Sivuston käyttötapa: Mobiili

Etkö oikein tiedä, mitä lähtisit opiskelemaan?🎓📚 Tule mukaan digitaalisille koulutusmessuille 17.-18.11. ja ota selvää!✨ Lue lisää tästä!

Lukio

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Lukio


20 loka 2020
Lukion vaihtaminen kesken lukuvuoden
Hei!
Käyn parhaillani lukion toista vuotta erityislinjalla (musiikkilinjalla) toisella paikkakunnalla, haluaisin kuitenkin vaihtaa lähilukiooni, sillä alun alkujaan nykyinen lukioni tuntui väärältä, mutta ulkopuolisesta painostuksesta otin paikan vastaan. Kysymykseni on siis onko mahdollista vaihtaa lukiota normilukioon kesken lukuvuoden ottaen huomioon sen, että olen erityislinjalla?
Kiitos vastauksesta!

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Lukion vaihto kesken lukuvuoden pitäisi olla mahdollista, vaikka oletkin erityislinjalla. Jos haluat vaihtaa kesken lukuvuoden toiseen lukioon, sinun tulee olla yhteydessä siihen lukioon, johon haluat vaihtaa. Uusi lukio sitten päättää, miten se lukee hyväksesi ne opinnot, jotka ehdit jo suorittaa aikaisemmassa oppilaitoksessa.

Suosittelen juttelemaan lukion vaihdosta vielä nykyisen tai uuden lukiosi opon kanssa, joka osaa paremmin neuvoa käytännön järjestelyissä. :)

Tsemppiä lukion vaihtoon!

Terveisin,

studentum.fi

21 syys 2020
Ylioppilaskokeen uusiminen
Hei,

Kaksi kysymystä:

Jos uusin jonkun YO-kokeen, ja saankin uusinnassa huonomman arvosanan, jääkö voimaan vanha, korkeampi arvosana, vai uusi, huonompi arvosana?

Ohjeissa lukee, että uusinta tulisi ensisijaisesti tehdä lukiossa, jonka on aikoinaan käynyt. Mitä jos asuu nykyään eri paikkakunnalla, ja työn, perheen tms takia on hankala matkustaa paikkakunnalle, jossa vanha lukio sijaitsee - onko mitään mahdollisuutta suorittaa YO-koe, jossain nykyisen asuinkuntansa lukioista?

Kiitos paljon!

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi.

Ylioppilaskoetta uusittaessa parempi arvosana jää voimaan.

Ylioppilaslautakunnan ohjeistuksessa sanotaan, että uusinta tulisi tehdä siinä lukiossa, jossa on aikoinaan tutkinnon suorittanut tai asuinpaikkaasi lähimpänä olevassa lukiossa. Voit siis tehdä kokeen myös toisessa lukiossa. 

Lisätietoja kannattaa kysellä asuinpaikkakuntasi lukioista ja varmistaa, onko heillä mahdollisuus ottaa uusijoita mukaan kokeeseen. Ylioppilaslautakunta on oikea paikka mahdollisille lisäkysymyksille.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi 

12 elo 2020
Aineopintojen suorittaminen toisessa aikuislukiossa
Hei!

Opiskelen viimeistä vuotta kaksoistutkintoa. Alun perin minun oli tarkoitus kirjoittaa lukiossa vain neljä ainetta, mutta nyt kuitenkin haluaisin vielä käydä psykologian kurssit ja kirjoittaa sen ensi keväänä. Helsingin aikuislukiossa ei tällä hetkellä ole kovin hyvin tarjolla psykologian kursseja, joten voinko opiskella ne Espoon aikuislukiossa verkkokursseina ja hyväksilukea ne Helsingissä? Täytyykö minun maksaa Espoon aikuislukiolle kurssimaksut?

- mietteliäs kaksoistutkintolainen

Vastaus

Heippa kaksoistutkintolainen!

Voit halutessasi suorittaa yksittäisiä aineita tai täydentää aiempia opintojasi Espoon aikuislukiossa. Aineopintojen päätteeksi voit pyytää opintorekisteriotteen suorittamistasi kursseista opintotoimistosta ja toimittaa sen lukiollesi hyväksilukua varten.

Sinun tulee ilmoittautua Espoon aikuislukion opiskelijaksi, jotta voit aloittaa aineopinnot. Ilmoittautumaan pääset täällä

Normaalisti aineopintojen suorittaminen on maksullista (20 € / kurssi), mutta Espoon aikuislukion sivujen mukaan syyslukukaudella 2020 aineopiskelu on maksutonta (31.12.2020 saakka).

Jos haluat, voit olla erikseen yhteydessä Espoon aikuislukioon (espoon.aikuislukio@omnia.fi / 040 126 7401 ma-to klo 12.30-15.30) ja kysyä lisää käytännön asioista.

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi