Sivuston käyttötapa: Mobiili

Työelämätietoa ammattialoista

Työelämätietoa ammattialoista

Millaiset ovat oman koulutusalasi työllisyysnäkymät?


Opiskelupaikan hakeminen tietyltä koulutusalalta voi määrittää urapolkusi suunnan pitkälle tulevaisuuteen. Olet ehkä jo löytänyt itseäsi eniten kiinnostavan koulutuksen, mutta tiedätkö jo, mihin voit tutkinnon suoritettuasi työllistyä? Tai tiedätkö mille alalle haluat, mutta pohdit vielä sopivaa koulutusta unelma-ammattiisi? Tältä sivulta löydät tietoa eri alojen työn sisällöstä, työllisyystilanteesta ja alalle valmistavista koulutusvaihtoehdoista.
 

Klikkaa ammattialaa ja lue lisää!

Lisää työelämään liittyvää sisältöä:

» Ammattilaisten haastatteluja
» Selaa koulutusvaihtoehtoja ja löydä oma koulutuksesi

Viimeksi päivitetty: 07 maalis 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Ole nöyrä, mutta älä nöyristele!

Julkaistu 12.2.2018

Tamperelainen Arto Lappalainen, 30, työskentelee freelancer-kokkina ja opettaa restonomiopiskelijoita. Muun muassa Suomen Top Chef -ohjelmassa esiintynyt ja kokkien maajoukkueessa kisannut Arto nauttii erityisesti alan jatkuvasta murroksesta.

Lue lisää

Paluu koulun penkille

Julkaistu 14.3.2018

Johanna Häkkinen ja Sinikka Niemi tietävät, miltä tuntuu karistaa vanhat pölyt jaloista ja heittäytyä uuteen – eli vaihtaa alaa. Kysyimme kaksikolta, millaisia ajatuksia alan vaihtaminen on heissä herättänyt.

Lue lisää

Työharjoittelussa: Opinto-ohjaajaharjoittelijana Thaimaassa

Julkaistu 13.4.2018

Opinto-ohjaajaksi opiskellut Iida Karvinen lähti avoimin mielin työharjoitteluun suomalaiseen kouluun Thaimaan Pattayalle.

Lue lisää