Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Raisio
Alkavat koulutukset
Raisio
Joustavasti

Raisio
Joustavasti

Video

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja -palveluja. Hän toimii työpaikan ja toimintaympäristön liikeidean sekä suomalaisen ruoka- ja tapakulttuurin mukaisesti. Hän hallitsee omavalvonnan ja alkoholin anniskelumääräykset ja toimii kannattavasti ja kestävän toimintatavan mukaisesti. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneella on alan perusvalmiuksien lisäksi erikoistunut osaaminen ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun työtehtävissä.

Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinnon kaikille yhteinen pakollinen osa on ravitsemispalveluissa toimiminen. Ruokapalvelun osaamisalalla (kokki) suoritetaan osat: lounasruokien valmistus ja annosruokien valmistus. Asiakaspalvelun osaamisalalla (tarjoilija) suoritetaan osat: asiakaspalvelu ja myynti sekä annosruokien ja juomien tarjoilu. Lisäksi suoritetaan valinnaisia osia, jotka tukevat ammatillista suuntautumista.

Kohderyhmä

Asiakaspalvelun osaamisala on suunnattu asiakaspalvelusta ja salityöskentelystä kiinnostuneille ja ruokapalvelun osaamisala ruoan valmistuksesta kiinnostuneille henkilöille. Koulutus soveltuu myös riittävän suomen kielen taitaville maahanmuuttajille.

Kanssasi tehdään henkilökohtainen osaamisen hankkimisen suunnitelma, jossa valitaan tilanteeseesi sopiva osaamisala ja suoritettavat tutkinnon osat.

Työllistyminen

Kokit työskentelevät erilaisissa ravintoloissa, suurtalouskeittiöistä ja juhlapalveluista fine dining -ravintoloihin. Suuria työllistäjiä ovat henkilöstöravintolat, ketjuravintolat ja liikenneasemat. Kokkeja työskentelee myös esimerkiksi kevyitä lounaita tarjoavissa kahviloissa. Tarjoilijan työpaikat ovat henkilöstöravintoloissa, kokouspalveluissa, à la carte -ravintoloissa, ketjuravintoloissa, liikenneasemilla ja baareissa. Monet tarjoilijat työllistyvät kahviloihin.

Kokkien ja tarjoilijoiden työllisyysnäkymät ovat hyvät: osaavasta henkilöstöstä on pulaa. Henkilöstöravintolat ovat lisääntyneet viime vuosina. Henkilöstöravintoloissa ja suurtalouskeittiöissä on odotettavissa lähivuosina eläköitymistä, mikä lisää uusien kokkien kysyntää. Monet kokit ja tarjoilijat työllistyvät myös henkilöstövuokrausyritysten kautta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos tulet suoraan peruskoulusta tai Valmasta, eikä sinulla ole vielä mitään muuta koulutusta, haet pääasiassa valtakunnallisen yhteishaun kautta Opintopolussa. Jos jäit ilman paikkaa yhteishaussa, olet ylioppilas tai sinulla on jo aiempi ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, haet jatkuvalla haulla oppilaitoksen www-sivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Raision seudun koulutuskuntayhtymä

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Rasekossa voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Tarjonnassa on runsaasti myös yksittäisiä tutkinnon osia, joilla voit helposti syventää tai laajentaa osaamistasi haluamissasi aihealueissa. Lisäksi Raseko...


Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Purokatu 1
21200 Raisio

 Näytä puhelinnumero
www.raseko.fi

Arvoinnit
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: