Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Lukio

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Lukio


20 tammi 2020
Lukion vaihto korkeamman keskiarvon lukioon
Moikka,
Onko mahdollista vielä näinä vuosina vaihtaa lukioon jossa on paljon korkeampi keskiarvo kun mitä itsellä on tokana vuonna ? Vaatiiko tämä hyviä kurssi arvosanoja tai muuta vastaavaa ?

Vastaus

Moikka,

kiitos kysymyksestäsi. Jossain tapauksissa vaihto korkeamman keskiarvon lukioon onnistuu, tämä on kuitenkin tilannekohtaista. Suosittelenkin juttelemaan tilanteestasi nykyisen lukiosi opon kanssa :) 

Terveisin,

studentum.fi 

14 tammi 2020
Lukion vaihto korkeamman keskiarvon lukioon
Hei, Olen käynyt lukiossa noin 3 jaksoa ja tulin siihen päätökseen, että en halua jatkaa koulussa useiden syiden vuoksi. Haluaisin vaihtaa lukiota, mutta lukiossa minne haluaisin vaihtaa keskiarvo yhteishaussa oli huomattavasti korkeampi kuin minun. Onko vaihto silti mahdollista vai ei?

Vastaus

Moikka,

kiitos kysymyksestäsi. Korkeamman keskiarvon lukioon vaihto kyllä onnistuu jossain tilanteissa. Suosittelen juttelemaan lukion vaihdosta nykyisen lukiosi opon kanssa, ja keskustelemaan eri vaihtoehdoista. :) 

Mukavaa alkanutta vuotta!

Terveisin,

studentum.fi 

16 joulu 2019
Matematiikan uusiminen ylippilaskokeessa
Olen kirjoittanut ylioppilaaksi vuonna 2006. Lyhyestä matematiikka ei mennyt läpi. Onko minun mahdollista enää uusia sitä ja yrittää saada edes joku arvosana?

Vastaus

Moikka!

Kiitos viestistäsi. Ylioppilastutkintolautakunnan mukaan ylioppilastutkinnon suorittanut henkilö saa uusia hylätyn kokeen niin monta kertaa kuin haluaa. Jos olet siis valmistunut ylioppilaaksi, voit suorittaa matematiikan kokeen uudestaan :)

Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta löydät paljon hyödyllistä tietoa kokeeseen ilmoittautumisesta ja sen suorittamisesta. 

Mukavaa joulukuun jatkoa!

Parhain terveisin,

studentum.fi 


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi