Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / Jatkuva haku
   
Raisio
Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja -palveluja. Hän toimii työpaikan ja toimintaympäristön liikeidean sekä suomalaisen ruoka- ja tapakulttuurin mukaisesti. Hän hallitsee omavalvonnan ja alkoholin anniskelumääräykset ja toimii kannattavasti ja kestävän toimintatavan mukaisesti. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneella on alan perusvalmiuksien lisäksi erikoistunut osaaminen ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun työtehtävissä.

Kokit työskentelevät erilaisissa ravintoloissa, suurtalouskeittiöistä ja juhlapalveluista fine dining -ravintoloihin. Suuria työllistäjiä ovat henkilöstöravintolat, ketjuravintolat ja liikenneasemat. Kokkeja työskentelee myös esimerkiksi kevyitä lounaita tarjoavissa kahviloissa.

Kokkien työllisyysnäkymät ovat hyvät: osaavasta henkilöstöstä on pulaa. Henkilöstöravintolat ovat lisääntyneet viime vuosina. Henkilöstöravintoloissa ja suurtalouskeittiöissä on odotettavissa lähivuosina eläköitymistä, mikä lisää uusien kokkien kysyntää. Monet kokit työllistyvät myös henkilöstövuokrausyritysten kautta.

Tarjoilijan työpaikat ovat henkilöstöravintoloissa, kokouspalveluissa, à la carte -ravintoloissa, ketjuravintoloissa, liikenneasemilla ja baareissa. Monet tarjoilijat työllistyvät kahviloihin.
Työllisyysnäkymät ovat hyvät: osaavat tekijät löytävät paikan helposti. Monet tarjoilijat työllistyvät henkilöstövuokrausyritysten kautta.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Tutkinnon kaikille yhteinen pakollinen osa on majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen. Ruokapalvelun osaamisalalla suoritetaan osat: lounasruokien valmistus ja annosruokien valmistus. Lisäksi suoritetaan valinnaisia osia, jotka tukevat ammatillista suuntautumista.

Kohderyhmä

Asiakaspalvelun osaamisala on suunnattu asiakaspalvelusta ja salityöskentelystä kiinnostuneille henkilöille, joilta puuttuu toisen asteen tutkinto tai henkilöille, jotka haluavat vaihtaa alaa. Koulutus soveltuu myös riittävän suomen kielen taitaville maahanmuuttajille.

Ruokapalvelun osaamisala on suunnattu ruoan valmistuksesta kiinnostuneille henkilöille, joilta puuttuu toisen asteen tutkinto tai henkilöille, jotka haluavat vaihtaa alaa. Koulutus soveltuu myös riittävän suomen kielen taitaville maahanmuuttajille.

Sinua ohjataan henkilökohtaisesti valitsemaan tilanteeseesi sopivan osaamisalan ja tutkinnon osat sekä sinulle suunnittellaan tarvitsemasi opinnot.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Raision seudun koulutuskuntayhtymä

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Meillä voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Koulutuksiin haetaan joko yhteishaun kautta Opintopolussa tai suoraan oppilaitokseen jatkuvalla haulla. Rasekon toimipisteet sijaitsevat Raisiossa, Naantalissa ja Mynämäessä....


Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Purokatu 1
21200 Raisio

 Näytä puhelinnumero
www.raseko.fi

Arvioinnit

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.