🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki

Suomen Diakoniaopisto, paikassa Helsinki
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki

tarjoilija tai kokki

Ravintola- ja catering-alan työssä tarvitaan myönteistä palveluasennetta, hyvää fyysistä kestävyyttä ja yhteistyötaitoja. Osaamisen painopisteitä ovat ruoanvalmistuksen ja tarjoilutyön taidoissa, ruoka- ja juomatuotteen tuntemisessa sekä asiakaspalveluosaamisessa.

Suomen Diakoniaopistossa voit valita kahdesta eri osaamisalasta: ruokapalvelun osaamisalasta valmistut kokiksi, asiakaspalvelun osaamisalasta valmistut tarjoilijaksi.

Kokki

Kokkina erikoistut monipuolisesti kaikkiin ruoanvalmistuksen tehtäviin: ruoka-annosten suunnitteluun, ruokien valmistamiseen sekä ruokien tarjolle asettamiseen. Osaat käyttää toimintaympäristön mukaisia työvälineitä ja laitteita sekä järjestää edustus- ja juhlatilaisuuksia asiakkaiden toiveiden mukaan.

Kokkina toimit ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet. Valmistat maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille. Osallistut ruokalistojen suunnitteluun, huolehdit tavaroiden tilauksesta ja vastaanotosta sekä keittiön puhtaanapidosta ja laitteiden toimintakunnosta.
Kokkina työsi on usein kiireistä, sillä annokset on saatava asiakkaille nopeasti laadun kuitenkaan kärsimättä.

Työpaikkanasi on ravintola, henkilöstöravintola, kahvila, suurkeittiö, catering-alan yritys tai pitopalveluyritys. Alan kansainvälistyminen ja matkailu vaikuttavat paitsi kulutuskäyttäytymiseen, myös ruokatottumuksiin ja raaka-aineiden monipuolistumiseen.

Opiskelu Suomen Diakoniaopistossa

Opiskelusi suunnitellaan aina henkilökohtaisesti, ja sisältävät paljon tekemällä oppimista. Perustutkinnon opiskelu kestää yksilöllisen opiskelusuunnitelman mukaan tavallisimmin 2–3 vuotta riippuen aiemmasta osaamisestasi ja koulutustaustastasi.

Työelämä on vahvasti mukana jo opiskeluvaiheessa. Käytännön taitoja opitaan paitsi omassa kampusravintolassa, myös työssäoppimispaikoilla kotimaassa ja ulkomailla. Kokemuksesta ja osaamisesta on hyötyä työelämässä ja jatko-opinnoissa.

Tutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

  • Oppisopimuskoulutus
  • Helsinki
  • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omilla verkkosivuilla.

Jos olet jo alalla töissä ilman koulutusta, kysy työnantajaltasi mahdollisuutta oppisopimukseen.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Suomen Diakoniaopisto
Alppikatu 2 A
00530 Helsinki

Suomen Diakoniaopisto

Suomen Diakoniaopiston kampukset sijaitsevat Helsingissä Kalliossa ja Sturenkadulla, Lahdessa ja Oulussa. Koulutamme osaajia terveys- ja hyvinvointialoille sekä palvelualoille. Järjestämme myös aikuisten perusopetusta sekä tutkintoon valmentavaa koulutusta ja tarjoamme erilaisia lisäkoulutuksia työelämässä jo oleville ammattilaisille. Oma oppisopimustoimisto hoitaa oppisopimuksen solmimiseen liittyvät...

Lue lisää oppilaitoksesta Suomen Diakoniaopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu