Työelämä

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Työelämä

Erikoisammattitutkinto ja opintovapaa
Opiskelen työn ohessa erikoisammattitutkintoa. Olen hakenut ja saanut yksittäisiä opintovapaapäiviä lähiopetuksen ajaksi. Nyt edessä on sekä tutkinnonosaan liittyviä näyttöjä ja työelämäyhteistyössä tehtäviä itsenäisiä tehtäviä. Olenko oikeutettu opintovapaaseen sellaisille ajankohdille, jotka eivät koske lähiopetusta? koskeeko erikoisammattitutkintoa samat periaatteet opintovapaata ajatellen kuin muitakin tutkintokoulutuksia?

Esihenkilön näkemys oli, että opintovapaata ei erikoisammattitutkinnon suorittamiseen voisi saada kuin lähiopetukseen liittyen, mutta itse en tällaista tietoa ole löytänyt ja epäilen nyt, että esihenkilö on väärässä...
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Erikoisammattitutkinto kuuluu samalla tavalla opintovapaan piiriin, kuin muutkin tutkinnot. Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilla lukee selkeästi näin: 

Opintovapaan perusteeksi hyväksyttävä koulutus tai opiskelu voi sisältää

  • opetuksen seuraamista
  • opetussuunnitelman mukaista ohjattua käytännön harjoittelua
  • tutkinnon tai opinnäytteen suorittamiseen valmistautumista, kuitenkin enintään kymmenen työpäivää välittömästi ennen kunkin tutkinnon tai opinnäytteen suorittamista
  • päätoimista ohjattua itseopiskelua tutkinnon tai opinnäytteen suorittamiseksi
  • koetilaisuuteen osallistumista.

Kuvailemasi tehtävien perusteella ne sopivat ylläolevaan kuvaukseen opintojen sisällöstä. Opintovapaa on kuitenkin työsuhdeasia, joten suosittelen sinua ottamaan yhteyttä työpaikkasi HR:ään neuvoa kysyäksesi. Myös mahdollinen ammattiliitto tai luottamusmies voisivat auttaa sinua tässä asiassa.

Menestystä opiskeluun!

Ystävällisin terveisin,

Vilma, studentum.fi

Lossin kuljettaja
Kiinnostais lossi kuljettajan ammatti mitä ja miten?
Olen 55v mies ja 1tyypin diabeetikko.
Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi.

Tietoa lossin kuljettajan paikoista saat suoraan työnantajalta, kuten FinFerries:ltä. Varsinaista järjestettyä koulutusta ei ammattiin ole, vaan siihen yleisesti vaaditaan lääkärintodistus ja perehdytys. Tämän takia sinun kannattaakin oottaa suoraan yhteyttä lossikuljetusta järjestäviin tahoihin.

Ystävällisin terveisin,

Vilma, studentum.fi

Erityisopettajakoulutus työn ohessa
Olen toiminut aineenopettajana ja rehtorina yli 20 vuotta.
Haluaisin opiskella ja pätevöityä erityisluokanopettajaksi, niin nopealla aikataululla kuin vain on mahdollista. Työni ohella siis.
Kiitos vastauksesta
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Yliopistot järjestävät erillisiä erityisopettajan opintoja (60 op), jotka voisivat olla juuri sinulle sopiva vaihtoehto.

Esimerkiksi täältä Helsingin yliopiston sivuilta löydät lisätietoa opiskelusta (seuraava haku todennäköisesti tammikuussa 2024.)

Täällä lisätietoa Jyväskylän yliopiston toteutuksesta.

Kannattaa olla suoraan yhteydessä yliopistojen hakupalveluihin ja kysyä sinulle sopivaa toteutusta. Sieltä osataan varmasti antaa tilanteeseesi oikeat neuvot. :)

Mukavaa alkavaa syksyä ja tsemppiä uusiin opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

Emma, studentum.fi

Näyttää 1-3 kysymystä 19 tuloksesta
1
2
3
4
...
7

Mainokset