Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki

Ylä-Savon ammattiopisto
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Iisalmi
Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki, Ylä-Savon ammattiopisto

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki

Kokin työssä käden jäljet ja työn tulokset näkyvät heti. Päivittäiseen työhön kuuluu erilaisten ruoka-annosten suunnittelu ja valmistus sekä raaka-aineiden käsittely. Nämä tehtävät kysyvät kokilta erityisen hyvää väri-, maku- ja hajuaistia.

Myös luovuus ja hyvä mielikuvitus ovat kokin valtteja siinä missä tarkkuus ja huolellisuuskin. Kokilta vaaditaan tiimityöhenkeä, mutta työssä on kyettävä myös itsenäisiin, nopeisiin päätöksiin.

Mikäli kokin hattu pysyy päässäsi kiireessäkin, ripeä työtahti ei hirvitä eikä järjestelmällisyys ja organisointi tuota päänvaivaa, kokin ammatti on kuin sinulle leivottu!

Kokki työelämässä

Kokki valmistaa maukkaita lounas-, a la carte- ja tilausruokia sekä leivonnaisia. Huolehtii keittiön omavalvonnasta, raaka-aineiden varastoinnista ja puhtaanapidosta. Käyttää erilaisia raaka-aineita monipuolisesti ja taloudellisesti. Osallistuu myös toimipaikan liikeidean mukaiseen asiakaspalveluun ja ruokalistasuunnitteluun sekä ruokaohjeiden muuntamiseen asiakasryhmien tarpeiden mukaisesti

Kokin työpaikkoja ovat mm. erilaiset anniskelu- ja ruokaravintolat, henkilöstö- ja lounasravintolat, cateringala yritykset, suurkeittiöt, kahvilat ja liikenneasemat, pikaruokaravintolat sekä juhla- ja pitopalveluyritykset sekä rahti- ja matkustajalaivat.

Kokilta edellytetään myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä, omatoimisuutta, joustavuutta ja hyvää käytöstä, ryhmätyötaitoja sekä hygieenisia työtapoja. Työ vaatii myös nopeaa muuntautumiskykyä nopeasti muuttuvissa tilanteissa. Kokin työ vaatii hyvän fyysisen kunnon. Työssä tarvitaan luovuutta, mielikuvitusta ja hyvää makuaistia, joiden avulla luodaan näyttäviä ja maistuvia ruoka-annoksia. Kokin tutkinnon suorittaneena sinulla on myös jatko-opintomahdollisuus ammattikorkeakouluihin ja edelleen yliopistoihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Peruskoulun 9.luokkalaiset ja ilman tutkintoa olevat hakevat yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Uutta! Onko sinulla jo sähkö- ja automaatioalan perustutkinto suoritettuna?

Voit suorittaa vain tutkinnonosia tai kokonaan toisen osaamisalan jo suorittamastasi perustutkinnosta (esim. oppisopimuksella):

Suuntautumisvaihtoehdot
• Sähköasentaja > automaatioasentajaksi 
• Automaatioasentaja > sähköasentajaksi

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ylä-Savon ammattiopisto

Ylä-Savon ammattiopisto

YSAO avaa ovet työelämään, tänään ja huomenna. Ylä-Savon ammattiopisto on alueen, yritysten ja taidon kehittäjä, joka tekee työtä osaavamman maailman puolesta. YSAO tarjoaa nuorille ja aikuisille ammatillista koulutusta ja järjestää lyhytkoulutuksia. Opiskelijoina on nuoria ja aikuisia yli 4000 noin 150...


Lue lisää oppilaitoksesta Ylä-Savon ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ylä-Savon ammattiopisto

Asevelikatu 4
74100 Iisalmi

 Näytä puhelinnumero
www.ysao.fi

Arvoinnit
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: