Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kokin koulutus

Kokki työskentelee ruuanvalmistuksen tehtävissä esimerkiksi kahviloissa, ravintoloissa ja julkisen sektorin toimipaikoissa. Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet ja osaa valmistaa terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille. Kokin koulutus valmistaa alan työtehtäviin.

Alla olevasta koulutuslistauksesta voit etsiä kokin koulutuksia. Tutustu koulutusesittelyihin, vertaile oppilaitoksia ja ota yhteyttä kiinnostaviin oppilaitoksiin!

 
Näyttää 1-50 yhteensä 73 tulosta
   
Hakutulokset Koulutustyyppi Paikka
Hotelli-, ravintola-, ja cateringalan perustutkinto | Kokki
Novida – ammattiopisto ja lukio
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Useita (2)
Haluatko työskennellä ruoan parissa? Ravintola- ja cateringalan perustutkinto antaa monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Kokki työskentelee ruoanvalmistuksen tehtävissä...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Stadin ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Helsinki
Kokin ammatista haaveilevan tulee suorittaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto. Perustutkinnon käytyään opiskelija taitaa alan perusasiat ja voi erityisosaamisestaan riippuen...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Porvoon ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Porvoo
Amistossa voit suorittaa hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon ja valmistua kokiksi. Kokin työtehtäviä ovat maukkaiden ruokalajien sekä leivonnaisten valmistaminen. Tehtäviin...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Hyria koulutus
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (2)
Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaneella on monipuolista alan perusosaamista.  Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa....
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Stadin aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Kokin ammatista haaveilevan tulee suorittaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto. Perustutkinnon käytyään opiskelija taitaa alan perusasiat ja voi erityisosaamisestaan riippuen...
Hotelli- ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Saamelaisalueen koulutuskeskus
Ammatilliset oppilaitokset
Inari
Rakastatko ruoanlaittoa? Oletko parhaimmillasi kokeilemassa keittiössä uusia makuelämyksiä? Tule mukaan makujen kiehtovaan maailmaan ja tee maukkaita ruokia ravintolassa! Kun olet...
Hotelli- ja ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Vamia
Ammatilliset oppilaitokset
Vaasa
Kokkina valmistat ruokia ja huolehdit annosten esillepanosta sekä muista keittiön töistä. Työsi on vuorotyötä, ja työajat ajoittuvat usein iltoihin ja...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Useita (2)
Haluaisitko päästä loihtimaan silmiä ja makuhermoja hiveleviä annoksia erilaisiin tilaisuuksiin? Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaneena tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (2)
Haluaisitko päästä loihtimaan silmiä ja makuhermoja hiveleviä annoksia erilaisiin tilaisuuksiin? Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaneena tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Bovallius-ammattiopisto
Ammatilliset erityisoppilaitokset
Useita (3)
Kokin työtehtäviin kuuluu valmistaa ruokaa erilaisis­sa keittiöissä. Työpaikkoja voivat olla esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt ja pitopalve­lut. Kokki tuntee elintarvikkeet ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Tampere
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittamalla saat monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Voit työskennellä monipuolisten tehtävien parissa ravintoloissa, hotelleissa,...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Valkeakoski
Hotelli-, ravintola- ja catering-alalla tuotetaan majoitus-, ravitsemis-, kokous- ja juhlapalveluja sekä maissa että merellä. Työtehtävät ovat ruoanvalmistus-, tarjoilu-, asiakaspalvelu- ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Kokki
Edupoli
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Porvoo
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Kokki
Edupoli
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Vantaa
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Kokki
Edupoli
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Luksia
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (2)
Luksian hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto kouluttaa käytännönläheisesti ja työelämälähtöisesti ammattitaitoisia kokkeja, jotka hallitsevat ruoan valmistukseen liittyvät moninaiset vaiheet aina ruokalistan...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Omnia Koulutus
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Espoo
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto tarjoaa monipuolista alan perusosaamista. Kokki pystyy toimimaan yrityksissä ja toimipaikoissa majoitus- ja ravitsemispalvelutehtävissä esimerkiksi myynnin,...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Jyväskylän palvelualan opisto
         
(6)
Ammatilliset oppilaitokset
Jyväskylä
Kokiksi voit opiskella suorittamalla hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon Jyväskylän palvelualan opistossa. Kokin ammatinkuvaan kuuluu aterioiden valmistaminen yksilöille tai suurimmille...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Itä-Karjalan Kansanopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Punkaharju
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa voit valita ruokapalvelun osaamisalan (kokki). Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki toimii ruoan valmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Ylä-Savon ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Iisalmi
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnolla valmistut kolmessa vuodessa kokiksi. Mikäli viihdyt keittiössä, sinulta löytyy mielikuvitusta ja positiivista asiakaspalveluasennetta kokin työ...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Oulun seudun ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (2)
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan työt vaativat myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä ja ammatin keskeisten tietojen ja taitojen hallintaa. Osaamisen painopisteitä ovat asiakaspalveluosaaminen...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Kokkola
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkinto koostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osp), ammattitaitoa täydentävistä...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Koulutuskeskus Sedu
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (4)
Hotelli-, ravintola- ja catering-alalla Koulutuskeskus Sedussa opiskelet ensimmäisen vuoden alan perusopintoja ja sen jälkeen opinnot jatkuvat kokin osaamisalan mukaisesti. Kokin työ on...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Vammalan ammattikoulu
Ammatilliset oppilaitokset
Sastamala
Kokiksi voit opiskella suorittamalla hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon Vammalan ammattikoulussa.  Opintojen tavoitteena on antaa valmiudet ruuan valmistukseen yksittäisinä annoksina...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Ammatti-instituutti Iisakki, Hämeenkyrön toimipiste
Ammatilliset oppilaitokset
Hämeenkyrö
Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet. Hän valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille. Työaikana kokki huolehtii asiakkaiden viihtyvyydestä, turvallisuudesta...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Rasekon ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Raisio
Kokit valmistavat ruokia ja ruoka-annoksia yksin tai ryhmätyönä. Kokin osaamiseen kuuluu ruokalistojen suunnittelu, elintarvikehygienia, ravitsemus sekä laiteteknologia ja asiakaspalvelu. Työssä tarvitaan...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | Kokki, ruokapalvelu
Perho Liiketalousopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Helsinki
Osaamisala: Ruokapalvelu Taitava ja monipuolinen kokki on keittiön sydän. Perho Liiketalousopiston kokin koulutus antaa perusvalmiudet työskennellä kokin työtehtävissä esimerkiksi ravintoloissa. Voit...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Keskuspuiston ammattiopisto
Ammatilliset erityisoppilaitokset
Helsinki
Kokin tutkinto antaa valmiuksia työskennellä monipuolisissa tehtävissä ravintoloissa, kahviloissa, suurkeittiöissä ja muissa alan yrityksissä. Keskuspuiston ammattiopiston kokkikoulutuksessa opitaan tekemään monipuolisesti...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Mäntän seudun koulutuskeskus
Ammatilliset oppilaitokset
Mänttä
Mäntän seudun koulutuskeskus tarjoaa kokin työelämäpainotteisen koulutuksen, joka sisältää myös verkko-opetusta. Opiskelu kestää noin 1- 2 vuotta - opintojen kesto määritellään...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Tampereen palvelualan ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Tampere
Tampereen palvelualan ammattiopistosta valmistunut kokki tuntee ruoanvalmistuksen salat. Hän tuntee erilaiset raaka-aineet ja hallitsee ruokien valmistuksen aina à la carte -ruoista...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Omnia Koulutus
Ammatilliset oppilaitokset
Espoo
Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille ja osaa laittaa sen esille sekä suurelle...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
PAOK Palvelualan Opisto Kuopio
         
(4)
Ammatilliset oppilaitokset
Kuopio
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto Palvelualan Opisto Kuopiossa valmistaa kokin ammattiin. Koulutuksia voidaan järjestää myös oppisopimus- tai työvoimakoulutuksina. Hotelli-, ravintola- ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Tampereen palvelualan ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Tampere
Tampereen palvelualan ammattiopistosta valmistunut kokki tuntee ruoanvalmistuksen salat. Hän tuntee erilaiset raaka-aineet ja hallitsee ruokien valmistuksen aina à la carte -ruoista...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutus
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Kokkola
Koulutuksen tavoitteena on hotelli-, ravintola- ja cateringalan perusututkinnon suorittaminen tai osatutkinnon suorittaminen. Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perusututkinto suoritetaan näyttötutkintona. Tutkinto rakentuu kolmesta...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, YO
Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Tampere
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa, myös erityisruokavalioasiakkaille....
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Ammattiopisto Luovi
Ammatilliset erityisoppilaitokset
Useita (7)
Kokki on ruoanvalmistuksen ammattilainen. Hän työskentelee ruoanvalmistuksen tehtävissä esimerkiksi kahviloissa, ravintoloissa ja suurkeittiöissä. Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistaa ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, tarjoilija
Hyria koulutus
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Useita (2)
Oletko kiinnostunut hotelli-, ravintola- tai suurtalousalasta? Haluatko kouluttautua kokin tai tarjoilijan tehtäviin? Hyria järjestään hotelli-, ravintola- ja catering-alan aikuiskoulutuksen, josta...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Salon seudun ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Salo
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija tai kokki
Suomen Diakoniaopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Hotelli-, ravintola- ja catering-alalla tuotetaan majoitus-, ravitsemis-, kokous- ja juhlapalveluja sekä maissa että merellä. Työtehtävät ovat ruoanvalmistus-, tarjoilu-, asiakaspalvelutehtäviä. Alalla...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuu Palvelut
Ammatilliset oppilaitokset
Joensuu
Haluatko oppia valmistamaan maukasta, terveellistä ja ravitsevaa ruokaa? Opiskele kokin ammatti Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuussa ja saat hotelli-, ravintola- ja catering-alan...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Salon seudun ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Salo
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Vantaan ammattiopisto Varia
Ammatilliset oppilaitokset
Vantaa
Suorittamalla hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon valmistut mielenkiintosi mukaan kokiksi tai tarjoilijaksi. Suuntautuminen kokin tai tarjoilijan koulutusohjelmaopintoihin tehdään ensimmäisen opiskeluvuoden aikana....
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Kokki
Pohjois-Karjalan aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Joensuu
Kokit työskentelevät muun muassa ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, suurkeittiöissä sekä juhla- ja pitopalveluyrityksissä. Alan ammattilaisilta vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Oulun seudun ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Useita (3)
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan työt vaativat myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä ja ammatin keskeisten tietojen ja taitojen hallintaa. Osaamisen painopisteitä ovat asiakaspalveluosaaminen...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Rasekon aikuisopisto Timali
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Raisio
Rasekon aikuisopisto Timali tarjoaa aikuiskoulutuksena mahdollisuuden suorittaa hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon. Koulutuksessa opitaan valmistamaan maukkaita, ravitsevia ja terveellisiä lounas- ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto nuorille aikuisille | kokki
Omnia Koulutus
Osaamisohjelmat 20–50-vuotiaille
Espoo
Omnia Koulutuksessa voit suorittaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon ja valmistua kokiksi. Koulutus on tarkoitettu 20–29 -vuotiaille nuorille aikuisille, joilla ei...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki | verkko-opetus
Mäntän seudun koulutuskeskus
Ammatilliset oppilaitokset
Verkko- tai etäopiskelu
Opiskelu kokiksi verkkoympäristössä on ajasta ja paikasta riippumatonta. Ohjaus tapahtuu pääosin verkossa henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) mukaan. Verkko-oppimiseen kuuluu opiskelijoiden ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, tarjoilija ja vastaanottovirkailija
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (3)
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittamalla saat monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Voit työskennellä monipuolisten tehtävien parissa ravintoloissa, hotelleissa,...
Suurtalouskokin ammattitutkinto - Suurtalouskokki
Edupoli
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Porvoo
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Suurtalouskokin ammattitutkinto
Savon ammatti- ja aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Kuopio
Suurtalouskokin ammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat suurtalousalan ruoanvalmistustehtävissä, mutta eivät ole suorittaneet ammattitutkintoa. Opetus tapahtuu verkossa kaksipäiväistä starttitapahtumaa lukuunottamatta. Suurtalouskokin...
  • = Haastattelu
  • = Videoesittely
  • = Yo-pohjaiset koulutukset
Näyttää 1-50 yhteensä 73 tulosta
12
Näytä kaikki (23) koulutukset

Kokin koulutus opettaa kädentaitoja

Haluatko opiskella alaa, jolla tarvitaan joukkuepelaajahenkeä, kädentaitoja, palveluhenkisyyttä ja hyvää makuaistia? Kokin koulutus valmistaa työskentelemään ravintola-alan monissa tehtävissä. 

Mikäli ruoka ja sen valmistus kiinnostavat sinua, kokin opinnot voivat olla sinua varten!

Kokin työn vaatimukset

Kokilta vaaditaan joustavuutta sekä paineensietokykyä. Keittiön usein kiireinen työtahti edellyttää ripeyttä, organisointikykyä sekä hyvä vuorovaikutustaitoja.

Kokin työssä tarvitaan lisäksi kädentaitoja, mielikuvitusta sekä hyvää väri-, maku- ja hajuaistia. Vaikka tarkka makuaisti onkin hyvä ominaisuus, maistamisessa voi myös kehittyä.

Kokilta vaaditaan raaka-aineiden ja ruoka-aineiden sekä eri valmistusmenetelmien perusteellista tuntemusta. Lisäksi on osattava tarjolle asettelun osaamista sekä asiakaspalvelutaitoja.

Kokin on hyvä osata myös taloudellista ajattelua raaka-aineiden ja ruoka-aineiden käsittelyssä. Ravintolakokin työssä keskeistä on myös hygieniaosaaminen – elintarvikehygienia, käsittely, hygieeniset työtavat ja käsihygienia.

Seisomatyö rasittaa erityisesti selkää ja jalkoja. Erilaisille ruoka-aineille ja pesukemikaaleille allergisten on vaikea toimia kokin ammatissa. Kuuma ja meluisa työympäristö voi olla joillekin hankala.

Kokiksi opiskelu eri oppilaitoksissa

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voidaan suorittaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto kokiksi suuntautuen.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena ja näyttötutkintona kokin työtehtävissä.

Näyttötutkintoina voidaan suorittaa myös ravintolakokin ja suurtalouskokin ammattitutkinto sekä dieettikokin erikoisammattitutkinto.

Kokki työelämässä

Kokin työpaikkana voi olla esimerkiksi hotelliravintola, korkeatasoinen ruokaravintola, henkilöstöravintola tai etninen ravintola. Ammattinimikkeenä voi olla esimerkiksi keittäjä, ravintolakokki, kylmäkkö, pitokokki, pääkokki tai suurtalouskokki.

Ravintola- ja majoitusala työllistävät yhteensä noin 80 000 henkilöä. Alalla työskentelee paljon osa-aikaisia työntekijöitä sekä vuokratyöläisiä, sillä palvelujen kysyntä vaihtelee sesonkien mukaan.

Alalle työllistymistä edesauttaa vahvan ammattitaidon lisäksi halu työskennellä ihmisten parissa, asiakaspalveluosaaminen, vuorovaikutustaidot, ryhmätyötaidot, oma-aloitteisuus ja kielitaito.

Palaa sivun alkuun

Lähteet:  Ammattinetti.fi, Omnia.fi, Keuda.fi