Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ulkomaan opinnot

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Ulkomaan opinnot


22 maalis 2019
Lääketieteen opinnot Espanjassa
Haluaisin kovasti Espanjaan opiskelemaan lääketieteelliseen. Osaatteko kertoa että missä yliopistoissa Espanjassa voi opiskella lääketieteen tutkinnon englanniksi tai ainakin osittain niin että ensimmäiset vuodet olisi englanniksi? Ja minkälainen hakuprosessi näihin tutkintoihin on?

Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestä! Ainakin Universidad Cardenal Herrera tarjoaa osittain englanninkielistä lääketieteen tutkintoa, jossa englanti on opetuskielenä kahden ensimmäisen opiskeluvuoden ajan. Täyttämällä yliopiston esittelysivulla näkyvän yhteydenottolomakkeen, saa heiltä tietoa hakemisesta ja pääsyvaatimuksista (jotka saattavat vaihdella oppilaitoksesta riippuen). 

Yleisesti Espanjassa opiskelusta: ulkomaisten hakijoiden täytyy yleensä hakea päätöstä yliopistokelpoisuudesta UNEDin kautta. UNED vastaa ulkomailta tulevien opiskelijoiden yliopistokelpoisuuden hyväksymisestä, mutta kaikki korkeakoulut eivät välttämättä hyväksy UNEDin myöntämää yliopistokelpoisuutta. Siksikin pääsyvaatimuksista kannattaa tarkistaa suoraan oppilaitokselta ja hakuprosessiin kannattaa varata hyvin aikaa.

Toivottavasti tästä oli edes hiukan apua!

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

01 maalis 2019
Psykologian maisteriksi Tarton yliopistossa?
Hei. Valmistun pian ammattikorkeakoulusta sosionomiksi aika hyvin arvosanoin. Haluaisin jatkaa kuitenkin psykologian maisteriksi. Suomessa psykologiaa on vaikea päästä lukemaan, joten ajattelin yrittää Viron Tarttoa. Millaisia arvosanoja ulkomaille yleensä vaaditaan? Olen huolissani koska minun ylioppilastodistuksessa on kaksi m:ää, kaksi b:tä ja yksi c. Pitäisikö arvosanat ensin korottaa ja vasta sitten yrittää yliopistoon?

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi, Tarton yliopistossa psykologian kandidaatin ja maisterin tutkinnon pääasiallinen opetuskieli on viro, eivätkä he tällä hetkellä tarjoa englanninkielistä maisterin tutkintoa. Opiskelupaikoista siis kilpaillaan paikallisten hakijoiden rinnalla. Mikäli hakija hyväksytään, suosituksena on noin vuoden mittainen viron kielen opiskelujakso, jonka jälkeen hakija voisi opiskella viroksi (Lähde: psychology.ut.ee/en/studies). 

Pääsyvaatimukset voivat vaihdella maasta, alasta ja yliopistosta riippuen. Maisteriohjelmien tarkat pääsyvaatimukset kannattaa selvittää suoraan sinua kiinnostavan opinahjon verkkosivuilta. 

Opetushallituksen Maailmalle.netistä löytyy lisätietoa eri maiden hakukäytännöistä ja -vaatimuksista. 

Toivottavasti löydät sinua kiinnostavan oppilaitoksen!

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

22 helmi 2019
Ruotsin korkeakoulujen hakuväylät
Hei!
Unelmani olisi opiskella psykologiaa ruotsissa, mutta hakeminen on muodostunut suureksi ongelmaksi, sillä paperini ja ka (LLEMC ja 8,7) eivät ihan riitä. Luin jostain että korottamia/valmistumisen jälkeisiä ylioppilastutkinnon arvosanoja ei oteta huomioon, mutta toisessa paikassa luki, että otetaan mutta hakeminen siirtyy eri kiintiöön, jonka kautta vaikeampi päästä? Toinen ongelma on se, että kävin taidelukion jossa saa hyväksiluettua kursseja enkä ole käynyt kaikkia pakollisia kursseja esim. historiasta. Voiko niitä suorittaa esim aikuislukiossa? Toinen vaihtoehtohan olisi tietenkin högskolprovet mutta tuntuu ihan mahdottomalta päästä sen kautta kun kilpailee natiivien kanssa. Kiitos paljon!

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi.

Opetushallituksen Maailmalle.net- sivustolta löytyy kattavasti tietoa opiskelusta Ruotsissa ja hakuprosessista kerrotaan seuraavasti:

  • Voit hakea Ruotsin korkeakouluihin todistusten perusteella (betygsurval), mutta valmistumisen jälkeen korotettuja arvosanoja ei valitettavasti huomioida haussa.
  • Voit tulla valituksi myös valintakokeen perusteella (provurval), jos sinulla on voimassa oleva tulos högskoleprov-kokeesta ja täytät muut koulutusohjelman tai -kurssin pääsyvaatimukset.

Suorittamalla högskoleprov-kokeen voit kilpailla opiskelupaikoista kahdessa kiintiössä (betygsurval ja provurval). Högskoleprov-koetta suositellaan myös siinä tapauksessa, jos opiskeluala on kovin suosittu ja kilpailu opiskelupaikasta on kovaa (psykologia lukeutuu näihin suosittuihin aloihin). Högskoleprov-kokeen suorittamisesta Suomessa voi tiedustella esimerkiksi Ålands Lyceum -lukiosta.

Pakollisten kurssien suorittamisesta kerrotaan, että voit täydentää puuttuvia kursseja esimerkiksi suomalaisessa aikuislukiossa. Jos haluat korottaa kurssien arvosanoja ja siten yrittää vaikuttaa vertailulukuusi (meritvärde), voit suorittaa kursseja ruotsalaisissa komvux-oppilaitoksissa.

Lisätietoja löytyy myös sivuilta: antagning.se sekä studera.nu (tuolta löytyy mm. nopea testi, jonka avulla saat käsityksen högskoleprovetin sisällöstä).

Toivottavasti vastauksesta oli hyötyä ja löydät mielesesi opiskelupaikan!

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi


Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.