Ylemmät AMK-tutkinnot

Journalismin koulutus | Medianomi (YAMK)

Haaga-Helia, paikassa Helsinki
Pituus
1–1,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
1–1,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Journalismin koulutus | Medianomi (YAMK)

Journalismin master-tutkinto tarjoaa tietoja, taitoja ja verkostoja, joilla kehität osaamistasi ja media-alaa!

Haaga-Helian journalismin koulutus tunnetaan hyvin mediakentällä ja se on palkittu innovatiivisesta työelämäyhteistyöstä. Oman monipuolisen opettajajoukon lisäksi opintojaksoilla opettaa runsaasti vierailevia alan asiantuntijoita ja tekijöitä. Tiiviin työelämäyhteistyön ansiosta opintojaksojen sisällöt kehittyvät jatkuvasti. Huom! Koulutuksen nimi on aiemmin ollut Uudistuva journalismi.

Journalismin ylempi ammattikorkeakoulututkinto on Suomessa ainoa laatuaan. Tutustu alumniemme uratarinoihin tämän sivun alaosassa! Meiltä valmistuneita toimittajia ja viestinnän asiantuntijoita toimii laajasti suomalaisella mediakentällä.

Haaga-Helian journalismin koulutus on European Journalism Teaching Association injäsen ja kuuluu valtakunnalliseen toimittajakoulutuksen neuvottelukuntaan. Journalismin koulutuksella on myös oma verkkomedia 360 astetta journalismia, joka on Julkisen sanan neuvoston jäsen ja johon sisältöä tuottavat erityisesti perustutkinnon opiskelijat.

Mitä opintoja tutkintoon kuuluu?

Journalismin master-tutkinnon laajuus on 60 opintopistettä, mikä laskennallisesti tarkoittaa yhden kokonaisen vuoden päätoimista opiskelua. Useimmin tutkintomme tehdään 1,5–2 vuodessa työn ohessa.   

Tutkinto koostuu kolmesta osasta:

  • Opinnäytetyönä tehtävä kehittämistyö on puolet tutkinnosta, 30 opintopistettä. Alumniemme opinnäytetöihin voit tutustuaTheseus-sivustolla.  
  • Tutkimus- ja kehittämisosaamisen opinnot, 10 op, tukevat opinnäytetyön tekemistä.
  • Vapaavalintaisia opintoja on 20 opintopistettä. Nämä kukin opiskelija valitsee oman kiinnostuksensa pohjalta siten, että vähintään 10 opintopistettä on nimenomaan journalismin suuntautumisen opintoja.  

Jokaisella meiltä valmistuvalla on siis räätälöity kokonaisuus, johon vaikuttavat opiskelijan omat kehittymistarpeet.Journalismin opintojenlisäksi opiskelija voi valita opintoja Haaga-Helian muistamaster-tutkintojen opinnoista.  

Miten opiskelu on järjestetty käytännössä?

Journalismin yamk-opinnot koostuvat lähiopetuksesta, valmennusryhmässä työskentelystä, henkilökohtaisesta ohjauksesta ja itsenäisestä työskentelystä. Koulutukseen valittu ryhmä jaetaan noin viiden opiskelijan valmennusryhmiin, joilla on yhteinen valmentava ohjaaja.

Opinnot voi suorittaa työn ohessa, mutta niihin kuuluu myös lähiopetusta erityisesti ensimmäisellä lukukaudella. Sen jälkeen lähiopetuksen määrän ratkaisevat omat opintovalinnat. Opintojen alussa opiskelija laatii henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) oman valmentavan ohjaajansa kanssa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Journalismin koulutus | Medianomi (YAMK), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kevät

  • Monimuotototeutus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Master-tutkinnot ovat jatkotutkintoja ja hakijoilta vaaditaan AMK-lain mukaisesti vähintään alempi korkeakoulututkinto sekä kyseessä olevan alan perusosaaminen. Lisäksi aiemman tutkinnon jälkeen tulee täyttyä kaksi vuotta (24 kuukautta) työkokemusta.

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Tutkinnosta valmistuva on medianomi (yamk), englanniksi Master of Culture and Arts.

Haaga-Helia Twitterissä ja Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Journalismin koulutus | Medianomi (YAMK)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Haaga-Helia
Ratapihantie 13
00520 Helsinki

Haaga-Helia avaa ovet työelämään!

In English Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Haluatko olla oman alasi asiantuntija? Haaga-Helia tuntee elinkeinoelämän tarpeet ja muutokset – koulutuksesi vastaa ajankohtaisiin haasteisiin. Valmistut edelläkävijäksi, joka sekä hallitsee käytännön taidot...

Lue lisää oppilaitoksesta Haaga-Helia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu