Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija tai talousapulainen
Etelä-Kymenlaakson ammattiopistoVideo

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija tai talousapulainen
Tarjoilijana tai talousapulaisena (laivatarjoilijana) työskentely-ympäristösi ovat moninaisia aina messistä kahviloihin ja á la carte -ravintoloihin sekä juhlallisiin tilaisuuksiin. Työtehtäviisi kuuluvat esimerkiksi messin / salin järjestelyt ja kattaminen, pöytiin ohjaaminen, tilausten vastaanottaminen, tarjoileminen ja laskuttaminen. Olet palvelualtis, tulet hyvin toimeen ihmisten kanssa, ymmärrät erilaisia kulttuureja, olet oma-aloitteinen ja toimeen tarttuva. Sinulla on hyvä fyysinen kunto ja paineensietokyky.
Opintojen sisältö
Opinnot koostuvat kaikille pakollisista sekä valinnaisista tutkinnon osista.
Kaikille pakolliset tutkinnon osat
- Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
- Asiakaspalvelu ja myynti
- Annosruokien ja juomien tarjoilu
Lisäksi valitset neljä valinnaista tutkinnon osaa seuraavista
- Á la carte -tarjoilu
- Juomien myynti ja tarjoilu
- Tilaus- ja juhlatarjoilut
- Kahvilapalvelut
- Katu- ja pikaruokapalvelut
- Laivatalouspalvelut
- Suurkeittiön ruokatuotanto
- Yritystoiminnan suunnittelu
- Tutkinnon osa jostain toisesta perustutkinnosta, lukiosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta ja ammattikorkeakoulusta
Laivatalousopinnot
Laivatalousopinnot laajentavat työmahdollisuuksiasi merille. Laivataloudessa on myös hyvä työllisyystilanne.
Tarjoilijana ja laivatarjoilijana työpaikkojasi voivat olla
- ravintolat ja baarit maissa ja merillä risteilylaivoilla
- rahtialuksilla talousapulaisena
- työpaikkaruokalat
- pikaruokapaikat ja lounaskahvilat
- huoltoasemat
- catering-alan yritykset
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija tai talousapulainen, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Hakeminen
Hakiessasi tarjoilijan tai laivatarjoilijan koulutukseen huomioi seuraavat terveydelliset rajoitteet, jotka voivat vaikuttaa mahdollisuuksiisi työskennellä alalla:
- tuki- ja liikuntaelinten sairaudet,
- käsi-ihottumat,
- oireinen epilepsia tai muut tasapainoon vaikuttavat sairaudet,
- vaikeat ruoka-aineallergiat ja
- yleisvaaralliset tartuntataudit.
Opintoihin voi hakea läpi vuoden. Aloitusajankohta sovitaan kanssasi erikseen. Voit hakea opiskelemaan, olipa aiempi koulutustaustasi millainen tahansa. Olet kuitenkin suorittanut peruskoulun.
Opintoihin haetaan oppilaitoksen sivuilla osoitteessa www.ekami.fi.
Yhteishaussa haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, tarjoilija
Ota yhteyttä
Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto | Ekami
Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto on monialainen toisen asteen ammatillinen oppilaitos. Ekami järjestää ammatillista koulutusta neljällä kampuksella Kotkassa ja Haminassa. Lähes 350 ekamilaista auttaa yli 7000 opiskelijaa kehittymään tekijöiden tekijöiksi, oman alansa ammattilaisiksi. Ekamissa ammattiin opiskelu on hyvä valinta – olitpa nuori tai...
Yhteystiedot
Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto
Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija tai talousapulainen täytä seuraavat tiedot: