Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lukio

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Lukio


26 maalis 2021
Lukiosta yliopistoon-Mitä aineita kannattaa kirjoittaa jos haluaa päästä opiskelemaan psykologiaa?
Jos haluaa päästä opiskelemaan psykologiaa niin kannattaako kirjoittaa humanistis-yhteiskunta-aineita, psykologian lisäksi?
Kannattaako lukea terveystietoa, historiaa, yhteiskuntaoppia, uskontoa, filosofiaa, biologiaa?
Mitä muita aineita kannattaa lukea psykologian kanssa?
Mitä aineita kannattaa kirjoittaa psykologian kanssa, jos ei kirjoita matematiikkaa?

Vastaus

Heippa,

Kiitos viestistäsi.

Tästä aiheesta tuleekin ajoittain aina usein kysymyksiä. 

Lukio-opinnoissa luonnontieteet (esimerkiksi biologia), yhteiskuntatieteet sekä matematiikka tukevat psykologian jatko-opintoja. Erityisesti matematiikan rooli on noussut tärkeäksi, kun hakee opiskelemaan psykologiaa yliopistoon. 

Suosittelisin sinua keskustelemaan oman oposi kanssa lisää siitä, mitkä aineet kannattaisi kirjoittaa jos hakee jatko-opiskelemaan psykologiaa. 

Mukavaa perjantaita!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi 

05 maalis 2021
Psykologian opiskelu lukion jälkeen- Mitä aineita kannattaa valita lukiossa?
Jos aikoo psykologiaa opiskelemaan niin kannattaako lukiossa kirjoittaa psykologian kanssa biologia? Tukevat psykologia ja biologia toisiaan?
Mitkä aineet tukevat psykologian opiskelua?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi.

Kiva kuulla, että olet kiinnostunut psykologian opiskelusta. Lukio-opinnoissa luonnontieteet esimerkiksi biologia,  kuten myös yhteiskuntatieteet sekä matematiikka tukevat psykologian opintoja.

Suosittelisin sinua keskustelemaan oman opinto-ohjaajasi kanssa lisää siitä, mitkä aineet kannattaisi kirjoittaa psykologian lisäksi.

Aurinkoista maanantaita!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi 

17 helmi 2021
Lukion vaihtaminen
Moi

Opiskelen nyt lukiossa ensimmäistä vuotta, mutta mietin olisiko toiseen oman kaupungin lukioon mahdollista vaihtaa opiskelemaan 2- ja 3-vuodeksi. Toisessa lukiossa on omaani korkeampi keskiarvo, vaikuttaako tämä vaihtoon? Kuullut että opiskelijoita sieltä olisi jonkin verran lähtenyt eli paikkojen määrästä ei pitäisi olla kiinni. Miten opolle kannattaa asia esittää ja mitä kriteereitä lukion vaihtoon liittyy?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. 

Sinun kannattaa ottaa yhteyttä pikimmiten sen lukion rehtoriin, mihin haluat vaihtaa opiskelemaan. Lukion vaihtaminen onnistuu yleensä ihan vain keskustelemalla ja sopimalla asiasta. Asiaan vaikuttaa tietysti, onko kohdelukiossa tilaa ja myös koulumenestykselläsi on merkitystä. Joihinkin kouluihin saattaa joutua hakemaan yhteishaussa uudelleen, mutta suosittelisin ottamaan ensimmäisenä yhteyttä lukioon, johon haluat vaihtaa.

Asia kannattaa esittää opollesi suoraan ja kertoa, että olet miettinyt toiseen lukioon vaihtamista. Hän ymmärtää varmasti ja auttaa sinua mielellään.

Jos haluat vaihtaa lukuvuoden aikana toiseen lukioon, ole yhteydessä siihen lukioon, johon haluat. Uusi lukio päättää, miten se hyväksilukee ne opinnot, jotka ehdit jo suorittaa aikaisemmassa lukiossa.

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi