Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 koulutusta 37 tuloksesta
Näyttää 1-20 koulutusta 37 tuloksesta
12

Valmennuskurssit

Valmennuskurssit tarjoavat yhden tavan oppia yliopiston tai ammattikorkeakoulun sisäänpääsyyn vaadittava tietomäärä ja valmistautua yliopiston pääsykokeisiin. Kursseilla opiskellaan oppimis- ja vastaustekniikoita, joista useilla opiskelijoilla ei ole vankkaa tietopohjaa ennen korkeakouluopiskelua. Lisäksi valmennuskurssit tarjoavat mainion tilaisuuden tavata muita yliopistoon pyrkiviä henkilöitä ja keskustella heidän kanssaan kaikista hakemiseen ja pääsykokeisiin liittyvistä kysymyksistä.  

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen pääsykokeet

Valintakokeiden tarkoituksena on arvioida pyrkijöiden opiskeluvalmiuksia ja kypsyyttä opiskella yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Tyypillisesti valintakoevaatimuksiin kuuluu erillistä kirjallisuutta, joka ilmoitetaan tarkemmin tulevan kevään osalta aina edeltävän vuoden syystalvena marras-, joulukuussa.

Kokeeseen valmistautuminen on suuri prosessi, joka vaatii oikeata asennetta ja riittävää suunnittelua. Valintakoekirjallisuus on hyvä hankkia välittömästi kun se julkaistaan. Vanhojen pääsykoemateriaalien lukeminen voi olla hyödyllistä, mutta niihin kannattaa paneutua varauksella, koska vaatimukset ja kysymykset vaihtelevat vuosittain paljonkin.

Valmennuskurssit suunnitellaan siten, että valmentautumismenetelmät vastaavat kokeiden muuttuvia vaatimuksia.

Valmennuskurssit – motivaatiota ja suunnittelua

Oman motivaation löytäminen on opiskelun A ja O. Ennen valmentautumispäätöksen tekemistä kannattaakin pohtia tarkasti, mitkä ovat omat syyt hakeutua kyseiselle alalle. Huolellinen opiskelun suunnittelu on seuraava askel kohti pääsykokeiden läpäisyä. Kun suunnittelet etukäteen kuinka paljon aiot lukea päivässä ja viikossa, mitä todennäköisimmin vältät viimehetken stressaamisen ennen pääsykoetta. Valmennuskurssit painottavat myös välipäivien pitämistä. Taukojen ja välipäivien pitäminen on myös huomioitava, ettei lukumotivaatio hiivu olemattomiin.

Kuinka valmennuskurssit toimivat?

Tärkeintä pääsykokeissa ei ole se mitä olet vuosien aikana oppinut, vaan sen kuinka osaat esittää oppimasi. Menestyäksesi sinun tulee osoittaa, että olet sisäistänyt opiskelemasi asiat ja osaat tarkastella niitä erilaisista näkökulmista. Sinun on myös osoitettava kykyä omaperäiseen ja oivaltavaan ajatteluun sekä omien näkökantojesi johdonmukaiseen ja selkeään esittämiseen.

Kaikki valmennuskeskukset pitävät kursseja omien opetussuunnitelmiensa mukaan. Yhteistä tietysti kaikille kurssien järjestäjille on, että he haluavat oppilaittensa pääsevän läpi pääsykokeissa. Useimmiten ennen kurssin alkua käydään läpi kurssisuunnitelmat ja aikataulut.

Kurssit muodostuvat useimmiten lähiopetustilanteista, itsenäisestä opiskelusta sekä välikokeista. Välikokeiden ja testien avulla pystyt seuraamaan kehittymistäsi. Lähiopetukseen tärkeänä osana ovat tietysti muistiinpanot ja tehtävien tekeminen. Opettajina valmennuskursseilla toimivat omien alojensa osaajat.

Palaa sivun alkuun

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
EU & Minä

Oletko miettinyt EU-vaihtoa tai opiskelua toisessa EU-maassa? Tai kiinnostaisiko sinua tehdä vapaaehtoistyötä EU:ssa?

Tutustu EU-osioon!

Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!