AMK-tutkinnot, päiväopinnot
3,0 (1 Arvioinnit)

Journalismin koulutus | medianomi | päivätoteutus

Haaga-Helia, paikassa Helsinki
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Journalismin koulutus | medianomi | päivätoteutus

Haaga-Helian medianomitutkinnosta valmistut journalismin huippuammattilaiseksi!

Koulutuksessamme voit luoda oman oppimispolkusi vahvuuksiesi ja kiinnostustesi mukaan sekä yhdistää journalismin opintoihisi osaamista myös Haaga-Helian muista tutkinnoista - vaikkapa kieliä, koodaustaitoja, sisältömarkkinointia tai talouden syventäviä opintoja.

Omissa valinnoissasi sinua tukevat journalismin opintojen esimerkkioppimispolut, joita ovat Uutisjournalisti, Journalisti yrittäjänä, Journalisti tuottajana, Journalistinen dataosaaja, Monimediainen sisällöntuottaja sekä Tekstin osaaja. 

Koulutuksen tavoitteet

  • Opiskelija saavuttaa journalistin työssä tarvittavan pätevyyden. Hän hallitsee journalistisen prosessin vaiheet, tiimityön sekä erilaisilla välineillä ilmaisun, tuntee talouden ja yhteiskunnan rakenteet sekä käyttää hyvää ja elävää suomen kieltä. 
  • Opiskelija tuntee journalismin erityisen tehtävän yhteiskunnassa ja on sitoutunut alan eettisiin ohjeisiin. 
  • Opiskelija rakentaa oman erityisosaamisensa, joka on yhdistelmä journalismin ja muiden alojen opintoja.
  • Opiskelija oppii jäsentämään ja arvioimaan omaa osaamistaan ja voi näin jatkaa ammattitaitonsa kehittämistä koko uransa ajan.

Journalismin koulutuksemme on tunnettu suomalaisella mediakentällä ja palkittu innovatiivisesta työelämäyhteistyöstä. Oman monipuolisen opettajajoukon lisäksi opintojaksoilla vierailee runsaasti media-alan asiantuntijoita ja tekijöitä. Tiiviin työelämäyhteistyön ansiosta opintojaksojen sisällöt kehittyvät jatkuvasti. Journalismin koulutusohjelmalla on myös oma verkkomedia360 astetta journalismia, joka on Julkisen Sanan Neuvoston jäsen. Haaga-Helian journalismin koulutus onEuropean Journalism Teaching Associationinjäsen ja kuuluu valtakunnalliseen toimittajakoulutuksen neuvottelukuntaan. 

Opiskelu käytännössä

Opiskelijat työskentelevät opintojen aikana vaihtelevissa ja erikokoisissa ryhmissä harjoitustoimituksessa sekä erilaisissa työelämäprojekteissa, koska yhdessä tekeminen on journalismin ydinosaamista. Oppiminen on käytännönläheistä ja omaa yksilöllistä kehittymistä tukevaa palautetta saa paljon. Käytännön harjoitusten lisäksi opintoihin kuuluu luentoja ja kirjallisuutta, etätehtäviä, verkko-opintoja sekä aktiivista ja analyyttistä median seurantaa. 

Opettajat toimivat oppimisen ohjaajina yhteistyössä: oppisisältöjen integroinnilla tuetaan moniammatillisuutta sekä teoriatietojen hyödyntämistä ja soveltamista käytännön tilanteisiin. Opinnoissa menestyminen edellyttää aloitteellisuutta, sitoutumista ja opiskelijan aktiivista ja kehittävää otetta. Opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen oppimissuunnitelma (HOPS), joka ottaa huomioon aiemmin hankitun osaamisen ja sen kehittämisen. Opiskeluaika on neljä vuotta, mutta valmistua voi myös nopeammin. 

Lähiopetus on pääosin päivisin lukuun ottamatta vapaavalintaisia asiantuntijaopintoja, joita järjestetään myös ilta-, viikonloppu- ja intensiivitoteutuksina. Osa opinnoista tehdään kokonaan verkossa. Lähiopetuspäivien lisäksi opintoihin kuuluu yksilö- ja ryhmätyöskentelyä. Erityisesti kahtena ensimmäisenä lukuvuonna lähiopetukseen osallistuminen on välttämätöntä. Medianomitutkinnon opetus järjestetään Pasilan kampuksellamme. 

Opiskelijalla on mahdollisuus lähteä vaihtoon johonkin Haaga-Helian monista kumppanikorkeakouluista tai suorittaa työharjoittelunsa ulkomailla. Vuosittain järjestämme opintomatkoja ulkomaille.

Koulutuksesta valmistuneet ovat sijoittuneet hyvin työelämään. He toimivat pääasiassa journalisteina eri tiedotusvälineissä, mutta myös muissa viestinnän tehtävissä. Haaga-Heliassa voi suorittaa myösuudistuvan journalismin yamk-tutkinnon.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Journalismin koulutus | medianomi | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Kevät

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

Medianomi AMK

Haaga-Helia Twitterissä ja Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Journalismin koulutus | medianomi | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 3

Perustuu 1 arviointiin
Kirjoita arviointi
3/5
Aino
04 touko 2018
Monipuolinen journalismikoulutus

Haaga-Helian medianomikoulutuksessa ehdottomia plussia on asiantuntevat opettajat ja monipuoliset kurssit. Kursseja on uutiskirjoittamisesta pitkien aikakauslehtijuttujen kirjoi...

Näytä lisätiedot
Haaga-Helia
Ratapihantie 13
00520 Helsinki

Haaga-Helia avaa ovet työelämään!

In English Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Haluatko olla oman alasi asiantuntija? Haaga-Helia tuntee elinkeinoelämän tarpeet ja muutokset – koulutuksesi vastaa ajankohtaisiin haasteisiin. Valmistut edelläkävijäksi, joka sekä hallitsee käytännön taidot...

Lue lisää oppilaitoksesta Haaga-Helia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu