Sivuston käyttötapa: Mobiili

Työelämä

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Työelämä


09 heinä 2021
Floristin ammattitutkinnon täydentäminen kukkiensidonnan kurssilla
Hei
Olen opiskellut floristksi 2010.
En ole tehnyt floristin töitä, mutta ala kiinostaa edelleen . Onko mahdollista etäopiskelua mm. Morsiussidonnasta?
Olisiko jotain maksullista kurssia esim.

Vastaus

Moi ja kiitos viestistä!

Kiva kuulla, että olet kiinnostunut floristin töitä tukevista kursseista.

En valitettavasti löytänyt etänä järjestettäviä kukkasidonnan kursseja. Näyttää siltä,että useat kukkasidonnan kurssit toteutetaan lähiopetuksena. Sinua voisi kiinnostaa seuraavat lähiopetuksena toteutettavat maksulliset kurssit:

Myös jotkut kukkakaupat saattavat järjestää morsiussidonnan kursseja, joten suosittelisin sinua kysymään kursseista sinua lähimpänä olevilta kukkakaupoilta.

Aurinkoista kesää! :)

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

09 loka 2020
Ulkomaisen tutkinnon soveltuminen Kavaku-hakuun
Hei!
Olen kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista niin politiikan, konfliktien kuin rauhan tasolla. Haaveenani on valtio-opin opinnot ja mahdollinen diplomaatin ura. Haluaisin kuitenkin opiskella ulkomailla ja mietinkin, onko mahdollista suorittaa tutkinto ulkomailla ja palata sen jälkeen Suomeen ja hakea diplomaatin uralle kavaku haussa, vai onko vaatimuksensa Suomessa suoritettu tutkinto?

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Hienoa, että olet löytänyt oman kutsumuksesi! Diplomaattiuran muodolliset kelpoisuusehdot on määritelty asetuksessa ulkoasiainhallinnosta (256/2000). Kavakulle päästäkseen hakijan on täytettävä seuraavat ehdot:

  • Suomen kansalaisuus
  • Ylempi korkeakoulututkinto 
  • Säädetty kotimaisen kielen taito (erinomainen suomen kielen taito ja vähintään tyydyttävä ruotsin kielen taito)
  • Hyvä taito käyttää suullisesti ja kirjallisesti yhtä, ja lisäksi tyydyttävä taito käyttää suullisesti ja kirjallisesti toista seuraavista kielistä: arabia, englanti, espanja, japani, kiina, portugali, ranska, saksa, venäjä.

Tämän perusteella siis ulkomainen korkeakoulututkinto soveltuu Kavaku-hakuun, kunhan osoitat toisen kotimaisen kielen tarvittavan osaamisen esimerkiksi virallisella kielitutkinnolla. Ulkomaisesta tutkinnosta tulee myös esittää Opetushallituksen myöntämä rinnastustodistus Kavakuun hakiessa.

Lisätietoa vaatimuksista ja Kavaku-hausta voit lukea Ulkoministeriön sivuilta.

Hyvää syksyä!

Terveisin,

studentum.fi

04 heinä 2019
Åbo Akademin harjoittelukielestä
Suoritetaanko Åbo Akademissa myös harjoittelut ruotsiksi vai onko harjoittelut mahdollista toteuttaa suomeksi?

Vastaus

Hei, ja kiitos kysymyksestä!

Åbo Akademin verkkosivuilla kerrotaan harjoittelun suorittamisesta Suomessa ja ulkomailla ja ohjataan lukemaan lisää harjoittelusta yliopiston intranetistä. Toki yliopiston työ- ja harjoittelupaikkailmoitussivulla näkyy suomenkielisiä harjoittelu- ja työpaikkoja, mutta kannattaa varmuuden vuoksi ottaa yhteyttä yliopistoon ja tiedustella, mitä kielivaatimuksia harjoittelun suorittamiselle on.

Toivottavasti asia selviää!

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi