Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Nainen ohhjeistaa opiskelijoita

Opoille

Sivustomme tavoitteena on auttaa opiskelijoita löytämään itselleen sopiva jatko-opiskelupaikka eri vaihtoehtojen joukosta – studentum.fi:ssä voi etsiä ja vertailla eri koulutuksia helposti ja löytää tietoa opiskeluun liittyviin kysymyksiin.

Olemme koonneet tälle sivulle yleisiä ohjeita ja vinkkejä siitä, miten sivustoamme voi parhaiten hyödyntää opinto-ohjauksen tukena.

Lukiolais- ja Amisraportit

Toteutamme vuosittain syksyllä toisen asteen opiskelijoille suunnatun kyselyn, jossa kysymme heidän ajatuksiaan jatko-opintoihin hakeutumisesta.  

Lue lisää »


Ammatinvalintatesti

Ammatinvalintatesti

"Mitkä musta tulee isona?" Jos vastaus on epäselvä, ammatinvalintatestimme voi auttaa selkiinnyttämään ajatuksia ja suunnitelmia.

 Lue lisää

Kysy opiskelusta -palsta

Kysymyksiä-palsta

Ylläpidämme Kysymyksiä-palstaa, jossa sopivaa koulutusta itselleen etsivä voi saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiinsä.

 Lue lisää

Haastattelut ja videot

Artikkelit ja haastattelut

Sivustoltamme löydät myös ajankohtaissisältöjä sekä eri alan opiskelijoiden ja ammattilaisten haastatteluja.

 Lue lisää

Lukio vai ammatillinen oppilaitos -testi

Lukio vai ammattikoulu?

Yhdeksäsluokkalaiset voivat hakea vaikealle päätökselleen tukea Studentumin testistä. Ammatillinen oppilaitos vai lukio?

 Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Haluatko saada koulutusuutisia suoraan sähköpostiisi? Kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme sisältää koulutusnostoja ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.

 Lue lisää

Studentum Roadshow -koulutuskiertue

Studentum Roadshow

Koko Suomen kattavan koulutuskiertueen aikana vierailemme lukioissa, ammattikouluissa, varuskunnissa sekä koulutusmessuilla.

 Lue lisää

 

Jos sinulle heräsi joitakin kysymyksiä tai haluaisit antaa palautetta sivustostamme, ota yhteyttä: info@studentum.fi.

Viimeksi päivitetty: 08 maalis 2022

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 18.3.2021

Lähettiläänä digitaalisella koulutuskiertueella

Syksyllä 2020 Studentumin perinteinen Roadshow-koulutuskiertue koki muodonmuutoksen, kun kiertue toteutettiin pääasiassa etäyhteydellä. Millaista on olla lähettiläänä digitaalisella koulutuskiertueella? Kokemuksistaan kertovat tämän mullistavan vuoden Roadshow-lähettiläät Juulia Holmala ja Emmi Järvi.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 15.2.2021

Tukea opiskeluun

Kaipaatko apua tai tukea opiskeluusi? Onko sinulla erityistarpeita, jotka pitäisi ottaa huomioon opiskelutaipaleellasi? Olemme koonneet tietopankin erilaisista opiskelua tukevista palveluista.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 29.8.2018

Välivuosi

Kaikki eivät välivuotta vietä, eikä se kaikille sovi. Siinä missä yksi valitsee välivuoden vapaaehtoisesti, toinen päätyy viettämään sitä pakon sanelemana. Mitä välivuodesta voi saada irti?

Lue lisää