Näyttää 1-20 koulutusta 174 tuloksesta
Näyttää 1-20 koulutusta 174 tuloksesta

Hotelli- ja ravintola-alan koulutus

Hotelli-, ravintola- ja cateringala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ja useita eri suuntautumisvaihtoehtoja. Alalla työpäivät ovat usein vaihtelevia ja työpäivät monipuolisia. Esimerkiksi työajat vaihtelevat paljon valitsemasi ammatin mukaan. 

Alan ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi tarjoilija, kokki, ravintolapäällikkö, vastaanottovirkailija, hovimestari, hotellipäällikkö ja baarimikko.

Hotelli- ja ravintola-alan vaatimukset

Työn tarkat vaatimukset vaihtelevat eri ammattinimikkeiden välillä, mutta alalla on paljon yhteisiä vaatimuksia. 

Ammatinvalinnasta riippumatta hyvä stressinsietokyky, sosiaalisuus ja palvelualttius ovat alan valttikortteja. Joustavuus, hyvät yhteistyötaidot ja järjestelmällisyys ovat myös hyviä ominaisuuksia hektisellä alalla.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Ammattikoulujen Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on kolmen vuoden pituinen ammatillinen tutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös aikuisena.

Perustutkinto tarjoaa kaksi eri suuntautumisvaihtoehtoa:

  • Asiakaspalvelun osaamisala
  • Ruokapalvelujen osaamisala

Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittanut tarjoilija osaa

  • toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
  • kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
  • esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittanut kokki osaa

  • toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
  • valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
  • laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.

Miten kouluttaudutaan vastaanottovirkailijaksi?

Vastaanottovirkailijaksi voi kouluttautua suorittamalla Matkailualan perustutkinnon, kolmevuotisen ammatillisen tutkinnon.

Tutkinnon suorittanut vastaanottovirkailija osaa

  • toimia erilaisin liikeideoin toimivien majoitusliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä
  • tehdä asiakkaiden huonevarauksia, sisään kirjaamisen ja lähtöselvityksen
  • esitellä ja myydä tuotteita ja palveluja
  • opastaa paikallisten matkailupalveluiden käytössä.

Muita hotelli-, ravintola- ja cateringalan koulutusvaihtoehtoja

Ammattikorkeakoulujen matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto tarjoaa suuntautumisvaihtoehtoina hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelman sekä hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelman. 

Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelmasta valmistunut Restonomi (AMK) voi muun muassa johtaa majoitus- tai ravitsemisliikettä tai matkailualan organisaatiota tai työskennellä elintarvike- tai ravintoalalla.

Hänen tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi hotellinjohtaja, hotellin myyntisihteeri, hovimestari, keittiöpäällikkö, ravintolapäällikkö, ravitsemispäällikkö ja vastaanottopäällikkö

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelmasta valmistunut restonomi voi työskennellä esimerkiksi matkailu-, ravitsemis- ja talousalan esimies- ja johtotehtävissä.

Koulutuksesta valmistuneella on myös valmiudet työskennellä alalla yrittäjänä. Opinnoissa voi suuntautua joko hotelli- ja kongressipalvelujen tai ravitsemispalvelujen johtamiseen.

      Palaa sivun alkuun

      Lähteet: Ammattinetti.fi, Opintopolku

      Apua opiskelupaikan valintaan?
      Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
      Vertaile koulutuksia
      EU & Minä

      Oletko miettinyt EU-vaihtoa tai opiskelua toisessa EU-maassa? Tai kiinnostaisiko sinua tehdä vapaaehtoistyötä EU:ssa?

      Tutustu EU-osioon!

      Työ & palkka

      Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

      Tutustu osioon!