🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

4,5 (8 Arvioinnit)

Saamelaisalueen koulutuskeskus

paikassa Inari (+ 2 sijaintia)
Kysy lisätietoja oppilaitoksesta 👍

Saamelaisalueen koulutuskeskus

Saamelaisalueen koulutuskeskus

» Saamelaisalueen koulutuskeskus somessa

SAKK blogi


Saamelaisalueen koulutuskeskus – Sámi oahpahusguovddáš

Tervetuloa aitojen taitojen juurille – opiskelemaan Suomen huipulle! Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK) on toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille ainutlaatuisessa opiskeluympäristössä.

Upea luonto tarjoaa Saamelaisalueen koulutuskeskuksen työntekijöille ja opiskelijoille viihtyisät puitteet vapaa-ajan harrastuksille vuoden jokaisena päivänä. Syksyllä voi marjastaa, kalastaa ja samoilla metsissä. Talviaikaan lumen peittäessä maan valaistut hiihtoladut kutsuvat hiihtämään.

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen toimipaikat

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen päätoimipaikka ja hallinnollinen keskus sijaitsee monikulttuurisessa Inarin kirkonkylässä, jossa on myös saamelaiskulttuurikeskus Sajos. Sajoksessa toimii SAKK:n mediakoulutus ja saamen kielten ja kulttuurin koulutus.

Enontekiöllä on tiloja saamelaiskulttuurikoulutukselle ja työpajatoiminnalle. Kaamasen Toivoniemessä sijaitsevassa luontaistalouden kehittämisyksikössä on muun muassa opetusteurastamo ja nahankäsittelytilat. 

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen asuntolat

Oppilaitoksen asuntolat sijaitsevat Inarissa ja Toivoniemessä. Asuntolapaikka on tarkoitettu ensisijaisesti alaikäisille, pitkämatkalaisille ja niille joilla on huonot kulkuyhteydet kotiin. Asuntolapaikka voidaan myöntää sosiaalisin perustein. Asuntolapaikkaa haetaan asuntolapaikkahakemuksella opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä.

Kansainvälinen yhteistyö

Saamelaisalueen koulutuskeskus tekee kansainvälistä yhteistyötä arktisen alueen valtioiden alkuperäiskansojen kanssa. Tavoitteena on porotalouskoulutuksen ja porotaloutta tukevien elinkeinojen kuten käsityö-, matkailu- ja mediakoulutuksen kehittäminen. Kehitystyötä tehdään alkuperäiskansojen perinteiden ja kestävän kehityksen pohjalta.

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen koulutustarjonta

Valittavana on kuusi perustutkintoa, joihin voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa (opintopolku.fi). Sen lisäksi voi opiskella saamen kieliä ja kulttuuria, media-alaa sekä erä- ja luonto-oppaaksi. Lisäksi voi suorittaa ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja.

Kannattaa kysyä myös mahdollisuudesta suorittaa ammattilukio neljässä vuodessa. Monipuolisesta kurssitoiminnasta saa tietoa Saamelaisalueen koulutuskeskuksen nettisivuilta.

Kiinnostuitko Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta?

Lisätietoa Saamalaisalueen koulutuskeskuksesta saat täyttämällä sivun alareunassa olevan yhteydenottopyyntölomakkeen, jolloin oppilaitos ottaa sinuun suoraan yhteyttä!


Videoesittely

Saamelaisalueen koulutuskeskus Facebookissa

Koulutukset

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Saamelaisalueen koulutuskeskus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Yhteystiedot

Saamelaisalueen koulutuskeskus

Menesjärventie 4
99870 Inari

Puh: 040 723 7309
www.sogsakk.fi


Arvioinnit

Keskiarvo: 4,5

Perustuu 8 arviointiin
Arvioinnit julkaistaan ​​arviointikäytäntömme mukaisesti.
Kirjoita arviointi
5/5
Miia
18 helmi 2016
Asiantuntevaa käsityöalan koulutusta

Erittäin asiantuntevaa ja ammattitaitoista opetusta perinteisistä saamenkäsitöistä. Pajatilat työkoneineen ja työkaluineen hyvät. Opiskeluilmapiiri on kannustava. Mikäli saamenk...

Näytä lisätiedot
5/5
Kiitos koulutuksesta
17 helmi 2016
Maailman ihanin koulu!

SAKK:issa saa opiskelija keskittyä olennaiseen ystävällisessä ympäristössä. Hyvät työtilat, monta opettajaa joilta saa laadukasta opetusta monipuolisesti. Koulun kautta myös laa...

Näytä lisätiedot
5/5
Irtiotto
16 helmi 2016
Loistavaa

Saamelaisalueen koulutuskeskus on loista paikka opiskella. Opettajat ovat kiinnostuneita kehittämään omia opetusmenetelmiään ja kyselevät aktiivisesti oppilailta kehitysehdotuks...

Näytä lisätiedot
Sponsoroitu