Sivuston käyttötapa: Mobiili

Löydä koulutuksesi

Löydä koulutuksesi

Pohditko koulutus- ja ammatinvalintaa? Kaipaatko lisätietoa eri vaihtoehdoista tai haluaisitko kuulla muiden opiskelijoiden kokemuksista ja mielipiteistä? Tutustu eri ammatteihin ja koulutuksiin ja selvitä ammatinvalintatestin avulla, mille alalle voisit sopia. Voit myös testata, sopisiko lukio vai ammatillinen oppilaitos sinulle paremmin.

Helpota opiskelupaikan valintaa tutustumalla opiskelijahaastatteluihin ja videoesittelyihin, koulutusmessuihin ja Studentum Roadshow'hun. Voit myös lukea eri alojen jatko-opintomahdollisuuksista tai kysyä meiltä neuvoa opiskeluun liittyvissä kysymyksissä. Koulutusvaihtoehtoja voit etsiä ja vertailla koulutushaun kautta.

Tee ammatinvalintatesti

AMMATINVALINTATESTI

Sekoittavatko eri ammattivaihtoehdot pääsi? Haluatko saada tietoa unelma-alasi koulutusvaihtoehdoista? Tee Studentumin ammatinvalintatesti, niin näet, mille alalle voisit mahdollisesti sopia. 

Lue lisää

Lukio vai ammattikoulu?

LUKIO VAI AMMATILLINEN OPPILAITOS?

Peruskoulu loppusuoralla, mutta et tiedä hakisitko lukioon vai ammatilliseen oppilaitokseen? Tai minkä linjan valitsisit ammattikoulusta? Vai oletko kiinnostunut suorittamaan kaksoistutkinnon?

Lue lisää

Opiskelijahaastattelut

opiskelijahaastatteluja ja videoesittelyjä

Opiskelijahaastatteluiden ja videoiden kautta tutustut opiskelijoiden kokemuksiin, koulutuksiin, oppilaitoksiin ja urapolkuihin eri ammattialoilla. Voit etsiä sinua kiinnostavia haastatteluja haluamallasi hakusanalla ja katsoa videoesittelyjä erilaisista oppilaitoksista ja koulutusvaihtoehdoista.

Lue lisää

Koulutusmessut

koulutusmessut

Haluaisitko saada käytännöllistä tietoa opiskelusta suoraan oppilaitoksilta ja opiskelijoilta? Sinun kannattaa vierailla ympäri Suomea järjestettävillä koulutusmessuilla, jossa voit saada tietoa, vinkkejä ja neuvoja oppilaitoksilta, opiskelijoilta, järjestöiltä ja muilta asiantuntijatahoilta. Katso milloin ja missä koulutusmessut järjestetään.

Lue lisää

Studentum Roadshow

STUDENTUM ROADSHOW

Studentum Roadshow on koulutuskiertue, jonka aikana vieraillaan lukioissa, varuskunnissa sekä koulutusmessuilla ympäri maata. Koulutuskiertueella opiskelijat voivat tutustua eri koulutusvaihtoehtoihin ja saada vastauksia mieltään askarruttaviin kysymyksiin. Lue lisää Studentum Roadshow'sta, tarkista kiertueen aikataulu ja pysy menossa mukana lukemalla Roadshow-blogia!

Lue lisää

Jatko-opintomahdollisuudet

Jatko-opintomahdollisuuksia eri aloille

Mietitkö vielä, mihin hakisit opiskelemaan lukion jälkeen? Studentum.fi kokosi yhteen eri alojen opintomahdollisuuksia sen mukaan, mistä oppiaineista pidät lukiossa tai ylä-asteella. Lue alta vinkit jatko-opintopaikoista, jotka voisivat sopia sinulle. Ehkä löydät myös kiinnostavia vaihtoehtoja suosituimmille aloille. 

Lue lisää

Kysy opiskelusta

Kysy opiskelusta

Olemme koonneet yhteen käyttäjiemme lähettämiä opiskeluun liittyviä kysymyksiä ja niihin antamiamme vastauksia aihealueittain jaoteltuna. Voit etsiä tietoa lukemalla aikaisemmin lähetettyjä kysymyksiä tai lähettää meille oman kysymyksesi.

Lue lisää

Artikkelit ja haastattelut

artikkelit ja haastattelut

Pohditko vielä, mikä on sinun juttusi? Haluaisitko saada vinkkejä eri opiskeluvaihtoehdoista ja kuulla opiskelijoiden kokemuksia? Täältä löydät kiinnostavia artikkeleja ja haastatteluja, joissa esitellään eri oppilaitosten ja alojen koulutuksia.

Lue lisää


Lisää opintoihin liittyvää sisältöä

» Selaa koulutusvaihtoehtoja ja löydä oma koulutuksesi
» Tietoa koulutustyypeistä
» Tietoa hakijalle
» Tietoa opiskelijalle
» Työelämä

Viimeksi päivitetty: 08 helmi 2018