Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kokin koulutus

Kokki työskentelee ruuanvalmistuksen tehtävissä esimerkiksi kahviloissa, ravintoloissa ja julkisen sektorin toimipaikoissa. Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet ja osaa valmistaa terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille. Kokin koulutus valmistaa alan työtehtäviin.

Alla olevasta koulutuslistauksesta voit etsiä kokin koulutuksia. Tutustu koulutusesittelyihin, vertaile oppilaitoksia ja ota yhteyttä kiinnostaviin oppilaitoksiin!

 
Näyttää 1-50 yhteensä 67 tulosta
   
Hakutulokset Koulutustyyppi Paikka
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Edupoli nuorille
Ammatilliset oppilaitokset
Porvoo
Edupolissa voit suorittaa ravintola- ja cateringalan perustutkinnon ja valmistua kokiksi. Kokin työtehtäviä ovat maukkaiden ruokalajien sekä leivonnaisten valmistaminen. Tehtäviin kuuluu...
Hotelli-, ravintola-, ja cateringalan perustutkinto | Kokki
Novida – ammattiopisto ja lukio
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Useita (2)
Haluatko työskennellä ruoan parissa? Ravintola- ja cateringalan perustutkinto antaa monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Kokki työskentelee ruoanvalmistuksen tehtävissä...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Stadin ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Helsinki
Kokin ammatista haaveilevan tulee suorittaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto. Perustutkinnon käytyään opiskelija taitaa alan perusasiat ja voi erityisosaamisestaan riippuen...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Stadin aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Kokin ammatista haaveilevan tulee suorittaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto. Perustutkinnon käytyään opiskelija taitaa alan perusasiat ja voi erityisosaamisestaan riippuen...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Luksia
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (2)
Luksian ravintola- ja catering-alan perustutkinto kouluttaa käytännönläheisesti ja työelämälähtöisesti ammattitaitoisia kokkeja, jotka hallitsevat ruoan valmistukseen liittyvät moninaiset vaiheet aina ruokalistan suunnittelusta...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Hyria koulutus
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (2)
Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaneella on monipuolista alan perusosaamista.  Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa....
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Ammatti-instituutti Iisakki, Hämeenkyrön toimipiste
Ammatilliset oppilaitokset
Hämeenkyrö
Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet. Hän valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille. Työaikana kokki huolehtii asiakkaiden viihtyvyydestä, turvallisuudesta...
Hotelli- ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Saamelaisalueen koulutuskeskus
Ammatilliset oppilaitokset
Inari
Rakastatko ruoanlaittoa? Oletko parhaimmillasi kokeilemassa keittiössä uusia makuelämyksiä? Tule mukaan makujen kiehtovaan maailmaan ja tee maukkaita ruokia ravintolassa! Kun olet...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Sedu
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (4)
Hotelli-, ravintola- ja catering-alalla Koulutuskeskus Sedussa opiskelet ensimmäisen vuoden alan perusopintoja ja sen jälkeen opinnot jatkuvat kokin osaamisalan mukaisesti. Kokin työ on...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
PAOK Palvelualan Opisto Kuopio
         
(4)
Ammatilliset oppilaitokset
Kuopio
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto Palvelualan Opisto Kuopiossa valmistaa kokin ammattiin. Koulutuksia voidaan järjestää myös oppisopimus- tai työvoimakoulutuksina. Ravintola- ja cateringalan...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Oulun seudun ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (4)
Ravintola- ja catering-alan työt vaativat myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä ja ammatin keskeisten tietojen ja taitojen hallintaa. Osaamisen painopisteitä ovat asiakaspalveluosaaminen ja...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Vammalan ammattikoulu
Ammatilliset oppilaitokset
Sastamala
Kokiksi voit opiskella suorittamalla ravintola- ja catering-alan perustutkinnon Vammalan ammattikoulussa.  Opintojen tavoitteena on antaa valmiudet ruuan valmistukseen yksittäisinä annoksina tai...
Hotelli- ja ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Vamia
Ammatilliset oppilaitokset
Vaasa
Kokkina valmistat ruokia ja huolehdit annosten esillepanosta sekä muista keittiön töistä. Työsi on vuorotyötä, ja työajat ajoittuvat usein iltoihin ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Kokki
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Vantaa
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Kokki
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Porvoo
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (2)
Haluaisitko päästä loihtimaan silmiä ja makuhermoja hiveleviä annoksia erilaisiin tilaisuuksiin? Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaneena tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Useita (2)
Haluaisitko päästä loihtimaan silmiä ja makuhermoja hiveleviä annoksia erilaisiin tilaisuuksiin? Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaneena tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Bovallius-ammattiopisto
Ammatilliset erityisoppilaitokset
Useita (3)
Kokin työtehtäviin kuuluu valmistaa ruokaa erilaisis­sa keittiöissä. Työpaikkoja voivat olla esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt ja pitopalve­lut. Kokki tuntee elintarvikkeet ja...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto |Kokki, restaurant cook
Perho Liiketalousopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Helsinki
Haluatko opiskella ravintola-alalle keittiötyön ammattilaiseksi englannin kielellä? Ravintola-ala on kansainvälinen, vauhdikas ja monipuolinen. Kokin koulutus harjaannuttaa sinut perustaidoiltasi monipuoliseksi tekijäksi...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Valkeakosken ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Valkeakoski
Hotelli-, ravintola- ja catering-alalla tuotetaan majoitus-, ravitsemis-, kokous- ja juhlapalveluja sekä maissa että merellä. Työtehtävät ovat ruoanvalmistus-, tarjoilu-, asiakaspalvelu- ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Itä-Karjalan Kansanopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Punkaharju
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa voit valita ruokapalvelun osaamisalan (kokki). Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki toimii ruoan valmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Kokkola
Ravintola- ja cateringalan perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa: kokki ja tarjoilija. Valmistuttuasi osaat toimia työssä asiakaslähtöisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti. Työn ja...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki
Ylä-Savon ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Iisalmi
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnolla valmistut kolmessa vuodessa kokiksi. Mikäli viihdyt keittiössä, sinulta löytyy mielikuvitusta ja positiivista asiakaspalveluasennetta kokin työ...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Kokki
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Jyväskylän palvelualan opisto
         
(6)
Ammatilliset oppilaitokset
Jyväskylä
Kokiksi voit opiskella suorittamalla hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon Jyväskylän palvelualan opistossa. Kokin ammatinkuvaan kuuluu aterioiden valmistaminen yksilöille tai suurimmille...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | Kokki, ruokapalvelu (yo, pk)
Perho Liiketalousopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Helsinki
Taitava ja monipuolinen kokki on keittiön sydän. Perho Liiketalousopiston kokin koulutus antaa perusvalmiudet työskennellä kokin työtehtävissä esimerkiksi ravintoloissa. Opinnot voi  suorittaa...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Rasekon ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Raisio
Kokit valmistavat ruokia ja ruoka-annoksia yksin tai ryhmätyönä. Kokin osaamiseen kuuluu ruokalistojen suunnittelu, elintarvikehygienia, ravitsemus sekä laiteteknologia ja asiakaspalvelu. Työssä tarvitaan...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Tampereen palvelualan ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Tampere
Tampereen palvelualan ammattiopistosta valmistunut kokki tuntee ruoanvalmistuksen salat. Hän tuntee erilaiset raaka-aineet ja hallitsee ruokien valmistuksen aina à la carte -ruoista...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Keskuspuiston ammattiopisto
Ammatilliset erityisoppilaitokset
Helsinki
Kokin tutkinto antaa valmiuksia työskennellä monipuolisissa tehtävissä ravintoloissa, kahviloissa, suurkeittiöissä ja muissa alan yrityksissä. Keskuspuiston ammattiopiston kokkikoulutuksessa opitaan tekemään monipuolisesti...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutus
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Kokkola
Koulutuksen tavoitteena on hotelli-, ravintola- ja cateringalan perusututkinnon suorittaminen tai osatutkinnon suorittaminen. Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perusututkinto suoritetaan näyttötutkintona. Tutkinto rakentuu kolmesta...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Tampereen palvelualan ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Tampere
Tampereen palvelualan ammattiopistosta valmistunut kokki tuntee ruoanvalmistuksen salat. Hän tuntee erilaiset raaka-aineet ja hallitsee ruokien valmistuksen aina à la carte -ruoista...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, tarjoilija
Hyria koulutus
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Useita (2)
Oletko kiinnostunut hotelli-, ravintola- tai suurtalousalasta? Haluatko kouluttautua kokin tai tarjoilijan tehtäviin? Hyria järjestään hotelli-, ravintola- ja catering-alan aikuiskoulutuksen, josta...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuu Palvelut
Ammatilliset oppilaitokset
Joensuu
Haluatko oppia valmistamaan maukasta, terveellistä ja ravitsevaa ruokaa? Opiskele kokin ammatti Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuussa ja saat hotelli-, ravintola- ja catering-alan...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, YO
Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Tampere
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa, myös erityisruokavalioasiakkaille....
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki
Ammattiopisto Luovi
Ammatilliset erityisoppilaitokset
Useita (7)
Kokki on ruoanvalmistuksen ammattilainen. Hän työskentelee ruoanvalmistuksen tehtävissä esimerkiksi kahviloissa, ravintoloissa ja suurkeittiöissä. Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistaa ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Salon seudun ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Salo
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Vantaan ammattiopisto Varia
Ammatilliset oppilaitokset
Vantaa
Suorittamalla hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon valmistut mielenkiintosi mukaan kokiksi tai tarjoilijaksi. Suuntautuminen kokin tai tarjoilijan koulutusohjelmaopintoihin tehdään ensimmäisen opiskeluvuoden aikana....
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Salon seudun ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Salo
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija tai kokki
Suomen Diakoniaopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Hotelli-, ravintola- ja catering-alalla tuotetaan majoitus-, ravitsemis-, kokous- ja juhlapalveluja sekä maissa että merellä. Työtehtävät ovat ruoanvalmistus-, tarjoilu-, asiakaspalvelutehtäviä. Alalla...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki | verkko- tai lähiopiskelu
Mäntän seudun koulutuskeskus
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (2)
Opiskelu kokiksi verkkoympäristössä on ajasta ja paikasta riippumatonta. Ohjaus tapahtuu pääosin verkossa henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) mukaan. Verkko-oppimiseen kuuluu opiskelijoiden ja...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Rasekon aikuisopisto Timali
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Raisio
Rasekon aikuisopisto Timali tarjoaa aikuiskoulutuksena mahdollisuuden suorittaa hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon. Koulutuksessa opitaan valmistamaan maukkaita, ravitsevia ja terveellisiä lounas- ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Kokki
Pohjois-Karjalan aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Joensuu
Kokit työskentelevät muun muassa ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, suurkeittiöissä sekä juhla- ja pitopalveluyrityksissä. Alan ammattilaisilta vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa ja...
Ravintola- ja catering-ala | kokki | työelämäpainotteinen | verkko- tai lähiopiskelu |oppisopimus mahdollista
Mäntän seudun koulutuskeskus
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Useita (2)
Opiskelu kokiksi verkkoympäristössä on ajasta ja paikasta riippumatonta. Ohjaus tapahtuu pääosin verkossa henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) mukaan. Verkko-oppimiseen kuuluu opiskelijoiden ja...
Suurtalouskokin ammattitutkinto
Savon ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Kuopio
Suurtalouskokin ammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat suurtalousalan ruoanvalmistustehtävissä, mutta eivät ole suorittaneet ammattitutkintoa. Opetus tapahtuu verkossa kaksipäiväistä starttitapahtumaa lukuunottamatta. Suurtalouskokin...
Suurtalouskokin ammattitutkinto - Suurtalouskokki
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Porvoo
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Suurtalouskokin ammattitutkinto
Hyria koulutus
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Hyvinkää
Haluatko laajentaa osaamistasi suurtalouskeittiöiden työtehtävissä? Oletko jo suorittanut suurtalouskokin perustutkinnon? Opiskele suurtalouskokin ammattitutkinto Hyriassa. Opinnot ovat aikuiskoulutusta ja ne toteutetaan Hyvinkäällä....
Suurtalouskokin ammattitutkinto - Suurtalouskokki
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Koulutuksen hyödyt Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin...
Gastronominen kokkikoulutus englanniksi Valenciassa
Study for a better future
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot
Valencia
Gastronominen kokkikoulutus on uniikki niin monella tavalla, että on vaikea valita, minkä nimeäisi tärkeimmäksi. Opiskelumaa? Kaupunki? Maailmankuulut kokit ja ravintolat? Koulutuksen...
Ravintolakokin ammattitutkinto
Stadin aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Ravintolakokin ammattitutkinto suoritetaan monimuoto-opiskeluna. Lähiopetus on työpainotteista ja siihen kuuluu itsenäisesti suoritettavia tehtäviä. Tutkintoon sisältyy lisäksi työssäoppimista alan yrityksissä sekä...
Suurtalouskokin ammattitutkinto
Stadin aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Suurtalouskokin ammattitutkinto suoritetaan monimuoto-opiskeluna, jossa lähiopetusta järjestetään keskimäärin kahtena päivänä tai 3–4 iltana kuukaudessa. Lähiopetus on työpainotteista ja siihen kuuluu...
  • = Haastattelu
  • = Videoesittely
  • = Yo-pohjaiset koulutukset
Näyttää 1-50 yhteensä 67 tulosta
12
Näytä kaikki (17) koulutukset

Kokin koulutus opettaa kädentaitoja

Haluatko opiskella alaa, jolla tarvitaan joukkuepelaajahenkeä, kädentaitoja, palveluhenkisyyttä ja hyvää makuaistia? Kokin koulutus valmistaa työskentelemään ravintola-alan monissa tehtävissä. 

Mikäli ruoka ja sen valmistus kiinnostavat sinua, kokin opinnot voivat olla sinua varten!

Kokin työn vaatimukset

Kokilta vaaditaan joustavuutta sekä paineensietokykyä. Keittiön usein kiireinen työtahti edellyttää ripeyttä, organisointikykyä sekä hyvä vuorovaikutustaitoja.

Kokin työssä tarvitaan lisäksi kädentaitoja, mielikuvitusta sekä hyvää väri-, maku- ja hajuaistia. Vaikka tarkka makuaisti onkin hyvä ominaisuus, maistamisessa voi myös kehittyä.

Kokilta vaaditaan raaka-aineiden ja ruoka-aineiden sekä eri valmistusmenetelmien perusteellista tuntemusta. Lisäksi on osattava tarjolle asettelun osaamista sekä asiakaspalvelutaitoja.

Kokin on hyvä osata myös taloudellista ajattelua raaka-aineiden ja ruoka-aineiden käsittelyssä. Ravintolakokin työssä keskeistä on myös hygieniaosaaminen – elintarvikehygienia, käsittely, hygieeniset työtavat ja käsihygienia.

Seisomatyö rasittaa erityisesti selkää ja jalkoja. Erilaisille ruoka-aineille ja pesukemikaaleille allergisten on vaikea toimia kokin ammatissa. Kuuma ja meluisa työympäristö voi olla joillekin hankala.

Kokiksi opiskelu eri oppilaitoksissa

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voidaan suorittaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto kokiksi suuntautuen.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena ja näyttötutkintona kokin työtehtävissä.

Näyttötutkintoina voidaan suorittaa myös ravintolakokin ja suurtalouskokin ammattitutkinto sekä dieettikokin erikoisammattitutkinto.

Kokki työelämässä

Kokin työpaikkana voi olla esimerkiksi hotelliravintola, korkeatasoinen ruokaravintola, henkilöstöravintola tai etninen ravintola. Ammattinimikkeenä voi olla esimerkiksi keittäjä, ravintolakokki, kylmäkkö, pitokokki, pääkokki tai suurtalouskokki.

Ravintola- ja majoitusala työllistävät yhteensä noin 80 000 henkilöä. Alalla työskentelee paljon osa-aikaisia työntekijöitä sekä vuokratyöläisiä, sillä palvelujen kysyntä vaihtelee sesonkien mukaan.

Alalle työllistymistä edesauttaa vahvan ammattitaidon lisäksi halu työskennellä ihmisten parissa, asiakaspalveluosaaminen, vuorovaikutustaidot, ryhmätyötaidot, oma-aloitteisuus ja kielitaito.

Palaa sivun alkuun

Lähteet:  Ammattinetti.fi, Omnia.fi, Keuda.fi