnat

Kurssit ja itseopiskelupaketit ovat maksullisia. Hinnat vaihtelevat suuresti, mutta usein eri järjestäjien kurssihintoihin vaikuttavat kurssin pituus ja intensiivisyys. Itseopiskelupaketti on usein huomattavasti läsnäoloa vaativaa kurssia edullisempi. Itseopiskelu tapahtuu usein verkossa.

Hintahaarukka on laaja ja valmennuskurssien hinnat vaihtelevat muutamasta sadasta eurosta jopa viiteen tuhanteen euroon. Valmennuskurssin voi usein maksaa erissä. Valmennuskurssien järjestäjät saattavat tarjota myös erilaisia alennuksia, joihin kannattaa tutustua. Esimerkiksi kaveri-alennus on ollut yleisesti käytössä.

Takuu valmennuskursseista

Joillakin valmennuskursseilla on käytäntö, että mikäli valmennuskurssin käynyt opiskelija ei pääse kurssin jälkeen pyrkimäänsä oppilaitokseen sisään, saa hän uuden valmennuskurssin edullisemmin tai jopa vain opiskelumateriaalin hinnalla.

Takuuvaihtoehtoja on erilaisia ja jotkin valmennuskurssien järjestäjät eivät tarjoa niitä ollenkaan.

Viimeksi päivitetty: 09 loka 2020

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 15.10.2020

Studentum Roadshow

Studentum Roadshow on koko Suomen kattava koulutuskiertue, jonka aikana vierailemme lukioissa, ammattikouluissa, varuskunnissa sekä koulutusmessuilla ympäri maan. Toivottavasti tapaamme matkalla!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 7.5.2020

Koronaviruksen vaikutus oppilaitoksiin ja opiskeluun

Koronaviruksen leviämisen takia toisen asteen oppilaitosten ja korkeakoulujen opetusta pyritään järjestämään etänä mahdollisimman paljon. 

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 15.2.2018

"Jos teet jotain täysillä, ei vastoinkäymisiltä voi välttyä"

Ida Paul, 21, yhdistää musiikkiuran ja Harvardissa opiskelun. Lue Idan haastattelu!

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi