Lukio

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Lukio

Amisopinnot kesken ja lukioon
Hei!

Olen käynyt 2 vuotta ammatti perustutkintoa mutta siihen asti erosin koulusta, syynä alan vaihto mutta nytten en opiskele täällä hetkellä mitää ja , jos kävin 2 vuotta jo ammatti perustutkinnossa niin jos menisin lukioon niin pääsisinkö siitä vähän jatkamaan vai pitääkö alkaa alusta ne 3 vuotta?
Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Suosittelisin sinua olemaan suoraan yhteydessä siihen lukioon tai lukioihin, joissa olisit kiinnostunut opiskelemaan, ja tiedustelemaan heiltä aiempien opintojesi mahdollisesta hyväksilukemisesta lukio-opintoihin.

Yleisperiaate on, että lukio voi hyväksilukea muualla suoritettuja opintoja, joiden laajuus ja vaatimustaso vastaavat lukio-opintoja ja ne on lukioaikana suoritettu. En kuitenkaan osaa varmaksi sanoa, mitä aiemmista opinnoistasi olisi mahdollista hyväksilukea lukio-opintoihin. Täältä voit lukea lisää aikaisempien opintojen hyväksilukemisesta.

Tsemppiä hakuun!

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Lukion vaihtaminen uudelleen
Hei,
Haluaisin vaihtaa lukiota, mutta olen vaihtanut sitä jo kerran.
Ystäväni sanoi, että häntä oli kielletty vaihtamasta, koska oli jo vaihtanut kettan. Nyt pelkään, etten itse saa vaihtaa, mutta onko asia näin? Siis, saako lukiota vaihtaa enemmän kuin kerran?
Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi.

Parhaiten kysymykseesi osaa vastata uuden lukion rehtori, sinun kannattaa pikimmiten laittaa hänelle viestiä. Lukion vaihtaminen on usein aivan sovittavissa oleva asia, vaikka olisitkin vaihtanut sitä jo kerran. 

Tsemppiä opiskeluihin!

Ystävällisin terveisin,

Vilma, studentum.fi

Lukion vaihtaminen
Olen lukion ensimmäisellä luokalla ja tarkoitus olisi vaihtaa opiskeluiden takia toiseen. Mikäli jatkuvassa haussa tai uudessa yhteishaussa ei ole tilaa 2. vuosiluokalle, voinko hakea lukioon uudestaan ensimmäiselle luokalle, kirjoittaa lukion "kahteen vuoteen" ja säilyttää arvosanat lukion ensimmäiseltä vuodelta? Vai onko lukio mahdollista aloittaa uudelta pohjalta ja vanhat arvosanat hylättäisiin.
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Sinun kannattaa ottaa yhteyttä sen lukion rehtoriin, mihin haluat vaihtaa opiskelemaan. Lukion vaihtaminen onnistuu yleensä ihan vain keskustelemalla ja sopimalla asiasta. Asiaan vaikuttaa tietysti, onko kohdelukiossa tilaa ja myös koulumenestykselläsi on merkitystä. Joihinkin kouluihin saattaa joutua hakemaan yhteishaussa uudelleen, mutta suosittelisin ottamaan ensimmäisenä yhteyttä lukioon, johon haluat vaihtaa.

Jos haluat vaihtaa lukuvuoden aikana toiseen lukioon, ole yhteydessä siihen lukioon, johon haluat. Uusi lukio päättää, miten se hyväksilukee ne opinnot, jotka ehdit jo suorittaa aikaisemmassa lukiossa.

Tsemppiä opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

Vilma, studentum.fi

Näyttää 1-3 kysymystä 100 tuloksesta
1
2
3
4
...
34

Mainokset