Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-50 yhteensä 147 tulosta
  • = Haastattelu
  • = Videoesittely
  • = Yo-pohjaiset koulutukset
  • = Jatkuva haku
Näyttää 1-50 yhteensä 147 tulosta

Hotelli- ja ravintola-alan koulutus

Hotelli-, ravintola- ja cateringala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ja useita eri suuntautumisvaihtoehtoja. Työpäivät ovat vaihtelevia ja työpäivät moninaisia. Esimerkiksi työajat vaihtelevat paljon valitsemasi ammatin mukaan. 

Alan ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi tarjoilija, kokki, ravintolapäällikkö, vastaanottovirkailija, hovimestari, hotellipäällikkö ja baarimikko.

Hotelli- ja ravintola-alan vaatimukset

Työn tarkat vaatimukset vaihtelevat eri ammattinimikkeiden välillä, mutta alalla on paljon yhteisiä vaatimuksia. 

Ammatinvalinnasta riippumatta hyvä stressinsietokyky, sosiaalisuus ja palvelualttius ovat alan valttikortteja. Joustavuus, hyvät yhteistyötaidot ja järjestelmällisyys ovat myös hyviä ominaisuuksia hektisellä alalla.

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Ammattikoulujen hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto on kolmen vuoden pituinen tutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös aikuiskoulutuksena. Perustutkinto tarjoaa kolme eri suuntautumisvaihtoehtoa:

  • Hotellipalvelun koulutusohjelma (esim. vastaanottovirkailija)
  • Ravintolan ruokatuotannon koulutusohjelma (esim. ravintolakokki)
  • Ravintolapalvelun koulutusohjelma (esim. tarjoilija)

Hotellipalvelun koulutusohjelmasta valmistunut vastaanottovirkailija työskentelee hotellin, lomakylän tai matkustajakodin vastaanotossa.

Ravintolan ruokatuotannon koulutusohjelmasta valmistunut ravintolakokki suunnittelee ruokalistoja ja valmistaa ruokia, ja voi työskennellä ravintolassa, juhla- ja pitopalveluyrityksessä tai matkustaja- tai rahtialuksella.

Ravintolapalvelun koulutusohjelmasta valmistuneen ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi hovimestari, junatarjoilija, kahvilatarjoilija, laivatarjoilija ja ravintolatyöntekijä.

Muita hotelli-, ravintola- ja cateringalan koulutusvaihtoehtoja

Ammattikorkeakoulujen matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto tarjoaa suuntautumisvaihtoehtoina hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelman sekä hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelman. Koulutus on mahdollista suorittaa myös aikuiskoulutuksena.

Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelmasta valmistunut restonomi voi muun muassa johtaa majoitus- tai ravitsemisliikettä tai matkailualan organisaatiota tai työskennellä elintarvike- tai ravintoalalla.

Hänen tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi hotellinjohtaja, hotellin myyntisihteeri, hovimestari, keittiöpäällikkö, ravintolapäällikkö, ravitsemispäällikkö ja vastaanottopäällikkö

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelmasta valmistunut restonomi voi työskennellä esimerkiksi matkailu-, ravitsemis- ja talousalan esimies- ja johtotehtävissä.

Koulutuksesta valmistuneella on myös valmiudet työskennellä alalla yrittäjänä. Opinnoissa voi suuntautua joko hotelli- ja kongressipalvelujen tai ravitsemispalvelujen johtamiseen.

      Palaa sivun alkuun

      Lähteet: Ammattinetti.fi

      Tilaa uutiskirje
      Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
      Vertaile koulutuksia