Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ammattikorkeakoulut

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Ammattikorkeakoulut


09 huhti 2021
Åbo Akademi- Voiko pääsykokeet tehdä suomeksi?
Hei! Voiko Åbo Akademin pääsykokeet tehdä suomeksi?

Vastaus

Moi,

Kiitos viestistäsi. 

Valintakokeet tehdään yleensä sillä kielellä, joka on kyseisen yliopiston tai korkeakoulun opetus- ja tutkimuskieli. Åbo Akademi on ruotsinkielinen oppilaitos, joten pääsykokeet tehdään ruotsiksi. 

Voit lukea lisää Åbo Akademin pääsyvaatimuksista  täältä

Mukavaa perjantaita sinulle!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

22 maalis 2021
Maisteriohjelmaan hakeminen AMK-tutkinnolla
Hei!
Olen lukion toisen vuoden opiskelija ja mietin jo nyt paljon, että minne lähtisin lukiosta opiskelemaan. Haluan opiskella akateemisia opintoja, sillä haluan oppia tutkimaan asioita monesta näkökulmasta. Toisaalta haluaisin tulevaisuuden työssäni voida myös konkreettisesti auttaa ihmisiä ja työskennellä heidän kanssaan. Olen todella kiinnostunut yhteiskunta-asioista ja tasa-arvon kysymyksistä. Olen siis päättänyt hakea yliopiston valtiotieteelliseen ja AMK:hon sosionomiksi. Kysymykseni siis kuuluu: Jos en pääse opiskelemaan yliopistovaihtoehtooni, mutta tulen hyväksytyksi sosionomikoulutukseen, onko minun mahdollista suorittaa maisteriopinnot yliopiston valtiotieteellisessä? Jos voin, niin pitääkö minun tehdä jotain erityistä tullakseni hyväksytyksi, esim. ottaa ylimääräisiä avoimen yliopiston opintoja? Vai voinko hakea samalla tavalla kuin yliopistossa kandidaattitutkinnon suorittaneet?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi.

Mukavaa kuulla, että sinua kiinnostaa yhteiskunta-asiat ja tasa-arvon kysymykset.

Voit hakea maisteriohjelmaan kandin tai amk-tutkinnon suorittamisen jälkeen. Joissakin maisterihauissa on valintakoe, mutta se riippuu haettavasta maisteriohjelmasta. Mikäli hakijoita on enemmän kuin tarjottavia opiskelupaikkoja, asetetaan hakijat paremmuusjärjestykseen tieteenalan aineopintojen (tai vastaavien) painotetun keskiarvon perusteella.

Yliopistossa joissakin kandiohjelmissa opiskelija voi jatkaa opintojaan suoraan  maisteriohjelmaan ilman erillistä hakua, jos hänelle on myönnetty tutkinnonsuoritusoikeus kandidaatin ja maisterin tutkintoihin.

Suosittelisin sinua vielä keskustelemaan asiasta tarkemmin oman opinto-ohjaajasi kanssa. Hän auttaa sinua asiassa eteenpäin mielellään.

Aurinkoista maanantaita!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

19 maalis 2021
Yhteishaussa hakeminen, vaikka on jo opiskelija
Hei. Voinko hakea kevään 2021 yhteishaussa uutta korkeakoulupaikkaa, jos olen vastaanottanut opiskelupaikan tammikuussa 2021 oppilaitoksesta? Olen alkanut pohtimaan toista koulutusta, sillä otin koulupaikan masentuneena vastaan hankalassa elämäntilanteessa, eikä ala enää tunnu omalta. Olen ollut sairaslomalla alkuvuoden enkä ole käynyt koulua juurikaan. Pystyykö tässä tekemään mitään vai olenko menettänyt ensikertalaiskiintiöni, jolloin minun on vaikeampi päästä kouluun?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi.

Voit hakea uutta opiskelupaikkaa kevään yhteishaussa,vaikka oletkin aloittanut korkeakouluopinnot nyt tammikuussa.

Sinua ei kuitenkaan lasketa enää ensikertalaiseksi, sillä olet jo hakenut aiemassa haussa ja ottanut vastaan opiskelupaikan korkeakoulusta. Lain mukaan aloituspaikkojen varaaminen ensikertalaisille ei saa kuitenkaan heikentää kohtuuttomasti muiden kuin ensikertalaisten mahdollisuuksia päästä opiskelemaan. 

Ymmärrän, että vaikeassa elämäntilanteessa voi tulla tehneeksi valintoja, joita ei muissa tilanteissa tekisi. Jos ala jota opiskelet nyt ei kuitenkaan tunnu omaltasi rohkaisisin sinua hakemaan uudestaan kevään yhteishaussa. Paikat, joita ei ole varattu ensikertalaisille, täytetään valintaperusteiden mukaan paremmuusjärjestyksessä kaikkien hakijoiden joukosta. Valintaperusteet vaihtelevat aloittain ja suosittelisin sinua tutustua niihin Opintopolun koulutustarjonnassa.

Aurinkoista kevään odotusta!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi