🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Lukio

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Lukio

Lukion vaihtaminen amikseen
Oon nyt lukiossa. Voiko lukiosta vaihtaa amikseen sote-alalle, jossa on pääsykoe? Voiko vaihtaa kesken vuoden vai pitääkö odottaa lukukausi loppuun? Yritin tätä googletella ties millä hakusanoilla mutta en löytänyt selkeää vastausta.
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Voit kyllä vaihtaa lukiosta ammatillisiin perusopintoihin kesken vuodenkin. Ammatillisiin opintoihi voit hakea jatkuvassa haussa joustavasti ympäri vuoden. Kannattaa tutustua sinua kiinnostavan oppilaitoksen nettisivuihin, sillä sieltä yleensä löytyy tietoa hakuihin liittyen.

Suosittelen olemaan myös yhteydessä omaan opoosi sekä siihen ammattioppilaitokseen, johon haluaisit vaihtaa. He osaavat auttaa sinua suunnittelemaan oppilaitoksen vaihtamista.

Tsemppiä vaihtoon ja opintoihin!

Ystävällisin terveisin

Aino, studentum.fi

Lukion vaihtaminen
Olen tällä hetkellä ykkönen ja tuun saamaan 60 op 5. periodin lopussa ja olen ajattellut vaihtaa lukiota ens syksyyn, mutta en ollut yhteishaussa mukana. Mitä teen?
Vastaus

Hei ja kiitos viestistäsi!

Sinun kannattaa olla yhteydessä sen lukion rehtoriin, johon haluaisit vaihtaa opiskelemaan. Lukion vaihtaminen onnistuu yleensä keskustelemalla ja sopimalla asiasta. Asiaan vaikuttaa tietenkin se, onko kyseisessä lukiossa tilaa ja mahdollisesti se, millaisia arvosanoja olet saanut.

Asia kannattaa ottaa puheeksi myös nykyisen lukiosi opon kanssa ja kertoa, että olet miettinyt toiseen lukioon vaihtamista. Hän voi myös auttaa sinua prosessissa eteenpäin.

Tsemppiä opintoihin!

Ystävällisin terveisin

Aino, studentum.fi

Amisopinnot kesken ja lukioon
Hei!

Olen käynyt 2 vuotta ammatti perustutkintoa mutta siihen asti erosin koulusta, syynä alan vaihto mutta nytten en opiskele täällä hetkellä mitää ja , jos kävin 2 vuotta jo ammatti perustutkinnossa niin jos menisin lukioon niin pääsisinkö siitä vähän jatkamaan vai pitääkö alkaa alusta ne 3 vuotta?
Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Suosittelisin sinua olemaan suoraan yhteydessä siihen lukioon tai lukioihin, joissa olisit kiinnostunut opiskelemaan, ja tiedustelemaan heiltä aiempien opintojesi mahdollisesta hyväksilukemisesta lukio-opintoihin.

Yleisperiaate on, että lukio voi hyväksilukea muualla suoritettuja opintoja, joiden laajuus ja vaatimustaso vastaavat lukio-opintoja ja ne on lukioaikana suoritettu. En kuitenkaan osaa varmaksi sanoa, mitä aiemmista opinnoistasi olisi mahdollista hyväksilukea lukio-opintoihin. Täältä voit lukea lisää aikaisempien opintojen hyväksilukemisesta.

Tsemppiä hakuun!

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Näyttää 1-3 kysymystä 101 tuloksesta
1
2
3
4
...
34

Mainokset