Sivuston käyttötapa: Mobiili

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan koulutus

Hotelli- ja ravintola-alalla löytyy lukuisia eri ammattivaihtoehtoja, kuten tarjoilija, kokki, ravintolapäällikkö, hovimestari tai hotellipäällikkö. Työskentely esimerkiksi ravintolassa on hauskaa, mutta myös samalla intensiivistä ja fyysisesti vaativaa. Alan työntekijöiltä edellytetäänkin korkeaa stressinsietokykyä, sosiaalisuutta ja palvelualttiutta.

Alla olevasta koulutuslistauksesta voit etsiä hotelli-, ravintola- ja cateringalan koulutuksia. Tutustu koulutusesittelyihin, vertaile oppilaitoksia ja ota yhteyttä kiinnostaviin oppilaitoksiin!

 
Näyttää 1-50 yhteensä 189 tulosta
   
Hakutulokset Koulutustyyppi Paikka
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Aikuiskoulutusosasto ja oppisopimustoimisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Mänttä
Voit suorittaa aikuiskoulutuksena hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon Saskyn aikuiskoulutusosastossa Mäntässä. Kaikille tutkinnon suorittajille laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma, josta riippuen opiskelut...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Kiipulan ammattiopisto
Ammatilliset erityisoppilaitokset
Useita (2)
Kiipulan ammattiopiston hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa perehdytään ruoanvalmistukseen, keittiön puhtaanapitoon ja astioiden huoltamiseen. Koulutuksen käyneellä on valmiudet työskennellä ruokapalvelun...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Vamia
         
(1)
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Vaasa
Koulutuksen aikana suoritetaan Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto näyttötutkintona. Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneella on monipuolista alan perusosaamista. Hän...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Tampereen palvelualan ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Tampere
Tampereen palvelualan ammattiopistosta valmistunut kokki tuntee ruoanvalmistuksen salat. Hän tuntee erilaiset raaka-aineet ja hallitsee ruokien valmistuksen aina à la carte -ruoista...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Tampereen palvelualan ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Tampere
Tampereen palvelualan ammattiopistosta valmistunut tarjoilija on asiakaspalvelualan ammattilainen. Hänellä on valmiudet työskennellä mitä erilaisimmissa työpaikoissa: kouluttautuneelle tarjoilijalle on kysyntää aina...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Itä-Karjalan Kansanopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Punkaharju
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa voit valita ruokapalvelun osaamisalan (kokki). Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki toimii ruoan valmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto maahanmuuttajille
Vamia
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Vaasa
Koulutuksen aikana suoritetaan Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto näyttötutkintona. Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneella on monipuolista alan perusosaamista. Hän...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | vastaanottovirkailija, YO
Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Tampere
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut henkilö kykenee toimimaan asiakaspalvelijan roolissa erilaisissa majoitusliikkeissä sekä esimerkiksi matkailu-, kylpylä-, terveys- ja hyvinvointipalveluja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | vastaanottovirkailija
Oulun seudun ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Oulu
Kiinnostaako työ asiakaspalvelun parissa? Omaatko hyvät vuorovaikutustaidot ja terävän kielipään? Oulun seudun ammattiopiston vastaanottovirkailijan koulutus saattaa valmistaa sinut unelmiesi työhön!...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Aikuiskoulutusosasto ja oppisopimustoimisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Mänttä
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto toteutetaan näyttötutkintoperusteisena päivä/iltamonimuotokoulutuksena. Opinnot sisältävät lähi-, etä-, verkko- ja työssäoppimista. Lisäksi koulutukseen kuuluu itsenäistä opiskelua. Osaaminen...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Savonlinna
Savonlinnan ammatti- ja aikuisopistosta valmistuu asiakaspalvelun ammattilaisia. Tarjoilijaksi opiskellaan asiakaspalvelun koulutusohjelmassa. Valmistuttuasi saat hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon. Haastava ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Salon seudun ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Salo
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, tarjoilija
Hyria koulutus
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Useita (2)
Oletko kiinnostunut hotelli-, ravintola- tai suurtalousalasta? Haluatko kouluttautua kokin tai tarjoilijan tehtäviin? Hyria järjestään hotelli-, ravintola- ja catering-alan aikuiskoulutuksen, josta...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Jyväskylän palvelualan opisto
         
(6)
Ammatilliset oppilaitokset
Jyväskylä
Kokiksi voit opiskella suorittamalla hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon Jyväskylän palvelualan opistossa. Kokin ammatinkuvaan kuuluu aterioiden valmistaminen yksilöille tai suurimmille...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Valkeakosken ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Valkeakoski
Hotelli-, ravintola- ja catering-alalla tuotetaan majoitus-, ravitsemis-, kokous- ja juhlapalveluja sekä maissa että merellä. Työtehtävät ovat ruoanvalmistus-, tarjoilu-, asiakaspalvelu- ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija, YO
Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Tampere
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut tarjoilija kunnostaa asiakastiloja, laittaa esille myytäviä tuotteita sekä esittelee, myy ja tarjoilee asiakkaille tuotteita ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutus
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Kokkola
Koulutuksen tavoitteena on hotelli-, ravintola- ja cateringalan perusututkinnon suorittaminen tai osatutkinnon suorittaminen. Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perusututkinto suoritetaan näyttötutkintona. Tutkinto rakentuu kolmesta...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Kokki
Pohjois-Karjalan aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Joensuu
Kokit työskentelevät muun muassa ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, suurkeittiöissä sekä juhla- ja pitopalveluyrityksissä. Alan ammattilaisilta vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Keskuspuiston ammattiopisto
Ammatilliset erityisoppilaitokset
Helsinki
Kokin tutkinto antaa valmiuksia työskennellä monipuolisissa tehtävissä ravintoloissa, kahviloissa, suurkeittiöissä ja muissa alan yrityksissä. Keskuspuiston ammattiopiston kokkikoulutuksessa opitaan tekemään monipuolisesti...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Tampereen palvelualan ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Tampere
Tampereen palvelualan ammattiopistosta valmistunut tarjoilija on asiakaspalvelualan ammattilainen. Hänellä on valmiudet työskennellä mitä erilaisimmissa työpaikoissa: kouluttautuneelle tarjoilijalle on kysyntää aina...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Vantaan ammattiopisto Varia
Ammatilliset oppilaitokset
Vantaa
Suorittamalla hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon valmistut mielenkiintosi mukaan kokiksi tai tarjoilijaksi. Suuntautuminen kokin tai tarjoilijan koulutusohjelmaopintoihin tehdään ensimmäisen opiskeluvuoden aikana....
Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus | restonomi | päivätoteutus
Haaga-Helia
Ammattikorkeakoulututkinnot
Helsinki
Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon opiskelija muodostaa itselleen selkeän käsityksen hotelli- ja ravintola-alan eri sektoreiden liikkeenjohdossa vaadittavasta asiakaskeskeisestä ja tuloksellisesta toiminnasta....
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Tampereen palvelualan ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Tampere
Tampereen palvelualan ammattiopistosta valmistunut kokki tuntee ruoanvalmistuksen salat. Hän tuntee erilaiset raaka-aineet ja hallitsee ruokien valmistuksen aina à la carte -ruoista...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Salon seudun ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Salo
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, YO
Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Tampere
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa, myös erityisruokavalioasiakkaille....
Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus | restonomi | monimuotototeutus
Haaga-Helia
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon opiskelija muodostaa itselleen selkeän käsityksen hotelli- ja ravintola-alan eri sektoreiden liikkeenjohdossa vaadittavasta asiakaskeskeisestä ja tuloksellisesta toiminnasta....
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuu Palvelut
Ammatilliset oppilaitokset
Joensuu
Haluatko oppia valmistamaan maukasta, terveellistä ja ravitsevaa ruokaa? Opiskele kokin ammatti Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuussa ja saat hotelli-, ravintola- ja catering-alan...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Tarjoilija
Pohjois-Karjalan aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Joensuu
Tarjoilijan työ painottuu asiakaspalveluun ja myyntiin, joten asiakaspalvelualttius ja kielitaito ovat työssä välttämättömiä. Tarjoilijat työskentelevät asiakkaiden parissa ravintoloissa, kahviloissa, matkailuyrityksissä,...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Tarjoilija
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Vantaa
Koulutuksen hyödyt Tarjoilijana vastaat muun muassa ruokien ja juomien myynnistä ja jakelusta sekä erilaisista tilaus- ja edustustarjoiluista. Kunnostat myös asiakastiloja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Kokki
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Tarjoilija
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Porvoo
Koulutuksen hyödyt Tarjoilijana vastaat muun muassa ruokien ja juomien myynnistä ja jakelusta sekä erilaisia tilaus- ja edustustarjoiluista. Kunnostat myös asiakastiloja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Bovallius-ammattiopisto
Ammatilliset erityisoppilaitokset
Useita (3)
Kokin työtehtäviin kuuluu valmistaa ruokaa erilaisis­sa keittiöissä. Työpaikkoja voivat olla esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt ja pitopalve­lut. Kokki tuntee elintarvikkeet ja...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Sedu
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (4)
Hotelli-, ravintola- ja catering-alalla Koulutuskeskus Sedussa opiskelet ensimmäisen vuoden alan perusopintoja ja sen jälkeen opinnot jatkuvat kokin osaamisalan mukaisesti. Kokin työ on...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Sedu
Ammatilliset oppilaitokset
Seinäjoki
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset valmiudet erityyppisten ammattikeittiöiden ruokatuotanto- ja asiakaspalvelutehtäviin. Osaamisala valitaan ensimmäisen vuoden opintojen jälkeen. Asiakaspalvelun...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Kokki
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Vantaa
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Kokki
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Porvoo
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Hyria koulutus
Ammatilliset oppilaitokset
Riihimäki
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneella on monipuolista alan perusosaamista.  Ensimmäisenä opiskeluvuonna opinnot koostuvat alan perusteista, jonka jälkeen opiskelija suuntautuu tarjoilijaksi. Opiskelussa...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Oulun seudun ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (3)
Ravintola- ja catering-alan työt vaativat myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä ja ammatin keskeisten tietojen ja taitojen hallintaa. Osaamisen painopisteitä ovat asiakaspalveluosaaminen ja...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Vammalan ammattikoulu
Ammatilliset oppilaitokset
Sastamala
Tarjoilijan ammattiin valmistavan ravintola- ja catering-alan perustutkinnon voit suorittaa Vammalan ammattikoulussa. Tarjoilijan ammatissa tärkeää on varmistaa palvelun laadukkuus asiakkaan vierailun...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Oulun seudun ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (4)
Ravintola- ja catering-alan työt vaativat myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä ja ammatin keskeisten tietojen ja taitojen hallintaa. Osaamisen painopisteitä ovat asiakaspalveluosaaminen ja...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Kokkola
Ravintola- ja cateringalan perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa: kokki ja tarjoilija. Valmistuttuasi osaat toimia työssä asiakaslähtöisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti. Työn ja...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Ammatti-instituutti Iisakki, Hämeenkyrön toimipiste
Ammatilliset oppilaitokset
Hämeenkyrö
Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet. Hän valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille. Työaikana kokki huolehtii asiakkaiden viihtyvyydestä, turvallisuudesta...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Tarjoilija
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Koulutuksen hyödyt Tarjoilijana vastaat muun muassa ruokien ja juomien myynnistä ja jakelusta sekä erilaisia tilaus- ja edustustarjoiluista. Voit myös kunnostaa...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Stadin aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Kokin ammatista haaveilevan tulee suorittaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto. Perustutkinnon käytyään opiskelija taitaa alan perusasiat ja voi erityisosaamisestaan riippuen...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Luksia
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (2)
Luksian ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tarjoilijan osaamisalan suorittanut hallitsee majoitus- ja ravitsemispalvelut sekä erilaiset tarjoilu-, myynti- ja kahvilapalvelun tehtävät. Koulutuksen...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Vammalan ammattikoulu
Ammatilliset oppilaitokset
Sastamala
Kokiksi voit opiskella suorittamalla ravintola- ja catering-alan perustutkinnon Vammalan ammattikoulussa.  Opintojen tavoitteena on antaa valmiudet ruuan valmistukseen yksittäisinä annoksina tai...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Kokkola
Ravintola- ja cateringalan perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa: kokki ja tarjoilija. Valmistuttuasi osaat toimia työssä asiakaslähtöisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti. Työn ja...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Luksia
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (2)
Luksian ravintola- ja catering-alan perustutkinto kouluttaa käytännönläheisesti ja työelämälähtöisesti ammattitaitoisia kokkeja, jotka hallitsevat ruoan valmistukseen liittyvät moninaiset vaiheet aina ruokalistan suunnittelusta...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki | verkko- tai lähiopiskelu
Mäntän seudun koulutuskeskus
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (2)
Opiskelu kokiksi verkkoympäristössä on ajasta ja paikasta riippumatonta. Ohjaus tapahtuu pääosin verkossa henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) mukaan. Verkko-oppimiseen kuuluu opiskelijoiden ja...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija
Stadin aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Tarjoilijan ammatista haaveilevan tulee suorittaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto. Perustutkinnon käytyään opiskelija taitaa alan perusasiat ja voi erityisosaamisestaan riippuen...
  • = Videoesittely
  • = Yo-pohjaiset koulutukset
Näyttää 1-50 yhteensä 189 tulosta
Näytä kaikki (139) koulutukset

Hotelli- ja ravintola-alan koulutus

Hotelli-, ravintola- ja cateringala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ja useita eri suuntautumisvaihtoehtoja. Työpäivät ovat vaihtelevia ja työpäivät moninaisia. Esimerkiksi työajat vaihtelevat paljon valitsemasi ammatin mukaan. 

Alan ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi tarjoilija, kokki, ravintolapäällikkö, vastaanottovirkailija, hovimestari, hotellipäällikkö ja baarimikko.

Hotelli- ja ravintola-alan vaatimukset

Työn tarkat vaatimukset vaihtelevat eri ammattinimikkeiden välillä, mutta alalla on paljon yhteisiä vaatimuksia. 

Ammatinvalinnasta riippumatta hyvä stressinsietokyky, sosiaalisuus ja palvelualttius ovat alan valttikortteja. Joustavuus, hyvät yhteistyötaidot ja järjestelmällisyys ovat myös hyviä ominaisuuksia hektisellä alalla.


Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Ammattikoulujen hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto on kolmen vuoden pituinen tutkinto. Tutkinnon voi suorittaa myös aikuiskoulutuksena. Perustutkinto tarjoaa kolme eri suuntautumisvaihtoehtoa:

  • Hotellipalvelun koulutusohjelma (esim. vastaanottovirkailija)
  • Ravintolan ruokatuotannon koulutusohjelma (esim. ravintolakokki)
  • Ravintolapalvelun koulutusohjelma (esim. tarjoilija)

Hotellipalvelun koulutusohjelmasta valmistunut vastaanottovirkailija työskentelee hotellin, lomakylän tai matkustajakodin vastaanotossa.

Ravintolan ruokatuotannon koulutusohjelmasta valmistunut ravintolakokki suunnittelee ruokalistoja ja valmistaa ruokia, ja voi työskennellä ravintolassa, juhla- ja pitopalveluyrityksessä tai matkustaja- tai rahtialuksella.

Ravintolapalvelun koulutusohjelmasta valmistuneen ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi hovimestari, junatarjoilija, kahvilatarjoilija, laivatarjoilija ja ravintolatyöntekijä.

Muita hotelli-, ravintola- ja cateringalan koulutusvaihtoehtoja

Ammattikorkeakoulujen matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto tarjoaa suuntautumisvaihtoehtoina hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelman sekä hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelman. Koulutus on mahdollista suorittaa myös aikuiskoulutuksena.

Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelmasta valmistunut restonomi voi muun muassa johtaa majoitus- tai ravitsemisliikettä tai matkailualan organisaatiota tai työskennellä elintarvike- tai ravintoalalla.

Hänen tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi hotellinjohtaja, hotellin myyntisihteeri, hovimestari, keittiöpäällikkö, ravintolapäällikkö, ravitsemispäällikkö ja vastaanottopäällikkö

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelmasta valmistunut restonomi voi työskennellä esimerkiksi matkailu-, ravitsemis- ja talousalan esimies- ja johtotehtävissä.

Koulutuksesta valmistuneella on myös valmiudet työskennellä alalla yrittäjänä. Opinnoissa voi suuntautua joko hotelli- ja kongressipalvelujen tai ravitsemispalvelujen johtamiseen.

      Palaa sivun alkuun

      Lähteet: Ammattinetti.fi