Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tietoa opiskelijalle

Lue lisää ylioppilaskirjoituksistaopintojen rahoituksesta, opiskelijaeduistaopiskelija-asumisesta, opiskelijatapahtumista ja opiskelijan tukipalveluista.

YlioppilaskirjoituksetYlioppilaskirjoitukset


Askarruttaako sinua ylioppilastutkinnon suorittaminen? Lue lisää ylioppilastutkinnosta poimi konkreettisia vinkkejä yo-kirjoituksiin.

Katso millaisia eri aineiden kokeet ovat ja mitä yo-kirjoituksiin saa ja kannattaa ottaa mukaan. Sivuiltamme löydät myös tietoa ylioppilaskokeiden uusimisesta ja ylioppilastutkinnon täydentämisestä.

» Lue lisää ylioppilastutkinnosta ja -kirjoituksista!


Opintojen rahoitusOpintojen rahoitus


Oletko aloittamassa opiskelun, mutta et tiedä miten voit rahoittaa opintosi? Ennen opintojen alkua kannattaa hyvissä ajoin ottaa selvää erilaisista opintojen rahoitusmahdollisuuksista.

Lue lisää opintuesta ja opintolainasta sekä tarkista millaista tukea sinun koulutusvaihtoehtoosi on mahdollista saada. Voit myös katsoa millaisia rahoitusvaihtoehtoja ulkomailla opiskeluun on olemassa.

» Lue lisää opintojen rahoituksesta!

OpiskelijaedutOpiskelijaedut


Yksi opiskelijana olon parhaita puolia ovat erilaiset edut ja alennukset ja Suomessa monet paikat tarjoavatkin näitä opiskelijoille. Opiskelit sitten lukiossa, ammattikoulussa tai korkeakoulussa, olet oikeutettu erilaisiin etuihin voimassaolevaa opiskelijakorttia näyttämällä.

Ota selvää mitä kaikkia etuja opiskelijakortilla saa ja ota parhaat alennukset käyttöösi.

» Lue lisää opiskelijaeduista

Opiskelija-asuminenOpiskelija-asuminen


Oletko muuttamassa toiselle paikkakunnalle opiskelemaan, mutta et tiedä mitä kautta voit etsiä asuntoa? Usein helpoin ja halvin vaihtoehto opiskelijalle on asua opiskelija-asuntosäätiöiden asunnoissa, mutta kannattaa katsoa avoimin mielin katsoa myös vapaiden markkinoiden asuntotarjontaa.

Lue lisää juuri sinun opiskelukaupunkisi asuntotarjonnasta ja -tilanteesta asuitpa missä päin Suomea tahansa.

» Lue lisää opiskelukaupunkien asuntotarjonnasta!

OpiskelijatapahtumatOpiskelijatapahtumat


Opiskeluiden lomassa pitää myös osata rentoutua! Useat oppilaitokset ja oppilasjärjestöt järjestävät tapahtumia opiskelijoiden iloksi. Opiskelijatapahtumat ovat loistava keino tavata uusia ja mielenkiintoisia kanssaopiskelijoita sekä pitää hauskaa jo vanhojen tuttujen kanssa.

Tutustu tarkemmin, mitä erilaisia opiskelijatapahtumia järjestetään esimerkiksi sinun oppilaitoksessasi.

» Lue lisää opiskelijatapahtumista!

Tukea opiskeluunTukea opiskeluun


Kaipaatko apua opiskelutaipaleellasi? Tiedätkö, kenen puoleen kääntyä opiskeluihin liittyvissä ongelmissa? Olemme keränneet tätä varten tietopaketin erilaisista opiskelijan tukipalveluista.

Tutki, jos löytäisit apua juuri sinua koskettavaan ongelmaan. Oppilaitokset ja muut organisaatiot tarjoavat monia eri kanavia tuen saamiseen.

» Lue lisää opiskelijan tukipalveluista!

Vinkit oikeaan opiskelutekniikkaanVinkit oikeaan opiskelutekniikkaan


Haluatko parantaa opiskelutekniikkaasi? On olemassa monia vinkkejä siihen, miten voit menestyä vielä paremmin eri opintoaineissa. Nämä sopivat erityisesti sinulle, jos esimerkiksi usein stressaat tulevista kokeista tai läksyistä. Studentum.fi opastaa kuinka sinustakin voi tulla tehokkaampi oppija!

» Lue lisää vinkeistä oikeaan opiskelutekniikkaan!

Lisää opintoihin liittyvää sisältöä

» Työelämä
» Tee ja lue koulutusarvosteluja
» Selaa koulutusvaihtoehtoja ja löydä oma koulutuksesi
» Ammatinvalintatesti