Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lukio

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Lukio


05 maalis 2019
Perusopetuksen päättötodistuksen arvosanojen korotus
Hei. Olen 16-vuotias ja olen välivuodella. Nyt haluan hakea lukioon, mutta keskiarvo on 7 koska koulussa minulla oli masennus ja oli vaikea opiskella. Voinko jotenkin yrittää korottaa arvosanoja tai voiko lukiosta pyytää esim. lisäpääsykokeita? Ja olen siis Helsingistä.

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestä! 

Peruskoulun arvosanoja voi korottaa aikuislukioissa ja monissa kansanopistoissa. Helsinkiläisenä voit esimerkiksi harkita näitä oppilaitoksia:

  • Töölön yhteiskoulun aikuislukio. Oppilaitos tarjoaa mahdollisuuden korottaa joko tiettyjen tai kaikkien aineiden arvosanoja. Lisätietoja saat täyttämällä oppilaitoksen yhteydenottolomakkeen
  • Eiran aikuislukio, jossa voit myös korottaa aiempia arvosanoja. Lisätietoa koulutuksesta saat täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

Paljon voimia ja menestystä tuleviin opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

05 joulu 2018
Lukiokoulutuksen pitkät ja lyhyet oppimäärät
Hei! Niin minä haluaisin kysyä, että onko kaikilla oppiaineilla lukiossa "pitkä" ja "lyhyt" oppimäärä kuten matematiikassa on lyhyt ja pitkä vaihtoehto? Jos on, niin onko olemassa joku raja kuinka monta oppiainetta voi olla pitkiä?

Vastaus

Hei!

Kiitos viestistäsi. Lukion kurssit jakaantuvat pakollisiin, syventäviin ja soveltaviin. Syventävät opinnot ovat jatkokursseja pakollisille kursseille, tosin kaikista pakollisista kursseista ei ole pakko suorittaa syventäviä kursseja vaan opiskelija valitsee niitä vähintään 10. Rajaa siihen, kuinka monesta oppiaineesta syventäviä kursseja voi enintään suorittaa ei ole, eli niitä voi suorittaa oman mielenkiinnon ja ajan mukaan. Soveltavien kurssien tarjonta taas vaihtelee eri lukioissa, ja niitä voi myös suorittaa ns. ylimääräisenä mikäli aikaa ja mielenkiintoa riittää.

Toivottavasti tästä oli apua, ja onnea opintoihisi!

Ystävällisin terveisin,

Aurea, Studentum.fi

04 joulu 2018
Ylioppilaskirjoituksissa kirjoitettavien oppiaineiden määrä
Hei! Niin minä haluaisin kysyä, että onko oppiaineiden kirjoituksessa lukiossa raja? Esim voi kirjoittaa vain kolme oppiainetta.

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi.Ylioppilastutkinnossa on kirjoitettava vähintään neljä ainetta, joista äidinkieli on kaikille pakollinen. Kolme muuta pakollista ainetta, joista opiskelija voi valita on toisen kotimaisen kielen koe (suomi tai ruotsi), matematiikka, vieras kieli sekä reaaliaine. Näiden pakollisten kokeiden lisäksi voi sitten vielä osallistua yhteen tai useampaan  valitsemaansa ylimääräiseen kokeeseen. 

Ystävällisin terveisin,

Aurea, Studentum.fi


Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.