Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Lukio

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Lukio


10 touko 2023
Opiskelemaan meribiologiksi
Moi!
Mitä aineita kannattaa kirjoittaa, jos haluaa meribiologiksi?

Vastaus

Moi!

Kiitos kysymyksestäsi. Meribiologiksi voi päästä opiskelemalla bio- ja ympäristötieteitä yliopistossa. Voit saada pisteitä enintään viidestä aineesta, jotka ovat:

  • äidinkieli
  • biologia
  • matematiikka (pitkä tai lyhyt)
  • kaksi parhaiten kirjoittamaasi ainetta

Kahdesta muusta kirjoitettavasta aineesta eniten pisteitä voi saada fysiikasta sekä pitkästä kielestä tai toiseksi eniten kemiasta sekä keskipitkästä kielestä.

Lisätietoa biologian ja ympäristötieteiden valintakokeista löytyy eximian sivuilta.

Aurinkoista loppukevättä!

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

09 touko 2023
Neurotiede
Hei!
Olen lukiossa ja unelmoin neurotieteen opiskelusta myöhemmin, mutta en haluaisi opiskella lääkärin tutkintoa. Mitä kautta on mahdollista päästä opiskelemaan neurotiedettä?

Vastaus

Hei,

kiitos viestistäsi. Mukava kuulla, että olet löytänyt itseäsi kiinnostavan alan. Neurotieteitä on mahdollista opiskella vasta maisterivaiheessa. Jos lääketiede ei kiinnosta, niin toinen mahdollisuus on opiskella kanditutkinto biologiasta.

Tsemppiä loppukevääseen!

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

01 maalis 2023
Ylioppilastutkinnon täydentäminen
Hei,

Olen kiinnostunut kirjoittamaan uusia aineita ylioppilastutkintoa täydentämään. En löydä vastausta siihen, miten monella kerralla voin tämän tehdä, sillä monessa lähteessä toistuu kolmen kirjoitukerran sääntö.

Olen käyttänyt kaksi kirjoituskertaa (syksy ja kevät) aikanaan valmistuessani ylioppilaaksi. Onko minulla rajaton määrä kirjoituskertoja tämän lisäksi uusille täydentäville aineille, vai tuleeko kaikki ylimääräiset aineet kirjoittaa yhden eli kolmannen kirjoituskerran aikana?

Kiitos paljon avusta.

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Ylioppilastutkinnon suorittamisen jälkeen on mahdollista täydentää tutkintoa uusilla kokeilla ja sen ajankohdan saa valita itse. Tutkintoa täydentäessä kokeen saa uusia niin monta kertaa kuin haluaa ja läpipäästyistä kokeista saa erillisen todistuksen.

Hylätyn ylioppilaskokeen voi uusia kolme kertaa ja läpipäästyn kokeen saa uusia niin monta kertaa kuin haluaa. Jos olet jo valmistunut ylioppilaaksi, pystyt uusimaan myös hylätyt kokeet niin monta kertaa kuin haluat.

Suosittelisin sinua olemaan kuitenkin vielä yhteydessä oppilaitokseen, jossa haluat täydentää tutkintoasi ja varmistaa asian heiltä.

Tsemppiä ylioppilastutkinnon täydentämiseen!

Ystävällisin terveisin

studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi