Video
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Ruokapalvelun osaamisala
Kokki tuntee raaka-aineet, valmistaa maittavia, erilaisia ruoka-annoksia ja ruokalajeja ja huolehtii keittiön puhtaudesta kestävän kehityksen periaatteet huomioiden. Kokkina vastaat omalta osaltasi myös asiakkaiden viihtymisestä, turvallisuudesta ja tyytyväisyydestä. Kokin työssä pääset käyttämään luovuuttasi ja kädentaitojasi, osaat huomioida ravitsemissuositukset ja erilaiset erityisruokavaliot. Työ on usein kiireistä, joten hyvä organisointi- ja paineensietokyky ovat tärkeitä ominaisuuksia.
Ravintola- ja cateringalan perustutkinon opinnoissa opiskellaan käytönnön töitä tekemällä niin oppilaitoksessa kuin työpaikoilla. Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon kokkiopiskelijat tuottavat ruokapalveluita Vuoksin suurkeittiöllä opiskelijoille ja henkilökunnalle. Ravintolaruokaa myydään, valmistetaan ja tarjoillaan opetusravintola Oppikokissa.
Tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä esimerkiksi kahviloissa, ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, liikenneravintoloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalousalan toimipaikoissa.
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Yleinen jatko-opintokelpoisuus tarkoittaa sitä, että voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa.
Koulutuksen sisältö
Ruokapalvelujen osaamisala
Pakolliset tutkinnon osat:
- Ravitsemispalveluissa toimiminen 20osp
- Lounasruokien valmistus 40 osp
- Annosruokien valmistus 20 osp
Valinnaisia tutkinnon osia valitaan yhteensä 60 osp
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Hakeminen
Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.
Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Ota yhteyttä
Vuoksi

Vuoksi – Omalle matkalle
Toisille on selvillä suunta, toisille määränpää. Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksin tehtävänä on toimia oppaana kasvun reiteillä ja tuoda tietoa sekä taitoa tämän hetken ja huomisen työelämän tarpeisiin. Vuoksin toimipaikat sijaitsevat Etelä-Pohjanmaalla, Kauhajoella. Oppilaitos tarjoaa ammatillista perus- ja täydennyskoulutusta nuorille ja aikuisille....
Yhteystiedot
Vuoksi
Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki täytä seuraavat tiedot: