Sivuston käyttötapa: Mobiili

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan koulutus

Hotelli- ja ravintola-alalla löytyy lukuisia eri ammattivaihtoehtoja, kuten tarjoilija, kokki, ravintolapäällikkö, hovimestari tai hotellipäällikkö. Työskentely esimerkiksi ravintolassa on hauskaa, mutta myös samalla intensiivistä ja fyysisesti vaativaa. Alan työntekijöiltä edellytetäänkin korkeaa stressinsietokykyä, sosiaalisuutta ja palvelualttiutta.

Alla olevasta koulutuslistauksesta voit etsiä hotelli-, ravintola- ja cateringalan koulutuksia. Tutustu koulutusesittelyihin, vertaile oppilaitoksia ja ota yhteyttä kiinnostaviin oppilaitoksiin!

 
Näyttää 1-50 yhteensä 180 tulosta
Hakutulokset Koulutustyyppi Paikka
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Aikuiskoulutusosasto ja oppisopimustoimisto
Ammatilliset perustutkinnot
Mänttä
Voit suorittaa aikuiskoulutuksena hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon Saskyn aikuiskoulutusosastossa Mäntässä. Kaikille tutkinnon suorittajille laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma, josta riippuen opiskelut...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Aikuiskoulutusosasto ja oppisopimustoimisto
Ammatilliset perustutkinnot
Mänttä
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto toteutetaan näyttötutkintoperusteisena päivä/iltamonimuotokoulutuksena. Opinnot sisältävät lähi-, etä-, verkko- ja työssäoppimista. Lisäksi koulutukseen kuuluu itsenäistä opiskelua. Osaaminen...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Jyväskylän palvelualan opisto
         
(6)
Ammatilliset perustutkinnot
Jyväskylä
Kokiksi voit opiskella suorittamalla hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon Jyväskylän palvelualan opistossa. Kokin ammatinkuvaan kuuluu aterioiden valmistaminen yksilöille tai suurimmille...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, tarjoilija
Hyria koulutus
Oppisopimuskoulutus
Useita (2)
Tavoitteena on suorittaa Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija, joko tutkintokoulutuksen kautta tai osallistumalla suoraan näyttöihin. Koulutuksen suorittanut...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Salon seudun ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Salo
Koulutuksessa valitaan yksi osaamisala seuraavista: kokki tarjoilija Koulutus sisältää pakolliset ja valinnaiset tutkinnon osat. Opintojen aikana opiskelijat toteuttavat alueen yritysten...
Hotelli- ja ravintola-alan perustutkinto | kokki
Stadin aikuisopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Helsinki
Kokin työtehtäviin kuuluu monipuoliset ruuanvalmistustehtävät erilaisissa ravitsemisalan toimipaikoissa. Ammattitaitoinen kokki tuntee raaka-aineet ja elintarvikkeet sekä osaa valmistaa herkullista, ravitsevaa ja...
Hotelli- ja ravintola-alan perustutkinto | tarjoilija
Stadin aikuisopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Helsinki
Ravintola- ja cateringalan perustutkinnossa opiskelevan on suoritettava vähintään kuusi tutkinnon osaa. Pakolliset osat: Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen Asiakaspalvelu ja myynti...
Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus | restonomi | monimuotototeutus
Haaga-Helia
AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot
Helsinki
Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon opiskelija muodostaa itselleen selkeän käsityksen hotelli- ja ravintola-alan eri sektoreiden liikkeenjohdossa vaadittavasta asiakaskeskeisestä ja tuloksellisesta toiminnasta....
Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus | restonomi | päivätoteutus
Haaga-Helia
AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Helsinki
Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon opiskelija muodostaa itselleen selkeän käsityksen hotelli- ja ravintola-alan eri sektoreiden liikkeenjohdossa vaadittavasta asiakaskeskeisestä ja tuloksellisesta toiminnasta....
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Sedu
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (4)
Kokki työskentelee muun muassa ravintoloissa, henkilöstö- ja opiskelijaravintoloissa, lounasravintoloissa, liikennemyymälöissä, kahvilaravintoloissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä sekä päiväkotien, koulujen, palvelukeskusten ja sairaaloiden...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Kokki
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Tarjoilija
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Vantaa
Koulutuksen hyödyt Tarjoilijana vastaat muun muassa ruokien ja juomien myynnistä ja jakelusta sekä erilaisista tilaus- ja edustustarjoiluista. Kunnostat myös asiakastiloja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Tarjoilija
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Porvoo
Koulutuksen hyödyt Tarjoilijana vastaat muun muassa ruokien ja juomien myynnistä ja jakelusta sekä erilaisia tilaus- ja edustustarjoiluista. Kunnostat myös asiakastiloja...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Sedu
Ammatilliset perustutkinnot
Seinäjoki
Tarjoilija työskentelee muun muassa ravintoloissa, henkilöstö- ja opiskelijaravintoloissa, lounasravintoloissa, palvelukeittiöissä, liikennemyymälöissä, kahvila- ja pikaruokaravintoloissa sekä juhla- ja pitopalveluyrityksissä. Alan työllisyysnäkymät...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Itä-Karjalan Kansanopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Punkaharju
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa voit valita ruokapalvelun osaamisalan (kokki). Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki toimii ruoan valmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutus
Ammatilliset perustutkinnot
Kokkola
Koulutuksen tavoitteena on hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaminen tai osatutkinnon suorittaminen. Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija osaa toimia mm. asiakaspalvelussa,...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto maahanmuuttajille
Vamia
Ammatilliset perustutkinnot
Vaasa
Koulutuksen aikana suoritetaan ravintola- ja catering-alan perustutkinto näyttötutkintona. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneella on monipuolista alan perusosaamista. Hän palvelee asiakkaita...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Tampereen palvelualan ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Tampere
Tarjoilijan työtehtävät voivat vaihdella työpaikasta riippuen. Työ saattaa sisältää itse tarjoilun lisäksi laaja-alaista asiakaspalvelua ja myyntiä, linjastojen valmistelua, ruoanvalmistamiseen osallistumista,...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Hyria koulutus
Ammatilliset perustutkinnot
Riihimäki
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneella on monipuolista alan perusosaamista.  Ensimmäisenä opiskeluvuonna opinnot koostuvat alan perusteista, jonka jälkeen opiskelija suuntautuu tarjoilijaksi. Opiskelussa...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Oulun seudun ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (4)
Kokin osaamisalan suorittanut kokki osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Kokkina osaat valmistaa...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Tampereen palvelualan ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Tampere
Potentiaalisissa työpaikoissaan ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneen kokin tehtävät vaihtelevat. Työ saattaa sisältää ruoanvalmistuksen lisäksi annosten ja ruokalistojen suunnittelua, tavaratilausten...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Oulun seudun ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (3)
Tarjoilijan ammatillinen tutkinto muodostuu seuraavista tutkinnon osista: Ravitsemispalveluissa toimiminen Asiakaspalvelu ja myynti Annosruokien ja juomien tarjoilu Valinnaiset opinnot Näiden lisäksi...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Vammalan ammattikoulu
Ammatilliset perustutkinnot
Sastamala
Tarjoilijan ammattiin valmistavan ravintola- ja catering-alan perustutkinnon voit suorittaa Vammalan ammattikoulussa. Tarjoilijan ammatissa tärkeää on varmistaa palvelun laadukkuus asiakkaan vierailun...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Kokkola
Ravintola- ja cateringalan perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa: kokki ja tarjoilija. Valmistuttuasi osaat toimia työssä asiakaslähtöisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti. Työn ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Kokki
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Koulutuksen hyödyt Tartu nyt tilaisuuteen! Tässä koulutuksessa sinulla on mahdollisuus suorittaa Ravitsemispalveluissa toimiminen tutkinnon osa Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta. Koulutuksen sisältö Koulutuksen...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Kokki
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Vantaa
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Kokki
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Porvoo
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Valkeakosken ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Valkeakoski
Opiskelet yhteisten tutkinnon osien lisäksi ammatillisia sisältöjä, kuten majoitus- ja ravitsemispalveluita lounas- ja annosruokien valmistusta kahvilapalveluita á la carte-ruoanvalmistusta pikaruokapalveluita...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Luksia
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (2)
Luksian ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tarjoilijan osaamisalan suorittanut hallitsee majoitus- ja ravitsemispalvelut sekä erilaiset tarjoilu-, myynti- ja kahvilapalvelun tehtävät. Koulutuksen...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Vammalan ammattikoulu
Ammatilliset perustutkinnot
Sastamala
Kokiksi voit opiskella suorittamalla ravintola- ja catering-alan perustutkinnon Vammalan ammattikoulussa.  Opintojen tavoitteena on antaa valmiudet ruuan valmistukseen yksittäisinä annoksina tai...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Ammatti-instituutti Iisakki, Hämeenkyrön toimipiste
Ammatilliset perustutkinnot
Hämeenkyrö
Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet. Hän valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille. Työaikana kokki huolehtii asiakkaiden viihtyvyydestä, turvallisuudesta...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Tarjoilija
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Koulutuksen hyödyt Tarjoilijana vastaat muun muassa ruokien ja juomien myynnistä ja jakelusta sekä erilaisia tilaus- ja edustustarjoiluista. Voit myös kunnostaa...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Riveria
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (4)
Haluatko oppia valmistamaan maukasta, terveellistä ja ravitsevaa ruokaa? Opiskele kokin ammatti  ja saat ravintola- ja catering-alan perustutkinnon . Lounasruokien valmistus                            ...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Kokkola
Ravintola- ja cateringalan perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa: kokki ja tarjoilija. Valmistuttuasi osaat toimia työssä asiakaslähtöisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti. Työn ja...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Ammattiopisto SAMIedu
Ammatilliset perustutkinnot
Savonlinna
Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä, palvella suomalaisia ja ulkomaisia asiakkaita...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Hyria koulutus
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (2)
Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaneella on monipuolista alan perusosaamista.  Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa....
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, YO
Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Tampere
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa, myös erityisruokavalioasiakkaille. Kokki...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Luksia
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (2)
Luksian ravintola- ja catering-alan perustutkinto kouluttaa käytännönläheisesti ja työelämälähtöisesti ammattitaitoisia kokkeja, jotka hallitsevat ruoan valmistukseen liittyvät moninaiset vaiheet aina ruokalistan suunnittelusta...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija, YO
Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Tampere
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut tarjoilija kunnostaa asiakastiloja, laittaa esille myytäviä tuotteita sekä esittelee, myy ja tarjoilee asiakkaille tuotteita ja palveluja. Tarjoilija...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Ammatilliset perustutkinnot
Raisio
Kokit valmistavat ruokia ja ruoka-annoksia yksin tai ryhmätyönä. Kokin osaamiseen kuuluu ruokalistojen suunnittelu, elintarvikehygienia, ravitsemus sekä laiteteknologia ja asiakaspalvelu. Työssä tarvitaan...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
PAOK Palvelualan Opisto Kuopio
         
(4)
Ammatilliset perustutkinnot
Kuopio
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto Palvelualan Opisto Kuopiossa valmistaa kokin ammattiin. Koulutuksia voidaan järjestää myös oppisopimus- tai työvoimakoulutuksina. Ravintola- ja cateringalan...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Vantaan ammattiopisto Varia
Ammatilliset perustutkinnot
Vantaa
Asiakaspalvelun osaamisalalla saat perusvalmiudet asiakaspalveluun erilaisin liikeideoin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Opintojen keskeisiä sisältöjä ovat mm. asiakaspalvelu ja myynti sekä annosruokien...
Ravintola- ja catering-ala | kokki | työelämäpainotteinen | verkko- tai lähiopiskelu | oppisopimus mahdollista
Mäntän seudun koulutuskeskus
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (2)
tuntee elintarvikkeita ja raaka-aineita osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille   hallitsee ruoan esille laiton sekä annoksina...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Ammatilliset perustutkinnot
Raisio
Suorita ravintola- ja catering-alan perustutkintokoulutus ja valmistu tarjoilijaksi. Koulutuksessa perehdytään mm. asiakaspalveluun, tarjoiluun ja juhlatilaisuuksien toteuttamiseen. Tutkinnon kokonaislaajuus on 180...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto |Kokki, restaurant cook
Perho Liiketalousopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Helsinki
Haluatko opiskella ravintola-alalle keittiötyön ammattilaiseksi englannin kielellä? Ravintola-ala on kansainvälinen, vauhdikas ja monipuolinen. Kokin koulutus harjaannuttaa sinut perustaidoiltasi monipuoliseksi tekijäksi...
Ravintola- ja catering-ala | tarjoilija | työelämäpainotteinen | verkko- tai lähiopiskelu | oppisopimus mahdollista
Mäntän seudun koulutuskeskus
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (2)
toimii asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisella sektorilla osaa kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita osaa esitellä, myydä ja...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | Kokki, ruokapalvelu
Perho Liiketalousopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Helsinki
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto muuttuu ruokapalvelun perustutkinnoksi 1.8.2018. Taitava ja monipuolinen kokki on keittiön sydän. Perho Liiketalousopiston kokin koulutus antaa...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Novida – ammattiopisto ja lukio
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (2)
Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erikoisruokavalioasiakkaille ja laittaa sen esille joko suurelle joukolle...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Saamelaisalueen koulutuskeskus
Ammatilliset perustutkinnot
Inari
Työskentely ravintola-alalla on monipuolista, vaihtelevaa ja antoisaa. Vaihtelevat työtehtävät pitävät mielen virkeänä, eikä vastaan tule kahta samanlaista päivää. Kehitysmahdollisuudet ammatissa...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | Tarjoilija, asiakaspalvelu
Perho Liiketalousopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Helsinki
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto muuttuu ruokapalvelun perustutkinnoksi 1.8.2018. Tarjoilijan työ on asiakaspalvelu- ja myyntityötä. Perho Liiketalousopiston tarjoilijan koulutus antaa perusvalmiudet...
  • = Haastattelu
  • = Videoesittely
  • = Yo-pohjaiset koulutukset
Näyttää 1-50 yhteensä 180 tulosta
Näytä kaikki (130) koulutukset

Hotelli- ja ravintola-alan koulutus

Hotelli-, ravintola- ja cateringala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ja useita eri suuntautumisvaihtoehtoja. Työpäivät ovat vaihtelevia ja työpäivät moninaisia. Esimerkiksi työajat vaihtelevat paljon valitsemasi ammatin mukaan. 

Alan ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi tarjoilija, kokki, ravintolapäällikkö, vastaanottovirkailija, hovimestari, hotellipäällikkö ja baarimikko.

Hotelli- ja ravintola-alan vaatimukset

Työn tarkat vaatimukset vaihtelevat eri ammattinimikkeiden välillä, mutta alalla on paljon yhteisiä vaatimuksia. 

Ammatinvalinnasta riippumatta hyvä stressinsietokyky, sosiaalisuus ja palvelualttius ovat alan valttikortteja. Joustavuus, hyvät yhteistyötaidot ja järjestelmällisyys ovat myös hyviä ominaisuuksia hektisellä alalla.


Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Ammattikoulujen hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto on kolmen vuoden pituinen tutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös aikuiskoulutuksena. Perustutkinto tarjoaa kolme eri suuntautumisvaihtoehtoa:

  • Hotellipalvelun koulutusohjelma (esim. vastaanottovirkailija)
  • Ravintolan ruokatuotannon koulutusohjelma (esim. ravintolakokki)
  • Ravintolapalvelun koulutusohjelma (esim. tarjoilija)

Hotellipalvelun koulutusohjelmasta valmistunut vastaanottovirkailija työskentelee hotellin, lomakylän tai matkustajakodin vastaanotossa.

Ravintolan ruokatuotannon koulutusohjelmasta valmistunut ravintolakokki suunnittelee ruokalistoja ja valmistaa ruokia, ja voi työskennellä ravintolassa, juhla- ja pitopalveluyrityksessä tai matkustaja- tai rahtialuksella.

Ravintolapalvelun koulutusohjelmasta valmistuneen ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi hovimestari, junatarjoilija, kahvilatarjoilija, laivatarjoilija ja ravintolatyöntekijä.

Muita hotelli-, ravintola- ja cateringalan koulutusvaihtoehtoja

Ammattikorkeakoulujen matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto tarjoaa suuntautumisvaihtoehtoina hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelman sekä hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelman. Koulutus on mahdollista suorittaa myös aikuiskoulutuksena.

Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelmasta valmistunut restonomi voi muun muassa johtaa majoitus- tai ravitsemisliikettä tai matkailualan organisaatiota tai työskennellä elintarvike- tai ravintoalalla.

Hänen tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi hotellinjohtaja, hotellin myyntisihteeri, hovimestari, keittiöpäällikkö, ravintolapäällikkö, ravitsemispäällikkö ja vastaanottopäällikkö

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelmasta valmistunut restonomi voi työskennellä esimerkiksi matkailu-, ravitsemis- ja talousalan esimies- ja johtotehtävissä.

Koulutuksesta valmistuneella on myös valmiudet työskennellä alalla yrittäjänä. Opinnoissa voi suuntautua joko hotelli- ja kongressipalvelujen tai ravitsemispalvelujen johtamiseen.

      Palaa sivun alkuun

      Lähteet: Ammattinetti.fi