Suodata
Koulutusala
Valmennuskurssit
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 33 tuloksesta
1
2
Mainokset

Usein kysytyt kysymykset

  • Valmennuskurssit tarjoavat yhden tavan oppia yliopiston tai ammattikorkeakoulun sisäänpääsyyn vaadittava tietomäärä ja valmistautua pääsykokeisiin. Kaikki valmennuskeskukset pitävät kursseja omien opetussuunnitelmiensa mukaan.

  • Valmennuskurssit ovat tarkoitettu kaikille niille, jotka haluavat tukea valmistuessaan pääsykokeisiin. Valmennuskurssit tarjoavat erilaisia harjoituksia ja tärppejä niin itse koetilanteesta kuin varsinaisesta kokeestakin.

  • Valmennuskurssien hinnat voivat vaihdella suuresti riippuen monista tekijöistä, kuten kurssin tyypistä, kestosta ja tarjottavista palveluista. Yleisesti ottaen valmennuskurssit voivat maksaa muutamasta sadasta eurosta useisiin tuhansiin euroihin. Valmennuskursseja valitessa kannattaa kartoittaa tarkasti tarjonta eri kurssien väliltä.

  • Kurssit muodostuvat useimmiten lähiopetustilanteista, itsenäisestä opiskelusta sekä välikokeista. Välikokeiden ja testien avulla pystyt seuraamaan kehittymistäsi. Lähiopetukseen tärkeänä osana ovat tietysti muistiinpanot ja tehtävien tekeminen. Opettajina valmennuskursseilla toimivat omien alojensa osaajat.

Lisää artikkeleja aiheesta: Valmennuskurssit

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Valmennuskurssit

Valmennuskurssit

Valmennuskurssit tarjoavat yhden tavan oppia yliopiston tai ammattikorkeakoulun sisäänpääsyyn vaadittava tietomäärä ja valmistautua yliopiston pääsykokeisiin. Kursseilla opiskellaan oppimis- ja vastaustekniikoita, joista useilla opiskelijoilla ei ole vankkaa tietopohjaa ennen korkeakouluopiskelua. Lisäksi valmennuskurssit tarjoavat mainion tilaisuuden tavata muita yliopistoon pyrkiviä henkilöitä ja keskustella heidän kanssaan kaikista hakemiseen ja pääsykokeisiin liittyvistä kysymyksistä.  

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen pääsykokeet

Valintakokeiden tarkoituksena on arvioida pyrkijöiden opiskeluvalmiuksia ja kypsyyttä opiskella yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Tyypillisesti valintakoevaatimuksiin kuuluu erillistä kirjallisuutta, joka ilmoitetaan tarkemmin tulevan kevään osalta aina edeltävän vuoden syystalvena marras-, joulukuussa.

Kokeeseen valmistautuminen on suuri prosessi, joka vaatii oikeata asennetta ja riittävää suunnittelua. Valintakoekirjallisuus on hyvä hankkia välittömästi kun se julkaistaan. Vanhojen pääsykoemateriaalien lukeminen voi olla hyödyllistä, mutta niihin kannattaa paneutua varauksella, koska vaatimukset ja kysymykset vaihtelevat vuosittain paljonkin.

Valmennuskurssit suunnitellaan siten, että valmentautumismenetelmät vastaavat kokeiden muuttuvia vaatimuksia.

Valmennuskurssit – motivaatiota ja suunnittelua

Oman motivaation löytäminen on opiskelun A ja O. Ennen valmentautumispäätöksen tekemistä kannattaakin pohtia tarkasti, mitkä ovat omat syyt hakeutua kyseiselle alalle. Huolellinen opiskelun suunnittelu on seuraava askel kohti pääsykokeiden läpäisyä. Kun suunnittelet etukäteen kuinka paljon aiot lukea päivässä ja viikossa, mitä todennäköisimmin vältät viimehetken stressaamisen ennen pääsykoetta. Valmennuskurssit painottavat myös välipäivien pitämistä. Taukojen ja välipäivien pitäminen on myös huomioitava, ettei lukumotivaatio hiivu olemattomiin.

Kuinka valmennuskurssit toimivat?

Tärkeintä pääsykokeissa ei ole se mitä olet vuosien aikana oppinut, vaan sen kuinka osaat esittää oppimasi. Menestyäksesi sinun tulee osoittaa, että olet sisäistänyt opiskelemasi asiat ja osaat tarkastella niitä erilaisista näkökulmista. Sinun on myös osoitettava kykyä omaperäiseen ja oivaltavaan ajatteluun sekä omien näkökantojesi johdonmukaiseen ja selkeään esittämiseen.

Kaikki valmennuskeskukset pitävät kursseja omien opetussuunnitelmiensa mukaan. Yhteistä tietysti kaikille kurssien järjestäjille on, että he haluavat oppilaittensa pääsevän läpi pääsykokeissa. Useimmiten ennen kurssin alkua käydään läpi kurssisuunnitelmat ja aikataulut.

Kurssit muodostuvat useimmiten lähiopetustilanteista, itsenäisestä opiskelusta sekä välikokeista. Välikokeiden ja testien avulla pystyt seuraamaan kehittymistäsi. Lähiopetukseen tärkeänä osana ovat tietysti muistiinpanot ja tehtävien tekeminen. Opettajina valmennuskursseilla toimivat omien alojensa osaajat.

Palaa sivun alkuun