Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tietoa työelämästä

Tietoa työelämästä

Olemme keränneet työelämätietoa helpottamaan koulutusten valintapäätöstä ja tarjoamaan vinkkejä työelämään läheisesti liittyvissä asioissa. Tutustu tarkemmin eri aloilla työllistymiseen, ammattilaisten haastatteluihin, työharjoitteluun taityöelämän vinkkeihin.

Työelämätietoa

Työelämätietoa ammattialoista

Tutustu tarkemmin eri ammattialoihin ja selvitä, millaisia työtehtäviä valitsemaltasi koulutusalalta löytyy. Jos unelma-ammattisi on vielä hakusessa, katsasta mistä se voisi löytyä.

Lue lisää

Ammattilaisten haastatteluja

Ammattilaisten haastatteluja

Selvitä, mitä mieltä ammattilaiset ovat opinnoistaan ja työelämästä. Haastateltavat kertovat muun muassa, miksi he valitsivat ammattinsa ja mitä mieltä he ovat alalla työskentelystä.

Lue lisää

Työharjoittelu

Työharjoittelu

Onko työharjoittelu sinulle käsitteenä epäselvä? Tiedätkö, mistä työharjoittelupaikkaa kannattaa lähteä etsimään? Me selvitimme, mitä työharjoittelu on ja miten se kuuluu osaksi eri asteisia opintoja.

Lue lisää

Työt opintojen ohella

Työt opintojen ohessa

Moni korkeakouluopiskelija työskentelee osa-aikaisena opintojensa ohella. Syitä tähän on monia, mutta yhteisenä tekijänä löytyy se, etteivät Kelan tarjoama opintotuki yhdessä lainan kanssa riitä kaikkiin arjen menoihin.

Lue lisää

Työelämän vinkit

Työelämän vinkit

Mietitkö, miten työhaastattelussa tulisi toimia tai miten siihen tule valmistautua? Entä miten kesätöitä kannattaa hakea ja milloin? Kokosimme yhteen työelämän vinkkejä.

Lue lisää

Lisää opintoihin liittyvää sisältöä:

» Opintojen rahoitus
» Uutisia koulutusmaailmasta
» Selaa koulutusvaihtoehtoja ja löydä oma koulutuksesi
» Ammatinvalintatesti

Viimeksi päivitetty: 18 kesä 2018

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.