Vuokon tarina

Suomen Eläinkoulutuskeskus

Vuokon tarina

Vuokko Väyrynen: "Lähdin opiskelujen jälkeen Yhdysvaltoihin maan suurimpaan eläinsuojelukeskukseen."

1. Milloin suoritit perusopinnot ja mahdolliset syventävät opinnot (mitkä ne olivat)?

Suoritin perusopinnot 2014 ja jatkoin siitä suoraan hajutyöskentelyn syventäviin opintoihin. Tämän jälkeen suoritin vielä ongelmakoirakouluttajan syventävät opinnot. Opiskelut päättyivät 2016.

2. Miksi hakeuduit opiskelemaan Eläinkoulutuskeskukseen? Mikä oli tavoitteesi opiskelun suhteen?

Tavoitteeni oli kouluttautua ongelmakoirakouluttajaksi. Erilaiset koirien ns. ongelmakäytökset ovat kiehtoneet minua jo pitkään ja halusin oppia niiden syistä lisää. Hakeuduin Eläinkoulutuskeskukseen, koska opetus vaikutti siellä kaikista laadukkaimmalta verrattuna muihin vastaaviin.

3. Minkälaisia valmiuksia opiskelu sinulle antoi?

Olin niin pyörällä päästäni kaiken uuden tiedon jälkeen, että epäröin sitä, olisinko tarpeeksi hyvä tälle alalle. Käytännön työ on tuonut paljon lisää varmuutta ja vahvistanut tunnetta, että oikealla tiellä ollaan. Opiskelu antoi minulle paljon tietoa ja taitoja koskien koirien ja muidenkin eläinten käyttäytymistä ja kouluttamista. Se antoi minulle valmiudet toimia eläinkouluttajan työssä.

4. Mitä muuta hyötyä opiskelusta oli?

Tapasin ihania uusia ihmisiä, joihin pidän vieläkin yhteyttä. He ovat tärkeä tukiverkko työssäni ja heiltä voin aina kysyä neuvoa kiperissäkin tilanteissa. Kiinnostuin myös paljon muiden eläinten käyttäytymisestä opintojen myötä ja innostuin oppimaan muista lajeista lisää.

5. Mitä teit opiskelujen jälkeen ja mihin tuo tie sinut vei? Toimitko nykyään esim. eläinalan yrittäjänä tai oletko keskittynyt harrastuslajien kouluttamiseen tai jotain muuta?

Lähdin opiskelujen jälkeen Yhdysvaltoihin maan suurimpaan eläinsuojelukeskukseen, jossa vietin koirien parissa noin viisi kuukautta. Ilman opintojani olisi jäänyt tämä hieno kokemus kokematta. Sain sieltä rutkasti lisää käytännön kokemusta, varsinkin erilaisten ongelmakäytösten parista.

Palatessani takaisin perustin oman toiminimen, jonka kautta teen edelleen lähinnä ongelmakoirakoulutusta Kirkkonummella ja Espoossa. Syksyllä 2017 perustin Koirakoulu Ilon Helsingin Käpylään ja se on pitänyt kiireisenä viime kuukaudet.

Suoritan tällä hetkellä Amiedussa eläintenkouluttajan ammattitutkintoa, jossa toisena eläimenä minulla on sika. Hirveästi on vielä suunnitelmia tulevaisuuden varalle ja minulla on kova halu oppia sekä kehittyä tällä alalla.Lue lisää Suomen Eläinkoulutuskeskus

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Suomen Eläinkoulutuskeskus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.