Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Ammattiopisto TavastiaRavintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Oletko kiinnostunut työskentelemään kokkina ja erikoistumaan ruokaravintoloiden ruokatuotantoon, kuten ruoka-annosten valmistukseen ja esillelaittoon? Kokki opiskelee ruoanvalmistuksessa tarvittavat kädentaidot ja estetiikan sekä taloudellisen ajattelun ja asiakaspalvelun perusteet. Hänellä on halu tehdä hyvänmakuisia ja kauniita annoskokonaisuuksia.
Kokilta edellytetään myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä, omatoimisuutta, joustavuutta ja hyvää käytöstä sekä siisteyttä.
Ruokapalvelun osaamisalan opintojen sisältö
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto sisältää ammatillisia ja yhteisiä tutkinnon osia. Jokainen kokki opiskelee seuraavat pakolliset ammatilliset tutkinnon osat:
- ravitsemispalveluissa toimiminen
- lounasruokien valmistus
- annosruokien valmistus.
Valinnaisia tutkinnon osia suorittamalla ammattitaitosi syvenee haluamallasi alueella. Voit valita tutkintoosi seuraavia tutkinnon osia:
- à la carte -ruoanvalmistus
- juomien myynti ja tarjoilu
- kahvilapalvelut
- katu- ja pikaruokapalvelut
- luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa
- palvelu- ja jakelukeittiöiden toiminnot
- suurkeittiön ruokatuotanto
- tilaus- ja juhlaruokien valmistus
- vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen.
Opiskelet myös yhteisiä tutkinnon osia:
- viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen; mm. äidinkieli, vieraat kielet, digitaalinen osaaminen
- matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen; mm. matematiikka, fysiikka ja kemia
- yhteiskunta- ja työelämäosaaminen; mm. työelämässä toimiminen, yrittäjyys, työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen, kestävä kehitys.
Voit itse vaikuttaa opiskelupolkuusi ja opiskeluaikaasi. Sinun kanssasi keskustellaan, mitä ja miten haluat opiskella.
Kokki työelämässä
Kokkeja tarvitaan työelämässä ravintolapalvelun osaajina kaikenlaisissa yrityksissä. Valmistuttuasi kokiksi sinulla on osaamista toimia ruoanvalmistustehtävissä, kuten annos- ja lounasruokien valmistuksessa. Saat koulutuksen kautta asiakaspalvelutaitoa työskennellä myös salin puolella. Sinulla on monipuolinen kielitaito, ja osaat toimia digitaalisessa ympäristössä ja verkostoitua ammatillisesti.
Ruokapalvelun osaamisala Kokkina voit työskennellä esimerkiksi erilaisissa ruokaravintoloissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa ja julkisen sektorin toimipaikoissa.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Hakeminen
Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa.
Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa. Mikäli sinulla on sovittuna oppisopimustyöpaikka, voit hakea oppisopimuskoulutukseen.
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki
Ota yhteyttä
Ammattiopisto Tavastia

Ammattiopisto Tavastia
Ammattiopisto Tavastia on osa Koulutuskuntayhtymä Tavastiaa, johon kuuluu ammattiopiston lisäksi neljä lukiota Hämeenlinnasta ja Hattulasta, Vanajaveden Opisto sekä Vanaja Koulutus Oy. Ammattiopistossa opiskelee päivittäin noin 3 000 ammatillista tutkintoa suorittavaa opiskelijaa. Oletko hakemassa ensimmäiseen ammattiisi vai uuteen tutkintoon, täydennystä nykytyöhösi tai...
Ammattiopisto Tavastia sosiaalisessa mediassa
Yhteystiedot
Ammattiopisto Tavastia
Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki täytä seuraavat tiedot: