Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kokin koulutus

Kokki työskentelee ruuanvalmistuksen tehtävissä esimerkiksi kahviloissa, ravintoloissa ja julkisen sektorin toimipaikoissa. Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet ja osaa valmistaa terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille. Kokin koulutus valmistaa alan työtehtäviin.

Alla olevasta koulutuslistauksesta voit etsiä kokin koulutuksia. Tutustu koulutusesittelyihin, vertaile oppilaitoksia ja ota yhteyttä kiinnostaviin oppilaitoksiin!

 
Näyttää 1-50 yhteensä 61 tulosta
Hakutulokset Koulutustyyppi Paikka
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Stadin ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Helsinki
Kokin työtehtäviin kuuluu monipuoliset ruuanvalmistustehtävät erilaisissa ravitsemisalan toimipaikoissa. Ammattitaitoinen kokki tuntee raaka-aineet ja elintarvikkeet sekä osaa valmistaa herkullista, ravitsevaa ja...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Saamelaisalueen koulutuskeskus
Ammatilliset perustutkinnot
Inari
Työskentely ravintola-alalla on monipuolista, vaihtelevaa ja antoisaa. Vaihtelevat työtehtävät pitävät mielen virkeänä, eikä vastaan tule kahta samanlaista päivää. Kehitysmahdollisuudet ammatissa...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Savon ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (2)
Kokkina valmistat ravitsevia ja maittavia arkiruokia ja näyttäviä juhlaruokia ammattikeittiössä. Tunnet raaka-aineet ja huolehdit keittiön puhtaudesta. Paineensietokykysi on täyttä rautaa...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Edupoli nuorille
Ammatilliset perustutkinnot
Porvoo
Edupolissa voit suorittaa ravintola- ja cateringalan perustutkinnon ja valmistua kokiksi. Kokin työtehtäviä ovat maukkaiden ruokalajien sekä leivonnaisten valmistaminen. Tehtäviin kuuluu...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Novida – ammattiopisto ja lukio
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (2)
Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erikoisruokavalioasiakkaille ja laittaa sen esille joko suurelle joukolle...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Itä-Karjalan Kansanopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Punkaharju
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa voit valita ruokapalvelun osaamisalan (kokki). Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki toimii ruoan valmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Vamia
Ammatilliset perustutkinnot
Vaasa
Kokkina valmistat ruokia ja huolehdit annosten esillepanosta sekä muista keittiön töistä. Työsi on vuorotyötä, ja työajat ajoittuvat usein iltoihin ja...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Luksia
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (2)
Luksian ravintola- ja catering-alan perustutkinto kouluttaa käytännönläheisesti ja työelämälähtöisesti ammattitaitoisia kokkeja, jotka hallitsevat ruoan valmistukseen liittyvät moninaiset vaiheet aina ruokalistan suunnittelusta...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Ammatti-instituutti Iisakki, Hämeenkyrön toimipiste
Ammatilliset perustutkinnot
Hämeenkyrö
Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet. Hän valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille. Työaikana kokki huolehtii asiakkaiden viihtyvyydestä, turvallisuudesta...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Hyria koulutus
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (2)
Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaneella on monipuolista alan perusosaamista.  Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa....
Hotelli- ja ravintola-alan perustutkinto | kokki
Stadin aikuisopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Helsinki
Kokin työtehtäviin kuuluu monipuoliset ruuanvalmistustehtävät erilaisissa ravitsemisalan toimipaikoissa. Ammattitaitoinen kokki tuntee raaka-aineet ja elintarvikkeet sekä osaa valmistaa herkullista, ravitsevaa ja...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Sedu
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (4)
Kokki työskentelee muun muassa ravintoloissa, henkilöstö- ja opiskelijaravintoloissa, lounasravintoloissa, liikennemyymälöissä, kahvilaravintoloissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä sekä päiväkotien, koulujen, palvelukeskusten ja sairaaloiden...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
PAOK Palvelualan Opisto Kuopio
         
(4)
Ammatilliset perustutkinnot
Kuopio
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto Palvelualan Opisto Kuopiossa valmistaa kokin ammattiin. Koulutuksia voidaan järjestää myös oppisopimus- tai työvoimakoulutuksina. Ravintola- ja cateringalan...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | Kokki, ruokapalvelu
Perho Liiketalousopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Helsinki
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto muuttuu ruokapalvelun perustutkinnoksi 1.8.2018. Taitava ja monipuolinen kokki on keittiön sydän. Perho Liiketalousopiston kokin koulutus antaa...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Oulun seudun ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (4)
Kokin osaamisalan suorittanut kokki osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Kokkina osaat valmistaa...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Ammatilliset perustutkinnot
Raisio
Kokit valmistavat ruokia ja ruoka-annoksia yksin tai ryhmätyönä. Kokin osaamiseen kuuluu ruokalistojen suunnittelu, elintarvikehygienia, ravitsemus sekä laiteteknologia ja asiakaspalvelu. Työssä tarvitaan...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Vammalan ammattikoulu
Ammatilliset perustutkinnot
Sastamala
Kokiksi voit opiskella suorittamalla ravintola- ja catering-alan perustutkinnon Vammalan ammattikoulussa.  Opintojen tavoitteena on antaa valmiudet ruuan valmistukseen yksittäisinä annoksina tai...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Valkeakosken ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Valkeakoski
Opiskelet yhteisten tutkinnon osien lisäksi ammatillisia sisältöjä, kuten majoitus- ja ravitsemispalveluita lounas- ja annosruokien valmistusta kahvilapalveluita á la carte-ruoanvalmistusta pikaruokapalveluita...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto |Kokki, restaurant cook
Perho Liiketalousopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Helsinki
Haluatko opiskella ravintola-alalle keittiötyön ammattilaiseksi englannin kielellä? Ravintola-ala on kansainvälinen, vauhdikas ja monipuolinen. Kokin koulutus harjaannuttaa sinut perustaidoiltasi monipuoliseksi tekijäksi...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Tampereen palvelualan ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Tampere
Potentiaalisissa työpaikoissaan ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneen kokin tehtävät vaihtelevat. Työ saattaa sisältää ruoanvalmistuksen lisäksi annosten ja ruokalistojen suunnittelua, tavaratilausten...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Kokki
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Porvoo
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Kokki
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Vantaa
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Riveria
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (4)
Haluatko oppia valmistamaan maukasta, terveellistä ja ravitsevaa ruokaa? Opiskele kokin ammatti  ja saat ravintola- ja catering-alan perustutkinnon . Lounasruokien valmistus                            ...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Kokkola
Ravintola- ja cateringalan perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa: kokki ja tarjoilija. Valmistuttuasi osaat toimia työssä asiakaslähtöisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti. Työn ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Kokki
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Jyväskylän palvelualan opisto
         
(6)
Ammatilliset perustutkinnot
Jyväskylä
Kokiksi voit opiskella suorittamalla hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon Jyväskylän palvelualan opistossa. Kokin ammatinkuvaan kuuluu aterioiden valmistaminen yksilöille tai suurimmille...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki / laivakokki
Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (2)
Olitpa kokkina maalla tai merellä, ymmärrät erilaiset ruokagenret, ja niiden ominaispiirteet. Riippuen suuntautumisestasi voit työskennellä joko á la carte -,...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija tai kokki
Suomen Diakoniaopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Helsinki
Ravintola- ja catering-alalla tuotetaan majoitus-, ravitsemis-, kokous- ja juhlapalveluja sekä maissa että merellä. Työtehtävät ovat ruoanvalmistus-, tarjoilu-, asiakaspalvelutehtäviä. Alalla toimiminen...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, tarjoilija
Hyria koulutus
Oppisopimuskoulutus
Useita (2)
Tavoitteena on suorittaa Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija, joko tutkintokoulutuksen kautta tai osallistumalla suoraan näyttöihin. Koulutuksen suorittanut...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki, tarjoilija
Ylä-Savon ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Iisalmi
Tarjoilija hallitsee erityyppisten ravintoloiden salityöskentelyn. Hän huolehtii ravintolan tekstiileistä, astioista, laseista ja ruokailuvälineistä sekä kattaa ja siistii pöytiä. Tarjoilijalla on...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutus
Ammatilliset perustutkinnot
Kokkola
Koulutuksen tavoitteena on hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaminen tai osatutkinnon suorittaminen. Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija osaa toimia mm. asiakaspalvelussa,...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Vantaan ammattiopisto Varia
Ammatilliset perustutkinnot
Vantaa
Asiakaspalvelun osaamisalalla saat perusvalmiudet asiakaspalveluun erilaisin liikeideoin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Opintojen keskeisiä sisältöjä ovat mm. asiakaspalvelu ja myynti sekä annosruokien...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, YO
Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Tampere
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa, myös erityisruokavalioasiakkaille. Kokki...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Salon seudun ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Salo
Koulutuksessa valitaan yksi osaamisala seuraavista: kokki tarjoilija Koulutus sisältää pakolliset ja valinnaiset tutkinnon osat. Opintojen aikana opiskelijat toteuttavat alueen yritysten...
Ravintola- ja catering-ala | kokki | työelämäpainotteinen | verkko- tai lähiopiskelu | oppisopimus mahdollista
Mäntän seudun koulutuskeskus
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (2)
tuntee elintarvikkeita ja raaka-aineita osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille   hallitsee ruoan esille laiton sekä annoksina...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Kokki
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Koulutuksen hyödyt Tartu nyt tilaisuuteen! Tässä koulutuksessa sinulla on mahdollisuus suorittaa Ravitsemispalveluissa toimiminen tutkinnon osa Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta. Koulutuksen sisältö Koulutuksen...
Ravintola- ja cateringalan yhdistelmätutkinto | perustutkinto ja ylioppilastutkinto
Perho Liiketalousopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Helsinki
Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon yhdistelmätutkinnosta valmistut kokiksi ja ylioppilaaksi.  Perustutkinnon rinnalla suoritat lukion aineopintoja ja ylioppilastutkinnon. Opinnot on rytmitetty siten, että...
Suurtalouskokin ammattitutkinto
Savon ammattiopisto
Ammattitutkinnot
Kuopio
Suurtalouskokin ammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat suurtalousalan ruoanvalmistustehtävissä, mutta eivät ole suorittaneet ammattitutkintoa. Opetus tapahtuu verkossa kaksipäiväistä starttitapahtumaa lukuunottamatta. Suurtalouskokin...
Suurtalouskokin ammattitutkinto - Suurtalouskokki
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Porvoo
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Suurtalouskokin ammattitutkinto - Suurtalouskokki
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Gastronominen kokkikoulutus englanniksi Espanjassa
Study for a better future
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot
Espanja
Gastronominen kokkikoulutus on uniikki niin monella tavalla, että on vaikea valita, minkä nimeäisi tärkeimmäksi. Opiskelumaa? Kaupunki? Maailmankuulut kokit ja ravintolat? Koulutuksen...
Ravintolakokin ammattitutkinto
Stadin aikuisopisto
Ammattitutkinnot
Helsinki
Banketti- ja tilausruokien valmistus Kylmänä tarjottavien ruokien valmistus Fine Dining -ruoanvalmistus Elämysruoan valmistus Yrittäjänä toimiminen Muun ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tutkinnon...
Suurtalouskokin ammattitutkinto
Stadin aikuisopisto
Ammattitutkinnot
Helsinki
Tilaus- ja juhlapalvelut Erityisruokavalioaterioiden valmistus Kasvisruokavalioaterioiden valmistus Yrittäjyys Muun ammattitutkinnon tutkinnon osa....
Suurtalouskokin ammattitutkinto | työelämäpainotteinen | verkko- tai lähiopiskelu | oppisopimus mahdollista
Mäntän seudun koulutuskeskus
Ammattitutkinnot
Useita (2)
Pakollinen tutkinnon osa: ruoanvalmistus ammattikeittiössä Lisäksi valitaan kaksi tutkinnon osaa alla olevista: ruoanvalmistus suurtaloudessa tilaus- ja juhlapalveluissa toimiminen ruoanvalmistus eri...
Ravintolakokin ammattitutkinto | ravintolakokki
Ammattiopisto SAMIedu
Ammattitutkinnot
Savonlinna
Haluatko tehdä töitä makujen maailmassa? Kiinnostaako sinua ruoanvalmistus? Opiskele ravintolakokiksi Ammattiopisto SAMIedussa! Ravintolakokin ammattitutkinto on tarkoitettu ravintola-alalla työskenteleville henkilöille, jotka...
Ravintolakokin ammattitutkinto
Riveria
Ammattitutkinnot
Joensuu
Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Pakollinen tutkinnon osa: Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä Valinnaiset tutkinnon osat: Banketti- ja tilausruokien...
Suurtalouskokin ammattitutkinto
Aikuiskoulutusosasto ja oppisopimustoimisto
Ammattitutkinnot
Mänttä
Suurtalouskokin koulutus valmentaa ammattitutkinnon tutkintotilaisuuteen ja tavoitteena on kehittää opiskelijan tietotaitoja suurtalouskokin työtehtävissä. Koulutus etenee henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jossa otetaan...
Suurtalouskokin ammattitutkinto
Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Ammattitutkinnot
Raisio
Raseko tarjoaa mahdollisuuden suorittaa suurtalouskokin ammattitutkinnon vaikkapa työn ohessa. Suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiöissä erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä. Alan ammattilaiselta vaaditaan erityisesti hyvää organisointikykyä, raaka-aineiden...
Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen | kock (ungdomar)
Axxell
Ammatilliset perustutkinnot
Karjaa
Utbildad arbetskraft i restauranger och storkök (skolor, sjukhus, arbetsplatsmatsalar) behövs alltid. Utbildningen är inriktad på att ta hand om anskaffning...
Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen | kock (vuxna)
Axxell
Ammatilliset perustutkinnot
Karjaa
Innehåll i förberedande utbildning: Att verka inom logi och restaurangverksamhet Tillredning av lunchrätter Tillredning av mat i portioner A´la carte...
  • = Haastattelu
  • = Videoesittely
  • = Yo-pohjaiset koulutukset
Näyttää 1-50 yhteensä 61 tulosta
12
Näytä kaikki (11) koulutukset

Kokin koulutus opettaa kädentaitoja

Haluatko opiskella alaa, jolla tarvitaan joukkuepelaajahenkeä, kädentaitoja, palveluhenkisyyttä ja hyvää makuaistia? Kokin koulutus valmistaa työskentelemään ravintola-alan monissa tehtävissä. 

Mikäli ruoka ja sen valmistus kiinnostavat sinua, kokin opinnot voivat olla sinua varten!

Kokin työn vaatimukset

Kokilta vaaditaan joustavuutta sekä paineensietokykyä. Keittiön usein kiireinen työtahti edellyttää ripeyttä, organisointikykyä sekä hyvä vuorovaikutustaitoja.

Kokin työssä tarvitaan lisäksi kädentaitoja, mielikuvitusta sekä hyvää väri-, maku- ja hajuaistia. Vaikka tarkka makuaisti onkin hyvä ominaisuus, maistamisessa voi myös kehittyä.

Kokilta vaaditaan raaka-aineiden ja ruoka-aineiden sekä eri valmistusmenetelmien perusteellista tuntemusta. Lisäksi on osattava tarjolle asettelun osaamista sekä asiakaspalvelutaitoja.

Kokin on hyvä osata myös taloudellista ajattelua raaka-aineiden ja ruoka-aineiden käsittelyssä. Ravintolakokin työssä keskeistä on myös hygieniaosaaminen – elintarvikehygienia, käsittely, hygieeniset työtavat ja käsihygienia.

Seisomatyö rasittaa erityisesti selkää ja jalkoja. Erilaisille ruoka-aineille ja pesukemikaaleille allergisten on vaikea toimia kokin ammatissa. Kuuma ja meluisa työympäristö voi olla joillekin hankala.

Kokiksi opiskelu eri oppilaitoksissa

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voidaan suorittaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto kokiksi suuntautuen.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena ja näyttötutkintona kokin työtehtävissä.

Näyttötutkintoina voidaan suorittaa myös ravintolakokin ja suurtalouskokin ammattitutkinto sekä dieettikokin erikoisammattitutkinto.

Kokki työelämässä

Kokin työpaikkana voi olla esimerkiksi hotelliravintola, korkeatasoinen ruokaravintola, henkilöstöravintola tai etninen ravintola. Ammattinimikkeenä voi olla esimerkiksi keittäjä, ravintolakokki, kylmäkkö, pitokokki, pääkokki tai suurtalouskokki.

Ravintola- ja majoitusala työllistävät yhteensä noin 80 000 henkilöä. Alalla työskentelee paljon osa-aikaisia työntekijöitä sekä vuokratyöläisiä, sillä palvelujen kysyntä vaihtelee sesonkien mukaan.

Alalle työllistymistä edesauttaa vahvan ammattitaidon lisäksi halu työskennellä ihmisten parissa, asiakaspalveluosaaminen, vuorovaikutustaidot, ryhmätyötaidot, oma-aloitteisuus ja kielitaito.

Palaa sivun alkuun

Lähteet:  Ammattinetti.fi, Omnia.fi, Keuda.fi