Sivuston käyttötapa: Mobiili

Teatterin opintolinja

Etelä-Pohjanmaan Opisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
Opintotukikelpoinen
19.8.2019
Viimeinen hakuaika: 31.7.2019
   
Päiväopinnot
Ilmajoki
Kansanopistot

Video

Etelä-Pohjanmaan Opistolla voit opiskella teatteria, tanssia, rytmimusiikkia, maskeerausta ja kirjoittamista. Kulttuurilinjoilla voit rohkeasti toteuttaa unelmiasi ja valmistautua samalla alan jatko-opintoihin.

Teatterin opintolinja

Teatterin opinnoista saat valmiuksia teatterityöhön ja ammatillisiin jatko-opintoihin. Opinnoissa perehdytään intensiivisesti ja monipuolisesti ilmaisun eri osa-alueisiin: näyttelijäntyöhön, esitystyöskentelyyn, improvisaatioon, tanssiin ja liikeilmaisuun sekä puhe- ja laulutekniikkaan.

Lukuvuoden aikana valmistellaan kaksi isompaa produktiota. Opiskelija toteuttaa myös itsenäisesti soolotyön, jossa hän tuo esiin omaa taiteellista ajatteluaan.

Koulutus sopii jo pitkään teatteria harrastaneille, mutta myös intohimoisille aloittelijoille, joilla on vahva motivaatio syventää osaamistaan. Koulutus soveltuu myös työelämässä oleville, jotka haluavat käyttää vuoden itsensä kehittämiseen teatteri-ilmaisun kautta.

Opiskelupaikka Etelä-Pohjanmaan Opistossa ei muuta asemaasi korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiössä. Etelä-Pohjanmaan Opistossa voit siis turvallisesti kokeilla omaa alaasi menettämättä ensimmäistä kertaa korkeakouluun hakevan etua. Opinnot oikeuttavat myös Kelan opintotukeen. Etelä-Pohjanmaan Opisto on toisen asteen oppilaitos, joten korkeakouluopintojen opintotukikuukaudet säilyvät. EPO:ssa suorittamasi opinnot nopeuttavat valmistumistasi.

Teatteriopinnot

Suuntaavat opinnot:

 • Näyttelijäntyön opintokokonaisuus
 • Tanssin opintokokonaisuus
 • Näyttämöestetiikan opintokokonaisuus
 • Teatteritiedon opintokokonaisuus
 • Yhteisöopinnot

Syventävät opinnot:

 • Produktiotyöskentelyn opintokokonaisuus
 • Fyysinen teatteri
 • Soveltavan teatterin opintokokonaisuus

Soveltavat opinnot:

 • Yhteisiä opintoja ja produktioita muiden kulttuurilinjojen kanssa (kirjoittaminen ja suomen kieli, maskeeraus, tanssinohjaus, rytmimusiikki)
 • Lisäksi valittavanasi on laaja valikoima muita opintoja sekä avoimen yliopiston opintoja opiston tarjonnasta.
 • Halutessasi voit osallistua myös yo-arvosanojen korotuskursseille (syksy 2019).

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Teatterin opintolinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti peruskoulun tai lukion käyneille, joilla on jo ennestään harrastuskokemusta teatterista. Haku koulutukseen tapahtuu oppilaitoksen nettisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella. Varaudu lähettämään koulu- ja työtodistuksesi hakemuksen yhteydessä.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja, teatterin opintolinja

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Lisätietoa hinnasta saat oppilaitokselta. Opintolinjalla opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Teatterin opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Opistolta vauhtia jatko-opintoihin! Etelä-Pohjanmaan Opiston opintolinjoilta voit hakea vauhtia yliopisto- tai AMK-opintoihin ja kehittää samalla opiskelutaitojasi. Voit aloittaa korkeakouluopinnot heti lukion jälkeen ilman pääsykokeita ja sisällyttää opistolla suorittamiasi tutkinnon osia myöhemmin korkeakoulututkintoon. Opiskelun kautta saat edellytyksiä pääsykokeisiin, jatko-opintoihin ja työelämään....


Lue lisää oppilaitoksesta Etelä-Pohjanmaan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Opistontie 111
60800 Ilmajoki

 Näytä puhelinnumero
www.epopisto.fi

Arvioinnit

Teatterin opintolinja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Tervetuloa Kymenlaakson Opistoon!

Kymenlaakson Opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan eri­koistunut kansanopisto. Opintolinjat kestävät lukukauden tai lukuvuoden.