Ammattikorkeakoulut

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Ammattikorkeakoulut

Korkeakoulupaikan vastaanottaminen
Hei,

Korkeakoulujen yhteishaku: jos jään 1. hakuvaihtoehdossa varasijalle, pisteet riittävät kaikkiin muihin vaihtoehtoihin. Tarjotaanko alkuun vain 2. vaihtoehtoa vai kaikkia? Jos perun 2. vaihtoehdon paikan heti, tarjotaanko 3. vaihtoehtoa ja voin jäädä jonoon varasijapaikalle 1. vaihtoehtoon?
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Jos pisteesi eivät riitä 1. hakutoiveeseesi, mutta kaikkiin muihin riittävät, sinulle tarjotaan 2. hakutoivettasi. Kaikki alemmat hakutoiveesi peruuntuvat automaattisesti, vaikka pisteesi olisivatkin riittäneet niihin. Voit kuitenkin ilmoittaa jääväsi jonottamaan 1. hakutoiveeseesi.

Voit myös ilmoittaa, ettet ota sinulle tarjottua opiskelupaikkaa vastaan, mutta jäät jonottamaan ylempiin hakutoiveisiisi. Vaikka peruisit 2. hakutoiveesi, et voi enää kuitenkaan tulla hyväksytyksi alempiin hakutoiveisiisi.

Ystävällisin terveisin

Aino, studentum.fi

Yhden paikan säännös
Miten hallituksen toimenpideohjelma tulee vaikuttamaan opiskeluhakuun ja opiskelupaikkojen vastaanottamiseen jatkossa? Onko tämä astunut jo voimaan, jos ei niin milloin?

Opiskelen viimeistä vuotta sairaanhoitajaksi ja valmistuminen häämöttää jo syksyllä. Olen kuitenkin hakenut samanaikaisesti ulkomaille opiskelemaan ja jos pääsen sisään niin opinnot alkaisivat syksyllä. Saanko vastaanottaa opiskelupaikan? Ja voinko opiskella näitä päällekäin enään?


Kiitos.
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Yhden paikan säännöksen mukaan opiskelupaikan vastaanottamisen myötä opiskelijan tulee luopua saman tai alemman tasoisista korkeakoulututkintoon johtavista opiskeluoikeuksista. Tällä hetkellä säännös koskee vain siirtohakua, mutta jatkossa se tulisi koskemaan myös yhteishakua ja erillisvalintoja. Uusi säännös ei ole tullut vielä voimaan, vaan sitä vasta valmistellaan, eikä ymmärtääkseni ole vielä tiedossa milloin se tulee voimaan.

Näin ollen voit siis edelleen vastaanottaa toisen opiskelupaikan, vaikka sinulla on vielä edellinen tutkinto kesken.

Voit lukea lisää asiasta Valtioneuvoston sivuilla.

Tsemppiä opintoihin!

Ystävällisin terveisin

Aino, studentum.fi

Opiskelupaikan vastaanottamatta jättäminen
Hei,
Jos kevään yhteishaussa tulen valituksi 2. vaihtoehtooni, mutta en ota sitä vastaan, koska haluan vielä seuraava vuonna yrittää 1. vaihtoehtooni, onko minun kuitenkin seuraavana vuonna mahdollista tulla uudelleen valituksi 2. vaihtoehtooni (jos en yrityksestä huolimatta pääse edelleenkään 1. vaihtoehtooni)?
Tarkoitan siis, että estääkö saadun paikan vastaanottamatta jättäminen valinnan samaan paikkaan seuraavana vuonna?
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Opiskelupaikan vastaanottamatta jättäminen ei vaikuta seuraaviin hakuihin, joten voit seuraavana vuonna tulla uudelleen hyväksytyksi samaan opiskelupaikkaan.

On hyvä kuitenkin muistaa, että pisterajat voivat vaihdella vuosittain. Näin ollen se, että olet tullut tänä vuonna valituksi opiskelupaikkaan, ei vielä suoraan tarkoita sitä, että saisit saman opiskelupaikan seuraavanakin vuonna.

Tsemppiä tuleviin opintoihin!

Ystävällisin terveisin

Aino, studentum.fi

Näyttää 1-3 kysymystä 292 tuloksesta
1
2
3
4
...
98

Mainokset