Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ammattilaisen haastattelu: Projektipäällikkö

Nimi: Emmi Lindholm

Ammatti: projektipäällikkö

Ikä: 25

Koulutus: HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutusohjelma, jossa pääaineena kansainvälinen markkinointi


Mikä olet ammatiltasi?

Olen tradenomi ja työskentelen tällä hetkellä projektipäällikkönä helsinkiläisessä yrityksessä nimeltä Management Events.

Miten valitsit alasi?

Liiketalous ja siellä etenkin BtoB-puoli ovat kiinnostaneet minua aina kovasti. Myös kansainväliset yrityskulttuurit ja kielet ovat olleet minulle kiinnostuksen kohteita. Kotikaupungistani löytyi mahdollisuus opintoihin, joten valinta oli sitä kautta oikein luonnollinen.

Kerro koulutuksestasi.

Liiketalouden koulutusohjelmasta päällimmäisenä on jäänyt mieleeni monipuolinen kurssitarjonta ja erilaiset yrityscaset, joita pääsimme toteuttamaan. Toisena lukuvuotena erikoistuimme omaan alueeseemme, joka minulle oli kansainvälinen markkinointi ja jossain määrin myös liikkeenjohdon opinnot. Parhaimmat opit omasta koulutuksestani olen saanut ryhmätyöskentely- sekä neuvottelutaitoihin ja kontaktien luomiseen liittyen, sillä nykypäivän työelämässä nämä ovat ne kortit joilla pelataan.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni koostuu yleensä useista toimiston ulkopuolisista, sekä sisäisistä palavereista. Toimistolla ollessani käytän aikaa seuraavan projektini suunnitteluun ja avustan markkinointimateriaalien tekemisessä.

Mitkä ovat työsi parhaat puolet?

Oman työni ehdottomasti paras puoli on verkostoituminen. Pääsen päivittäin tapaamaan Suomen suurimpien yritysten ylintä johtoa ja sitä kautta kasvattamaan ymmärrystäni suomalaisen business-maailman haasteista ja mahdollisuuksista.

Entä mitkä ovat työsi haastavimmat puolet?

Projektipäällikkönä pääsen melko itsenäisesti suunnittelemaan oman projekti- ja viikkoaikatauluni, mikä on minulle sekä haaste että motivaattori. Jatkuva asioiden organisointi, kontaktien hoitaminen, sekä projektitiimin tukeminen vaativat hyvää itsensä manageerausta, jossa pyrin jatkuvasti kehittymään paremmaksi.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Syksyllä Tukholmaan muuttaneena, aion lähitulevaisuudessa keskittyä jälleen ruotsin kielen aktivointiin ja katsoa mitä mahdollisuuksia se minulle avaa kansainvälisessä kentässä.

Lopuksi, minkälaisia vinkkejä sinulla on ammatista kiinnostuneille?

Jos mahdollista, osallistukaa koulun järjestämiin alumnitapaamisiin ja tehkää urasuunnittelua yhdessä opinto-ohjaajan kanssa. Heiltä saatte ideoita siitä, millaisiin tehtäviin tradenomit voivat hakeutua ja mitä aineita koulussa erityisesti kannattaa valikoida omaa uraasi ajatellen. HAAGA-HELIA tarjoaa niin monipuolisen kurssivalikoiman, että sitä kannattaa hyödyntää jo ensimmäisestä opiskeluvuodesta lähtien.

Selaa liiketalouden koulutuksia

Tutustu myös muiden ammattilaisten haastatteluihin

Viimeksi päivitetty: 13 kesä 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 15.1.2019

Suomalaisen tosi-tv:n kulisseissa

Carita von Rutenhjelm, 29, on työskennellyt monen suomalaisille tutun tosi-tv-ohjelman taustajoukoissa. Mitä kaikkea Caritan työhön tv-tuotannossa sisältyy?

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 29.6.2018

Toimistoassistenttina opetusalan järjestössä

Tania Tuomisalo oli työharjoittelussa lasten ja nuorten hyvinvointia tukevassa järjestössä. Harjoittelussa oppi käytännön taitojen lisäksi paljon myös itsestä työntekijänä. 

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 7.6.2018

Ammattilaisen haastattelu: Erityisopettaja

Seija Tervo, 48, työskenteli luokanopettajana, mutta päätti kouluttautua vielä erityisopettajaksi, koska halusi perehtyä enemmän yksittäisen oppilaan oppimisen, kasvun ja kehityksen tukemiseen.

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Koulutus.fi