Sivuston käyttötapa: Mobiili

Työelämä

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Työelämä


13 syys 2013
Psykiatriseen hoitotyöhön?
Hei!

Olen kohta valmistumassa lastenohjaajaksi ja kyselisin miten tämän tutkinnon jälkeen voisi alustavasti saada helpoimmin pätevyyden psykiatriseen työhön esim. lasten psykiatriselle osastolle? Mietin, että tämä olisi kiva lisä, vaikka kouluttautua aion korkeammallekin, mutta en tiedä vielä alasta...

Vastaus

Hei,

Selvittelin asioita ja vaikuttaa siltä, että psykiatriseen hoitotyötön vaaditaan sairaanhoitajan tutkinto. Sairaanhoitajan opinnoissa on mahdollisuus suuntautua psykiatriseen hoitotyöhön. Sairaanhoitajaksi voi kouluttautua ammattikorkeakoulussa.

On olemassa myös psykiatrisen hoidon erikoisammattitutkinto, mutta siihen hakevilta edellytetään vähintään viiden vuoden kokemusta psykiatrisen hoitotyön, mielenterveys- tai päihdetyön tehtävissä.

Toivottavasti tämä auttoi sinua edes hiukan eteenpäin.

Pirtein syysterveisin,
Studentum.fi

06 helmi 2013
Millä perusteella valita työ?
Pitäisikö valita työ ekonoomisen menestyksen vai itse halun tehdä jotakin perustella?

Vastaus

Suosittelisin sinua työskentelemään työpaikassa, jossa viihdyt. On tärkeää, että pidät työtehtävistäsi. Jos hyvin palkattu työ ei kuitenkaan ole sinulle mieleinen, se voi helposti ajaa turhautumiseen ja väsymykseen. Jos sinulla on mahdollisuus hakea työhön, joka sinua kiinnostaa ja jossa tulisit viihtymään, suosittelisin sinua ehdottomasti tekemään niin.

16 marras 2012
Työskentely maahanmuuttajien ja pakolaisten kanssa
Hei!
Olen kiinnostunut maahanmuuttajista ja haluaisin tulevaisuudessa työskennellä maahanmuuttajien tai pakolaisten kanssa Suomessa. Minkälaisia työ tehtäviä on luvassa ja missä voisi opiskella ammattiin, josta esimerkiksi valmistuisi maahanmuuttajien kotiuttajaksi? Mikä on keskimääräinen työllistymis ennuste ja paljonko keskimäärin palkka kuukaudessa? Onkohan mahdollista opiskella Oulussa?

Vastaus

Hei!

Hienoa, että olet löytänyt sinua kiinnostavan alan! Vaihtoehtoja sinulla on monia ja siten opiskelupaikka ja tulevaisuuden työtehtävät riippuvat paljolti siitä, millaisista töistä olisit itse kiinnostunut. Samoin palkka ja työllistymisennuste riippuvat paljon siitä, millaiseen yksikköön ja työtehtäviin haluat työskentelemään.

Koulutuspohjana voi olla esimerkiksi yhteiskuntatieteet, poliittinen historia tai sosiaali- ja terveysala. Työhön vaadittava koulutus riippuu paljon itse työtehtävistä. Tulevaisuudessa voisit esimerkiksi työskennellä maahanmuuttovirastossa tai työvoimatoimistossa maahanmuuttajapalvelujen yksikössä. Esimerkiksi maahanmuuttovirastoon voi hakea työharjoitteluun, josta voisit varmasti saada paljon hyvää kokemusta. Lisää tietoa työharjoittelusta saat maahanmuuttovirastosta, ota heihin siis rohkeasti yhteyttä!

Suosittelisin sinua muutenkin olemaan yhteydessä esimerkiksi maahanmuuttovirastoon tai työvoimatoimiston maahanmuuttajapalvelujen yksikköön, sillä he osaavat varmasti kertoa tulevaisuuden mahdollisista työtehtävistä ja siten saisit tärkeää ja hyödyllistä tietoa siitä, millainen pohjakoulutus sinulla tulee olla työtehtäviin.

Tsemppiä koulutuksen hakuun!


Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.