Sivuston käyttötapa: Mobiili

Työharjoittelussa: Poliisin työharjoittelu konkretisoi luokkahuoneen opit

Poliisin työharjoittelu

Poliisin työharjoittelu konkretisoi luokkahuoneen opit

Jonne Mäkelä valmistui poliisiammattikorkeakoulusta vuonna 2011. Vaikka hänen työharjoittelustaan on aikaa ja poliisien työharjoittelu on sen jälkeen hiukan muttunut, poliisin työtehtävät ja harjoittelusta saatavat opit pätevät edelleen!

“Opiskelin poliisiammattikorkeakoulussa (POLAMK) poliisin perustutkinnon. Aloitin tammikuussa 2009 ja valmistuin toukokuussa 2011.

Poliisiammattikorkeakoulussa harjoittelupaikat määrätään kurssikohtaisesti poliisilaitosten tarpeiden mukaan. Kurssilla olijat sopivat keskenään, mihin kukakin menee. Hain harjoittelupaikkaa Pirkanmaan poliisilaitoksen alueelle, koska asuin opiskeluaikanani Tampereella. Sain harjoittelupaikan Valkeakosken poliisiasemalta.

Omana opiskeluaikanani poliisikoulutukseen kuului työharjoittelujakso ja tämän jälkeen kenttäjakso. Yhteensä työharjoittelussa oltiin reilun vuoden ajan. Työharjoittelujakso kesti noin kahdeksan kuukautta ja kenttäjakso puolisen vuotta. Harjoittelussa tittelini oli nuorempi konstaapeli.

Työharjoittelun aikana tutustuttiin poliisin erilaisiin työtehtäviin poliisilaitoksen sisällä. Pääsin työskentelemään rikostorjunnan, valvonta- ja hälytystoiminnan sekä liikennevalvonnan puolelle.

Rikostutkinnan puolella pääsin tutkimaan rikosilmoituksia laidasta laitaan ja opettelemaan esitutkintaprosessin kulkua. Valvonta- ja hälytyspuolella suoritettiin hätäkeskuksen antamia tehtäviä. Siellä tehtiin myös oma-aloitteista valvontaa piirin alueella. Liikennevalvonnassa pääsi hoitamaan erilaisia liikennevalvontatehtäviä kuten rattijuopumus- ja ajotapavalvontaa.

Pitkän työharjoittelun aikana opin eri ohjaajien avulla perusteet poliisin työstä. Koulussa opetetut asiat konkretisoituvat “kentällä”. Poliisiammattikorkeakoulun laadukas opetus auttoi paljon harjoittelun aikana. Ehkä suurin oppi oli se, miten erilaisia ihmisiä kohdataan ja miten heidän kanssaan toimitaan. Itse harjoittelussa parasta oli hälytystehtävien suorittaminen ja muutamat haastavat tilanteet, jotka hoituivat kunnialla.

Ennen harjoittelua muistan odottaneeni kovasti työharjoittelun alkua. Halusin päästä tekemään oikeita poliisin töitä. Minulla olleet harjoittelun ohjaajat olivat omien alojensa ammattilaisia ja heiltä saamani opit ovat ajaneet minua eteenpäin työurallani. Olin erittäin tyytyväinen saamaani oppiin harjoittelun päätyttyä. Työ oli juuri sellaista, mitä olin kuvitellut ja haluaisin tulevaisuudessakin tehdä.”

Tutustu poliisin koulutuksiin

Viimeksi päivitetty: 25 kesä 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 13.2.2019

Sähköala tarjoaa kaapelinvetoa ja vaativia suunnittelutehtäviä

Sähköala tarjoaa valtavan määrän mielenkiintoisia työvaihtoehtoja mitä erilaisimmissa ympäristöissä. Lähes takuuvarmasti töitä tarjoavalla alalla oma urapolku on helppo rakentaa opintojen kautta erikoistumalla.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 13.4.2018

Työharjoittelussa: Tuotantoharjoittelijana tv-alan aitiopaikalla

Medianomiopiskelija Aino Tuomisalon työharjoittelu tv-tuotantoyhtiössä oli täynnä mitä erilaisempia tehtäviä. 

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 7.5.2018

Maa- ja metsätalousala

Maa- ja metsätalousala työllistää mm. maatiloilla, metsäteollisuudessa, viheralalla ja eläinten hoidossa. Tutustu maa- ja metsätalousalan työhön, työllisyyteen ja siihen, mitä alalle haluavan kannattaa opiskella!

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Koulutus.fi