Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ulkomaan opinnot

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Ulkomaan opinnot


27 kesä 2019
Lääkäriopinnot EU-maissa
Hei, missä EU:n maiden yliopistoissa järjestetään lääkärikoulutus englanniksi?

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestä!

Tässä muutamia englanninkielisiä lääkärikoulutuksia, joita järjestetään EU-maiden yliopistoissa:

Pidempi lista Euroopan alueen (ei ole rajattu pelkästään EU-maihin) lääkärikoulutuksista löytyy tämän linkin takaa: Medicine Degrees in Europe

Toivottavasti vastaus auttoi edes hiukan eteenpäin ja löytyy sopiva kohdemaa sekä koulutus :)

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

22 maalis 2019
Lääketieteen opinnot Espanjassa
Haluaisin kovasti Espanjaan opiskelemaan lääketieteelliseen. Osaatteko kertoa että missä yliopistoissa Espanjassa voi opiskella lääketieteen tutkinnon englanniksi tai ainakin osittain niin että ensimmäiset vuodet olisi englanniksi? Ja minkälainen hakuprosessi näihin tutkintoihin on?

Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestä! Ainakin Universidad Cardenal Herrera tarjoaa osittain englanninkielistä lääketieteen tutkintoa, jossa englanti on opetuskielenä kahden ensimmäisen opiskeluvuoden ajan. Täyttämällä yliopiston esittelysivulla näkyvän yhteydenottolomakkeen, saa heiltä tietoa hakemisesta ja pääsyvaatimuksista (jotka saattavat vaihdella oppilaitoksesta riippuen). 

Yleisesti Espanjassa opiskelusta: ulkomaisten hakijoiden täytyy yleensä hakea päätöstä yliopistokelpoisuudesta UNEDin kautta. UNED vastaa ulkomailta tulevien opiskelijoiden yliopistokelpoisuuden hyväksymisestä, mutta kaikki korkeakoulut eivät välttämättä hyväksy UNEDin myöntämää yliopistokelpoisuutta. Siksikin pääsyvaatimuksista kannattaa tarkistaa suoraan oppilaitokselta ja hakuprosessiin kannattaa varata hyvin aikaa.

Toivottavasti tästä oli edes hiukan apua!

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

01 maalis 2019
Psykologian maisteriksi Tarton yliopistossa?
Hei. Valmistun pian ammattikorkeakoulusta sosionomiksi aika hyvin arvosanoin. Haluaisin jatkaa kuitenkin psykologian maisteriksi. Suomessa psykologiaa on vaikea päästä lukemaan, joten ajattelin yrittää Viron Tarttoa. Millaisia arvosanoja ulkomaille yleensä vaaditaan? Olen huolissani koska minun ylioppilastodistuksessa on kaksi m:ää, kaksi b:tä ja yksi c. Pitäisikö arvosanat ensin korottaa ja vasta sitten yrittää yliopistoon?

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi, Tarton yliopistossa psykologian kandidaatin ja maisterin tutkinnon pääasiallinen opetuskieli on viro, eivätkä he tällä hetkellä tarjoa englanninkielistä maisterin tutkintoa. Opiskelupaikoista siis kilpaillaan paikallisten hakijoiden rinnalla. Mikäli hakija hyväksytään, suosituksena on noin vuoden mittainen viron kielen opiskelujakso, jonka jälkeen hakija voisi opiskella viroksi (Lähde: psychology.ut.ee/en/studies). 

Pääsyvaatimukset voivat vaihdella maasta, alasta ja yliopistosta riippuen. Maisteriohjelmien tarkat pääsyvaatimukset kannattaa selvittää suoraan sinua kiinnostavan opinahjon verkkosivuilta. 

Opetushallituksen Maailmalle.netistä löytyy lisätietoa eri maiden hakukäytännöistä ja -vaatimuksista. 

Toivottavasti löydät sinua kiinnostavan oppilaitoksen!

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi


Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Koulutus.fi