Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ammattikorkeakoulut

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Ammattikorkeakoulut


03 maalis 2020
Tiedustelua oppilaitoksen vaihtamisesta
Hei!

Olen tällä hetkellä toista vuotta kirjoilla yliopistossa. Aion kuitenkin hakea ammattikorkeakouluun alalle joka tuntuu enemmän omalta. Voinko hakea yhteishaussa ammattikorkeaan vaikka olen vielä kirjoilla yliopistossa? Miten toimin jos saan paikan? Milloin irtisanoutuminen yliopistosta pitää hoitaa?
Terveisin,
Silja

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Voit toki hakea ammattikorkeakouluun vaikka olet kirjoilla yliopistolla.  Ko. asiat on aina hyvä tarkistaa yliopistolta, jossa tällä hetkellä opiskelet. He osaavat sieltä sanoa tarkalleen, miten edetä, jos saat paikan vastaan sekä, mikä irtisanomisperiaate on. 

Mukavaa viikkoa ja onnea opintoihin! :) 

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

20 helmi 2020
Liikunnanopettajaksi
Hej,
Haluaisin opiskella liikunnanopettajaksi.
Olen käynyt ammattikorkeakoulun Sosionomi opinnot Lastentarhaopettaja pätevyydellä. Tällä hetkellä opiskelen liikunnanohjaaja AMK, jonka jälkeen olisi tarkoitus lukea liikunnanopettajaksi.

Minkä väylän kautta kannattaa mennä ja kannattaako mun jo nyt lukea kasvatustieteitä tulevaa ajatellen, vai onko Sosionomi koulutuksessa jo saatu se 25op kasvatustieteitä luettua.

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Valtaosa liikunnanopettajista koulutetaan Jyväskylän yliopistossa. Jyväskylän yliopisto antaa uniikin mahdollisuuden liikuntaan ja terveyteen liittyvien opintojen opiskeluun samassa tiedekunnassa. Täältä voit myös selailla muita opiskelupaikkamahdollisuuksia.

Koululta kannattaa aina varmistaa hyväksiluettujen kurssien tilanne. Riippuu varmasti tilanteesta sekä koulusta ja heidän omista periaatteistaan. 

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

18 joulu 2019
Ammattikorkeakouluun haku ammatillisella perustutkinnolla
Voinko hakea sosiaali -ja terveysalan perustutkinnolla ammattikoulusta Ensihoitaja AMK tutkintoon? Tai siis tiedän että hakea voi mutta millaiset ovat sisäänpääsy mahdollisuudet ja kuinka paljon ammattikoulusta saamani numerot vaikuttavat mahdollisuuksiin päästä sisään?

Vastaus

Moikka,

Kiiyos kysymyksestäsi. Ammatilliset perustutkinnot antavat valmiudet ammattikorkeakouluun hakemiseen, eli voit kyllä hakea opiskelemaan ensihoitajaksi.

Ammattikorkeakouluihin on mahdollista tulla valituksi todistusvalinnalla tai valintakokeella. Sinun ei tarvitse itse ilmoittaa kummalla tavalla haet ammattikorkeakouluun. Valintakokeella on siis mahdollista tulla valituksi, jolloin aiempien opintojen numerot eivät vaikuta hakuprosessiin.

Sisäänpääsymahdollisuudet myös vaihtelevat eri ammattikorkeakoulujen välillä, joten suosittelen tutustumaan ammattikorkeakoulujen omiin sisäänpääsyprosentteihin ja valintakriteereihin. Ammattikorkeakouluun.fi sivustolta voit tutustua ammatillisen perustutkinnon pisteytykseen todistusvalinnassa.

Onnea opintoihisi!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi 


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi