Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Lukio

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Lukio


10 touko 2022
Mitä tehdä, jos ei pääsekään lukioon?
Jos en pääse yhteishaussa nyt haluamaani päivälukioon, voinko tehdä aikuislukiossa lukion kursseja ja samalla nostaa päättötodistuksen arvosanoja ja sitten hakea seuraavassa yhteishaussa uudestaan päivälukioon? Luetaanko aikuislukiossa tehdyt kurssit hyväksi päivälukiossa?

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Aikuislukioiden peruskouluopintoihin voivat hakeutua yli 16-vuotiaat ja lukio-opintoihin yli 18-vuotiaat. Alle 18-vuotias voidaan ottaa aikuisten lukio-opintoihin vain erityisestä syystä.

Jos et pääsisikään mihinkään päivälukioon, voisit ilmoittautua vuodeksi TUVA -koulutukseen eli Tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (entinen kymppiluokka), jossa saat valmiuksia hakeutua lukiokoulutukseen, selkeän suunnitelman jatko-opintoihin ja työelämään, paremmat edellytykset suorittaa lukiokoulutuksen oppimäärä ja ylioppilastutkinto.

Suosittelisin sinua kuitenkin olemaan tällaisessa tilanteessa yhteydessä koulusi opinto-ohjaajiin, he osaavat auttaa parhaiten!

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

06 touko 2022
Lukio amiksen jälkeen
Moi! Valmistun ammatillisesta koulusta 2022 jouluna. Onko minun mahdollista hakea sen jälkeen tavalliseen päivälukioon, jossa ykkösluokalla ovat usein näitä 15-16-vuotiaita? Onko normaalia, että teinien seassa aloittaa aikuinen vai onko aikuislukio niin sanotusti pakollinen, jos on kahdeksantoista jo mittarissa?

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Aikuislukio on tarkoitettu kaikille yli 18-vuotiaille, joita kiinnostaa lukio-opiskelu ja jotka löytävät kurssitarjonnasta mielenkiintoisia aineita. Aikuislukioista voit lukea lisätietoa täältä. En usko, että päivälukioon hakemisessa on mitään ongelmaa. Suosittelisin sinua kuitenkin olemaan yhteydessä hakemasi lukion hakupalveluihin, he osaavat neuvoa asiasi kanssa parhaiten. 

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

11 maalis 2022
Lukion vaihtaminen kesken lukuvuoden
Hei,

Ystäväni haluaisi vaihtaa lukiota kesken lukuvuoden, mutta kyseisen lukion jonotuslista on pitkä. Miten jonotuslista toimii käytännössä? Onko siinä poikkeuksia kuten esimerkiksi nykyisessä koulussa jatkuvan kiusaamisen kohteeksi joutuminen? Jos kiusaamisen ja huonon mielenterveyden takia haluaa vaihtaa lukioita niin voiko siinä tehdä poikkeuksia?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Valitettavasti en osaa vastata, miten lukion jonotuslista toimii tai onko jotain mahdollista päästä listan ohi. Suosittelen ystävääsi olemaan yhteydessä nykyisen lukion opinto-ohjaajaan sekä mahdollisen tulevan lukion opinto-ohjaajaan ja kyselemään heiltä mahdollisuuksista vaihtaa lukiota. Toivottavasti asia selviää!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi 


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi