Kansanopistot

Kirjoittajalinja

AhlmanEdu, paikassa Tampere
Pituus
1 lukuvuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
1 lukuvuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kirjoittajalinja

AhlmanEdun yhden lukuvuoden kestävä perinteikäs kirjoittajalinja antaa monipuolisen ja laadukkaan sysäyksen kohti kirjoittavan ihmisen elämää. Opinnot eivät ole oikotie julkaisevaksi kirjailijaksi, mutta opintojen avulla rakennat vankan kivijalan monipuoliseen kirjoittajuuteen. Tavoitteena on kehittyä laaja-alaisesti kirjallisessa työskentelyssä ja omassa ilmaisussa sekä vahvistaa henkilökohtaista kirjoittajaidentiteettiä ja itsetuntoa kirjoittajana.

Opintojen aikana tulevat tutuksi kaikki kaunokirjallisuuden päälajit (lyriikka, proosa ja draama) alalajeineen. Opinnot tarjoavat tarpeellisen teoriapohjan eri kirjallisuuden lajien ymmärtämiseen. AhlmanEdun kirjoittajalinja on aktiivinen osa suomalaista kirjallista kenttää. Pääpaino on koko ajan omassa tekemisessä. Kirjoittajalinjalla kirjoitetaan, luetaan, kuunnellaan ja keskustellaan paljon ammattitaitoisten ja kokeneiden opettajien johdolla. Opetussuunnitelma on laaja. Se antaa mahdollisuuden myös oman käsikirjoituksen työstämiseen ja omien henkilökohtaisten tavoitteiden eteen työskentelemiseen.

Lukuvuosi AhlmanEdun kirjoittajalinjalla toimii mahdollisuutena toteuttaa omia kirjoittamiseen liittyviä unelmiaan, ponnahduslautana jatko-opintoihin, välivuotena, hengähdyshetkenä jo valmiista oravanpyörästä ja askeleena kohti sanataiteilijan elämää.

Koulutuksen sisältö

 • Proosan, lyriikan ja draaman kirjoittaminen

  Nämä opinnot sisältävät jokaisen lajin omiin alalajeihin tutustumista,lukemista, tärkeiden käsitteiden haltuunottoa, kirjoitusharjoituksia ja tekstipajoja.

 • Kirjoittajana kirjallisella kentällä

  Seuraamme tiiviisti suomalaisen kirjallisen kentän ajankohtaisia tapahtumia ja otamme niihin osaa omasta näkökulmastamme. Mahdollisuus tapahtumien järjestämiseen, vierailuihin ja vierailijoihin opiskelijoiden oman innokkuuden, tarpeen ja resurssien mukaan.

 • Luovuuden lähteenä minä itse

  Omaa luovuutta ja kirjoittajaidentiteettiä kasvattava kokonaisuus, jonka keskiössä on omaelämäkerrallisuus ja henkilökohtainen kokemusmaailma.

 • Oma kaunokirjallinen projekti

  Opinnot antavat mahdollisuuden oman kaunokirjallisen projektin työstämiseen tai alkuun saattamiseen.

 • Henkilökohtainen ohjaus

  Jokainen opiskelija saa henkilökohtaista ohjausta läpi vuoden. Oman kehittymisen reflektointi ja seuraaminen sekä oman henkilökohtaisen kirjoittajan työkalupakin kokoaminen ovat opintojen kulmakivi läpi vuoden.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kirjoittajalinja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Koulutus on maksullista. Lisätietoa hinnasta saat oppilaitokselta. Opintolinjalla opiskelu on päätoimista opiskelua ja opintojen ajalle voi hakea opintotukea, aikuiskoulutustukea tai työttömyysetuutta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kirjoittajalinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
AhlmanEdu
Hallilantie 24
33820 Tampere

AhlmanEdu

AhlmanEdu tarjoaa ammatillistakoulutusta, taideaineita, pelikoulutusta ja –valmennusta, lähiruokaa sekä kokous– ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, aivan Tampereen keskustan tuntumassa. Visiomme mukaisesti tavoitteenamme on olla välittävin yhteisö oppia, kasvaa ja kehittyä. AhlmanEdu valmentaa ruokaketjun ammattilaisia, kuten maatalousyrittäjiä, eläintenhoitajia, kokkeja ja tarjoilijoita, matkailun ja elämysten moniosaajia laajasti kaupungeista erämaihin sekä elämyksiä tuottavia floristeja, muusikoita,...

Lue lisää oppilaitoksesta AhlmanEdu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu