Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Medianomi (AMK) | päivätoteutus

Oulun ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Oulu
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Medianomi (AMK) | päivätoteutus

Tavoite

Viestinnän tutkinto-ohjelmasta valmistuu journalisteja ja visuaalisen suunnittelun ammattilaisia etenkin Pohjois-Suomen elinkeinoelämän tarpeisiin. Koulutus on keskeinen osa Oulun seudun media-alan kehittämistä, ja teemme viestinnän tutkinto-ohjelmassa laajasti yhteistyötä alueen yritysten ja organisaatioiden kanssa. Koulutamme median asiantuntijatehtäviin ja sisällöntuottamiseen viestinnän ammattilaisia, joiden vahvuutena ovat monipuoliset käytännön taidot ja valmius työnsä kehittämiseen.  

Koulutuksen sisältö

Journalismin koulutus antaa sinulle valmiudet työskennellä toimittajana ja journalistisen sisällön tekijänä lehdissä, radiossa, televisiossa ja verkkoviestimissä sekä muissa viestinnän asiantuntijatehtävissä. Teknisen osaamisen ja sisällön tuottamisen lisäksi koulutuksessa korostuvat yhteiskunnan tuntemus, median muuttuva toimintaympäristö ja kyky kertoa kiinnostavia tarinoita. Koulutukseen sisältyviä osaamisalueita ovat journalismin perusteet ja printtijournalismi, visuaalinen journalismi, audiovisuaalinen journalismi ja digitaalinen journalismi. Voit valinnoillasi vaikuttaa opintojen sisältöön.

Visuaalisen suunnittelun medianomina hallitset visuaalisen suunnittelun ja toteutuksen erityisesti digitaalisessa  ympäristössä sekä osaat mediaprojektien suunnittelun ja toteuttamisen. Mediaprojekteja ovat esimerkiksi audiovisuaaliset, internetpohjaiset sekä pelituotannot. Opinnoissa menestymisen edellytyksiä ovat hyvä kuvallinen hahmotuskyky, luovuus, ryhmätyötaidot sekä rohkeus tarttua toimeen. Opintoihin kuuluvat tärkeänä osana digitaalisissa medioissa julkaiseminen ja internetin visuaalinen sisällöntuotanto; ilmaisullisten taitojen lisäksi sinun tulee omaksua alan uudistuvia teknisiä sovelluksia. Opinnoissa painottuu monialagrafiikka, johon kuuluvat muun muassa graafinen suunnittelu, web-design, valokuvaus, kuvankäsittely, animaatio ja interaktiivinen media. Opetustarjonnassa ovat myös kuvallinen ilmaisu, av-tuotanto ja tilaustuotannot. Tärkeää opinnoissa on lisäksi tuotannollinen osaaminen, projektinhallinta ja liiketoiminta. 

Medianomikoulutuksessa korostuu yhteistoiminnallinen tekemällä oppiminen, jossa simuloidaan aitoja työympäristöjä, sekä tutkiva asenne ja luovuus. Lisäksi opintoihin sisältyy projektityöskentelyä, asiakaslähtöisyyttä, kansainvälisyyttä ja yrittäjyyttä. Koulutus toteutetaan ja sitä kehitetään yhteistyössä työelämän kanssa. Osan opiskelusta voit halutessasi suorittaa ulkomaisissa yhteistyöoppilaitoksissa vaihto-opiskelijana. 

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Medianomi (AMK)

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, opettajan pedagogisia opintoja, ammatillisia erikoistumisopintoja, avointa ammattikorkeakouluopetusta sekä täydennyskoulutusta. Oulun ammattikorkeakoulussa voit opiskella kulttuuria, liiketaloutta, luonnonvara-alaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä tekniikkaa. Oppilaitos järjestää kaksi ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta kokonaan englanniksi. Opetuksen...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun ammattikorkeakoulu

Kotkantie 1
90250 Oulu

Arvioinnit
Medianomi (AMK) | päivätoteutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.