Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oletko hakemassa korkeakouluun? Osallistu Hae korkeakouluun! -digimessuille 17.3.! Tapahtuma on maksuton.

Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani

Saamelaisalueen koulutuskeskus
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Inari
Ammatilliset perustutkinnot

Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani

Artesaani

Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani

Oletko kiinnostunut vaatettamaan itsesi ja lähimpäsi tai oppimaan käyttämään luonnonmateriaaleja? Haluatko oppia myymään käsitöitä? Onko sinulla jo osaamista, mutta haluat syventää sitä? Tai puuttuuko sinulta tutkinto? Jos vastasit johonkin kyllä, taideteollisuusalan perustutkinto saattaisi olla sinulle juuri oikea vaihtoehto. Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa voit opiskella pehmeitä saamenkäsitöitä.

Saamenkäsityöt voi ymmärtää kolmella tavalla, tekemisen tarkoituksen mukaan. Ensimmäinen tapa on kulttuurinen tekeminen, jossa oleellista on, kuka tekee ja kenelle, eikä työtunteja lasketa. Toinen on yrittäjämäinen tekeminen, jossa keskitytään tiettyyn tuotteeseen ja pyritään valmistamaan se tehokkaasti. Kolmas on tutkiva tekeminen, joka voi viedä alan jatko-opintoihin.

Artesaanin opinnot

Taideteollisuusalan opinnot ovat monipuolisia. Niihin kuuluu muun muassa materiaalin hankintaa ja esikäsittelyä, saamenkäsitöiden valmistusta sekä itselle että asiakkaille, perinnetietoutta, yrittäjyysopintoja ja digitaalisten taitojen oppimista. Käsitöiden tekeminen ja opiskelu on mukavaa!

Artesaani työelämässä

Saamenkäsityöalan artesaani osaa tehdä korkealaatuisia käsitöitä, perustella valintojaan, toimia yrittäjämäisesti ja palvella asiakkaita. Hän ymmärtää kulttuuri- ja perinnetiedon merkityksen itselleen ja ympäristölleen. Opintojen alussa jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opintojen kehittämissuunnitelma.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Saamelaisalueen koulutuskeskus Facebookissa

Saamelaisalueen koulutuskeskus

» Saamelaisalueen koulutuskeskus somessa

Tervetuloa aitojen taitojen juurille – opiskelemaan Suomen huipulle! Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK) on toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille ainutlaatuisessa opiskeluympäristössä. Upea luonto tarjoaa Saamelaisalueen koulutuskeskuksen työntekijöille ja opiskelijoille viihtyisät puitteet vapaa-ajan harrastuksille vuoden jokaisena päivänä....


Lue lisää oppilaitoksesta Saamelaisalueen koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Saamelaisalueen koulutuskeskus yhteystiedot

Saamelaisalueen koulutuskeskus

Menesjärventie 4
99870 Inari

 Näytä puhelinnumero
www.sogsakk.fi

Arvostelut

Keskiarvo: 5

Perustuu 3 arviointiin

Miia
(5)
Erittäin asiantuntevaa ja ammattitaitoista opetusta perinteisistä saamenkäsitöistä. Pajatilat työkoneineen ja työkaluineen hyvät. Opiskeluilmapiiri on kannustava. Mikäli saamenkäsitöiden opiskelu ja tekeminen kiinnostaa, suosittelen lämpimästi!
Kiitos koulutuksesta
(5)
SAKK:issa saa opiskelija keskittyä olennaiseen ystävällisessä ympäristössä. Hyvät työtilat, monta opettajaa joilta saa laadukasta opetusta monipuolisesti. Koulun kautta myös laadukasta vapaa-ajan tekemistä.
Silver - Skin
(5)
Saamelaisalueen koulutuskeskuksen jalometalli ja korukivi artesaani alan koulutus oli minun mielestäni suomen parhain. Koulun opetustyyli, opettajat ym henkilökunta ja opiskelijat ovat todella päteviä ja mukavia. Koulu ympäristö on todella mieluinen sellaisille henkilöille jotka rakastavat lapin luontoa. Suositelen saamelaisalueen koulutus kesku...
Näytä kokonaan
Arvioinnit
Arvioinnit
(5,0)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Oppilaitoksen arvioinnit
(4,5)
Perustuu 8 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Taidosta ammatti – Ikatalla onnistut!

Opiskele artesaaniksi, kuvallisen ilmaisun toteuttajaksi, mediapalvelujen toteuttajaksi, lauluntekijäksi tai musiikkimanageriksi.

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: