Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ammattikorkeakoulut

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Ammattikorkeakoulut


20 helmi 2020
Liikunnanopettajaksi
Hej,
Haluaisin opiskella liikunnanopettajaksi.
Olen käynyt ammattikorkeakoulun Sosionomi opinnot Lastentarhaopettaja pätevyydellä. Tällä hetkellä opiskelen liikunnanohjaaja AMK, jonka jälkeen olisi tarkoitus lukea liikunnanopettajaksi.

Minkä väylän kautta kannattaa mennä ja kannattaako mun jo nyt lukea kasvatustieteitä tulevaa ajatellen, vai onko Sosionomi koulutuksessa jo saatu se 25op kasvatustieteitä luettua.

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Valtaosa liikunnanopettajista koulutetaan Jyväskylän yliopistossa. Jyväskylän yliopisto antaa uniikin mahdollisuuden liikuntaan ja terveyteen liittyvien opintojen opiskeluun samassa tiedekunnassa. Täältä voit myös selailla muita opiskelupaikkamahdollisuuksia.

Koululta kannattaa aina varmistaa hyväksiluettujen kurssien tilanne. Riippuu varmasti tilanteesta sekä koulusta ja heidän omista periaatteistaan. 

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

18 joulu 2019
Ammattikorkeakouluun haku ammatillisella perustutkinnolla
Voinko hakea sosiaali -ja terveysalan perustutkinnolla ammattikoulusta Ensihoitaja AMK tutkintoon? Tai siis tiedän että hakea voi mutta millaiset ovat sisäänpääsy mahdollisuudet ja kuinka paljon ammattikoulusta saamani numerot vaikuttavat mahdollisuuksiin päästä sisään?

Vastaus

Moikka,

Kiiyos kysymyksestäsi. Ammatilliset perustutkinnot antavat valmiudet ammattikorkeakouluun hakemiseen, eli voit kyllä hakea opiskelemaan ensihoitajaksi.

Ammattikorkeakouluihin on mahdollista tulla valituksi todistusvalinnalla tai valintakokeella. Sinun ei tarvitse itse ilmoittaa kummalla tavalla haet ammattikorkeakouluun. Valintakokeella on siis mahdollista tulla valituksi, jolloin aiempien opintojen numerot eivät vaikuta hakuprosessiin.

Sisäänpääsymahdollisuudet myös vaihtelevat eri ammattikorkeakoulujen välillä, joten suosittelen tutustumaan ammattikorkeakoulujen omiin sisäänpääsyprosentteihin ja valintakriteereihin. Ammattikorkeakouluun.fi sivustolta voit tutustua ammatillisen perustutkinnon pisteytykseen todistusvalinnassa.

Onnea opintoihisi!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi 

06 elo 2019
Ensikertalaisuuskiintiö
Jos opiskelen Pajulahden urheiluopistossa liikunnanohjauksen perustutkinnon, niin menetänkö ensikertalaiskiintiöpaikan? Olisin. hakemassa Pajulahden jälkeen Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan liikuntapedagokiikkaa, kuulunko silloin vielä siis ensikertalaisiin ja niiden kiintiöön?

Vastaus

Hei, 

Kiitos kysymyksestäsi. Korkeakoulujen on lain mukaan varattava osa yhteishaun opiskelupaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Korkeakouluja Suomessa ovat yliopistot ja ammattikorkeakoulut. Olet ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeva eli ensikertalainen, jos

  • et ole suorittanut Suomen koulutusjärjestelmän mukaista ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoa
  • et ole vastaanottanut ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoon johtavaa opiskelupaikkaa koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen.

Pajulahden urheiluopiston liikunnanohjauksen perustutkinto on toisen asteen ammatillinen perustutkinto, joka ei kuuluu korkeakoulujen ensikertalaisuuden piiriin. Et siis menetä korkeakouluhakujen ensikertalaisuuttasi, jos opiskelet liikunnanohjauksen perustutkinnon Pajulahden urheiluopistossa.

Korkeakoulujen ensikertalaisuus tulee käytettyä, kun hakija vastaanottaa opiskelupaikan korkeakoulututkintoon johtaviin koulutusohjelmiin.

Opintomenestystä toivottaen,

Linda, Studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi