Kansanopistot
4,0 (1 Arvioinnit)

Monimediatoimittajakoulutus

Voionmaan koulutuskeskus, paikassa Tampere
Pituus
1 lukuvuosi
Opiskelukieli
suomi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
1 lukuvuosi
Opiskelukieli
suomi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Monimediatoimittajakoulutus

Haluatko päästä kokeilemaan onko journalismin tekeminen oma juttusi? Monimediatoimittajakoulutus sopii sinulle, joka haaveilet toimittajan urasta tai jatko-opinnoista media-alalla. Voionmaan koulutuskeskuksessa vietät lukuvuoden hyödyllisiä taitoja oppien, ja saat lisäaikaa jatko-opintoihin valmistautumiseen.

Koulutuksessa opiskellaan journalismin tekemisen perustaidot

Haemme Voionmaan koulutuskeskuksen monimediatoimittajakoulutukseen opiskelijoita, jotka ovat kiinnostuneita ympäröivästä maailmasta, valmiita haastamaan itseään ja ottamaan haltuun uusia taitoja.

Opetuksen tavoitteena on oppia monimediallisen journalismin tekemisen perustaidot ja työskentelemään osana harjoitustoimitusta. Tarkoituksena on lisäksi kehittää opiskelijan ilmaisu- ja tiimityöskentelytaitoja.

Meillä omaksut myös korkeakoulussa tarvittavia opiskelutaitoja. Lukuvuoden aikana voit suorittaa avoimen yliopiston kursseja ja valmistautua ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijavalintoihin.

Monimediatoimittajakoulutuksemme vahvuus on tiiviit yhteydet toimituksiin ja alan oppilaitoksiin. Opintojen aikana tuotat journalistista sisältöä julkaistavaksi verkkoon, printtiin, videolle ja radioon.

Opetus sisältää monimediataidot tiiviissä paketissa

Monimediatoimittajalinjan opetusohjelmaan kuuluvat journalistinen kirjoittaminen, valokuvaus, esiintyminen sekä radio- ja tv-työ. Pääset tutustumaan myös podcasteihin ja videotyöhön sekä datajournalismiin. Opit ymmärtämään ja tuottamaan journalismin eri lajityyppejä kuten uutisia, reportaaseja ja henkilöhaastatteluja.

Heti lukuvuoden alussa perehdyt verkkojournalismin tekemiseen jaVoionmaa tänään-julkaisualustaan. Aikakauslehden sisällön ja ulkoasun suunnitteluun sekä toteutukseen pääset paneutumaan painetunVäinö-lehden parissa. Radiotoimittamisesta ja juontamisesta saat kokemusta oppilaitoksen omasta nettiradiostaRadio Palasta.

Monimediatoimittajalinjan opiskelutavat ja -välineet 

Oppiminen tapahtuu käytännön harjoitteiden kautta. Opetussisältöön kuuluu sekä itsenäinen että tiiviissä ryhmissä tapahtuva työskentely. Saat tekemistäsi harjoitustöistä henkilökohtaista palautetta, joka tehostaa oppimisprosessiasi.

Opiskelu monimediatoimittajalinjalla edellyttää läsnäoloa, oma-aloitteellisuutta ja tiimityöskentelytaitoja.

Opetus tapahtuu pääasiassa päiväopintoina koulun omissa tiloissa, mutta opintoihin sisältyy myös vierailuja ja poikkeavia opetusaikoja.

Monimediatoimittajakoulutuksessa kirjoitetaan, valokuvataan ja tehdään tiedonhakua, joten suosittelemme omaa kannettavaa tietokonetta. Myös avoimen yliopiston opinnoissa käytetään erilaisia sähköisiä oppimisympäristöjä ja -alustoja.

Voionmaan koulutuskeskuksessa käytössäsi on koulun oma radiostudio. Lisäksi saat opiskelun ajaksi käyttöösi MS Office ja Adobe Creative Cloud –ohjelmistopakettien lisenssit.

Koulutuksessa tehdään journalismia yhteistyömedioihin

Voionmaan koulutuskeskuksen omien julkaisujen lisäksi pääset tekemään juttuja eri yhteistyömedioille. Projektit ja yhteistyökumppanit vaihtelevat lukuvuosittain. Viime vuosina yhteistyötä on tehty esimerkiksi Tamperelaisen, Lännen median ja Soundin kanssa.Ks. esim. Tamperelaisen juttuarkiston juttusarja:Jalkautumisia. 

Radio-opinnoissa vuoden kohokohta on radioalan opiskelijoiden jokakeväinen kilpailu Radiofestivaali. Tapahtuma järjestetään vuorovuosin Helsingissä, Oulussa ja Tampereella.

Halutessasi opistovuoteesi voi sisältyä vapaaehtoinen toimitusharjoittelu.

Teoriapohja avoimen yliopiston opinnoista

Lukuvuoden aikana voit halutessasi suorittaa viestinnän monitieteisen tutkinto-ohjelman perusopinnot Tampereen yliopiston avoimeen yliopistoon. Opinnot suoritetaan luentosarjoilla, kirjatenteillä ja esseillä. 

Perusopintojen laajuus on 25 opintopistettä, joka vastaa työmäärältään noin puolen vuoden opiskelua korkeakoulussa. Avoimen yliopiston opintopisteet on mahdollista hyödyntää myöhemmissä yliopiston ja ammattikorkeakoulun opinnoissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Monimediatoimittajakoulutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena Voionmaan koulutuskeskuksen medialinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

Kysy hakuajoista ja hakemisesta Voionmaan koulutuskeskukselta.

Opiskelijatarinat

Tiinan matka Voionmaalla

Voionmaan koulutuskeskus

Tiinan tarina tekniikan alalta kirjoittamisen maailmaan. Tiina pohti alan vaihtoa ja löysi Voionmaan koulutuskeskuksesta oikean opintopolun journalistiikan parista. Lue Tiinan inspiroiva tarina!

Kustannukset

Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Monimediatoimittajakoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 1 arviointiin
Kirjoita arviointi
4/5
Iida Niskanen
27 maalis 2021
Monipuolinen, yliopisto-opintoihin hakeutuvalle sopiva, rento

Koulutuksessa olen päässyt toteuttamaan unelmiani. Tekemaan suoraa radiolähetystä, kirjoittamaan pidempiä juttuja ja menemään oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

Voionmaan koulutuskeskus
TietoPinni, Tampereen yliopisto
Kanslerinrinne 1
33100 Tampere

Tervetuloa Voionmaan koulutuskeskukseen!

Voionmaan koulutuskeskus on viestintään ja taiteeseen erikoistunut oppilaitos, joka sijaitsee Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa. Voionmaan koulutuskeskuksessa opiskelee vuosittain reilut 100 opiskelijaa kansanopistolinjoilla. Mediakoulutuksen lisäksi tarjolla on avoimen yliopiston koulutuslinjat kasvatustieteistä, psykologiasta, hallintotieteistä, yhteiskuntatutkimuksesta sekä politiikan tutkimuksen ja historian opintoja. Lukuvuoden mittainen kansanopistokoulutus alkaa...

Lue lisää oppilaitoksesta Voionmaan koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu