Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lukio

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Lukio


24 syys 2021
Peruskoulun arvosanojen korottaminen
Moi
Minun keskiarvoni oli parista numerosta kiinni, että olisin pääsyt lukioon. Onko se mahdollista että nostaisin ne arvosanat ja vaihtaa lukioon joulun jälkeen?

Vastaus

Hei ja kiitos viestistäsi.

Peruskoulun arvosanoja voi korottaa aikuislukioissa ja kansanopistoissa. Ota suoraan yhteyttä näihin tahoihin ja kerro heille tavoitteestasi korottaa peruskoulun arvosanojasi.

Tsemppiä tulevaisuuteen.

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

10 syys 2021
Minne aloille yhteiskuntaopista on hyötyä?
Hei!
Tukevatko yhteiskuntaoppi ja psykologia toisiaan?
Kannattaako yhteiskuntaoppia lukea, jos haluaa päästä opiskelemaan psykologiaa tai sosiologiaa?Minne aloille yhteiskuntaopista on hyötyä, kuin oikeustieteelliseen tai kauppatieteisiin?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi.

Yhteiskuntaoppi on yleissivistävä ala, josta on paljon hyötyä eri alojen opinnoissa. Mikäli kyse on lukio-opinnoista, voit tutustua ko. alojen opintosisältöihin.

Voit tutustua eri alojen pääsykokeisiin, valintamenettelyihin ja todistusvalinnan pisteytyksiin täällä.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

02 syys 2021
Haku aikuislukioon
Hei!
Olen 17-vuotias lukiossa käyvä ja olen lähiaikoina muuttamassa eri paikkakunnalle joten minun tulisi vaihtaa lukiota. Paikkakunnalla jolle muutan on myös aikuislukio joten voisinko päästä sinne opiskelemaan vaikka en ole täysi-ikäinen? Lukio on ollut vähän raskas ja tiedän että aikuislukiossa on paljon itsenäisempää opiskelua mutta se sopisi minulle hyvin.

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Aikuislukion opiskelijoiden tulee yleisesti olla täysi-ikäisiä, mutta voit ottaa yhteyttä uuden paikkakunnan aikuislukioon ja tiedustella mahdollisuuksistasi vaihtaa sinne. Joissain tapauksissa rehtori voi tehdä poikkeuksen alaikärajasta hakijaan liittyvästä erityisestä syystä.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi