Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Lukio

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Lukio


05 heinä 2021
Aikuislukio ja erikoisammattitutkinto
Kaikkialla lukee, että kaksoistutkinto on ylioppilastutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon suorittamista rinnakkain. Mutta voiko kaksoistutkinto olla myös ylioppilastutkinnon ja erikoisammattitutkinnon yhdistelmä?

Minulla on jo ammatillinen perustutkinto. Nyt olisin kiinnostunut opiskelemaan aikuislukiossa mutta myös erikoisammattitutkinto kiinnostaa. Pystyykö nuo kaksi tutkintoa (YO ja EA) suorittamaan rinnakkain kaksoistutkinnon idealla niin että opinnot suunnitellaan yhtenäiseksi kokonaisuudeksi?

Vastaus

Moi ja kiitos, kun laitoit meille viestiä!

Suosittelisin sinua kysymään asiasta sinua kiinnostavalta aikuislukiolta. Voi olla,että pystyt suorittamaan aikuislukion ja erikoisammattitutkinnon samanaikaisesti, mutta ne eivät välttämättä mene samalla tavalla yhtenäiseksi kokonaisuudeksi kuten kaksoistutkinnossa opinnot menevät.

Mukavaa kesää ja tsemppiä tuleviin opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

07 kesä 2021
Lukion päättötodistuksen arvosanojen korottaminen
Moikka!

Onko lukion päättötodistuksen arvosanoja mahdollista korottaa valmistumisen jälkeen?
En tarkoita ylioppilaskirjoitusten arvosanojen parantamista vaan ihan lukiotodistuksen arvosanojen.

Vastaus

Moi,

Kiitos viestistäsi! Lukion päättötodistuksen kurssien arvosanoja voi korottaa valmistumisen jälkeen aikuislukioissa tai siinä lukiossa, josta valmistuit ylioppilaaksi. Arvosanojen korottamiseen liittyvät prosessit vaihtelevat oppilaitoksittain.Suosittelisin sinua siis olemaan suoraan yhteydessä omaan vanhaan lukioosi ja/tai sinua kiinnostavaan aikuislukioon ja kysymään heiltä lisätietoja arvosanojen korottamisesta. 

Mukavaa alkavaa kesää!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

21 touko 2021
Opiskelemaan ruotsalaiseen yliopistoon?
Moi!

Haluaisin lähteä opiskelemaan Ruotsiin lukion jälkeen, mutten ole löytänyt mistään, mitä kielivaatimuksia tarvitaan, jotta voisi opiskella ruotsiksi. Olen opiskellut B-ruotsia ja sen meinasin kirjoittaa, mutta riittääkö se? Luin jostakin, että pitäisi olla A-ruotsin taito. Niin mikä on se kielitaito mitä vaaditaan, jotta voi hakea Ruotsiin ruotsinkieliseen yliopistoon?

Vastaus

Moikka,

Kiitos yhteydenotostasi!

Syksyllä 2016 tai myöhemmin lukion aloittaneilta vaaditaan käytännössä joko ruotsin äidinkielen tai pitkän ruotsin kokeen suorittamista ylioppilaskirjoituksissa tai 8 A-ruotsin lukiokurssin suorittamista. Voit myös todistaa ruotsinkielentaitosi suorittamalla TISUS-kokeen (Test i svenska för universitets- och högskolestudier).

Suosittelisin sinua kuitenkin vielä ottamaan suoraan yhteyttä niiden yliopistojen hakutoimistoihin, jotka sinua kiinnostavat ja kysymään heiltä tarkemmat kielivaatimukset. He auttavat sinua asiassa mielellään eteenpäin!

Voit myös lukea lisää Ruotsissa opiskelusta täältä.

Mukavaa alkavaa viikonloppua!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi