Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Lukio

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Lukio


12 elo 2020
Aineopintojen suorittaminen toisessa aikuislukiossa
Hei!

Opiskelen viimeistä vuotta kaksoistutkintoa. Alun perin minun oli tarkoitus kirjoittaa lukiossa vain neljä ainetta, mutta nyt kuitenkin haluaisin vielä käydä psykologian kurssit ja kirjoittaa sen ensi keväänä. Helsingin aikuislukiossa ei tällä hetkellä ole kovin hyvin tarjolla psykologian kursseja, joten voinko opiskella ne Espoon aikuislukiossa verkkokursseina ja hyväksilukea ne Helsingissä? Täytyykö minun maksaa Espoon aikuislukiolle kurssimaksut?

- mietteliäs kaksoistutkintolainen

Vastaus

Heippa kaksoistutkintolainen!

Voit halutessasi suorittaa yksittäisiä aineita tai täydentää aiempia opintojasi Espoon aikuislukiossa. Aineopintojen päätteeksi voit pyytää opintorekisteriotteen suorittamistasi kursseista opintotoimistosta ja toimittaa sen lukiollesi hyväksilukua varten.

Sinun tulee ilmoittautua Espoon aikuislukion opiskelijaksi, jotta voit aloittaa aineopinnot. Ilmoittautumaan pääset täällä

Normaalisti aineopintojen suorittaminen on maksullista (20 € / kurssi), mutta Espoon aikuislukion sivujen mukaan syyslukukaudella 2020 aineopiskelu on maksutonta (31.12.2020 saakka).

Jos haluat, voit olla erikseen yhteydessä Espoon aikuislukioon (espoon.aikuislukio@omnia.fi / 040 126 7401 ma-to klo 12.30-15.30) ja kysyä lisää käytännön asioista.

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

06 heinä 2020
Onko aikuislukiosta valmistuneella samanlaiset mahdollisuudet yliopistoihin?
Hei!

Olen nyt siirtymässä lukion toiselle vuodelle, mutta haluaisin mahdollisuuksien mukaan vaihtaa etälukioon. Googlailun perusteella ainoa vaihtoehtoni taitaa olla aikuislukio.

1. Onko aikuislukiosta valmistuneella samanlaiset mahdollisuudet yliopistoihin? Käytetäänkö siellä samaa oppimateriaalia ja vaikka pakollisia kursseja onkin paljon vähemmän niin onko mahdollista käydä vaikka 80 kurssia samalla lailla kun tavallisessa lukiossa. (Olen harkinnut nettilukiota tai Espoon Omniaa.)

2. Olen vielä 17, niin riittäisikö 3-4 aikaa vievää harrastusta ja tilapäinen ulkomailla asuminen sinne pääsyyn (tämä ei vielä täysin 100 varmaa).

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. 

Aikuislukiosta on samanlaiset mahdollisuudet hakea jatko-opintoihin kuin päivälukiosta. Aikuislukiosta saatava päättötodistus vastaa päivälukiosta saatavaa päättötodistusta. Useimmissa tapauksissa hakijan tulee kuitenkin olla vähintään 18-vuotias ollakseen hyväksytty hakija aikuislukioon tai nettilukioon, jossa suoritetaan aikuislukion oppimäärä. Lisää sinun kannattaa tiedustella itse lukioilta sekä jutella oman opinto-ohjaajasi kanssa.

Selaa lukiokoulutuksia studentum.fi:ssä.

Terveisin,

studentum.fi

25 kesä 2020
etälukio
Hei! Lukion ensimmäisen vuoden jälkeen huomasin, ettei tämä koulu ollut minulle sopiva. Olen myös huomannut, että opin parhaiten, kun opiskelen itsenäisesti. Onko missään mahdollista suorittaa koko lukion oppimäärä eli vähintään 75 kurssia etänä itsenäisesti. Minulla on hevonen ja soitan pianoa, selloa sekä harrastan muitakin harrastuksia. Asun myös maalla eikä täällä ole julkista liikennettä, joten liikkuminen on hieman vaikeaa. Haaveita on myös pääsy ulkomaille vuoden sisällä ja töiden aloittaminen. Aika ei siis vaan kerrassaan riitä! Sitä vielä, että onko aikuislukiosta valmistuneella tai etälukion suorittaneella samanlaiset mahdollisuudet jatko-opiskeluun? Katsooko yliopistot sitä ”pahalla”?
Kiitos!

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Lukion suorittaminen etänä on hyvin oppilaitoskohtaista. Osin se olisi ehkä mahdollista. 

Kyseessä oleva asia on lukiosi päätettävissä, joten suosittelen sinua tiedustelemaan tästä esimerkiksi opinto-ohjaajalta - hänellä varmasti on tullut saman kaltaisia seikkoja vastaan ja osaa kertoa sinulle, miten kannattaisi edetä. Etäopiskelu on myös itse aineen opettajien asia. Joillekin opettajille se on täysin ok ja toisille se ei käy alkuunkaan, joten tälläkin asialla olisi paljon vaikutusta.

Lukion suorittaminen on saman arvoinen, vaikka sen olisi suorittanut osin etänä tai kokonaan lähiopetuksessa. Lukion päättötodistus ei menetä arvoa. Yliopistoille ja työnantajille tärkeintä on sen suorittaminen. 

Alta löydät linkin etälukiosta Opintopolussa. Siitä voit lukea yleistä tietoa tästä.

Opintopolku - etälukio

Toivottavasti löydät etsimäsi ja onnea opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi