Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ammattikorkeakoulut

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Ammattikorkeakoulut


02 marras 2020
Kaksoistutkinnolla korkeakouluun
Hei! Olen kaksoistutkinto opiskelija ja olen pohtinut korkeakoulu opintoja. En vain ole kovin varma omista mahdollisuuksistani korkeakoulujen yhteishaussa, sillä tähän asti Yo-todistukseen on tulossa neljä ainetta ja toisena todistuksena on ammatillinen todistus. En ole kovin hyvä matematiikassa ja pelottaa, että en pääsisi yliopistoon tai ammattikorkeakouluun sillä en ole kirjoittanut matikkaa.

Olen pohtinut lyhyen matikan suorittamista vielä, mutta olen silti kovin ahdistunut, että riittävätkö omat paperit ja taidot korkeakouluun. Yliopistossa olisin kiinnostunut opiskelemaan valtiotieteitä ,psykologiaa tai oikeustiedettä, mutta epäilen lievän matemaattisen oppimisvaikeuteni olevan este sille. Ammattikorkeakoulussa kiinnostaisi restonomi (matkailu- ala), mutta olen epävarma, kuinka hyvin voin tulla valituksi. Onko lievä matemaattinen oppimisvaikeus este korkeakoulu opinnoille?

Vastaus

Hei,

kiitos viestistäsi! Kaksoistutkinnon suorittaneena sinulla on oikein hyvät mahdollisuudet päästä korkeakouluun, sillä olet esimerkiksi AMK todistusvalinnassa mukana sekä ylioppilastutkinnon että ammatillisen perustutkinnon perusteella tehtävässä todistusvalinnassa. Jos et ole kirjoittanut matematiikkaa, todistuvalinnassa huomioidaan vain ne aineet, jotka olet kirjoittanut tai menestyksesi ammatillisen perustutkinnon opinnoissa. Huomaa kuitenkin, että näistä todistusvalinnoista saatavia pisteitä ei voi yhdistää toisiinsa.

On myös hyvä muistaa, että jos et pääse suoraan todistusvalinnalla korkeakouluun, hakukohteisiin järjestetään aina myös valintakokeet. Valintakokeissa todistuksia ei enää huomioida, vaan soveltuvuutesi mitataan suoraan koemenestyksen kautta.

Hyvää syksyn jatkoa!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

28 loka 2020
AMK-valintakokeet
Jos haen Kolmelle eri alalle ammattikorkeakouluun pitääkö minun osallistua kaikkiin pääsykokeisiin ja vaikuttaako todistus pääsykokeessa?

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Jos AMK-hakukohteesi käyttävät pääsykokeena yhteistä AMK-valintakoetta, silloin suoritat samalla kerralla vain yhden AMK-valintakokeen, jolla olet mukana kaikkien hakukohteidesi haussa. Eli teet tässä tapauksessa yhden kokeen kolmelle eri alalle.

Todistus ei myöskään vaikuta pääsykokeeseen. Kun haet ammattikorkeakouluun, tehdään hakuajan päätyttyä ensin todistusvalinta toisen asteen todistusten perusteella. Jos tulet valituksi todistuksella, sinun ei tarvitse ilmoittautua valintakokeeseen.

Lisätietoa AMK-valintakokeesta ja kohteista, jotka kuuluvat AMK-valintakokeeseen saat ammattikorkeakouluun.fi:stä.

Hyvää syksyn jatkoa!

Terveisin,

studentum.fi

03 maalis 2020
Tiedustelua oppilaitoksen vaihtamisesta
Hei!

Olen tällä hetkellä toista vuotta kirjoilla yliopistossa. Aion kuitenkin hakea ammattikorkeakouluun alalle joka tuntuu enemmän omalta. Voinko hakea yhteishaussa ammattikorkeaan vaikka olen vielä kirjoilla yliopistossa? Miten toimin jos saan paikan? Milloin irtisanoutuminen yliopistosta pitää hoitaa?
Terveisin,
Silja

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Voit toki hakea ammattikorkeakouluun vaikka olet kirjoilla yliopistolla.  Ko. asiat on aina hyvä tarkistaa yliopistolta, jossa tällä hetkellä opiskelet. He osaavat sieltä sanoa tarkalleen, miten edetä, jos saat paikan vastaan sekä, mikä irtisanomisperiaate on. 

Mukavaa viikkoa ja onnea opintoihin! :) 

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi