Sivuston käyttötapa: Mobiili

Eläinkouluttajan perusopinnot

Suomen Eläinkoulutuskeskus
Yhteenveto
Useita aloituksia
   
Monimuotototeutus
Espoo
Ammatillinen koulutus
Eläinkouluttajan perusopinnot

Eläinkouluttajan perusopinnot

Perusopintopaketti sisältää kaikki kolme perusopintojen moduulia. 

 • Moduuli 1: Eläinten oppiminen ja kouluttaminen (10 op)
 • Moduuli 2: Koiran lajityypillinen käyttäytyminen (3 op)
 • Moduuli  3: Asiakaspalvelu asiakkaan ohjaamisena (2 op)

Moduuli 1: Eläinten oppiminen ja kouluttaminen (10 op)

Opintojakson jälkeen opiskelija hallitsee eläinten oppimisen perusperiaatteet. Hän ymmärtää mm. klassisen ehdollistumisen, operantin ehdollistumisen, palkkioiden ja rangaistusten merkityksen koulutuksessa, sekä ajoituksen kriteerin ja vahvistetiheyden väliset keskinäiset suhteet. Edelleen opiskelija osaa hahmottaa erilaisia tapoja saada aikaan eläimessä haluttu toiminta.

Opintojakson jälkeen opiskelija ymmärtää yleistämisen, vihjeen liittämisen ja ärsykekontrollin periaatteet ja osaa kouluttaa eläimelle yksinkertaisen toiminnon ärsykekontrolliin saakka. Hän ymmärtää myös perustasolla ketjuttamisen ja keston lisäämisen periaatteet.

Opintojakson jälkeen opiskelija osaa laatia kirjallisen koulutussuunnitelman sekä pitää harjoituspäiväkirjaa.

Opintojakso sisältää kuusi (6) lähiopetuspäivää, joista kolmena on käytännön kouluttamista. Opintojaksoon kuuluu myös tiivis, ohjattu työskentely Moodle -verkkoympäristössä (sekä teoriatehtäviä että käytännön harjoituksia). Verkossa työskentely edellyttää internet-yhteyttä ja perustason atk-taitoja.

Moduuli 2: Koiran laji- ja rotutyypillinen käyttäytyminen (3 op)

Opintojakson jälkeen opiskelija ymmärtää kesykoiran lajityypillistä käyttäytymistä ja kommunikaatiota. Hän ymmärtää mitä tarkoitetaan käyttäytymismalleilla ja sen minkälaisia käyttäytymismalleja koirilla on. Edelleen opiskelija osaa tunnistaa koiran elekielen ja signaalit ja ymmärtää eri rotujen käyttötarkoituksesta johtuvaa käyttäytymisen erilaisuutta, sekä osaa tunnistaa koiran kipukäyttäytymisen. Lisäksi opintojaksolla on vierailevia luennoitsijoita, joiden näkökulmat koirien käyttäytymiseen vaihtelevat (esimerkiksi hormonitoiminta, ruokinta).

Opintojakso koostuu luennoista ja kirjallisuudesta, sekä itsenäisesti tehtävistä oppimistehtävistä.

Moduuli 3: Asiakaspalvelu asiakkaan ohjaamisena (2 op)

Opintojaksolla tarkastellaan eläinkouluttajan ja eläimen omistajan/ohjaajan kohtaamista oppimis-/opettamistapahtumana. Moduuli sopii kaikille, jotka työskentelevät tai aikovat työskennellä koulutusohjaajina, koirakouluyrittäjinä tai muun eläinalan tehtävissä, joissa ohjataan asiakasta toiminnassa (esim. ratsastuksenopettajille, jotka hakevat työhönsä uusia näkökulmia ja toimintatapoja).

Opintojakson jälkeen opiskelija ymmärtää minkälainen ihminen on havainnoijana ja ajattelijana, hän ymmärtää minkälaisia rajoitteita ihmisen havainnoinnissa ja ajattelussa ilmenee. Hän ymmärtää ja tunnistaa ohjaustilanteessa läsnä olevat oppimisen kannalta oleelliset seikat ja tuo ohjaukseen elementtejä, jotka tukevat oppimista.  Hän osaa suunnitella ja toteuttaa ohjauksen siten, että ohjattavilla syntyy käsitys ja ymmärrys opetettavasta asiasta. Edelleen opiskelijaa osaa arvioida ohjattavan oppimista eri keinoin. 

Opintojakson viimeisellä lähijaksolla tarkastellaan eläinalan yrittäjyyttä ja sen haasteita.

Opintojakso pitää sisällään kolme (3) lähiopetuspäivää, sekä tiiviin, ohjatun työskentelyn Moodle -verkkoympäristössä.

Koulutuksen aikataulu

Lähiopetusjaksot 2020:

Moduuli 1: Eläinten oppiminen ja kouluttaminen

HUOM! Moduulissa 1 rajoitettu osanotto.

 • 29.-30.8.2020 teoria
 • 12.9.2020 käytäntö (oma eläin mukaan)
 • 24.10.2020 teoria
 • 21.-22.11.2020 käytäntö (oma eläin mukaan)

lauantaisin työskennellään klo 10-17 ja sunnuntaisin klo 9-16

Moduuli 2: Koiran lajityypillinen käyttäytyminen 

 • 26.9.2020 klo 10-17
 • 27.9.2020 klo 9.30-15.30
 • 25.10.2020 klo 10-16
 • 5.12.2020 klo 10-16

​Moduuli 3: Asiakaspalvelu asiakkaan ohjaamisena

 • perjantai 20.11.2020 klo 10-16
 • perjantai 4.12.2020 klo 10-16
 • perjantai 11.12.2020 klo 10-16 (etäopetuspäivä)

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Eläinkouluttajan perusopinnot, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutkseen ilmoittaudutaan kouluttajan omien verkkosivujen kautta.

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja peruutusehdoissa kaikki kolme moduulia sisältävän koulutuskokonaisuuden alkamispäiväksi katsotaan ensimmäisen moduulin verkkotyöskentelyn alkamisajankohta (2 vk ennen ensimmäistä lähijaksoa).

Tutkinto / todistus

Eläinkoulutuskeskuksessa opiskelijat saavat laadullisen arvioinnin, eli opinnoista kirjoitetaan sekä sanallinen arvio että annetaan numeerinen arvosana. 

Kustannukset

Moduulit 1-3 (yht. 15 op)

 • Hinta: 1368,00€ (sis. alv 24%)

Kun opiskelija ilmoittautuu kerralla näihin kaikkiin, hän saa kokonaishinnasta 10 % alennuksen.

Hinnat moduuleittain:

Eläinten oppiminen ja kouluttaminen

 • Hinta: 875,00€ (sis. alv 24%)

Koiran laji- ja rotutyypillinen käyttäytyminen (3 op)

 • Hinta: 295,00€ (sis. alv 24%)

Asiakaspalvelu asiakkaan ohjaamisena (2 op)

 • Hinta: 350,00€ (sis. alv 24%)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläinkouluttajan perusopinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Suomen Eläinkoulutuskeskus on Espoossa sijaitseva yksityinen koulutuskeskus, joka tarjoaa palveluja koirien ja muiden eläinten käyttäytymisestä kiinnostuneille alan harrastajille ja ammattilaisille. Eläinkoulutuskeskus järjestää sekä lyhyempiä verkkokursseja että pidempiä, monimuoto-opetuksena järjestettäviä koulutusohjelmia, jotka on mahdollista suorittaa työn tai muiden opintojen ohessa. Osa...


Lue lisää oppilaitoksesta Suomen Eläinkoulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Karapellontie 4 Cb
02610 Espoo

 Näytä puhelinnumero
www.elainkoulutuskeskus.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,3

Perustuu 11 arviointiin

Outi
(3)
Kurssilla käsiteltiin eläinten kouluttamista tarkasti ja yksityiskohtaisesti. Positiivista, että otettiin mukaan myös tutkimustietoa. Käytännön treenit olivat aivan loistavat! Moduuli 3 oli liian teoreettinen, olisi toivonut paljon käytännönläheisempää toteutusta. Moduuli ei antanut juurikaan valmiuksia kurssien pitämiseen. Käsitellyt teoriat e...
Näytä kokonaan
opiskelija
(4)
Opetus oli todella laadukasta ja kurssien sisällöt hyviä. Lähipäivät olivat vähän pitkiä koirille, voisiko näitä ehkä pilkkoa pienempiin osiin? Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen opintoihin ja aion jatkaa Eläinkoulutuskeskuksessa opiskelua.
Hilkka
(5)
Erinomaiset opettajat ja loistavasti suunniteltu koulutusrunko. Hyvä yhdistelmä faktoihin perustuvaa teoriaa ja käytönnön koulutusta. Koulutus on melko työläs (ja hyvä niin), joten kovin kiireiselle saattaa muodostua haasteeksi. Mutta jos haluaa hyvän perustan ja uusimpiin tutkimuksiin pohjautuvan perustiedon eläinten kouluttamiseen ja aikaa ja ...
Näytä kokonaan
Arvoinnit
Arvioinnit
(4,3)
Perustuu 11 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Oppilaitoksen arvioinnit
(4,2)
Perustuu 19 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Koira-alasta ammatti!

Tule mukaan 8.2.2021 alkavaan koiralähtöiseen Koulutusohjaajan omatoimiseen verkkokoulutukseen. Valmistut kesäkuussa ja pääset auttamaan asiakkaita saman tien.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: