Sivuston käyttötapa: Mobiili

Löydä koulutuksesi

Pohditko koulutus- ja ammatinvalintaa? Kaipaatko lisätietoa eri vaihtoehdoista tai haluaisitko kuulla muiden opiskelijoiden kokemuksista ja mielipiteistä? Tutustu eri ammatteihin ja koulutuksiin sekä selvitä mille alalle voisit sopia tekemällä ammatinvalintatestimme. Voit myös testata sopisiko lukio vai ammatillinen oppilaitos sinulle paremmin.

Helpota opiskelupaikan valintaasi ja tutustumalla myös opiskelijahaastatteluihin ja videoesittelyihin, koulutusmessuihin ja Studentum Roadshow'hun. Voit myös lukea eri alojen jatko-opintomahdollisuuksista tai kysyä meiltä neuvoja opiskeluun liittyvissä kysymyksissä. Koulutusvaihtoehtoja voit etsiä ja vertailla koulutushaun kautta.

AmmatinvalintatestiAmmatinvalintatesti

Sekoittavatko kaikki ammattivaihtoehdot pääsi? Haluatko saada tietoa unelma-alasi koulutusvaihtoehdoista? Tee Studentumin ammatinvalintatesti, niin näet, mille alalle voisit mahdollisesti sopia. Testin tehtyäsi voit myös lukea lisää eri ammattialoista, koulutusvaihtoehdoista ja työelämästä.

» Tee ammatinvalintatesti!

Lukio vai ammatillinen oppilaitos? Tee testi!Lukio vai ammatillinen oppilaitos?

Peruskoulu loppusuoralla, mutta et tiedä hakisitko lukioon vai ammatilliseen oppilaitokseen? Tai minkä linjan valitsisit ammattikoulusta? Vai oletko kiinnostunut suorittamaan kaksoistutkinnon? Tee testi ja löydä tiesi vaihtoehtojen viidakossa.

» Tee testi!

Opiskelijahaastatteluja ja videoesittelyjäOpiskelijahaastatteluja ja videoesittelyjä

Opiskelijahaastatteluiden ja videoiden kautta tutustut opiskelijoiden kokemuksiin, koulutuksiin, oppilaitoksiin ja urapolkuihin eri ammattialoilla. Voit etsiä sinua kiinnostavia haastatteluja haluamallasi hakusanalla ja katsoa videoesittelyjä erilaisista oppilaitoksista ja koulutusvaihtoehdoista.

» Lue opiskelijahaastatteluja ja katso videoesittelyjä!

KoulutusmessutKoulutusmessut


Haluaisitko saada käytännöllistä tietoa opiskelusta suoraan oppilaitoksilta ja opiskelijoilta? Tällöin kannattaa vierailla ympäri Suomea järjestettävillä koulutusmessuilla, jossa voit saada tietoa, vinkkejä ja neuvoja oppilaitoksilta, opiskelijoilta, järjestöiltä ja muilta asiantuntijatahoilta. Katso milloin ja missä tämän lukuvuoden koulutusmessut järjestetään.

» Lue lisää koulutusmessuista!

RoadshowStudentum Roadshow


Studentum Roadshow on koulutuskiertue, jonka aikana vieraillaan lukioissa, varuskunnissa sekä koulutusmessuilla ympäri maata. Koulutuskiertueella opiskelijat voivat tutustua eri koulutusvaihtoehtoihin ja saada vastauksia mieltään askarruttaviin kysymyksiin. Lue lisää Studentum Roadshow'sta, tarkista kiertueen aikataulu ja pysy menossa mukana lukemalla Roadshow-blogia!

» Lue lisää Roadshow'sta!

Jatko-opintomahdollisuuksia eri aloilleJatko-opintomahdollisuuksia eri aloille

Mietitkö vielä, mihin hakisit opiskelemaan lukion jälkeen? Studentum.fi kokosi yhteen eri alojen opintomahdollisuuksia sen mukaan, mistä oppiaineista pidät lukiossa tai ylä-asteella. Lue alta vinkit jatko-opintopaikoista, jotka voisivat sopia sinulle. Ehkä löydät myös kiinnostavia vaihtoehtoja suosituimmille aloille. 

» Lue vinkkejä eri alojen opintomahdollisuuksista suosikkikouluaineidesi mukaan!

Kysy opiskelustaKysy opiskelusta


Olemme koonneet yhteen käyttäjiemme lähettämiä opiskeluun liittyviä kysymyksiä ja niihin antamiamme vastauksia aihealueittain jaoteltuna. Voit etsiä tietoa lukemalla aikaisemmin lähetettyjä kysymyksiä ja vastauksia tai lähettää meille oman kysymyksesi.

» Kysymyksiä ja vastauksia

Lisää opintoihin liittyvää sisältöä

» Selaa koulutusvaihtoehtoja ja löydä oma koulutuksesi
» Tietoa koulutustyypeistä
» Tietoa hakijalle
» Tietoa opiskelijalle
» Työelämä