Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lukio

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Lukio


25 marras 2022
Ylioppilaskirjoitusten uusiminen
Minulla on vähän vaikeuksia yo-kokeiden ilmoittautumisessa. Haluaisin valmistua keväällä ja täydentää syksyllä. Olen kirjoittanut tänä syksynä biologiaa ja englantia, mutta haluaisin uusia ne molemmat. Nyt en tiedä mitä kannattaisi kirjoittaa keväällä ja mitä syksyllä. Jos haluan valmistua keväällä, niin pitää kirjoittaa joko 5 ainetta tai kirjoittaa fysiikka ja biologia ja kemia syksyllä. Ajattelin ensin kirjoittaa pitkän matematiikan, englannin, S2 ja kemian keväällä, mutta biologia ja fysiikka menevät sitten päällekkäin. Tarvitsen vähän neuvoja😅

Vastaus

Hei,

Keväällä 2023 fysiikka ja biologia kirjoitetaan tosiaan samana päivänä, joten biologian uusiminen menee ainakin ensi syksylle. Jos olet saanut hyväksytyn arvosanan biologian ja englannin ylioppilaskokeista, voit kuitenkin valmistua jo keväällä, ja uusia sitten kokeet syksyllä. Englannin voit toki uusia jo keväälläkin, mutta voi olla järkevämpää keskittyä lukemaan muutamaan kokeeseen kerrallaan, jotta sinulla on paremmat mahdollisuudet valmistua keväällä. Mikäli sinulla herää lisäkysymyksiä ylioppilaskirjoituksiin liittyen, kannattaa ensisijaisesti olla yhteydessä oman lukiosi opinto-ohjaajaan.

Onnea ylioppilaskirjoituksiin!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

16 marras 2022
Ylioppilaskirjoitusten arvosanojen korottaminen ja yhteishaku
Jos täydentää ylioppilastutkintoaan keväällä uudella kokeella/käy uusimassa hyväksytyn kokeen niin kerkeääkö uusi arvosana mukaan saman kevään korkeakoulujen toiseen yhteishakuun?

Vastaus

Hei,

Jos saat opiskelupaikan yliopistosta ja olet suorittanut suomalaisen ylioppilastutkinnon vuonna 1990 tai sen jälkeen, sinun ei yleensä tarvitse toimittaa yliopistoon todistusta tutkinnostasi. Yliopisto saa tiedot suoraan ylioppilastutkintolautakunnan rekisteristä. Kevään ylioppilaskirjoituksissa myös korotettujen arvosanojen pitäisi keretä ihan hyvin opintorekisteriin, sillä samassa yhteishaussa hakevat myös lukiolaiset, joilla ei ole ylioppilaskokeiden arvosanoja tiedossa hakuhetkellä. Suosittelen kuitenkin vielä varmistamaan suoraan hakukohteeltasi, että saat varmasti oikean tiedon. 

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

17 elo 2022
Lukion vaihtaminen – kehen otan yhteyttä?
Hei,
Olen ottanut lukiopaikkani vastaan heti silloin kesäkuussa, nyt olen päättänyt muuttaa toiseen kaupunkiin ja haluaisin vaihtaa sinne lukioon. Laitanko tässä kesälomalla viestiä toiveesta. Kenelle ilmoitan, nyt valittuun lukion opolle/rehtorille vai sinne lukioon minne haluaisin?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Lukion vaihtamisesta tulisi keskustella molempien lukioiden opintosihteerien kanssa. He osaavat vastata parhaiten kysymyksiisi lukion vaihtamisesta.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi